Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 17:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Dla mnie ta kastracja to nastepne populistyczne popisy pod publiczkę.
Ludzie od wieków lubują się w takich spektaklach.
Może wrócic do publicznych chłost, zakuwania w dyby, oraz egzekucji na głównych rynkach miast.
Podejrzewam, że słupek wzrósłby o kilkadziesiąt procent.
Gawiedź upaja się taka rozrywką i ten pomysł z kastracja wpisuje sie do tego jak ulał.
Tusk uwielbia grać pod publiczkę i na najniższych instynktach (vide wypowiedź na temat angielskiego sędziego)

Wt wrz 16, 2008 18:21

Tu się z tobą w pełni zgadzam. Świadczy też o tym stwierdzenie Tuska, że takie osoby nie są ludźmi i nie obowiązują ich prawa człowieka. Rzeczywiście przypomina to wypowiedzi Tuska o Webbie, że chciał go zabić. W obu przypadkach tani populizm mający pokazać, że Donek to ludzki gość, którym targają ludzkie emocje. Ja bym jednak wolał by premier mojego rządu nie mówił publicznie, że niektórych obywateli naszego kraju nie powinny obowiązywać prawa człowieka, niezależnie od tego, że krzywdę wobec dzieci uważam za najgorsze przestępstwa. Sama propozycja kastracji chemicznej też by się raczej nie pojawiła, gdyby nie ta populistyczna strategia marketingowa.

Jednak nie zmienia to faktu, że jeśli Donek wprowadzi kastrację chemiczną to akurat to nie będzie w żaden sposób sprzeczne z prawami człowieka w związku z tym słowa Stasia o eugenice są strzałem kulą w płot. Osobiście popieram takie rozwiązanie, pod warunkiem, że jego wprowadzaniu nie będzie towarzyszył taki populistyczny smrodek, o którym wspomniałeś.

Wt wrz 16, 2008 18:58
Osobiście popieram takie rozwiązanie, pod warunkiem, że jego wprowadzaniu nie będzie towarzyszył taki populistyczny smrodek, o którym wspomniałeś.

Populistyczny odór to jedno.
Mnie osobiście razi każda ingerencja w zdrowie człowieka. Bo to dalej jest człowiek mimo, że zdegenerowany.
Odizolować na wiele lat? Jak najbardziej.
Tworzyć rejestry pedofili? Popieram!
Kastrować? NIE!
Farmakologicznie, czy mechanicznie to jest dla mnie podobne.

Wt wrz 16, 2008 20:28

Nie jest podobnie bo tzw. chemiczna kastracja jest w pełni odwracalna i sprowadza się jedynie do czasowego obniżenia popędu. Kastracja prawdziwa jest nieodwracalna i tragiczna w skutkach również dla zdrowia hormonalnego. Rzecznik Praw Obywatelskich, który nie jest populistą, też to rozwiązanie popiera.

Wt wrz 16, 2008 21:11

Prawa człowieka prawami ale w sumie taka kastracja w pewnym sensie jest zgodna z naukami ewangelicznymi,które mówią wyrażnie,że jeśli jakiś narząd sposobi nas do grzechu to lepiej go się pozbyć.
Jesli jakiś zwyrodnialec gwałci wielokrotnie swoją córkę i płodzi z nią zdegenerowane potomstwo to taka istota człekokształtna nie potrafi właściwie użytkować organów w jakie wyposażyła ją natura.Pozostaje więc pytanie-po co mu te narządy ?Kastracja farmakologiczna u takiego osobnika będzie musiała być prowadzona praktycznie całe życie ,bo jak tylko znowu zacznie odczuwać popęd to zacznie gwałcić.Przypominam,że lekarstwa drogo kosztują,a za taką kastrację zapłaci podatnik.I tak brakuje pieniędzy na leczenie uczciwych ludzi,zdecydowanie taniej jest wykastrować tradycyjnie.

Wt wrz 16, 2008 21:58
"odizolować na wiele lat"...a społeczeństwo niech zwyrodnialców utrzymuje - brakuje miejsc w domach starców, hospicjach, ale my humanitarnie respektujmy prawa oprawców.
Chyba jednak lekarstwo mniej kosztuje niż koszt wieloletniego odizolowania w zakładach penitencjarnych.

Śr wrz 17, 2008 7:58
mówią wyrażnie,że jeśli jakiś narząd sposobi nas do grzechu to lepiej go się pozbyć.

Nie bierzmy tych nauk dosłownie.
Gdyby kierować się tą filozofią, to większości mężczyzn powinno się wyłupać oczy, szczególnie po pobycie na plaży, lub przeglądaniu internetu.
Zreszta zasada ząb za ząb, oko za oko wywodzi się z nauk mojżeszowych, a nie ewangelii.
My chyba jesteśmy katolicy, a nie żydzi?
Cytuj:
odizolować na wiele lat"...a społeczeństwo niech zwyrodnialców utrzymuje

Piszesz jak jakaś gawiedź , a nie osoba o wysokim poziomie intelektualnym.
To czysty i tandetny populizm, taka opinia.
Myślałem Alus, że stać Cię na więcej.
Najlepiej zlikwidować więzienia i uśmiercać wszystkich winnych na miejscu.
Jakaż to oszczędnoiść. :D

Śr wrz 17, 2008 10:11
Ta gawiedź, może mało intelektualna, stawia na równoważni 2 grupy:
I - problem ludzi starych, chorych, ofiar pedofili (które w 90% nigdy nie wyjdą z traumy, jaką im zgotowali osobnicy, których "nie daj Boże nie wolno pozbawiać praw człowieka")
II - kontra zdegenerowany pedofil.
Gawiedź wybiera prawa I grupy - nie jestem taka poprawnie polityczna, aby grać wybiórcze miłosierdzie - akurat w odniesieniu do oprawcy.
Chemiczna kastracja to nie uśmiercanie - za PRL przez całe lata tysiące poborowych wcinało brom i żyli po tym dziesiatki lat.
Ale cóż guru osirisa, nieomylny JARK, nie podziela zdania Donka, więc obligatoryjnie "kastracja - NIE" :D

Śr wrz 17, 2008 11:10
Ale cóż guru osirisa, nieomylny JARK, nie podziela zdania Donka

Alus, Twój problem polega na tym, że wszystko wrzucasz do jednego worka, czyli polityki i stąd ta niepotrzebna frustracja.
Ja nie neguję tego pomysłu, bo wyszedł od Donka.
Tak samo byłbym do niego sceptyczny, gdyby wyszedł od Jarka.
Tu barwy, opcje polityczne nie mają nic - przynajmniej u mnie - do tego.
Takie są moje przekonania.
Gdyby torturowano człowieka, który sam był oprawcą, też bym protestował.
Nie możemy zniżać się do poziomu ludzi-zwierząt, bo sami tacy się stajemy.
Czy to tak trudno zrozumieć?

Śr wrz 17, 2008 12:58
Nie zniżamy się do poziomu...jakbyś nie wiedział, to w działającym ustawodastwie istnieje zapis o kastracji chemicznej - i nie wyszedł od Donka, tylko z slD, a pracowała nad tym projektem posłanka Piekarska. Teraz chodzi tylko o formę przymusu, po odbyciu kary więzienia.
"Gdyby torturowano człowieka też bym protestował"....a w interesie torturowanych, nisczonych fizycznie i psychicznie na całe życie ofiar pedofilów nie protestujesz....umknęła Ci ich tragedia?

Śr wrz 17, 2008 13:35
A tak na marginesie - jesteś zwolennikiem czy przeciwnikiem kary śmierci?

Śr wrz 17, 2008 13:40

Dziś pedofilem można zrobić każdego (każdą!). Wystarczy za objaw przyjąć że się pogłaszcze dziecko po główce, podniesie na schodkach do autobusu, a nawet że tylko spojrzy.

Z relacji wiem, że już nauczyciele, wychowacy na obozach, trenerzy sportowi itd. obawiają się wielu sytuacji. Dziecko opowie w domu, a przewraźliwiony rodzic oskarży do prokuratury. I można mieć życie zatrute na kilka lat nim się udowodni że się nie jest wielbłądem.
Podobnie jest z karaniem dzieci, molestowaniem w pracy.

Tylko czekać, aż zacznie to być na masową skalę wykorzystywane w zwalczaniu politycznych przeciwników.

Paschalis:
To jest odmiana eugeniki. Chemiczna likwidacja popędu skutkuje nie tylko brakiem popędu do dzieci, ale i do dojrzałych kobiet i mężczyzn. Wiadomo przecież że pedofile (i pedofilki!) często mają normalne rodziny i potomstwo. Ta chemiczna kastracja uniemożliwi również te normalne kontakty seksualne. Chyba, że na nie będzie się otrzymywać z Platformy specjalną dyspensę (formalny wniosek o zezwolenie, w braku zgody odwołanie do wyższej instancji, nadzór na wykonaniem).

Alus:
W ramach Taniego Państwa najtaniej wychodzi dębowy pieniek i ostry toporek. Dokładnie jak w czasach Bolka Chrobrego, tyle że wtedy pedofilia chyba w Polonii nie znana była, gdyż kronikarz wspomniał o tej karze tylko w kontekście cudzołożników.

Śr wrz 17, 2008 14:20
Zobacz profil WWW
Stanisławie, dziekuję że wyłożyłeś kawę na ławę.
Alus w swoim zacietrzewieniu nie chce przyjąć oczywistych oczywistości.
Cytuj:
"Gdyby torturowano człowieka też bym protestował"....a w interesie torturowanych, nisczonych fizycznie i psychicznie na całe życie ofiar pedofilów nie protestujesz....umknęła Ci ich tragedia?

Nad każdym tematem się pochylam z należytą uwagą i troską, tyle że nie można kierować się emocjami tylko przepisami prawa i człowieczeństwa.
To, że ktoś nie zsługuje na miano człowieka, nie znaczy że można go traktować jak zwierzę, choć odruchy ma rzeczywiście zwierzęce.
Alus nie nakręcaj się, bo to już wtedy niedaleko do linczu.
O to Ci chodzi?
A tak na marginesie.
Jak Ziobro chciał zaostrzenia Kk to PO wyśmiało pomysł, a teraz Ćwiąkalski wchodzi w buty (nagle) Ziobry.
Czy oni się kieruja dobrem ludzi, dzieci, czy tylko patrzą na słupki i wyczekują odpowiedniej okazji na medialny show.

Śr wrz 17, 2008 16:51
"Zrobić" ....pomówienie a udowodnione czynu pedofilskiego to diametrialnie różne sprawy, a o takich przypadkach dyskutujemy - bo sądy nie wydaja wyroki na podstawie pomówienia "zrobienia" pedofilów.
"Stanisławie dzięki, że wyłożyłeś kawe na ławę"...tyle że u Stanisława ta ława i kawa są zmienne :D - w temacie o A. Tysiąc pisze:
- "Otóż kazdy ma prawo się bronić środkami proporcjonalnymi do realnie możliwej oceny zagrożenia.
Jeśli ktoś zagraża naszemu zdrowiu, mamy prawo w obronie zagrozić zdrowiu agresora.
Jeśli naszemu życiu - jego życiu"
Ja się nie nakręcam :) ....była i jestem przeciwko karze śmierci, ale uważam, że w stosunku do pedofilów nie ma środków zbyt drastycznych, aby uchronic choć jedno niewinne dziecko.

Śr wrz 17, 2008 20:57

I znowu się obrywa poczciwym zwierzętom.Żadne zwierze nie portrafi być tak podłe i okrutne jak człowiek.To nas czyni "wyższymi".

Śr wrz 17, 2008 20:58
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 104  Następna strona