Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 4:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
outsider, zasada jest prosta: "Lać w mordę wroga i skopać chama, żeby już nie powstał z ziemi"
Te niby wyskoki Tuska, to znak PO
" Zabij i wykastruj!!!"
"Wyrżnąć watahę i wara od wód geotermalnych"
"Nie będzie Rydzyk pluć nam w twarz"

Za to dla swoich sam miód.
Pitera jest OK, Karnowski - chodzący anioł,a Komorowski prowadził grę operacyjną.
Dobrze, że jeszcze z tym pułkownikiem do łóżka nie poszedł.

N wrz 28, 2008 12:43

Dalej dwubiegunowe spojrzenie na rzeczywistość.Potępieńcze swary zwolenników PO i PIS.Żadne z tych ugrupowań nie ma recepty na lepszą Polskę, a te antagonizmy to temat zastępczy.Sukces popularności PO polega na niechęci do PIS ,a nie na jakichś szczególnych walorach pana Tuska i jego partyjnych kolegów.Ani jedni nie skonstruowali sprawiedliwego państwa, ani drudzy państwa liberalnego.Zarówno działaczom PO jak i PIS zależy tylko na sprawowaniu władzy, brak tam polityków dużego formatu posiadających wizję oraz obdarzonych odwagą,żeby taką wizję często wbrew sondażom realizować.Myślę ,że mozliwości kadr politycznych ukształtowanych w latach 90-tych uległy wyczerpaniu.Ci ludzie nie mają nic nowego do zaoferowania poza własną małością i uprzedzeniami.

N wrz 28, 2008 19:58

osiris
czepiasz się...
przecież jest tak pięknie i wspaniale...

...przy okazji dowiedzmy się dlaczego
http://www.rp.pl/artykul/9157,195889_Sw ... nosza.html

Z podanego linku
Cytuj:
O tym wszystkim można się było dowiedzieć z CNN, SKY News, BBC World, ARD, NTV, al Dżaziry itd.

Ale nie z „Faktów” TVN – i zapewne nie z innych dzienników telewizyjnych polskich nadawców.

Zastannawia mnie, jak człowiek który zostaje przedstawiony czytelnikom jako socjolog, filozof społeczny, profesor Uniwersytetu w Bremie i Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie., może porównywać wiadomości niemieckiej ARD czy NTV do "Faktów" TVN...

ARD jest pierwszym kanałem telewizji publicznej i jako taki powinien być zestawiony z TVP1 prezesa Urbańskiego. NTV to kanał informacyjny, naszybciej odpowiednik polskiego TVN24. Natomiast odpowiednikiem "Faktów" TVN byłyby wiadomości niemieckich stacji SAT1 czy PRO7 i stawiałbym dolary przeciwko orzechom, że na tych kanałach świat też był widziany z perspektywy biustonosza.

Jestem przekonany, że Krasnodębski jako profesor Uniwersytetu w Bremie doskonale zdaje sobie z tego sprawę, a pisząc swoje przemyślenia stara się przede wszystkim trafić w gusta swojej grupy docelowej, a nie dokonać jakiejś rzetelnej analizy. Czyli robi to samo co TVN w "Faktach", tylko grupę docelową ma inną.

N wrz 28, 2008 21:57
wyobraźcie sobie, że mswia odrzuca wniosek wośp bo wośp nie jest w stanie podać ile osób przekaże pieniądze
Tyle tylko, że każdy logicznie myślący człowiek rozumie, że chodzi o ilość komitetów, punktów, zbierających owe fundusze - a nie o ilość potencjalnych ofiarodawców.
Kolejna manipulacja o. Rydzyka :D ....i jak widac wielu na to sią nabiera, czego zreszyą ów zakonnik jest świadomy.....klasyka manipulacji :brawo:

Pn wrz 29, 2008 7:59

No tak, rzucanie kłód pod nogi Rydzykowi jest takie cool, takie popularne, nawet wśród katolików. Tylko pogratulować.
Ja bynajmniej nie należę do zwolenników ojca dyrektora, ale potrafię dostrzec manipulację i jakąś nadgorliwość pismaków i obecnych rządzących w stosunku do jego działalności. No cóż, jak niewygodny to trzeba zniszczyć.

Pn wrz 29, 2008 8:46
aluś, czy mogłabyś wyjaśnić na czym polega manipulacja ojca rydzyka?

Pn wrz 29, 2008 8:59
[quote="Metalik"]No tak, rzucanie kłód pod nogi Rydzykowi jest takie cool, takie popularne, nawet wśród katolików. Tylko pogratulować.
Jakbyś nie wiedział, to katolicy nie są pozbawieni zdrowego rozsądku i potrafią myśleć.
Nie rozumiesz na czym polega manipulacja o. Rydzyka?
- "Ja wiem ile osób bedzie uczestniczyło w zbiórce? Maja się zapisywac, że ja bedę czestniczyć zbiórce, a ty nie? ja dam, a ty nie?"...słowa o. Rydzyka.
Kazdy logicznie myslący wi, że chodzi o ilośc komitetów, miejsc przeprowadzających zbórkę - nie wykaz ofiarodawców.
outsider - nie pojmujesz tego?? :o

Pn wrz 29, 2008 11:23

Gdyby to była jakaś Klotylda Grządka to każdy chciałby, aby poszła siedzieć na długie lata za złamania prawa w sprawie zbiórki. A że to ojciec dyrektor, to on stoi ponad tym, to nic nie znaczy. Jak można być tak obłudnym, aby nie dostrzegać łamania prawa w jednej kwestii, a rozliczać polityków z niewykonanych obietnic wyborzczych po niecałym roku kadencji? Wasz miłosierny Bóg was tego nauczył?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn wrz 29, 2008 15:36
aluś - na czym polega manipulacja ojca rydzyka??

piszesz, że każdy logicznie myślący wie, że chodzi o ilość miejsc, komitetów itd...

nie pojmuję, jak wniosek napisany przez armię prawników tego nie zawierał?
a ty pojmujesz?

aluś a ty to jesteś przeciw temu, żeby sobie ludzie zbierali pieniądze na co chcą?
czemu jednak mswia jest temu przeciwne i odrzuca wniosek z absurdalnych powodów....

i gdzie tu owa manipulacja??

powracając do rządzących....
nie będę kopiował punktów z expose premiera, ale mogłabyś się aluś odnieść do tych niezrealizowanych obietnic?
no chyba że głosowałaś rok temu nie ZA programem po tylk PRZECIW pis
to by tłumaczyło dlaczego nie czujesz się oszukana i okłamana

aluś a co tam z krusem? a co ze zniesieniem podatku belki a co z nepotyzmem wśród koalicjantów a co z aferami w poznaniu krakowie sopocie, a co z itd......
tylko proszę nie pisz, że kaczory robiły to i tamto...., że samoobrona...,
bo to argument kompromitujący dzisiejsze działania rządu, który jest ciągle jest NIEpisem
a rok już mija....

sareneth - a niech pójdzie do więzienia jesli złamał prawo i zostanie mu to dowiedzione w sądzie
ale to samo prawo nie może nikogo dyskryminować, bo rządzący nie lubią dyskryminowanego
jestem za przestrzeganiem prawa tak gdy chodzi o ukaranie kogos, kto wyłudził pieniądze, jak i za tym, żeby nikomu nie przeszkadzać w zbieraniu pieniędzy kiedy chce to robić
(w obu przypadkach nie ma dla mnie znaczenia czy taki ktoś nazywa się rydzyk czy kowalski)

Pn wrz 29, 2008 16:04

Brawo. "Nie przeszkadzajmy w zbiórce pieniędzy". A czy zbiórka nie zarejestrowana i niezgodna z prawwem nie jest wyłudzaniem??

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt wrz 30, 2008 7:26
Ja tez nie pojmuję, ale widocznie tacy fachowi prawnicy :(
Podobnie ja apolityczna, misyjna TV publiczna
http://wiadomosci.onet.pl/1834375,11,item.html

Wt wrz 30, 2008 7:40
zbiórka zatrzymana z powodu absurdalnej interpretacji przepisów świadczy wyłącznie o złej woli tego, kto interpretuje przepisy, w tym przypadku jest to mswia

aluś no i co z tego?
a dlaczego mieli to zrobić?
w naszym kraju nie ma apolitycznego medium a media przestały być politycznym narzędziem a zaczęły być podmiotami na politycznej scenie
i to ciebie denerwuje?

mnie bardziej denerwuje oferta programowa bo z moich pieniędzy opłaca się różnej maści persony i kretynów

a tak przy okazji - wielu z was płaci abonament - bo ja przyznaję szczerze nie mam wśród znajomych nikogo, kto by płacił
a my z żona płacimy

Wt wrz 30, 2008 10:15
[quote="outsider"]zbiórka zatrzymana z powodu absurdalnej interpretacji przepisów świadczy wyłącznie o złej woli tego, kto interpretuje przepisy, w tym przypadku jest to mswia/quote]
To nie idiotyczna interpretacja, ale obligujące wszystkich prawo (pkt 6)
http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/88/26 ... iczna.html

Wt wrz 30, 2008 11:45
Kazdy logicznie myslący wi, że chodzi o ilośc komitetów, miejsc przeprowadzających zbórkę - nie wykaz ofiarodawców.[/quote]

więc jak to ma się do punktu 6:

Wniosek o wydanie pozwolenia na przeprowadzenie zbiórki publicznej, skierowany do Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji, podpisany przez osoby upoważnione do wyrażania oświadczeń woli (w sprawach majątkowych) w imieniu wnioskodawcy, powinien zawierać:

6.
liczbę osób, które mają brać udział w zbiórce publicznej,

liczba osób biorąca udział w zbiórce podczas wośp..... została także podana? z dokładnością do ilu?
jak myślisz?

zatem jak zinterpretujesz decyzję mswia?

o to jak interpretujesz działania psl-u - twojej rządzącej partii już nie pytam
ani o punkty z expoze premiera, ani o obietnice wyborcze po
bo najważniejsze, że nic nie robią
nie muszą ważne że nie są pis-em
[/quote]

Wt wrz 30, 2008 13:22

więc jak to ma się do punktu 6:

Żartujesz czy o drogę pytasz??...proste jak drut - chodzi o ilość kwestarzy.
Nikt nigdy od nikogo nie zażąda zdolności proroczych i skalulowania ilości ofiarodawców...a może jeszcze zebranych kwot :D
WOŚP corocznie prowadzi nabór kwestarzy i nawet media podają ilośc komitetów i liczbę osób zgłaszajacych swój akces do udziału w kwescie(w setkach tysięcy).
Oczywiście, że nigdy nie będą to liczby szczegółowe co do jednego człowieka, bo wiadomo - wypadki losowe korygują dane.
Ale żaden problem wstępnie skalkulować ilość kwestarzy.

Wt wrz 30, 2008 14:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 104  Następna strona