Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 22:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

Wydaje mi się, że podobna w treści wiadomość wisiała na aktualnościach gazety.pl, ale dzisiaj nie udało mi się jej odszukać.
Słodki, ja nie zaprzeczam, że przynależność klubowa radnego Majdana była przemilczana. Chodzi mi jednak o to, że jeśli jakiś radny PiS kopnie psa albo wsiądzie do autka po piwku to tego typu newsy na wiszą na onecie (lub na gazeta.pl) przez kilka godzin na stronie głównej. Jeśli zaś sprawa dotyczy radnego PO, to o jego klubowej przynależności wpomina się mimochodem, a wiadomość staje się sensację ze względu osiągnięcia sportowe podejrzanych albo ich status "ploteczkowy". I tu jest problem, którego wiele osobów nie może dostrzec.

Wt lip 29, 2008 11:36
genowef...a pierwszej stronie onet, rano po godz 9,...czytaj dokładnie :)
http://sport.onet.pl/0,1248675,1796341,wiadomosc.html
Wiele innych portali (np. wprost) umieściło informację o tym, że Majdan jest radnym PO.

Wt lip 29, 2008 11:49

genowef...a pierwszej stronie onet, rano po godz 9,...czytaj dokładnie :)
http://sport.onet.pl/0,1248675,1796341,wiadomosc.html
Wiele innych portali (np. wprost) umieściło informację o tym, że Majdan jest radnym PO.
Obiecałem, że nie będę z Tobą debatował, no ale Ty wklejając ten link uwiarygadniasz moją teorię. W artykule zacytowanym przez Ciebie napisane jest:
Cytuj:
Majdan jest też radnym sejmiku województwa zachodniopomorskiego.
Klubu nie podano...

Wt lip 29, 2008 12:11

P.S. Wprost jest zaliczany do mediów "pro-pisowskich". Z taką postawę rozwalono np. Nagrodę Kisiela.

Wt lip 29, 2008 12:15
Ale Ty zarzucałeś, że "media przemilczały działalność polityczną", a teraz piszesz "klubu nie podano" :o

Wt lip 29, 2008 12:36

Słodki, ja nie zaprzeczam, że przynależność klubowa radnego Majdana była przemilczana. Chodzi mi jednak o to, że jeśli jakiś radny PiS kopnie psa albo wsiądzie do autka po piwku to tego typu newsy na wiszą na onecie (lub na gazeta.pl) przez kilka godzin na stronie głównej. Jeśli zaś sprawa dotyczy radnego PO, to o jego klubowej przynależności wpomina się mimochodem, a wiadomość staje się sensację ze względu osiągnięcia sportowe podejrzanych albo ich status "ploteczkowy". I tu jest problem, którego wiele osobów nie może dostrzec.

Może nie dostrzega dlatego, że nie przegląda onetu. Już pisałem, nie monitoruję portali internetowych i piszę tylko na podstawie wycinka, który dochodzi do moich oczu. W końcu to nie ja jestem na etacie Wyroczni ;)

I tak nie przypominam sobie żadnego newsa o tym, że radny PiS kopnął psa albo wsiadł do autka po piwku, więc Twoją teorię uważam za słabo uzasadnioną. Za to pamiętam, że jak pojawiły się poważne oskarżenia wobec posła Łyżwińskiego (wówczas budowniczego IVRP), to media prorządowe podniosły lament o jakimś "zamachu stanu", a każda krytyka koalicji była ciężką obrazą majestatu miłościwie nam panującego Jarosława.
To dopiero uważam za patologię.

Wt lip 29, 2008 12:44

Ale Ty zarzucałeś, że "media przemilczały działalność polityczną", a teraz piszesz "klubu nie podano" :o
No i jak tu z Tobą dyskutować...?

W tym właśnie sęk, że przynależność klubowa Majdana jest ukrywana - pojawia się gdzieś pod koniec artykułów lub w ogóle o niej się nie wspomina. Nie dziwi Ciebie to? Jak koleś PiS'u pierdnie w złym momencie to odpowiedni skrót pojawi się w tytule, a jak koleś z PO, to dwie magiczne literki schowane są głęboko w tekście.

Wt lip 29, 2008 12:49
"BTW: Czy nie dziwi was, że media przemilczały działalnośc polityczną pana Radosława" - Twoje pytanie.
Odpowiadam - podały i wskazuję link.
"Klubu nie podano" - to też Ty.
- "Majdan i Świerczewski grają obecnie w Polonii Warszawa" - z podanego przeze mnie linku.
To o co chodzi :o

Wt lip 29, 2008 13:08

"BTW: Czy nie dziwi was, że media przemilczały działalnośc polityczną pana Radosława" - Twoje pytanie.
Odpowiadam - podały i wskazuję link.
"Klubu nie podano" - to też Ty.
- "Majdan i Świerczewski grają obecnie w Polonii Warszawa" - z podanego przeze mnie linku.
To o co chodzi :o
Udajesz?! O to, że podanym linku, nie ma napisanego "radny sejmiku województwa zachodniopomorskiego z ramienia PO". Chodziło mi o "klub radnych PO", a nie o Polonię Warszawa. W tym wątku dyskutujemy o polityce, a nie piłce nożnej. Napisałem "klubu nie podano" pod cytatem dotyczącym sejmiku województwa.

Wt lip 29, 2008 13:39
"Zabyli" napisać, że z PO :D ....mea culpa - nawet nie zauważyłam :)...może dlatego, że wiem iż z PO, ale rzeczywiscie komuś niezorientowanemu nic ta wzmianka nie mówi.

Wt lip 29, 2008 14:06
Nie znam specjalistycznych instytucji, które formułowałyby takie analizy.

Przecież ja operuję tutaj (na forum) skrótem myslowym i dla żartu stosuje merytoryke z dawnych lat.
Jeżeli tego nie rozumiecie, to trudno.
To forum to nie platforma do rozmów specjalistów od gospodarki, którzy będą przerzucać się danym z GUS-u.
Wybaczcie, ale taki nawiedzony to ja nie jestem, żeby przewalać tabelki, aby udowodnic dość oczywiste fakty.
Żyło sie lepiej, taniej i były optymistyczne perspektywy.
teraz jest dokładnie odwrotnie.
Czyż nie?

Wt lip 29, 2008 15:40

Żyło sie lepiej, taniej i były optymistyczne perspektywy.
teraz jest dokładnie odwrotnie.
Czyż nie?

Powiedziałbym, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Wt lip 29, 2008 16:50
aby udowodnic dość oczywiste fakty.

No przecie wszyscy wiemy, ze to "oczywista oczywistośc" - czyli typowo PiSiorska* mentalność

*PISIOR - Prawo i Sprawiedliwość i Ojciec Rydzyk.

Wt lip 29, 2008 17:24
...............

Powiedziałbym, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

Zgadza się, Wronki, Białołeka, Sztum, .........etc. :D

Wt lip 29, 2008 20:25

Niezatapialny Listkiewicz
Zjazd PZPN przełożony!
PIŁKA NOŻNA: WYBORY W ZWIĄZKU DOPIERO 30 PAŹDZIERNIKA

Jest to dowód na to, że pewne KLANY już dawno trzymają się mocno i państwo, rząd nic nie mogą im zrobić.
To jest prawdziwe państwo w państwie.
Korupcja tak wrosła w naszą rzeczywistość, że chyba tylko bomba atomowa może te układy ruszyć, a nie żadne przemiany demokratyczne.

Wt lip 29, 2008 20:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 104  Następna strona