Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Hostia cięta piłą i przypalana na filmikach w sieci 
Autor Wiadomość

Post Hostia cięta piłą i przypalana na filmikach w sieci
http://wiadomosci.onet.pl/1838922,12,item.html
:(
Mnie tylko cieszy, że nasi rodzimy ateiści mają więcej rozumu i wyczucia taktu. Nie mówię bynajmniej o komentatorach onetu, bo i tam żenada się szerzy, ale chociażby o 'naszych forumowiczach'. pozdrawiam :))

Wt paź 07, 2008 9:35
Moderator

Panie i Panowie! Dyskutujemy tutaj na zaproponowany temat!
Cały OT poleciał.

(J 8, 32b)

Wt paź 07, 2008 11:41

[...] - link do profilu na youtube tego gościa, który profanuje hostie. Oglądałem jego filmiki, w tym te, w którym się wypowiadał na różne tematy związane z Kościołem.
To infantylny dzieciak, winiący KRK za rozprzestrzenianie się aids w Afryce, nie sądzę aby dało się z nim podyskutować na poziomie, może z wiekiem zmądrzeje.

Co do samej profanacji hostii - przypuszczam, że katolicy mieliby gdzieś uwagi hinduistów aby nie zabijać krów bo to święte zwierzęta. Na takiej samej zasadzie nie-katolicy mają gdzieś przekonanie katolików że hostia po konsekracji jest czymś więcej niż wafelkiem.
Nie uważam aby katolicy mieli podstawy do żądania od innych takiego szacunku dla hostii jakim oni sami ją darzą, jednak jestem stanowczo przeciwny głupim prowokacjom, których jedynym celem jest kogoś zdenerwować lub obrazić.

Przepraszam, jak usuwałem, to nie było go jeszcze widać- ale przywracam. Szumi
Ja się jeszcze podczepię. Nie chciałbym, aby tego typu rzeczy były tu podlinkowywane - Kamyk

Wt paź 07, 2008 11:47
Oglądałem jego filmiki, w tym te, w którym się wypowiadał na różne tematy związane z Kościołem.

czyli szkoda czasu na oglądanie tego g...., obejrzałem jeden filmik
w którym są polskie komentarze, zgadzam sie pewnie za pare lat zostanie seryjnym mrdercą, gwałcicielem, albo od razu sie powiesi - co by było w sum ie najlepszym rozwiązaniem.

Nie powinno sie obrazac uczuc religijnych, szkoda ze nie porwal sie na koran, wtedy wleciałby mu ktoś boeingiem w domek i byłoby po wszystkim.

Wt paź 07, 2008 12:09
Myślę ze profanacja hostii to zły pomysł. Jeżeli autor filmiku zamieszczonego na You Tube nie godzi się z nieprawościami w kościele to powinien raczej aktywnie działać na forum społecznym na rzec zmian.

Panie moderatorze SZUMI [dyskutuj o tym we właściwym temacie a nikt tego nie wytnie- szumi]

Wt paź 07, 2008 12:15

zgadzam sie pewnie za pare lat zostanie seryjnym mrdercą, gwałcicielem, albo od razu sie powiesi

Bez przesady.

Wt paź 07, 2008 12:32
20 Cze 2008 napisał(a):
zgadzam sie pewnie za pare lat zostanie seryjnym mrdercą, gwałcicielem, albo od razu sie powiesi

Bez przesady.

dlaczego bez przesady, mam tu zgrywać 100% miłosiernego Katolika i bronic swojej religii która nawet nie wiem czy jest prawdziwa ?
a może dać sie spuscic w kolozecie w ramach nadstawiania drugiego policzka ??

Tacy ludzie przeważnie tak konczą, i nie ma sie co oszukiwać, ja tego nie wymyśliłem, swiat już taki był jak sie urodziłem.

Wt paź 07, 2008 12:40

Widziałeś jakieś badania dowodzące, że ludzie dokonujący profanacji z dużym prawdopodobieństwem zostają mordercami i gwałcicielami? Moim zdaniem sobie to po prostu wymyśliłeś.

Ja Ci nie bronię stawać w obronie swoich świętości, ale ciekaw jestem czy Ty nie jesz wołowiny dlatego że dla hinduistów krowy są święte - to tak w kwesti nieobrażania cudzych uczuć religijnych.

Wt paź 07, 2008 12:45
Widziałeś jakieś badania dowodzące, że ludzie dokonujący profanacji z dużym prawdopodobieństwem zostają mordercami i gwałcicielami?

nie, widac to w jego oczach.

Wt paź 07, 2008 13:00

Tak sobie myślę, że oglądalność jest jedyną rzeczą na jakiej zależy temu człowiekowi - nie dam mu tej satysfakcji :D.

20 Cze 2008 napisał(a):
Zencognito napisał(a):
20 Cze 2008 napisał(a):

Bez przesady.

dlaczego bez przesady, mam tu zgrywać 100% miłosiernego Katolika i bronic swojej religii

Pamiętajmy, że gdy Jezus dał się sprofanować na krzyżu to nie prorokował, że jego oprawcy będą się wieszać. :P
I myślę, że nie trzeba "zgrywać 100% miłosiernego Katolika", żeby się za tego człeka i jemu podobnych pomodlić.

Wt paź 07, 2008 15:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]