Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
PO ostatnio sie tak zagotowało, że musiało wypuścić gdzieś nadmiar pary.
Cytuj: Poseł PO Sebastian Karpiniuk powiedział w radiowych „Sygnałach Dnia”, że Platforma była przygotowana na sojusz SLD i PiS, zawarty - jego zdaniem - w celu podtrzymania prezydenckiego weta. – W pewnym sensie odtwarza się układ postrywinowski, w którym pan przewodniczący Napieralski ręka w rękę z panem Kwiatkowskim podążają i wspólnie ustalają gry plan z Lechem Kaczyńskim. Musimy się przyzwyczaić do tego, że te dwa ugrupowania będą ze sobą bardzo ściśle współpracować – oceniał Karpiniuk. - Taka koalicja została Polsce zafundowana w Pałacu Prezydenckim – dodał.
Żródło z TVN24
Może ktoś z PO tutaj wyjaśni, jak by się nazywał układ, gdyby Napieralski zamiast z Prezydentem dogadał się z Tuskiem?
Jak PiS plus SLD to Rywin Gate, a jak z PO to układ niebiański, rozsądku, jedyny możliwy czy jaki?
|
Pn lip 28, 2008 15:09 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Może ktoś z PO tutaj wyjaśni, jak by się nazywał układ, gdyby Napieralski zamiast z Prezydentem dogadał się z Tuskiem? Jak PiS plus SLD to Rywin Gate, a jak z PO to układ niebiański, rozsądku, jedyny możliwy czy jaki?
Wypowiedzi byłyby takie same, jedynie wypowiadający by się zamienili miejscami. Czyli PO mówiłoby o zwycięstwie rozsądku, a PiS o układzie postrywinowskim.
|
Pn lip 28, 2008 16:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris
Twoje tłumaczenia są dziecinne. Wiadome jest jedno PiS dogadałby sie z samym diabłem tylko po to by utrzymać TVP w swoich rękach. To, że PO chciałoby dostać w ręce Publiczną to nic dziwnego. To norma tak robiły wszystkie ekipy rządzące. PiS też to zrobił i nadal trzyma. Dla lewicy to też dobra "koalicja", oni przecież licza na to, że kiedyś wrócą i Pub;liczna znów będzie w ich rękach.
Jedynym rozwiązaniem to oddanie Publicznej TV w ręce fachowców i utrzymywać jak najdalej od polityków, bo nigdy nie będzie niezależna. Zresztą ta telewizja niewiele się różni od komercyjnych. Takie same dno tam puszczają jak na tamtych. Durne programy, szoły, seriale poniżej krytyki. Wystarczy spojrzeć na program, odechciewa się włączać.
Wolę ostatnimi czasy pooglądać Kino Polska i pośmiać się ze starych komunistycznych filmów, chociaż nie tylko takich, bo leci tam wiele naprawde godnych uwagi filmów artystycznych, a nie amerykańskiego g... "Moda na sukces" odc. 3940 (sic!)
|
Pn lip 28, 2008 16:37 |
|
|
|
 |
meritus
|
Palikotyzacja PO zbiera powoli żniwo. Niedawno aresztowano Majdana, radnego wojewódzkiego PO. Nazwisko znane i o to chodziło. PO zapychało listy wyborcze klaunami, satyrykami, bokserami i piłkarzami, to teraz mają taką politykę, jaką ludziom dali do d****ycznych wyborów.
|
Pn lip 28, 2008 16:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Meritus, ja już wolę kota Alika, niż Hulu-Gula, czyli Tadeusza Rossa.
shark, Twoje rozważania sa raczej dziecinne. Piszesz o rzeczach oczywistych i powszechnie znanych, których z zasady się nie udawadnia, bo i po co?
SweetChild, Ty jak zawsze strzelasz w dziesiątkę.
Nic dodać, nic ująć. 
|
Pn lip 28, 2008 17:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lip 28, 2008 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"których z zasady się nie udowadnia, bo i po co?"....dobre  - osiris, zaprawdę dobre....a co Ty non stop robisz??? - usiłujesz przekonywać o ideowych motywach poczynań PiS i wyrachowanych PO
Wczoraj podałam (nie dosłowny cytat) wypowiedź J. Kurskiego - kwintesencja polskiej polityki.
Wszystkie partie mają jeden cel...WŁADZĘ...tylko hasła, obietnice,obelgi, są podane w innych opakowaniach.
|
Pn lip 28, 2008 19:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wszystkie partie mają jeden cel...WŁADZĘ...tylko hasła, obietnice,obelgi, są podane w innych opakowaniach
Nie sposób się nie zgodzić z tą konstatacją.
Pominęłaś jeden istotny szczegół różniący obie te partie.
Za rządów PiS wszystko szło ku świetlanej przyszłości, a za obecnych dokładnie odwrotnie. (równia pochyła)
I co z tego, że nie mamy co chwilę oszałamiających konferencji.
Teraz nie ma w mediach nic, bo w ogóle nic się nie dzieje w każdym obszarze działalności rządu. Kompletna stagnacja na wszystkich frontach.
Palikot zagrzebał się w swojej komisji i udaje, że coś chce naprawiać, a cała jego energia idzie w pisanie głupot na blogu.
Kopacz zgodnie ze swoim nazwiskiem kopie po szufladach Religi z nadzieja na wenę................ i można tak długo.
Dużo PiS i PO łączy, ale też dużo dzieli z korzyścią dla wizerunku na rzecz PiS.
|
Pn lip 28, 2008 22:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): [Pominęłaś jeden istotny szczegół różniący obie te partie. Za rządów PiS wszystko szło ku świetlanej przyszłości... . ...i rosła stopa życiowa, a ludziom żyło się dostatniej. Buhahahahha osiris ty się nadajesz na partyjnego propagandzistę  Tak bzdurną ocenę rządu to słyszałem ostatnio za komuny. Nie pracowałeś czasami w komórce propagandowej PZPR-u? Cytuj: PO zapychało listy wyborcze klaunami, satyrykami, bokserami i piłkarzami, to teraz mają taką politykę, jaką ludziom dali do d****ycznych wyborów.
Każdy ma swojego klowna. PiS ma Kurskiego, PO Niesiołowskiego.
Każdy ma swojego idiotę. Pis Macierewicza, a PO Palikota. Z tym, że Palikot nie jest tak szkodliwy jak Macierewicz, który nie dosyć, że przez swoje paranoiczne urojenia narobił wiele złego, to jeszcze swoją rodzinkę i kolesiów poobsadzał w spółkach skarbu państwa. Teraz chłoptasie zbierają żniwo w postaci grubej kasy.
Poza tym to Majdan jest tylko radnym sejmiku zachodniopomorskiego. Gdyby tak poszukać klawnów we wszystkich ośrodkach władzy, poczynając od gmin, to zebrałaby się tego niezła kupka i to po każdej stronie.
meritusie, nie wyszło ci to, bo jeżeli chcesz dokopać PO jakims głupim piłkarzem to jesteś cieniarz. Zapomniałes już o tym cymbale z PiSu, który jako minister, po prowokacji dziennikarskiej podstawił samochód Ojcu Dyrektorowi? To dopiero klown (zapomniałem jego nazwiska). 
|
Pn lip 28, 2008 23:24 |
|
 |
genowef
|
Cytuj: Poza tym to Majdan jest tylko radnym sejmiku zachodniopomorskiego. Obrażasz mój region...  Kiedy szczecińscy władcy PO sięgali po tą zaszczytną kandydaturę zawrzało nie tylko w opozycji, ale także w samej PO, której wielu działaczy poczuło żal do władz, że pajac, którego wyczyny z Dodą każdy może sobie obejrzeć w necie, dostaje się na listę przed zaangażowanymi działaczami. Radny Majdan jest symbolem PRowskiego podejścia PO do polityki.
BTW: Czy nie dziwi Was, że media przemilczały działalność polityczną pana Radosława?
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Wt lip 29, 2008 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"wszystko szło ku świetlanej przyszłości"..."aby partia rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatnio" 
|
Wt lip 29, 2008 9:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): "wszystko szło ku świetlanej przyszłości"..."aby partia rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatnio" 
Naśmiewać sie możecie do woli - wasze prawo.
To są fakty wynikające z analizy gospodarki specjalistycznych instytucji, a nie wymysły PR-owców. (gospodarka kwitła, PKB rosło...........etc.)
Nie chcecie tego przyjąć do wiadomości bo to niewygodne.
PO wszystko co dobre przypisuje rządom poprzedzającym PiS, a wszystko co złe zwala na PiS oraz złą koniunkturę na świecie i to jest przykład typowej propagandy.
PO jest idealne, tylko jakoś mają pod wiatr i pod górkę.
Ale z tym wiatrem i pod górkę to może być czysta prawda, tylko że chyba chodzi o edukację i przygotowanie merytoryczne całego rządu.
|
Wt lip 29, 2008 9:34 |
|
 |
SweetChild
|
genowef napisał(a): BTW: Czy nie dziwi Was, że media przemilczały działalność polityczną pana Radosława? A przemilczały? Wszystkie newsy, które widziałem, zawierały informację, że był to radny PO. Chyba że masz na myśli jakąś inną działalność polityczną pana Radosława. osiris napisał(a): To są fakty wynikające z analizy gospodarki specjalistycznych instytucji, a nie wymysły PR-owców. (gospodarka kwitła, PKB rosło...........etc.) Nie chcecie tego przyjąć do wiadomości bo to niewygodne.
Wrzuć jakieś konkretne wskaźniki ekonomiczne, to będziemy mogli mówić o faktach. Teksty typu "za PiSu wszystko kwitło i ludziom żyło się dostatnio" trudno traktować inaczej niż w kategoriach propagandy. Nie znam specjalistycznych instytucji, które formułowałyby takie analizy.
|
Wt lip 29, 2008 10:02 |
|
 |
genowef
|
SweetChild napisał(a): genowef napisał(a): BTW: Czy nie dziwi Was, że media przemilczały działalność polityczną pana Radosława? A przemilczały? Wszystkie newsy, które widziałem, zawierały informację, że był to radny PO. Chyba że masz na myśli jakąś inną działalność polityczną pana Radosława.
http://sport.onet.pl/0,1248675,1796878,wiadomosc.html
http://wiadomosci.onet.pl/1796610,11,re ... ,item.html
Więcej mediów z lenistwa nie monitoruję. Na onecie znalałzem wiadomości mówiące co innego, ale nie sądzę aby wisiały one na stronie głównej. Często zaś na onecie widzę wiadomości typu: "radny PiS kopnął psa", "radny PiS zakłócił porządek", "
Znalazłem za to co innego:
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,3493 ... tkami.html
Tutaj regionala wyborcza opisała sprawę dokładnie, w swoim stylu. Njapierw szczegóły dotyczące zajścia, na końcu zaś nieco o polityce, z użyciem takich trików jak wypowiedź Michała Łuczaka, że Majdan już kiedyś był oskarżony o pobicie i został uniewinniony, a tak w ogóle to nie jest on członkiem PO.
Tutaj zaś inna wieść ze Szczecina:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ojony.html
Jakim prawem Bazyli Baran zakazuje wejścia w mundurze harcerskim radnemu. A jeszcze wypowiedź strażniczki:
Okazuje się, że w regulaminie rady miasta nie ma żadnego zapisu, który zabraniałby przynosić na sesję broń. Przy wejściu na salę sesyjną nie ma wykrywacza metalu. Bezpieczeństwa pilnuje czterech strażników miejskich.- Jesteśmy szkoleni i w razie potrzeby obezwładnienie radnego nie byłoby dla mnie żadnym problemem - zapewnia Danuta Soroka ze straży miejskiej....
Znam osobiście Karuta i uważam go za pomylonego człowieka, ale choćby ze względu na jego przeszłość oraz z szacunku dla ZHR (i młodzieży tam zrzeszonej) nie należy wyśmiewać munduru. No ale młodzież w ZHR to taka wsteczna, nie będzie sztandarów PO nosić, więc można z niej ponabijać się...
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Wt lip 29, 2008 10:31 |
|
 |
SweetChild
|
Ja też mediów nie monitoruję, ale poszukałem w pamięci podręcznej przeglądarki aby znaleźć te wiadomości, które wczoraj wpadły mi w oko:
Radosław Majdan został zatrzymany przez policję
Pojutrze ma się zebrać klub radnych PO Sejmiku Województwa Zachodniopom., by zająć się sprawą Radosława Majdana
Wydaje mi się, że podobna w treści wiadomość wisiała na aktualnościach gazety.pl, ale dzisiaj nie udało mi się jej odszukać.
|
Wt lip 29, 2008 11:27 |
|
|
|