Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Te informacje pozyskałem z Polsat News dziś rano.
Zaraz zapewne odezwie się Alus celem zdezawuowania Solorza i jego stacji.

Jest ta informacja także na onecie, wp :D
"Jeżeli prokuratura nie stwierdzi, że sprawcą wypadku był prof. Geremek" - zdanie z artykułu.
Niezaprzeczalnym, niepodważanym faktem jest zjechanie samochodu profesora ze swojego pasu i czołowe zderzenie.
Niezależnie od przyczyn - technicznych, atmosferycznych, zdrowotnych - prokuratura chyba nie może nikogo innego wskazać jako sprawcę , tylko prof. Geremka.

Śr paź 15, 2008 11:17

Stanisław Adam napisał(a):
Alus napisał(a):
...."co kabaret zrobi".....bo Poparańcy nie żyją w smutnym świecie czarno-białym
Kolejny raz muszę się z Tobą zgodzić - co im innego pozostało oprócz świcenia oczami i głupkowatego śmiechu w stylu Kuby Wojewódzkiego? Nic.
Sympatyczniejszy wariat Wojewódzki niż opętany teorią spisków Macierewicz.
Stanisław Adam napisał(a):
Alus napisał(a):
jaki preferują budowniczy IVRP, których ze wszech stron otaczają układy, szare sieci :D
Też racja, najlepszym przykładem tych urojonych sitw, układów i sieci tzw. sprawa Olewników (p. "Niestrudzona Walka Rodziny Olewników o prawdę w sprawie porwania i zamordowania Syna i Brata...", cz.I, cz.II). Uroili sobie biedacy, że ktoś celowo kogoś chroni. Żałosne, prawda?
Granie cudzą tragedią do potyczek politycznych jest totalnym naduzyciem.

A udawanie, że nie ma sprawy, nadużyciem nie jest?
Ja nie gram, ja przypominam. A to po to właśnie, by żywym przykładem pokazać, że nie ma tu żadnych spiskowych teorii - mafie, sitwy, ułady są realnością.

Alus napisał(a):
Ale jeśli wrzuciłeś już cudzy dramat - to co w tej kwestii zrobił "pierwszy, jedyny sprawiedliwy" IVRP?

Przypuszczam, że nie wiem i nawet mnie to specjalnie nie interesuje.
Wiem natomiast, że dzięki zajęciu się tą sprawą przez Kaczmarka (tak, właśnie tego) dochodzenie prawdy o zbrodni ruszyło. Zatrzymało się, gdy rządy objęła Platforma.
Jeśli nie pamiętasz - Kaczmarek, mimo niechlubnej roli w obaleniu rządu PiS - działał w tej sprawie (Olewnika) w imieniu tego rządu, był jego członkiem.

Alus napisał(a):
"Zagłuszarkę"....to traktujesz siebie i osiraisa za "Wolna Europę" :D .....pogratulować dobrego samopoczucia :D

Dziękuję, naprawdę nie trzeba.
Chodzi o to, że żadnego z naprawdę poważnych tematów, które ostatnio poruszyłem nie podejmujesz. Skoro tak jest to znaczy, że muszą być niewygodne i trzeba je zakrzyczeć, choćby durnymi dowcipami (tu współbrzmisz z Grubym) na poziomie WSIowych przygłupów.

Wytłumacz mi tak przy okazji Aluś - jako żarliwa katoliczka z pewnością to wiesz - jakie to procsy umysłowe zachodzą w głowach fanatyków PO, pozwalając im w konsekwencji na akceptację nagminnego gwałcenia katolickich wartości przez obiekt ich ubóstwienia?
No, Aluś, chociaż spróbuj objaśnić, myślę że nie tylko dla mnie jest frapującą zagadką.
Nie krępuj się, tu sami swoi.

Śr paź 15, 2008 11:36
Zobacz profil WWW
Najpierw wskaż konkretne "nagminne gwałcenie wartości katolickich" przez PO...czy chodzi Ci o coś w rodzaju nie podawania ręki na "Znak Pokoju" w trakcie Mszy Św?

Śr paź 15, 2008 12:00
"Durne dowcipy" to odpowiedź w stylu "pięknym za nadobne" na Twoje lekceważące, aroganckie odnoszenie się do oponenetów.

Śr paź 15, 2008 12:03
Cytuj:
Niezależnie od przyczyn - technicznych, atmosferycznych, zdrowotnych - prokuratura chyba nie może nikogo innego wskazać jako sprawcę , tylko prof. Geremka.

Dzięki, że zdobyłaś się na obiektywizm w tej sprawie. :)

A teraz jeszcze o najwiekszej bitwie XXI wieku w tej części Europy.
Premier PO, bo na pewno nie mój, zagrywa z grubej rury i tylko patrzeć jak jego legiony ukryte w krzakach Brukseli zaczną razić kamieniami w samochód Prezydenta.
Pytanie tylko czym w ogóle Prezydent będzie się poruszał, bo gruchneła wieść, że szykuje się bojkotowanie przyjazdu przez ambasadę.
Chyba pojedzie na hulajnodze.
Ile jeszcze zasiek postawił prepremier na drodze Prezydenta.
O tym już niebawem .

Śr paź 15, 2008 12:37
Alus napisała:
Cytuj:

Dzięki, że zdobyłaś się na obiektywizm w tej sprawie. :)

Nie tylko w tej :)

Śr paź 15, 2008 12:47
Prezydent jak pocisk Cruise zmierza do celu, czyli sali obrad.
Za chwile będzie wielkie bum.
Ciekawe kto sobie da na luz, czy jednak dojdzie do międzynarodowego skandalu na sali obrad?
Czerwona kropeczka na radarach zbliża się nieuchronnie do celu.
Czyżby konic świata przenisiono z 2012 na ten rok?

Śr paź 15, 2008 14:21

Siedzą obok siebie na sali obrad i patrzą sobie na ręce.
Happy end?

Śr paź 15, 2008 15:36
Zobacz profil WWW
Siedzą obok siebie na sali obrad i patrzą sobie na ręce.
Happy end?

Happy :D ....szef Kancelarii Prezydenta P. Kownacki dokładnie to objaśnił - Prezydent nie zna stanowiska rządu RP w kwestiach nad którymi obradować będzie RE, więc nie będzie zabierał głosu - pozostaje mu zatem wielce absorbujące zjecia patrzenia na ręce Tuska :D

Śr paź 15, 2008 15:53

Proponuję sobie przyswoić konstytucję, w której jest napisane, że w takich wyjazdach Polskę reprezentuje premier...

To oddajmy głos sekretarzowi stanu w Kancelarii Premiera, który chyba przyswoił sobie Knstytucję, a jeszcze na początku września mówił:
http://www.polityka.pl/grupinski-jesli- ... 266802,18/
Cytuj:
Rafał Grupiński: W konstytucji jest także zapis o reprezentacji Polski przez pana prezydenta. Daje to prezydentowi możliwość występowania na forum Rady Europejskiej(...) Jeśli głowa państwa chce wziąć udział w Radzie Europejskiej, rząd nie może odmówić. W kwestiach porozumienia jesteśmy otwarci i rozumiemy, że ośrodek prezydencki w różnych kwestiach ma inną opinię polityczną.
Odmówić udziału nie może, ale samolotu już tak, o tym w Konstytucji nie ma :-D
Zastanawiam się dlaczego aż tyle zabiegów podjął nasz rząd, żeby uniemożliwić prezydentowi udział w szczycie, czy naprawdę nie mają nic poważniejszego do roboty? W programie jest przewidziana m.in dyskusja nad dalszymi losami traktatu i kwestią Irlandii. Chyba premier byłby w niezręcznej sytuacji, gdyby musiał w imieniu prezydenta odpowiadać na pytanie o to kiedy Polska zakończy procedurę ratyfikacji?

Śr paź 15, 2008 17:21

Jeśli prawdą, a nie wymysłem dziennikarza, jest odzywka premiera do Prezydenta "PROSIĆ TO SOBIE MOŻESZ", to jest to najlepsza wizytówka kultury Pana Premiera, a pośrednio całej "inteligenckiej" Platformy.
To nawet nie zwykłe chamstwo, aż ciśnie się pytanie, czy poleciał z nim psychiatra.

Śr paź 15, 2008 18:19
Zobacz profil WWW
Debata nad kwestią Traktatu i referendum w Irlandii ma być dyskutowana na grudniowym szczycie.
Dziś premier Irlandii miał tylko przedstawić przyczyny odrzucenia Traktatu - w praktyce trwało to 11 minut.

Śr paź 15, 2008 18:30

A ktoś słuchał AUTENTYCZNEJ wypowiedzi Pana Prezydenta w samolocie? Opodawaniu ręki Tuskowi?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr paź 15, 2008 19:07

Biorąc pod uwagę, że generałowi Kiszczakowi zdarzało się mieć lepsze maniery niż premierowi, któremu chyba wizja przyszłej kampanii prezydenckiej uderzyła do głowy (bo jak inaczej wytłumaczyć tą ciągłą agresję wobec prezydenta) to stwierdzenie Lecha Kaczyńskiego wydaje się jak najbardziej uzasadnione.

Śr paź 15, 2008 19:31
Biorąc pod uwagę, że generałowi Kiszczakowi zdarzało się mieć lepsze maniery niż premierowi, któremu chyba wizja przyszłej kampanii prezydenckiej uderzyła do głowy (bo jak inaczej wytłumaczyć tą ciągłą agresję wobec prezydenta) to stwierdzenie Lecha Kaczyńskiego wydaje się jak najbardziej uzasadnione.

A widziałeś maniery Prezydenta L. Kaczyńskiego jakie zaprezentował w w "Kropce nad i"?

Śr paź 15, 2008 20:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 104  Następna strona