Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
osiris...ewidentene oznaki, że zatracasz umiejętność rozeznania rzeczywistości od Twojej wizji świata....niedobrze :(

Wt sie 05, 2008 15:12
osiris...ewidentene oznaki, że zatracasz umiejętność rozeznania rzeczywistości od Twojej wizji świata....niedobrze :(

Zamiast odnieść się do moich zarzutów bawisz się w jakieś pseudo, psychoanalizy.
Uciekasz od odpowiedzi i zarzutów, i to jest przykre oraz niedobre. :(

Wt sie 05, 2008 15:16

Osiris - owned :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Brzuch mnie boli od śmiechu.
A już kawałek o służbach specjalnych i lotku - po prostu wymiatasz :D
Nic tak mnie nie rozbawia jak czytanie wywodów osób które z pełną powagą snują spiskowe teorie dziejów połaczone z manią prześladowczą.

Wt sie 05, 2008 15:41
Osiris - owned :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Brzuch mnie boli od śmiechu.

Czasami jestem tu, aby rozśmieszyć towarzystwo.
O polityce nie można cały czas poważnie, jeśli w ogóle, bo to cyrk, przynajmniej w polskim wykonaniu.

arcana85 napisał(a):
A już kawałek o służbach specjalnych i lotku - po prostu wymiatasz :D
..................

Przyjmuję gratulację i postaram się o więcej, bo powodów nie brakuje tak w polityce jak i w wypowiedziach niektórych userów. :D

Wt sie 05, 2008 18:09
Alus, mam nadzieję, że ten artykuł o policjancie ze Szczecina nie wzięłaś na poważnie, bo pachnie to z daleka sezonem ogórkowym i wymysłem jakiegoś gryzipiórka.
Dla odmiany proponuje to.
Cytuj:
Nie mam żadnej potrzeby dowiadywać się, jak się czuje pan prezydent. Nie mam też żadnego oporu, aby udostępnić państwu komplet bardzo szczegółowych badań dotyczących mojego zdrowia - powiedział premier.

To jakby Polikot tylko bardziej stonowany.
Mnie nie interesuje ani zdrowie Tuska, ani Prezydenta, ani żadnego polityka.
Ja bez badania kompleksowego całej klasy politycznej mam swoją diagnozę na temat ich zdrowia, szczególnie psychicznego.
A co do morale, to zapewne będzie tłok przy bramie piekieł. :D

Wt sie 05, 2008 18:21
Cytuj:
Żyje jeszcze ponad 50 oprawców w togach sędziowskich z okresu stalinowskiego: pobierają wysokie emerytury, chronią ich immunitety oraz prawnicza korporacja. Przez prawie 20 lat od upadku komunizmu polskie państwo nie potrafiło uporać się z tym problemem i nie widać, aby ta sprawa miała być załatwiona. Bo dawnych sędziów bronią cały czas ich młodsi koledzy, w tym także ci zasiadający w Trybunale Konstytucyjnym i Sądzie Najwyższym. Twierdzą oni, że sędziowie wydający niesprawiedliwe wyroki nie zrobili niczego złego, bo orzekali na podstawie ówczesnego prawa. Mierne efekty w rozliczaniu sędziów ma też parlament. To oznacza, że być może sędziowie-oprawcy unikną jakiejkolwiek odpowiedzialności

Już wcześniej pisałem, że niezawisłość sądów mamy już od 1945 roku, więc rzeczywiście nie ma powodu podważać czegokolwiek teraz.
Jakiekolwiek zapadną wyroki zawsze będzie to zgodne z literą prawa.
Na prawdę jest się czego pośmiać, a ja lubię się śmiać, więc weselmy się, bo to dobra nowina ta niezwisłość sądów polskich po wsze czasy.
Jak będzie jeszcze coś wesołego, to wrzuce następne fajne, dowcipne i prześmieszne kawałki, bo przecież lato mamy. :D

Wt sie 05, 2008 19:40
Ponieważ nikt nie śledzi na bieżąco różnych humorystycznych rzeczy w polityce mam tu następny fajny kawałek do śmiechu.
Cytuj:
Białorusini sondowali mnie, czy byłbym gotów na mediację. Prosili, by tego nie ujawniać - powiedział w "Faktach po Faktach" Lech Wałęsa.

Rzeczywiście - rozbrajająca jest ta szczerość Wałęsy. Prosili a on nie mógł języka za zębami utrzymać i palnął. Hi, hi, a to dobre i jakie śmieszne.
Ale idźmy dalej.
Cytuj:
Okrągły Stół na Białorusi?

"Dziennik" na pierwszej stronie swojego poniedziałkowego wydania zamieścił materiał o apelu białoruskiej opozycji, która chce okrągłego stołu z prezydentem Białorusi, w czym miałby pomóc Lech Wałęsa. Jednym z liderów opozycji, cytowanym przez gazetę, jest Wincuk Wiaczorka.

No tak, przecież Wałęsa jest specjalistą od Okrągłych Stołów, a jestem pewny, że podszkoli Łukaszenkę jak zrobić demokrację na niby, tak jak w Polsce.
Dla Białorusi Polska jest wzorcem do naśladowania. (i to potwierdzam zdecydowanie)
Łukaszenko odda władzę i będzie wszystkim sterować z ukrycia, a cała Europa będzie biła brawo Wałęsie, który może dostanie drugą Nagrodę Nobla za tą aksamitną rewolucję.
Będzie wesoło, i o to chodzi.

Wt sie 05, 2008 19:54

Jednak Rusini (przynajmniej ci z opozycji) mają więcej rozumu niż można by myśleć, bo szybko tę podpuchę KGB wykonaną rękami zaprzyjaźnionych służb giermańców - zdementowali.

Wt sie 05, 2008 20:46
Zobacz profil WWW
W informacji o wysokich uposażeniach stalinowskich sędziów,, ubowców, esbeków, nie dotrzegam krzty wesołości.
Wk......a mnie, że każda kolejna ekipa rządząca, IPN, z gorliwością ściga ofiary poczynan tego gremium, a ich wszystkich traktuje jak świąte krowy.
Miłosierdzie, wybaczanie, w żaden sposób nie eleminuje sprawiedliwości...i to sprawiedliwość wymaga odpowiedniego potraktowania przestepców, którzy niewolili cały naród przez dziesięciolecia.

Śr sie 06, 2008 6:39
Adamie, ja też mam nadzieję, że koledzy ze wschodu nie dadzą się tak wyrolować jak Polacy. :D

Alus, i gdzie Twoje miłosierdzie dla złoczyńców?
Cały czas epatujecie (mowa o POmrocznych) nas tym przymiotem i wytykacie brak miłosierdzia, a tu nagle nic z tego.
To miłosierdzie jest tylko reglamentowane, czy co?
Cytuj:
W informacji o wysokich uposażeniach stalinowskich sędziów,, ubowców, esbeków, nie dotrzegam krzty wesołości.

Jak nie można im niczego zrobić, to zostaje się tylko pośmiać z tej iluzorycznej demokracji i sprawiedliwości w PRL-2.

Śr sie 06, 2008 7:20

Dziwne, żę nikt nie napisał o super pokojowym i kulturalnym zachowaniu Ziobry na wczorajszej konferencji prasowej. A Palikot miał przepraszć za zapytanie o alkoholizm prezydenta. Mogę się założyć, że ziobrze nic nie zrobią, ponieważ, jak wypowiada polityk PiS "nic się nie stało"...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr sie 06, 2008 9:49
"nic się nie stało"...

A co się stało, bo nie wiem?
Możesz nas oświecić?

Śr sie 06, 2008 9:59
Lech Kaczyński w czasach swojej prezydentury w Warszawie, przebił A.Kwaśniewskiego
we wspomaganiu partyjnych kolesi ze sportowej kasy
:wink: ,
ale w sondażach prezydenckich Lecha Kaczyńskiego przebił Tusk,
a gonią go Cimoszewicz, Marcinkiewicz i Ziobro :P :wink: :D :lol:

Obrazek
.

Śr sie 06, 2008 12:50

Chodzi mi oto, że zwyzywał Tuska, zasugerował, żę chciał aby dziennikarze byli zabici, stwierdził, że lepiej słuchać jego, niż bełkotu premiera na przydługiej konferencji, oraz ż e zrobił swoją konferencję tak późno, aby każdy mógł posłuchać jak premier Tusk bełkocze i go oczernia. Zwyzywał również posłów PO...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr sie 06, 2008 14:53

Chodzi mi oto, że zwyzywał Tuska, ... Zwyzywał również posłów PO...

A tak niewinnie wygląda, ten Ziobro. Niemożliwe. To musiał być ktoś podstawiony przez Układ. Jakiś sobowtór.

Śr sie 06, 2008 16:19
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 104  Następna strona