Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Już niedługo będzie dostępna  Naprawdę kawał dobrej rock'n'rollowej muzyki  Nie wiem czemu nie wydadzą tego pod szyldem Green Day. To znakomity materiał na nową płytę. Frontman, Billie Joe Armstrong, wbrew temu co mówi, rozwinął się, bowiem zaczął grać lepsze solówki, że nawet ja mam z nimi trudności ... a może one są łatwiejsze niż myślę, tylko gitara musi być lepiej przesterowana  Może, nie wiem
Jeśli ktoś jest zainteresowany to utworów z tejże płyty można posłuchać klikając na track listę z wikipedii.
Miłego słuchania 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn maja 12, 2008 18:11 |
|
|
|
 |
MonikaAstrid
|
Oglólnie rzecz ujmując to różną... przede wszystkim rockowe brzmienia (nie chce mi się rozdrabniać na poszczególne gatunki), folk skandynawski i z terenów Wschodniej Europy z klimatem średniowiecznym, muzykę filmową, jazz, reggae itp.
ostatnio powróciłam do słuchania 2TM2,3... są po prostu świetni, nie tylko poprzez przesłąnie jakie niesie ich muzyka, ale także przez jej różnorodność (no cóż to sztuka umieścić na jednym albumie kawałek typowo metalowy, reggae i nawiązujący do tradycyjnej muzyki żydowskiej)
od baardzo długiego czasu nie mogę wyjść z zachwytu nad Lao Che (zaczęło się od "Powstania Warszawskiego", potem przesłuchałam "Gusła" no i najnowszy album - "Gospel)
no i ostatnio doceniłąm znaną mi grupę od ponad roku - Sabaton za utwór o Wojsku Polskim http://pl.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs
Co do folku z nutką klimatu średniowiecznego, to mam to od jakichś 5-6 lat, odkąd należę do grupy odtwarzającej średniowiecze (ja-
IX-X wiek, Wikingowie), dobrze mi się jej słucha, jeszcze milej się kojarzy 
_________________ Antoine de Saint-Exupéry — Mały Książę
"..dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu."
|
N cze 22, 2008 22:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja słucham :
King Crimson
The White Stripes
trochę Archive, Myslovitz, Ścianka, Vangelis, Seal, Black Sabbath
|
N sie 10, 2008 17:49 |
|
|
|
 |
Bartas
|
A słyszał ktoś o Sigur Ros? Bardzo ładna jest ta nowa płyta, której tytułu nie potrafię ani wypowiedzieć, ani przetłumaczyć, ale mogę tylko napisać: Inní mér syngur vitleysingur. Tak wygląda okładka:
Mam nadzieję, że nikogo nie zgorszy  Najważniejsza jest muzyka
Chyba najlepsza od płyty Takk z 2005 roku. Więcej o zespole tutaj
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr paź 01, 2008 15:31 |
|
 |
zelazecko
|
Polecam najnowszą płytę Edyty Gepert.
|
Śr paź 15, 2008 18:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Sigur ros" słyszałem ze trzy kawałki z płyty "()", na ich oficjalnej stronie. Za bardzo psychodeliczne/melancholijne jak dla mnie.
|
Cz paź 16, 2008 15:33 |
|
 |
Bartas
|
Ale za to bardzo fajnie można się przy tym zrelaksować!!!! 
|
Wt paź 21, 2008 23:53 |
|
 |
bietka.romaniak
|
zelazecko napisał(a): Polecam najnowszą płytę Edyty Gepert.
O, dzięki, dobrze wiedzieć
Co do mnie, ostatnio, na You Tube po wielokroć odsłuchuję muzyki Jean Michel Jarre, na przykład:Oxygene 4 live Solidarność, Mury-Stocznia Gdańska-Solidarność i wiele innych...uwielbiam muzykę elektroniczną... 
|
Pn paź 27, 2008 16:11 |
|
 |
Sami
|
A u mnie dla odmiany leci Dżem i amerykańska kapela punkowa Bad Religion.
_________________ That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die...
|
Pn paź 27, 2008 17:21 |
|
 |
Bartas
|
Sami napisał(a): A u mnie dla odmiany leci Dżem oooo, mam nadzieję, że z Riedlem? Najlepszy polski wokalista wszech czasów. Szkoda, że tak młodo i marnie skończył  Sami napisał(a): i amerykańska kapela punkowa Bad Religion.
raczej pop-punkowa 
|
Pn paź 27, 2008 19:59 |
|
 |
Metalik
|
A może ktoś z forumowiczów słyszał nową płytę AC/DC ? 
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Pt paź 31, 2008 15:29 |
|
 |
nospheratu
|
No ba, good ol' AC/DC. 
_________________ Mors dicit
|
So lis 01, 2008 10:30 |
|
 |
Bartas
|
nospheratu napisał(a): No ba, good ol' AC/DC. 
Nowy album Black Ice jest super  a pierwszy singiel z tej płyty Rock'n'Roll Train wymiata
Zawsze mi się w nich to podobało, że grają swojsko, się nie zmieniają, ze są nadal dobrym rock'n'rollowym zespołem. 
|
So lis 22, 2008 21:19 |
|
 |
Kajol
|
Ja ostatnio słucham albumu zespołu East West Rockers. Jest to genialny polski zespól grający reggae 
|
Śr lis 26, 2008 15:11 |
|
 |
Bartas
|
Ja właśnie przesłuchuję długo (a nawet bardzo, bo 17 lat) oczekiwaną płytę zespołu Guns N' Roses zatytułowaną Chinese Democracy. Przesłuchałem tej płyty do połowy i muszę stwierdzić, iż nie są już to ci sami gunsi, co w latach swojej świetności, tj. 1987-1992. Przede wszystkim już nie ten sam oryginalny i najlepszy skład, no i muzyka odbiega troszkę od klasycznego hard rockowego brzmienia. Stała się bardziej pop-rockowa, wkurzają elektroniczno-hiphopowe bity i głos samego Axla jakby gdzieś tam zanika. Nie, to już nie to! Ewidentnie nie to!!!!
|
Śr lis 26, 2008 20:52 |
|
|
|