Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Brakuje mi idealnego słowa na to co napisałeś.
Cytuj: Człowiek inteligentny jednak wcale się temu nie dziwi - zna Kod. Da Vinci? Cytuj: Zabrakło tylko chwili, by dobić tego Gada - na Amen. Prawdziwy katolik. tyle miłosierdzia w twoich postach. Prawie jak ... Cytuj: nie pokój lecz miecz wam przyniosłem
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 03, 2008 22:38 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Sareneth napisał(a): Brakuje mi idealnego słowa na to co napisałeś. Szkoda. Popracuj nad tym. Dla ułatwienia powtórzę: Stanisław Adam napisał(a): Sareneth napisał(a): NIC!! I dlatego kłamią. Nie robią tego co mówili w ekspoze. Nie to co Jarosław Kaczyński. On powiedział wyraźnie "i nikt nam nie będie mówił, że białe jest białe, a czarne jeszt czarne"... I powiedział szczerą prawdę. Najprawdziwszą prawdę, bo u nas w Polsce wszystko jest na opak. Kłamcy są Autorytetami, złodzieje ścigają uczciwych, ateiści i inni poganie ewangelizują. Wiele by wymieniać ... takich opaczności. Człowiek inteligentny jednak wcale się temu nie dziwi - zna Kod. Jarkowi jedno się z pewnością udało. Zlikwidować WSI. Zabrakło tylko chwili, by dobić tego Gada - na Amen. Nie można też powiedzieć, że PO nic nie robi. To przesada. Cały czas usiłuje Gada reanimować. I kto wie, czy nie z sukcesem .... Sareneth napisał(a): Cytuj: Człowiek inteligentny jednak wcale się temu nie dziwi - zna Kod. Da Vinci? Nie znasz Kodu? To przykre. Sareneth napisał(a): Cytuj: Zabrakło tylko chwili, by dobić tego Gada - na Amen. Prawdziwy katolik. tyle miłosierdzia w twoich postach. Prawie jak ... Cytuj: nie pokój lecz miecz wam przyniosłem
Pluskwy się rozgniata, a nie nadstawia żyły do ssania.
N sie 03, 2008 22:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): Prawdziwy katolik. tyle miłosierdzia w twoich postach. Prawie jak ... Cytuj: nie pokój lecz miecz wam przyniosłem
Nie wiedzieć czemu, na okrągło POspolite ruszenie przywołuje miłosierdzie.
Jak tylko o rozgrzeszeniu starych grzeszków mowa, to zaraz o miłosierdziu się prawi.
Tylko, że miłosiernym można być wobec osób, które żałują za grzechy i obiecują poprawę, a WSI, SB i inne gnidy grzeszą po dawnemu, że aż miło i mają w d............... wszelkie obietnice nawrócenia się na dobrą drogę.
Chwasty trzeba plewić, bo zagłuszą zdrową roślinność tak jak to miało miejsce w poprzednich latach.
Pitolenie o miłosierdziu jest żałosnym smędzeniem w tej sytuacji.
|
Pn sie 04, 2008 7:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miłosierdzie, przebaczenie nie jest warunkowane....jest ono środkiem pomocy dla pokrzywdzonego, aby złość, nienawiść nie przewazyła i nie zniszczyła go bardziej niz doznane krzywdy.
"Nie przyniosłem ziemi pokoju, ale miecz" - jest smutną konstatacją Jezusa - jego urodzinom towarzyszył miecz - mord niemowląt w Betelejem.
A następnie prześladowania chrześcijan przez wszystkie wieki.
Odczytywanie tego wersu jako przyzwolenia do walki oznacza jednoznacznie niezrozumienie Ewangelii.
"Pokój zostawiam wam, pokój Mój wam daję, nie tak jak daje świat - Ja wam daję'....a On cichy i pokornego serca nigdy nie może dawać przyzwolenia na agresję, wojnę.
A zwłaszcza w obronie partii politycznych, które są najbardziej nietrwałym dziełem człowieka spośród wszystkich jego dzieł 
|
Pn sie 04, 2008 8:05 |
|
 |
arcana85
|
Politycy to z definicji kłamcy i złodzieje. A wy sie przelicytowywujecie która z tych grup kłamców i złodzieji jest lepsza. Bo PIS to a PO tamto. Widzę że dla niektórych ich partia jest drugą religią w obronie której dali by się pociąć. Sejm i partie polityczne to tylko cyrk który ma umożliwiać trwanie demokracji. To płaszczyzna na której swoje frustracje mogą wyładować wszyscy (dzięki temu nie mamy wojen domowych - kiedyś na politycznych przeciwników szło się z szablą dziś z kubłami pomyj wylewanych w prasowych artykułach i forach internetowych). I tak zwolennicy PIS popsioczą na wszechobecny spisek, PO na mocherowe babcie, zwolennicy lewicy na ciemnogród.
A i tak większości społeczeństwa takie głupoty nie interesują co widać po frekwencji na wyborach.
|
Pn sie 04, 2008 8:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zapominasz, że te "głupoty" decydują o naszym kraju i naszym losie....a nieobecni nigdy nie mają racji.
|
Pn sie 04, 2008 8:52 |
|
 |
Sareneth
|
i zapominasz również o bezczeszczeniu pamięci np. powstańców takim zachowaniem, jak to, któro miało miejsce na Cmentarzu w Warszawie...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn sie 04, 2008 8:55 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Sareneth napisał(a): i zapominasz również o bezczeszczeniu pamięci np. powstańców takim zachowaniem, jak to, któro miało miejsce na Cmentarzu w Warszawie...
To że Donek nazwał Powstanie mitem? Nic nowego, to stara sowietokolaborancko-komunistyczno-ubecka tradycja. A tradycję trzeba podtrzymywać przecież. Bez niej się nie ma korzeni. Tych właściwych.
Pn sie 04, 2008 11:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Miłosierdzie, przebaczenie nie jest warunkowane............................
Gdyby się kierować naukami Chrystusa i Ewangelią, to dalej powinna u nas być okupacja hitlerowska.
Jakoś we wrześniu 1939 roku nikt nie chciał nastawiać drugiego policzka, i być miłosiernym dla faszystów.
A o wyłupywaniu sobie oka z powodu grzesznych myśli to strach myśleć, to wszyscy na świecie powinni chodzić ślepi.
Nauki Jezusa, to metafora którą trzeba wprowadzać w życie, na tyle, na ile rzeczywistość i dobro ogółu to umożliwia.
Alus, nie żyj utopijnymi zasadami. 
|
Pn sie 04, 2008 11:32 |
|
 |
Sareneth
|
Stanisław Adam napisał(a): To że Donek nazwał Powstanie mitem? nie o tym mówię. mówię raczej o buczeniu, gwizdaniu zwolenników PiSu. i o klaskaniu w trakcie minuty ciszy, kiedy to pojawił się macierewicz.
|
Pn sie 04, 2008 11:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
NEPOTYZM, CZYLI POLITYKA PRORODZINNA
(mój tytuł)
Rozmowa dziennikarki z Piterą.
Cytuj: Jak pani przyjmuje tłumaczenia premiera Pawlaka, który dzisiaj rano zaprzeczył, by w kierowanych przez jego partię urzędach występował nepotyzm? Takie zarzuty wobec premiera także pani wysuwa od kilku dni.
- To jest problem każdej partii politycznej. Nie twierdzę przez to, że tak powinno być, bo tak nie powinno być. Rzeczywiście regionalne oddziały partii politycznych, i to nie tylko PSL-u, Platforma też ma z tym trochę problemów, przedtem miały PiS, SLD, nie było partii, która po ’89 roku nie miała z tym problemu…
Ale Platforma zapowiadała zmianę.
- Tak. Ale to jest bardzo trudne.
Co pani zamierza z tym zrobić?
- To jest niestety trudne. Jeżeli osoba, która zostaje z takiego klucza zatrudniona spełnia kryteria merytoryczne, to nie można zrobić nic
Źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,5631,title,Pitera-nie-przyjmuje-wytlumaczen-Pawlaka,wid,10220191,wiadomosc.html
Problem przerasta Piterę i PO, ale dlaczego?
|
Pn sie 04, 2008 12:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mylisz zupełnie pojęcia...obrona życia, które jest najwyższym dobrem, darem Boga a rzucanie się z pazurami na przeciwnika politycznego to diametrialnie różne postawy.
I nie bardzo przystoi przy tym posiłkować się Ewangelią.
Nauki Jezusa nie są nigdy metaforą, sa dosłowne, proste, jasne, precyzyjne.
Pewnie - gdy wyrwiesz jedno zdanie z kontekstu, to możesz sobie traktować jako metaforę
Żebyś wiedział w jakim kontekście Jezus mówił o mieczu, to przeczytaj sobie Mt 10,17-42.....Jezus zapowiada uczniom prześladowania i nie znajdziesz ani jednego słowa zachęty do walki.
|
Pn sie 04, 2008 12:09 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): Mylisz zupełnie pojęcia...obrona życia, które jest najwyższym dobrem, darem Boga a rzucanie się z pazurami na przeciwnika politycznego to diametrialnie różne postawy. I nie bardzo przystoi przy tym posiłkować się Ewangelią. Nauki Jezusa nie są nigdy metaforą, sa dosłowne, proste, jasne, precyzyjne. Pewnie - gdy wyrwiesz jedno zdanie z kontekstu, to możesz sobie traktować jako metaforę Żebyś wiedział w jakim kontekście Jezus mówił o mieczu, to przeczytaj sobie Mt 10,17-42.....Jezus zapowiada uczniom prześladowania i nie znajdziesz ani jednego słowa zachęty do walki.
Ło jej, ale dużo do prostowania.
Alus, zapominasz o księgach Starego Testamentu. Tam, Bóg, potrafił okazywać surowe oblicze i do walki zachęcał.
Nie wyrywaj Alus Ewangelii z kontekstu całego Pisma.
Pn sie 04, 2008 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Słyszeliście, że powiedziano przodkom....a Ja wam powiadam" (Mt 5,21-22)...nie zapomninam o ST, ale jako katoliczką mam kierować się nauką Chrystusa.
Nie wyrywam z kontekstu  ...."Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi" (Mt 5,9).
"Pokój nie może być ustanowiony za pomocą gwałtu, pokój nigdy nie może rozkwitać w klimacie terroru, zastraszania, śmierci.
Wszak to sam Jezus powiedział: "Kto mieczem wojuje od miecza ginie" (Mt 16,52).
To jest słowo Boże, które nakazuje temu pokoleniu ludzi gwałtu porzucenie nienawiści i przemocy i pokajanie się", Jan Paweł II, 1979r.
|
Pn sie 04, 2008 15:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "Kto mieczem wojuje od miecza ginie" (Mt 16,52).
I mam nadzieję, że słowo ciałem się stanie i PO polegnie w ten sam sposób w jaki teraz walczy z PiS.
I rzeczywiście życzę sobie, żeby to nie była metafora lecz dosłowne, proste, jasne, precyzyjne stwierdzenie. 
|
Pn sie 04, 2008 15:52 |
|
|
|