Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Cechy mężczyzny 
Autor Wiadomość

spokojnie ! jak juz pisalem to tylko wrażenie :)

A jednak zwrociłaby się o pomoc do mężczyzny (chodzi o mysz :) )

Wt gru 28, 2004 12:51
Zobacz profil WWW

A ja myślę, że myszy to się bały niewinne panienki sto lat temu. Ja tam nie wiem, ja myszy nie tak dawno hodowałam. Cztery.

Wt gru 28, 2004 12:53
Zobacz profil WWW

A zresztą, co to ma do rzeczy? Jak się czegoś boisz zwracasz się do kogoś, kto się tego nie boi. Ja tam chętnie przed myszami obronię. :D

I jestem w stanie poświęcić te otwierane drzwi, kwiatki na dzień kobiet, całowanie po rękach i ochronę przed gryzioniami w zamian za poważne traktowanie, walkę z molestowaniem, szanse na normalną pracę, zaprzestanie dzielenia kobiet na prawdziwe (dzieciate) i niespełnione (bezdzietne) itd.

Wt gru 28, 2004 13:06
Zobacz profil WWW

Nie sądzisz, że kobiety stana się wtedy... męskie ?

Mimo wszystkich rzeczy o których mowisz chciałbym, żeby 'ta jedyna' była po prostu dziewczyna. Taką zwyklą, bojącą się gryzoni i oczekującą calowania po rękach.

Cytuj:
zaprzestanie dzielenia kobiet na prawdziwe (dzieciate) i niespełnione (bezdzietne) itd

Ale tak jest. Wiem, że przez to co teraz napiszę stracę wiele w twoich oczach (jak i w oczach wzystkich kobiet)
Kobieta chce tylko jednego: chce miec dom męża i rodzinę. I nieważne jak głośno mówi o tym jak jest przeciwna takiemu stanowi rzeczy, chce tylko tego. Zauważ, że większość feministek (zwłaszcza tych starszych) to osoby nieprzystosowane do życia w społeczeństwie, które nie potrafiły znależć sobie faceta. Pokaż im jedynie kogos, kto je pokocha (i bedzie w stanie znieść trudny charakter) a nagle wszystko co głosiły stanie się nieważne. Tak juz jestescie uwarunkowane. Zobaczysz Mago, że i z Tobą tak bedzie, w końcu ten porządek jest w nas biologicznie zapisany :)

Wt gru 28, 2004 13:21
Zobacz profil WWW

Kobieta chce tylko jednego: chce miec dom męża i rodzinę. I nieważne jak głośno mówi o tym jak jest przeciwna takiemu stanowi rzeczy, chce tylko tego. Zauważ, że większość feministek (zwłaszcza tych starszych) to osoby nieprzystosowane do życia w społeczeństwie, które nie potrafiły znależć sobie faceta. Pokaż im jedynie kogos, kto je pokocha (i bedzie w stanie znieść trudny charakter) a nagle wszystko co głosiły stanie się nieważne. Tak juz jestescie uwarunkowane. Zobaczysz Mago, że i z Tobą tak bedzie, w końcu ten porządek jest w nas biologicznie zapisany

Co ty gadasz? Po pierwsze feminizm nie wyklucza związków małżeńskich i nie nakazuje samotności, tylko raczej zachęca do partnerskich ukladów. Nie zniechęca też do posiadania dzieci, raczej zachęca do sprawiedliwego podzuiału obowiązków rodzicielskich.

Wymień mi jakąkolwiek nieprzystosowaną, starszą, nieszczęśliwą feministkę. Albo podaj ta "większość"? Zamiast rzucaj sloganami, wymień nazwiska... I co?

Co to znaczy "chce tylko tego"???? Niczego innego, naprawdę? Tylko mężczyznom przyznajesz prawo do innych cełów, intelektualnych, zawodowych????????

Poza tym, czy zakładasz, ze każdy mężczyzna też chce ząłożyć rodzinę? mieć dzieci? A może tylko kobiety są biologicznie sterowane, co?

Ale katolicko pojechałeś, kurczak. Żenada.

Wt gru 28, 2004 13:31
Zobacz profil WWW

Co to znaczy "chce tylko tego" Niczego innego, naprawdę? Tylko mężczyznom przyznajesz prawo do innych cełów, intelektualnych, zawodowych??

Nigdzie tak nie napisałem. Póki co rozmawiamy o kobietach, nie o mężczyznach, jeżeli chcesz możemy zmienic temat, twoja wola.

Cytuj:
Poza tym, czy zakładasz, ze każdy mężczyzna też chce ząłożyć rodzinę? mieć dzieci? A może tylko kobiety są biologicznie sterowane, co?

Nie tylko. Ale faktem jest, że na was biologia wywiera większy wpływ.

Cytuj:
Co ty gadasz? Po pierwsze feminizm nie wyklucza związków małżeńskich i nie nakazuje samotności, tylko raczej zachęca do partnerskich ukladów. Nie zniechęca też do posiadania dzieci, raczej zachęca do sprawiedliwego podzuiału obowiązków rodzicielskich.

Sprawiedliwego ? tu chodzi o stworzenie jakiegoś matriarchatu. Myślę, że caly ten ruch jest niepotrzebny... choc kobieta nie jestem, nie wiem jak wam jest...

Cytuj:
Zamiast rzucaj sloganami, wymień nazwiska... I co?

Wstyd mi się przyznać... czytałem ostatnio 'wysokie obcasy' - wszystkie panie, które tam piszą, starczy ? Śmiem uważać siebie za bystrego obserwatora rzeczywistości, piszę co widzę. Komu ja komu Mago, ale mnie nie możesz zarzucić myślenia opartego o slogany.

Cytuj:
Ale katolicko pojechałeś, kurczak. Żenada.

Nie oceniaj mnie, proszę nim nie skończymy tej dyskusji. Może się bowiem okazać, że prawda lezy po srodku.

Wt gru 28, 2004 13:44
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Co to znaczy "chce tylko tego" Niczego innego, naprawdę? Tylko mężczyznom przyznajesz prawo do innych cełów, intelektualnych, zawodowych??

Nigdzie tak nie napisałem. Póki co rozmawiamy o kobietach, nie o mężczyznach, jeżeli chcesz możemy zmienic temat, twoja wola.

.

Jak to nie napisałeś, ze kobieta chce tylko jednego?? A to:

Cytuj:
Kobieta chce tylko jednego: chce miec dom męża i rodzinę. I nieważne jak głośno mówi o tym jak jest przeciwna takiemu stanowi rzeczy, chce tylko tego.

??

Cytuj:
Nie tylko. Ale faktem jest, że na was biologia wywiera większy wpływ.

Bzdura.

Cytuj:
Wstyd mi się przyznać... czytałem ostatnio 'wysokie obcasy' - wszystkie panie, które tam piszą, starczy ?

To znaczy jakie panie, bo nie wiem?
Kinga Dunin, mężatka i matka? :D

Cytuj:
Sprawiedliwego ? tu chodzi o stworzenie jakiegoś matriarchatu. Myślę, że caly ten ruch jest niepotrzebny...

Nioe, nie chodzi o stworzenie matriarchatu.
Ruch jest potzrebny, bo kobiety są dyskryminowane.

Wt gru 28, 2004 13:49
Zobacz profil WWW

Przepraszam, błąd w sformułowaniu. zamiast 'jednego' powinno być 'dla kobiety najważniejsze jest'

Cytuj:
Bzdura.

potęga argumentów... :)
Pokaż mi faceta, który co miesiąc jest nie do życia...
Ale wdepnąłem... :)

Cytuj:
To znaczy jakie panie, bo nie wiem?
Kinga Dunin, mężatka i matka?

Nedzna karierowiczka. Nie widzisz jak zradza ducha twojej sprawy ?

Cytuj:
Nioe, nie chodzi o stworzenie matriarchatu.
Ruch jest potzrebny, bo kobiety są dyskryminowane.

Jak już pisałem, nie jestem kobietą. Może podasz jakieś przykłady ze swojego zycia świadczące o dyskryminacji ?

Wt gru 28, 2004 14:01
Zobacz profil WWW

Dziewczyna pracuje 4 lata w polskiej firmie o zasięgu międzynarodowym.
4 lata bez podwyżki bez premii
4 lata bez awansu
4 lata znoszenia szefa szowinisty i chama
4 lata nacisków psychicznych ze strony szefa
itp itd...
Jej słowa: 'feminizm zrobił więcej złego niż dobrego' - jest zadeklarowana antyfeministka.

pzdr :)

Wt gru 28, 2004 14:06

Myslisz, że to aby na pewno dlatego, że jest kobietą ?

Dziwicie sie pracodawcom, że nie chcą zatrudniac kobiet ? Ewentualne dziecko, oznacza dla niego kłopoty, brak ciągłości w pracy wykonywanej przez zespół, a w razie gdyby kobieta zdecydowała się na urlop macierzyński ponowne integrowanie zespołu z nowym pracownikiem (pracowniczką)

wszystko to sprawia, że efektywność jest znacząco mniejsza. taka jest kolej rzeczy...

Wt gru 28, 2004 14:11
Zobacz profil WWW

Ale wdepnąłem...

Istnieją tez teorie, że agresja wynika z testosteronu. I co? Tylko kobiety mają hormony?
Każdy ma ciało, "zegar biologiczny" :D , narządy płciowe.

Cytuj:
potęga argumentów...
Ale wdepnąłem...

Z Twojej strony nie widze argumentów, a jedynie jakąś marną powtórkę ze stereotypów.

Cytuj:
Nedzna karierowiczka. Nie widzisz jak zradza ducha twojej sprawy ?

Och, czyżby? Potęga argumentów. :D Nie widzę, a raczej: nie zdradza.
Nadal nie wymieniłeś poza tym nazwisk tych nieszczęśliwych i samotnych... itd.

Cytuj:
Może podasz jakieś przykłady ze swojego zycia świadczące o dyskryminacji ?

:D
Czy to miejsce na osobiste zwierzenia?
W życiu, nie podam. Rozejrzyj się po świecie.
Zreszta o dyskryminacji rozpisałam się już w innym wątku:
Cytuj:
A patriarchat, moi drodzy, przejawia się na przykład w tym, że ofiarę gwałtu uznaje się za winną prowokowania mężczyny, a jego winę bagatelizuje się. Oraz w tym, że na kobiety bezpodstawnie nakłada się więcej obowiązków domowych. Także w tym, że kobiety są dyskryminowane na rynku pracy, że pracodawcy każą im często robić testy ciążowe w ramach rozmowy kwalifikacyjnej. No i w tym, że mężczyźni swobodnie wypowiadają wulgarne uwagi o kobietach na ulicy i nikt na to nie reaguje (podobne zachowanie kobiet nie spotyka się z takim zrozumieniem - wiadomo, mężczyzna musi się wyszaleć...). Patriarchat ujawnia się także we wzorcach rodzinnych ustanawiających męża głową domu. Przejawia się też w przemocy rodzinnej, powszechnej i systemowej.
W seksitowskich dowcipach deprecjonujących kobiety. Oraz w reklamach przedstawiających kobiety jako naiwne idiotki tudzież uprzedmiotowione, roznegliżowane, zawsze chętne "laseczki". W słownictwie też się przejawia patriarchat, w tym całym "ruchaniu", "zaliczaniu", nazywaniu dziewczyn "(censored)". Wystarczy przykładów?

Wt gru 28, 2004 14:12
Zobacz profil WWW

Nie myślę, wiem...sam szef jej to w żywe oczy powiedział.

Wt gru 28, 2004 14:14

Dziwicie sie pracodawcom, że nie chcą zatrudniac kobiet ? Ewentualne dziecko, oznacza dla niego kłopoty, brak ciągłości w pracy wykonywanej przez zespół, a w razie gdyby kobieta zdecydowała się na urlop macierzyński ponowne integrowanie zespołu z nowym pracownikiem (pracowniczką)

I dlatego kobieta zarabia mniej na tym samym stanowsiku? Na wszelki wypadek, w razie gdyby urodziła?

Gdyby męzczyźni podejmowali obowiąki rodzicielskie po porodzie, na równi z kobietą, to na rynku pracy byliby w podobnej sytuacji. W Szwecji urlop rodzicielski się dzieli na oboje rodziców.

Wt gru 28, 2004 14:15
Zobacz profil WWW

W Szwecji urlop rodzicielski się dzieli na oboje rodziców.

I ojciec tuląc dziecko, karmi je piersia. Wszelkie pretensje nalezy zgłaszać do Bozi, badź ewolucji.

Nie chciałem tego pisać, ale jestem zmuszony...

Moje drogie panie, nic na tym świecie nie bierze sie z niczego(Bóg umarł)
Jak myslicie, czy krytykując ubiór swojej koleżanki, plotkując na jej temat, knując i złorzecząc wprowadzacie w miejscu pracy miła atmosfere ? czy zauwazyłyście panie, żeby cos takiego zdarzalo się wsrod mezczyzn ? NIe, oni walczą ze soba tylko wtedy, kiedy muszą (honor, kobieta, awans) sama walka nie sprawia im przyjemności, z wami jest niestety inaczej. I nie mów mi, ze tak nie jest, bo bedzie to kłamstwem. Po prostu tę walkę macie wpisana w geny. Jak juz pisałem wcale nie pomaga to w miejscu pracy.

Wt gru 28, 2004 14:25
Zobacz profil WWW

A widziałeś gdzieś kobiety nachalnie obmacujące męzczyzn? Obrażające ich, klepiące po tyłku, składające w pracy seksualne propozycje? Nie sądzę. Czyżby męczyźni tez mieli wpisane w geny psucie firmowej atmosfery?

Plotkarstwo w genach. "Boże jedyny". :lol: Właśnie sobie przypomniałam ile masz lat. :D

Cytuj:
NIe, oni walczą ze soba tylko wtedy, kiedy muszą (honor, kobieta, awans) sama walka nie sprawia im przyjemności, z wami jest niestety inaczej.

:D :D :D

Wt gru 28, 2004 14:35
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona