Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
movsd napisał(a): Rita napisał(a): No to mi podaj to źródło naukowe proszę, co Ci szkodzi? Ja znalazłam coą takiego: Cytuj: W ramach ewolucjonizmu homo sapiens ujmowany był jako najbardziej rozwinięta forma zwierzęca. W takiej sytuacji doszło do zakwalifikowania antropologii jako części zoologii. Na stronie http://www.opoka.org.pl/biblioteka/F/FA/lutrata_szkicantropologii.htmlżeby nie było  hahaha, szach mat 
Kiedy ci ateiści nauczą się czytać ze zrozumieniem .Znajdą cokolwiek w necie i podają bez zastanowienia .
Pisze wyraźnie homo sapiens ujmowany był .Był czyli nie jest .Za Arystoteklesa również był ,jednak okazało się to fałszywą klasyfikacją. To kolejny dowód, że wspólczesna nauka zweryfikowała zarówno klasyfikację Arystotelesa, jak i nieaktualną przytoczoną.
Obecnie antropologia nia należy do zoologii . Skoro tego co udowodnione nie możecie pojąć, to tłumaczy dlaczego nie możecie zrozumieć wiary. Ręce opadają.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn wrz 01, 2008 20:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sewerynie, "doszło do zakwalifikowania". Powiedz mi tylko kiedy "odklasyfikowano" tego człowieka z zoologi i będziemy w domu  Póki nie znajdziesz źródła człowiek będzie musiał zostać domeną zoologii, chociażby i został tak zakwalifikowany milion lat temu
Powodzenia 
|
Pn wrz 01, 2008 20:31 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): movsd napisał(a): Rita napisał(a): No to mi podaj to źródło naukowe proszę, co Ci szkodzi? Ja znalazłam coą takiego: Cytuj: W ramach ewolucjonizmu homo sapiens ujmowany był jako najbardziej rozwinięta forma zwierzęca. W takiej sytuacji doszło do zakwalifikowania antropologii jako części zoologii. Na stronie http://www.opoka.org.pl/biblioteka/F/FA/lutrata_szkicantropologii.htmlżeby nie było  hahaha, szach mat  Kiedy ci ateiści nauczą się czytać ze zrozumieniem .Znajdą cokolwiek w necie i podają bez zastanowienia . Pisze wyraźnie homo sapiens ujmowany był .Był czyli nie jest .Za Arystoteklesa również był ,jednak okazało się to fałszywą klasyfikacją. To kolejny dowód, że wspólczesna nauka zweryfikowała zarówno klasyfikację Arystotelesa, jak i nieaktualną przytoczoną. Obecnie antropologia nia należy do zoologii . Skoro tego co udowodnione nie możecie pojąć, to tłumaczy dlaczego nie możecie zrozumieć wiary. Ręce opadają.
Kiedy ty Sewerynie nauczysz się czytać ze zrozumieniem.
Od był wyklucza jest? Ten pogląd wciąż jest aktualny.
|
Pn wrz 01, 2008 20:33 |
|
|
|
 |
movsd
|
Sorry, "połknąłem" słowo.
Miało być:
"Od kiedy był wyklucza jest?"
|
Pn wrz 01, 2008 20:34 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): Sewerynie, "doszło do zakwalifikowania". Powiedz mi tylko kiedy "odklasyfikowano" tego człowieka z zoologi i będziemy w domu  Póki nie znajdziesz źródła człowiek będzie musiał zostać domeną zoologii, chociażby i został tak zakwalifikowany milion lat temu  Powodzenia  W koło macieju tłumacz każdemu z osobna i pokazuj palcem: Cytuj: Prymatologia - dział zoologii zajmujący się ssakami naczelnymi. Tradycyjnie z prymatologi wyłącza się jednak zagadnienia związane z człowiekiem
movsd-możesz to rozumieć, że od kiedy istnieje powyższa definicja ,był oznacza , że był a nie jest.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn wrz 01, 2008 20:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sewerynie, a co prymatologia ma wspólnego z antropologią? Co to ma do rzeczy? Ja Cię proszę o jakieś zaprzeczenie podanego przeze mnie cytatu. Jeżeli go nie podasz, to stety-niestety będziesz musiał przełknąć tą gorzką myśl, że jesteś jednak dzikim zwierzem 
|
Pn wrz 01, 2008 20:42 |
|
 |
Seweryn
|
Rita napisał(a): Sewerynie, a co prymatologia ma wspólnego z antropologią? Co to ma do rzeczy? Ja Cię proszę o jakieś zaprzeczenie podanego przeze mnie cytatu. Jeżeli go nie podasz, to stety-niestety będziesz musiał przełknąć tą gorzką myśl, że jesteś jednak dzikim zwierzem 
Właśnie nic nie ma wspólnego, bo zoologia bada zwierzęta ,a nie człowieka, natomiast antropologia to odrębna nauka ,która nie zajmuje się badaniem zwierząt, tylko badaniem człowieka.
|
Pn wrz 01, 2008 20:45 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): Właśnie nic nie ma wspólnego, bo zoologia bada zwierzęta ,a nie człowieka, natomiast antropologia to odrębna nauka ,która nie zajmuje się badaniem zwierząt, tylko badaniem człowieka. Człowiek jest zwierzęciem, podawałem ci link do wypowiedzi prof. Kaczanowskiego, Rita dała ci inny link.. poprawne powinieneś napisać tak: zoologia bada zwierzęta z wyjątkiem człowieka, natomiast antropologia to nauka ,która zajmuje się badaniem tylko jednego gatunku zwierząt - człowieka.Cytuj: Prymatologia - dział zoologii zajmujący się ssakami naczelnymi. Tradycyjnie z prymatologi wyłącza się jednak zagadnienia związane z człowiekiem
A wiesz czemu? Czemu wyłącza się zagadnienia związane z człowiekiem? Nie dlatego że człowiek nie jest zwierzęciem, ale dlatego że to my jesteśmy ludźmi i nauka na nasz temat jest na tyle obszerna, że pojawiają się inne nazwy i inne dzialy.
Twoja wizja jest autorska, nie ma nic wspólnego z nauką, ośmieszasz się głosząc ją i apeluję do ciebie abyś przestał to robić.
|
Pn wrz 01, 2008 20:56 |
|
 |
untermen
|
 Re: Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
Seweryn napisał(a): Są na forum osoby uważające się za zwierzęta i małpy. Chciałbym aby każdy kto wejdzie ,wierzący lub niewierzący wypowiedział się w kwestii czy uważa się za zwierzę i uzasadnił dlaczego?
Tak , ponieważ jestem człowiekiem .
|
Pn wrz 01, 2008 21:01 |
|
 |
Seweryn
|
movsd napisał(a): Człowiek jest zwierzęciem, podawałem ci link do wypowiedzi prof. Kaczanowskiego, Rita dała ci inny link..
Podsumujmy podałeś mi : 1) Nieaktualną klasyfikacje sprzed 2400 lat 2)Gdybanie profesora 3) Instrukcję ciągnika czy tam jakieś maszyny rolnicze. Rita podała twierdzenia ewolucjonizmu które są również nieaktualne. Cytuj: Na początku XX wieku ewolucjonizm stał się celem licznych ataków, w wyniku których stracił swą dominującą pozycje w naukach społecznych. Zarzucano mu braki metodologiczne, przede wszystkim brak oparcia w badaniach terenowych), nadmierne opieranie sie na wyrywkowych danych i budowanie z nich ogólnych modeli ewolucji. Z tych powodów większość twierdzeń ewolucjonizmu okazała się błędna
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucjonizm
|
Pn wrz 01, 2008 21:10 |
|
 |
Seweryn
|
 Re: Czy wszyscy ateiści uważają się za zwierzęta ?
untermen napisał(a): Seweryn napisał(a): Są na forum osoby uważające się za zwierzęta i małpy. Chciałbym aby każdy kto wejdzie ,wierzący lub niewierzący wypowiedział się w kwestii czy uważa się za zwierzę i uzasadnił dlaczego?
Tak , ponieważ jestem człowiekiem .
A gdzie pisze, że człowiek to zwierzę?
|
Pn wrz 01, 2008 21:12 |
|
 |
WIST
|
Rozum odróżnia ludzi od zwierząt tak jak skrzydła ptaka odróżnia tego ptaka od lwa... a jednak wszyscy są w królestwie zwierząt, a jak sama nazwa wskazuje bycie w królestwie zwierząt oznacza bycie zwierzęciem. To jest tak oczywiste że ja nie mogę... i tutaj kończe bo jak mam raz jeszcze słyszeć jak się Chrobrego obraża to ja nie mogę 
|
Pn wrz 01, 2008 21:15 |
|
 |
movsd
|
Seweryn napisał(a): Podsumujmy podałeś mi : 1) Nieaktualną klasyfikacje sprzed 2400 lat
Niektóre jej postulaty są wciąż aktualne. Seweryn napisał(a): 2)Gdybanie profesora Rzetelną wypowiedź której nie potrafisz objąć swoim rozumem. Seweryn napisał(a): 3) Instrukcję ciągnika czy tam jakieś maszyny rolnicze.
Przykład logicznego wnioskowania, którego również nie potrafisz objąć swoim rozumem. Co jest śmieszniejsze nie rozumiesz nawet dlaczego to umieściłem, mimo że ci to wyłożyłem jak krowie na miedzy. Dobra rada - nie chwal się swoją indolencją. Seweryn napisał(a): Rita podała twierdzenia ewolucjonizmu które są również nieaktualne.
To wymaga udowodnienia...Cytuj: Na początku XX wieku ewolucjonizm stał się celem licznych ataków, w wyniku których stracił swą dominującą pozycje w naukach społecznych. Zarzucano mu braki metodologiczne, przede wszystkim brak oparcia w badaniach terenowych), nadmierne opieranie sie na wyrywkowych danych i budowanie z nich ogólnych modeli ewolucji. Z tych powodów większość twierdzeń ewolucjonizmu okazała się błędna
... a to nie stanowi tego dowodu.
Dziękuję bardzo, następny prost kretynizmów proszę, Sewerynie.
|
Pn wrz 01, 2008 21:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Rita podała twierdzenia ewolucjonizmu które są również nieaktualne.
TO PODAJ MI CYTAT, KTÓRY POTWIERDZA TO, ZE CZŁOWIEK NAGLE PRZESTAŁ NALEŻEĆ DO KRÓLESTWA ZWIERZĄT, SKORO AKURAT TO JEST NIEAKTUALNE!
CZEKAMY.
|
Pn wrz 01, 2008 21:21 |
|
 |
movsd
|
Rita napisał(a): TO PODAJ MI CYTAT, KTÓRY POTWIERDZA TO, ZE CZŁOWIEK NAGLE PRZESTAŁ NALEŻEĆ DO KRÓLESTWA ZWIERZĄT, SKORO AKURAT TO JEST NIEAKTUALNE!
CZEKAMY.
Seweryn twierdzi, że należenie do królestwa zwierząt nie oznacza bycia zwierzęciem - absurd, wiem...
|
Pn wrz 01, 2008 21:22 |
|
|
|