Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Użyłam słowa "okultyzm" jako nazwanie zjawiska - nie jako obelgę...
Sataniści okultyści- Ci na prawdę wierzący w szatana mogą być niebezpieczni- bo składają krwawe ofiary- tak jak Ci w Rudzie Śląskiej- dlatego pomóc im mogą tylko profesjonaliści- psychiatrzy/egzorcyści
|
N cze 22, 2008 22:10 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Tak... Bo egzorcysta jest idealną osobą, z którą można porozmawiać o swoich problemach i której można opowiedzieć jak nienawidziło się chrześcijaństwa, i jak czciło się szatana. To nie lepiej pójść do księdza spowiednika? Na jedno wyjdzie...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn cze 23, 2008 7:36 |
|
 |
Fabia
|
Niektórzy traktują satanizm jako twór przypominający krzyżówkę poglądów Arystypa i sofistów... A przecież ich podejście do czarnej magji, jest tym co naprawdę wyróżnia tę grupę
|
N sie 03, 2008 20:15 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Czarna magia czarnej magi nie równa. Czy szeptanie jakiś zaklęć, wymyślonych na poczekaniu, to czarna magia??
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N sie 03, 2008 20:45 |
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
Prawda jest taka, że cały ten satanizam, masoneria i NewAge to aktywnie działający wróg Kościoła, podczas gdy w Kościele nie organizuje się obrony ...
Na to wszystko zwraca uwagę swoim kapłanom sam Chrystus w licznych objawieniach a także Matka Najświętsza
i kapłani są rycerzami Chrystusa mającymi walczyć o dusze ...
niestety jednak większość kapłanów zamiast walczyć poprostu sie obija ...
i to jest grzech kapłanów !
Chrystus w jednym z objawień (chyba do sł. B. don Ottawio) porównuje to w taki sposób - Gdzie jest moja armia kapłanów ?
w Kościele tyle modli sie o łaski dla kapłanów i kapłani je dostają, ale z nich nie korzystają ...
to tak jakby wojsko na wojnie odmówiło użycia broni ...
a szatan nie śpi i cały czas zbiera żniwa, a kapłani powołani do walki z nim śpią ...
Natomiast sataniści to osoby zgubione (w takim stanie duszy), ponieważ dobrowolnie i świadomie oddają się na służbę złemu, trzeba dla nich bardzo wiele łaski Bożej i Miłosierdzia o co trzeba się dla nich modlić, aby się nawrócili i nie zostali potępieni ...
Apeluję do wszystkich - Czytajcie Pismo święte i służcie Panu słuchając Jego słowa
bo sataniści są bardzo "gorliwi" i "wytrwali" w tym co robią, trzeba przeciwstawić się wszystkiemu co robią ...
W takim celu powstała Milicja Niepokalanej założona przez św. Maksymiliana Kolbe, który sam był świadkiem wielkich demonstracji masońskich w Rzymie, w podobnym celu powstało Rycerstwo św. Michała Archanioła, w takim celu powstało kilka zgromadzeń zakonnych
a wg mnie przynajmniej słusznie działa też Bractwo Kapłańskie Świętego Piusa [chyba IX jeśli się nie mylę) (niestety wielu chierarchów Kościoła usiłuje Je potępić głosząc, że podlegają wyklęciu [podczas gdy tylko kilku ich biskupów zostało suspendowanych za przyjecie bez zgody Watykanu sakry biskupiej] prawda jest taka, że oni coś działają, podczas gdy ci krytykujacy ich biskupi się obijają w luksusach, naszczęście Ojciec Święty to mądry człowiek i ufajmy, że będzie realizował Wolę naszego Pana)
|
N sie 03, 2008 21:55 |
|
|
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
Sareneth napisał(a): Czarna magia czarnej magi nie równa. Czy szeptanie jakiś zaklęć, wymyślonych na poczekaniu, to czarna magia??
nie pytaj czy to czarna magia, tylko czy to grzech ...
a tak - jest to grzech ciężki!
Zamiast tak obrażać Pana Boga powinieneś nawrócić się i wielbiąc Boga błagać o przebaczenie ...
|
N sie 03, 2008 22:00 |
|
 |
Sareneth
|
Mój drogi... Moim zbawieniem się nie przejmuj. Nic ci do tego. Napisz mi jeszcze, co zrobili ci zwolennicy New Age, do których sam się zaliczam? Pobili Cię? Dobże że nic (raczej) nie wiesz o wierze w Jedynego, bo tego również byś się doczepił... Zastanówmy się również dlaczego sataniści nie wierzą w waszego Boga? I jakpisałem kiedyś: jesteś standardowym przykłaem fanatyka religijnego. Wybacz jeżeli obraziłęm Cię i kogokolwiek...
|
N sie 03, 2008 22:28 |
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
Zastanawia mnie czemu satanista czy inny rzekomo nie wierzący w Boga siedzi na takim forum jak to ...
chyba jesteś poszukującym, ale niechcesz uwierzyć i tyle ...
choć w głębi duszy wiesz, że ta jak to mówisz "nasza" religia jest właściwa, to pewnie próbujesz innych ściągać ku potępienie, bo niechce Ci się uwierzyć, a może poprostu jesteś w sidłach zła? ...
Oj biada ci, biada ... lepiej żebyś się jak najszybciej nawrócił, bo nie znasz dnia ani godziny ...
A ciekawa jedna rzecz - piszesz mi, że rzekomo nie wiem czegoś o Bogu (zakładam, że masz na myśli coś co Ty wiesz)
ale później piszesz, że nie wierzysz ... - czyli sam sobie przeczysz
nie można wiedzieć czegoś o Kimś w kogo się nie wierzy - tzn. niczego co miało by jakie kolwiek znaczenie, bo ktoś nie wierzący nie rozpatruje tego i nie zastanawia sie nad tym tylko siedzie w swoim przekonaniu, że to nieprawda, czyli co kolwiek by to nie było próbuje tylko użyć tego [niekoniecznie prawdziwego] przeciw Temu w Kogo nie wierzy, aby w ten sposób usprawiedliwić swoją niewiarę...
wiesz, ale ja wiem też coś ciekawego ...
to, że większe szanse na zbawienie ma ktoś tak zimny w wierze jak Ty - podobnie jak ktoś wierzący mocno - czyli coś nas łączy - niż ktoś letni, kto twierdzi, że wierzy, a nie praktykuje swojej wiary ...
więc jest dla Ciebie nadzieje ... (swoją drogą, dopóki się żyje, to dla każdego jest nadzieja)
|
N sie 03, 2008 22:43 |
|
 |
Sareneth
|
Przyjżyj się mojemy opisowi. Co widzisz? I proszę o nie zajmowanie się moim zbawieniem, bo nie jestem zainteresowany Twoją ofertą...
|
N sie 03, 2008 22:54 |
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
To nie jest moja oferta, to Bóg puka do Twego serca i czeka aż Mu otworzysz ...
A Słowo Boże jest stałe ...
i mówi Pan, że nigdy cię nie opuści, choćby matka cię porzuciła, On o Tobie nie zapomnie i zawsze Cię kocha, jaką kolwiek miałbyś przyszłosć i czeka
Ale jeśli odrzucasz Boga, to On jest posłuszny - odchodzi
ale czeka i wystarczy jedno Twoje wezwanie i będzie z Tobą ...
wiedz, że: JEZUS CIĘ KOCHA
a Twoim zadaniem jest odpowiedzieć na tę miłość ...
|
N sie 03, 2008 23:05 |
|
 |
Sareneth
|
Jak ja lubię takie dyskusje z fanatykami religijnymi... Potrafią mnie tak podbudować...
Cytuj: Bóg puka do Twego serca i czeka aż Mu otworzysz Nie żebym był wredny, ale u mnie sobie dłuugo poczeka...
I pragnę przypomnieć że temat to satanizm, a nie nawracanie innowierców...
|
Pn sie 04, 2008 9:01 |
|
 |
a.R.E.k.
|
Ale co sataniści rozumieją przez "magię"? Wiem, że są czarownice satanistyczne i skupiają się w kowenach. Proszę o potwierdzenie bądź nie tej informacji, bo mnie to interesuje
Czy uprawiacie tylko czarną magię, nie pomagacie innym? Czy wierzycie w pogańskich bogów?
|
Pn sie 04, 2008 20:03 |
|
 |
Sareneth
|
a czy sataniści cokolwiek mówią o magii? Czy to tylko wymysł kato - fanatyków??
|
So wrz 20, 2008 16:05 |
|
 |
a.R.E.k.
|
No La Vey o tym pisał...
|
So wrz 20, 2008 17:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ehm... Nie, żebym była satanistką, ale z tego, co wiem, nie ma jakiejś jednolitej, określonej ideologii satanistycznej. To, co zawarł w swojej książce LaVey, trafiało do różnych rąk. Sporo zainteresowanych zaczęło dopasowywać te informacje do swoich potrzeb, często doklejając sporo elementów zaczerpniętych z innych wierzeń, zapożyczając symbolikę itp.
Magia satanistów - cóż, pewne ugrupowania (albo pseudo-ugrupowania) satanistyczne podobno uwzględniają praktykowanie magii w jej aspekcie negatywnym. Chodzi tu np. o skupianie negatywnej woli na kimś, komu chce się zaszkodzić, przy zastosowaniu pewnych rytuałów, najczęściej zaczerpniętych z wierzeń pogańskich. Taka magia ma na celu krzywdę innej żyjącej istoty. Niektórzy sataniści odwołują się do magii w innych celach, np. by osiągnąć sukces osobisty, i nie są to już praktyki o czysto negatywnym charakterze. Bliższych szczegółów nie znam.
a.R.E.k. - czarownice skupiają się w kowenach, owszem, ale nie są to koniecznie satanistki... Chyba troszeczkę zahaczyło Ci się o nurty neopogańskie, bardzo niesłusznie zresztą, bo takie ideologie nie wiążą się z satanizmem - a już na pewno nie z takim, jaki lansował LaVey.
|
So wrz 20, 2008 19:06 |
|
|
|