Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Projekt Cheops a New Age 
Autor Wiadomość

Post Projekt Cheops a New Age
Czy Projekt Cheops jest jakoś szczególnie powiazany z New Age? Odnisłem takie wrażenie czytając nieco sesji itd.

So sie 30, 2008 9:00

Wygląda na to, że tak. W końcu chodzi o 2012 rok, a to jedno z głównych założeń New Age.

So sie 30, 2008 10:15

do tego ciągłe odnoszenie się do kosmitów itd :) ale ciekawi mnie czy Projekt Cheopsa ma promować New Age a ,,ratowanie swiata'' to ich przykrywka.

So sie 30, 2008 10:21
daj sobie spokoj z projektem cheops bo życie znarnujesz.

Polska strona projektu zdechła i bardzo dobrze,

koniec został przesunięty na 2068, czyli nie dożyjemy.

So sie 30, 2008 11:56

So sie 30, 2008 14:08

Prawda jest w Chrystusie. Ale ja nie zabranim nikomu wierzyć w takie pomysły jak projekt cheops. Mnie natomiast mierzi to że wystarczy coś sprzedać w ładnym opakowaniu i ludzie w to wierzą. Cały ten projekt jest tyle wart ile naprędce wymyślona historyjka, opowiedziana komuś w sklepie. A to co mierzi to właśnie fakt że ktośw tym sklepie w to uwierzy. Ludzie nie sięgajmy dna intelektualnego. Nawet opowieści jak to człowiek nie był na księżycu są jakoś arguementowane, przynajmniej sprawają wrażenie że coś w tym jest, choć faktycznie tak samo ja "cheops" nic nie ma.

So sie 30, 2008 14:14

New Age i projekt Cheops nie ma żadnego logicznego związku (poza niektórymi hasłami)...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So sie 30, 2008 15:26

Cytuj:
PROJEKT CHEOPSA jest więc Projektem Ratowania Ziemi i opiera się na założeniu, że cywlizacje, które istniały na Ziemi w czasach budowy Wielkiej Piramidy, przewidziały niebezpieczeństwa zagrażające naszej planecie w czasach obecnych

Cytuj:
Informacje o lokalizacji obu obiektów są przekazywane przez mieszkankę Wrocławia, panią Lucynę Łobos, od maja 2001 roku (patrz: "Historia projektu"). Głównym sposobem przekazu jest hipnotyczna regresja wieku.

New Age:
Cytuj:
Część zwolenników ruchu New Age uważa, że dzisiejsze czasy to ostatni etap świata, jaki znamy.

Cytuj:
Źródeł tego poglądu oraz genezy całego ruchu można doszukiwać się nie tylko w astrologii, ale również w teozofii

Jak widać pewne podobieństwa są, między innymi podobne jest natężenie szamaństwa i pseudonauki (teozofia, telepatia, i chyba najgłupsza pseudonauka - astrologia).

So sie 30, 2008 15:35

No właśnie podobieństwa są nawet spore. I w New Age i w PCh twierdzą, że po 2012 zmieni się nasze spojrzenie na świat. Wierzą w to, że kosmici są wśród nas, słyszałem też że w NA twierdzi się że Jezus był istotą pozaziemską i jak siępoczyta sesje lucyny to można stwierdzić, że wszystko kręci się w okół kosmitów itd. Nie uważam PCH jako sekte, ale oni jakby czerpią sowją ,,prawde'' z tego co im powie nijaki Samuel z którym porozumiewają się za pomocą channelingów. To co on mówi często pokrywa się z przekonaniami ludzi związanymi z New Age. Problem w tym, że jak się poczyta nieco tych ,,wywiadów'' z Samuelem można zauważyć że Samuel często zmienia zdanie (raz twierdzi, że po 2012 będzie pokój itd a raz że cywilizacja z Syriusza która nas nie lubi będzie chciała opanować ziemie :) Samuel przekonywał również ze istoty duchowe nie dopuszczą do powstania żadnej tarczy antyrakietowej, a kto przegląda internet, ogląda TV albo czyta gazety wie, że rozpoczniemy budowe tarczy już w tym roku. Oczywiście jeszcze nie powstała ale wszystko wygląda obiecująco. Po tym co się naczytałem zastanawiałem się więc czy przypadkiem Projekt Cheops nie jest grupą ludzi która ma powiązania z New Age. www.projekt-cheops.com/start/ tutaj można poczytać sesje czyli wywiady z Samuelem.

So sie 30, 2008 15:50

http://www.projekt-cheops.com/start/darowizny.html napisał(a):
Konto głowne:
Bank PKO S.A. (Warszawa)
Nr konta: 92 1240 1037 1111 0010 0613 9578
Konto dolarowe:
Bank PKO S.A. (Warszawa)
Nr konta: 46 1240 1037 1787 0010 0701 3071
Przy okazji dziękujemy bardzo serdecznie tym z Państwa, którzy wpłacili i wpłacają na nasze konta zarówno drobne, jak o bardziej znaczące kwoty. W tej chwili każda złotówka jest bardzo pomocna w osiągnięciu ostatecznego celu.

...a tym ostatecznym celem jest roczny urlop na wyspach Bora-Bora :D
Banda cwaniaków, to jest gorsze niż te piramidy finansowe...

So sie 30, 2008 16:51

Project Cheops jest nastawiony na zysk. New Age nie (ja przynajmniej nie dostałem ani grosza z powodu należenia do New Age)...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So sie 30, 2008 19:39

Project Cheops jest nastawiony na zysk. New Age nie (ja przynajmniej nie dostałem ani grosza z powodu należenia do New Age)...

Z ciekawości pytam - wierzysz że w 2012 będzie koniec świata?
I czy jest to związane z organizacją przez Polskę Euro2012? :D

So sie 30, 2008 19:55

New Age i projekt Cheops nie ma żadnego logicznego związku (poza niektórymi hasłami)...

Chyba trudno jednoznacznie stwierdzić co jest a co nie jest New Age w końcu to nie tyle religia co wspólna nazwa różnych prądów filozoficzno-religijnych...

So sie 30, 2008 20:23

Polska strona projektu zdechła i bardzo dobrze,
.

Polska strona na się dobrze. Ostatnio zachęcają do wykopalisk w Egipcie, poczekajmy jeszcze trochę, zobaczymy co wykopią :-D

So sie 30, 2008 22:46

Z ciekawości pytam - wierzysz że w 2012 będzie koniec świata?
I czy jest to związane z organizacją przez Polskę Euro2012? :D

Ależ, oczywiście :-D Przecież UEEFA pozwoliła nam organizację Euro 2012 ponieważ co niektórzy wiedzieli, że nic z tego nie wyjdzie, nawet gdy nie zdążymy wybudować tych stadionów to i tak nic się nie stanie, tylko „mała” apokalipsa :-D
Ktoś się zapytał Nlil-a (brata Enki) alias Jezusa w sesji channelingowej, czy będzie w Polsce Euro 2012, wybuchnął śmiechem i dodał - to powinno wam wystarczyć za odpowiedź

N sie 31, 2008 10:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona