Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Tylko co ma piernik do wiatraka i KRRiT do Prezydenta?
Czy za kare Preydenta karnie odsuną od mediów, czy jak?
Ponoć Bismark rzekł, że ludzie nie powinni wiedzieć jak sie robi kiełbase i politykę, bo to obrzydliwe.
Od czasów beger mamy teraz cały festiwal kulis polityki.
Zobrzydza ja nam do granic możliwości.
PO i TVN chyba nie wiem, że każdy kij ma dwa końce i za moment adwersarz podniesie tego samego kija i po łbie dostaną za to samo, bo kiełbasę i politykę - niezależnie od strony - robi się tak samo obrzydliwie i tymi samymi obrzydliwymi metodami.

Meitum nie w PO, TVN, KRRiT ...choć to Twoje ulubione koniki :D ....
Żadna ze stron nie ma monopolu na "obrzydliwe metody" - wsio rawno czy gęba zaciśnięta czy z przyklejonym uśmiechem :diabel:

So paź 18, 2008 8:49

Jak znam życie, to TVN z pewnością ma nagranie tego incydentu, tam nagrywa się wszystko co się może kiedyś przydać, nie tylko to co idzie na wizję. Podobnie jak na planie filmu, nie robi się pstryk i wyłącza kamery.

Gdyby faktycznie przebieg był taki jaki sugeruje Onet-ITI (niby za Dziennikiem, ale skąd Dziennik niby to wie jak nie z TVN), to poszedłby nie list KRRiT, ale pozew cywilny lub karny do sądu. Wysłano donos do KRRiT by był pretekst do maglowania sprawy, bo chwilowo nie ma innych "przestępstw" PiS i prezydenta które można by obrabiać.

Akurat uwierzę w to że Olejnik się "aż" popłakała. Pamiętam taką jedną co też się przed kamerą strasznie popłakała, by za chwilę z uśmiechem tylnym wyjściem podążać do samochodu.
Ale z drugiej strony wcale tego nie wykluczam - mogła się popłakać, zdając sobie sprawę z tego co ją czeka ze strony chlebodawcy za nie wywiązanie się ze zlecenia "przygwożdżenia" prezydenta na wizji.

Cytowane zwroty "znalazła się pani na mojej liście", "wykończę panią", "jeszcze pani pożałuje" są wyrwane z kontekstu. Bardzo ciekawe byłoby ujawnienie całego nagrania przez TVN.

A to, że Olejnik "reprezentuje określone interesy" nie jest żadną tajemnicą. Od lat oglądam jej występy i z pewnością nie jest ona dziennikarką obiektywną i neutralną w stosunku do rozmówców.
Zawsze prowadziła "rozmowę" (czyt. przesłuchnie w stylu ubeckim) tak by tego kto "określonych interesów" nie reprezentował [/b]ośmieszyć, zmieszać z błotem, zdołować[/b].

PS. Alus, widzę że wróciłaś do formy. :D

So paź 18, 2008 9:50
Zobacz profil WWW
outsider napisał(a):
premier z zaciętą miną i nienawiścią w oczach/quote]
Przyklejony sztuczny uśmiech na potrzeby kampanii wyborczej nie znamionuje odmiennych uczuć :D
http://wiadomosci.onet.pl/1846404,11,item.html

droga aluś...
i co?
czy niegodne prezydenta RP zachowanie ma przykryć niegodne zachowanie premiera RP?

czy to znów zagrywka w rodzaju ulubionego tekstu chruszczowa...
a u was to biją murzynów :D

czy może aluś oczekujesz, że zacznę lamentować, jak ty i usprawiedliwiać prezydenta, jak ty na wszelkie pozbawione obiektywizmu sposoby premiera i rządzącą partię?

aluś pan prezydent zachował się skandalicznie i niegodnie
ale to nie przysłoni tego jak zachowywał się premier :D
no powiedz sama.... proszę - cytujesz mnie i podsyłasz linka do chamskiego zachowania prezydenta, jakbyś chciała powiedzieć w podstawówce - tato ale leszek też dostał dwójkę - nie tylko ja
widzisz tato - nie byłem sam....

pzdr

So paź 18, 2008 10:13
Zasypuje gościa pytaniami retorycznymi nie dając mu szans na odpowiedź.
To jej sprawdzona broń i metoda na zdezawuowaniu zaproszonego gościa.
Cały czas, w każdej prawie rozmowie, oprócz gości z PO, zaproszony polityk pyta w czasie ataku, czy da mu w końcu dojść do słowa, i szansę odpowiedzieć choć na jedno zadane przez nią pytanie.
Żenada na całej linii.
Morozowski jest odwrotnością Olejnik i cenię go za obiektywizm, o który jest trudno w tej stacji.
Olejnik jest kompletnie dyspozycyjna, aż do bólu.
To jedno.
Że się popłakała to w życiu nie uwierzę. Zagrywka pod publiczkę.
Że poniosło Prezydenta - to akurat w to mogę uwierzyć, bo tylko trupa nie ruszą zjadliwe – i często krzywdzące - uwagi Olejnik.
Jest to następny atak na Prezydenta i obóz PiS-u.
Będzie ta – i jeszcze gorzej – aż do następnych wyborów prezydenckich i parlamentarnych.
To że mamy otwarta wojnę na życie i śmierć, wiemy juz od dawna, więc tego typu ekscesy są tylko jej elementem.

So paź 18, 2008 10:57

Szefem TVP jest człowiek prezydenta, więc trudno mi przyjąć tezę, aby nie wykorzystał takiego kwiatka. Jest też kilka innych mediów przychylnych PiSowi (jak Rzeczpospolita czy Gazeta Polska)
Pewnie jeszcze "Wprost". Natomiast pozostałe media, tak się jakoś dziwnie składa, są w większości przychylne PO. Więc lepiej jest dyskutować o meritum (czego bardzo brakuje w polskiej debacie politycznej) a nie przypinać etykietki. Dla mnie nie jest ważne, czyimi ludźmi są szefowie TVN (choć niektórzy nazywają tę stację Tusk Video Network, a jej kanał informacyjny „WSI24” :-D ) tylko, czy ich dziennikarze przekazuja całą prawdę, i tą wygodną i niewygodną dla poszczególnych stron i czy tą samą miarą mierzą polityków PO, PiS, PSL i SLD.
Alus napisał(a):
Nie wiem co nadrobimy...narazie ewidentnie tracimy na oczach Europy
http://www.tvn24.pl/-1,1568997,0,1,nie- ... omosc.html
No właśnie, cytuję:
Cytuj:
Na każdą delegację przypada zawsze po 15 identyfikatorów(...) Na poprzednim szczycie, kiedy okazało się, że przyjeżdża też prezydent, część osób z ekipy premiera oddała swoje identyfikatory, żeby mogli dostać identyfikatory współpracownicy prezydenta. Tym razem, długo przed przyjazdem na szczyt, wszystkie przepustki zamówił premier dla swoich współpracowników, bo nie zaliczył prezydenta do składu delegacji.
Czyli jasno stąd wynika, że premier już na długo przed szczytem podjął decyzję o zablokowaniu lub przynajmniej maksymalnym utrudnieniu udziału prezydenta (z góry założył , że nie będzie przepustek dla jego współpracowników). Co nie przeszkadzalo urzędnikom premiera wyglaszać tezy, że prezydent jak najbardziej może jeździć na szczyty unijne. Okazało się, ze może, ale "prywatnie". Zgadzam się, z tym, że to niepotrzebne kopanie prezydenta po kostkach nie przydaje nam powagi w Europie

Co do pana Kownackiego- jest różnica, czy ktoś myli się, czy kłamie (to ostatnie zakłada premedytację), i czy potrafi przyznać się do błędu i przeprosić. Słyszę wiele mijających się z prawdą lub wzajemnie sprzecznych wypowiedzi bliskich współpracowników premiera, ale rzadko albo wcale nie zdarza im się przepraszać za swoje słowa, tak jak zrobił to Kownacki

Co do Moniki Olejnik: czekam na jakieś dowody, choćby stenogram, bo już nieraz okazało się, że dziennikarze potrafili umiejętnie wyrywać z kontekstu i przekręcać słowa polityków (np słynna kwestia z bramkarzem Borucem). MO jest dość agresywną dziennikarką, trudno też przypisać jej obiektywizm, przypomnę jej tendencyjny spot parodiujący walkę PiSu z korupcją, szkoda, że prezydent dał się jej podpuścić.

So paź 18, 2008 11:03

Wczoraj Lech Kaczyński potwierdził oficjalnie, że będzie ubiegał się o reelekcję.

Czy to nic nie wyjaśnia? Przypadkowa zbieżność w czasie?
Nie sądzę.

So paź 18, 2008 11:22
Zobacz profil WWW
i co?
czy niegodne prezydenta RP zachowanie ma przykryć niegodne zachowanie premiera RP?

czy to znów zagrywka w rodzaju ulubionego tekstu chruszczowa...
a u was to biją murzynów :Dquote]
Nie przykryje :)
Potwierdza, że obaj panowie, niezależnie od strojonych min, nie różnią się intencjami i zachowaniami....wizja przyszłej prezydentury przysłania rzeczywistość i utrudnia normalne funkcjonowanie.
Stanisław....Prezydent i jego kamaryla znają p. Olejnik - wiec wiedzieli, że nie będzie to "wywiad na żywo" nagrany 2 dni przed emisja w TVP! :D
Olejnikowa wykazała "dypozycyjność" w "Prosto w oczy" w "Kropka nad i" - wywleka, ujawnia skrzętnie ukrywane prawdziwe oblicza polityków.
I dobrze....ktoś to musi czynić

So paź 18, 2008 11:39

Mimo wszystko ja z oceną zachowania się prezydenta w tym konkretnym incydencie wolę zaczekać na bardziej wiarygodne informacje, a nie te z trzeciej ręki lub głuchego telefonu.

To że program był nagrywany, a nie na żywo nic nie zmienia - w takich wywiadach poprawek lub autoryzacji nie ma. Natomiast utwierdza w przekonaniu że nagranie incydentu istnieje i powinno być ujawnione. Ja jestem za, niezależnie od tego jak niekorzystne dla Kaczyńskiego by się miało okazać.

So paź 18, 2008 12:04
Zobacz profil WWW
Już przestałem dawno się podniecać tymi rewelacjami.
Na początku wielkie larum, a za moment śmiertelna cisza i tak jakby nigdy nie było dawnej sprawy.
Ileż to sensacji nie doczekało się swojego finału, to ciężko zliczyć.
To jest w interesie PO, żeby wyciszać te sensacje, bo wyszłoby, że były szyte grubymi nićmi.
Swoje zadanie spełnią (zdezawuowanie PiS) i do kosza.

So paź 18, 2008 13:03

osiris napisał(a):
To jest w interesie PO, żeby wyciszać te sensacje, bo wyszłoby, że były szyte grubymi nićmi.
Swoje zadanie spełnią (zdezawuowanie PiS) i do kosza.

Niesposób się z tym nie zgodzić.

Cytuj:
- Jest to gruba przesada - to, co zostało napisane - powiedział w sobotę Kownacki (szef Kancelarii Prezydenta) w radiowej Trójce.

Według interpretacji prezydenckiego ministra "doszło do rzeczywiście niezbyt przyjemnej rozmowy po tym, jak na pytanie dotyczące Lecha Wałęsy pan prezydent powiedział, że wcześniej wielokrotnie i on, i jego brat byli obrażani przez Lecha Wałęsę i zapytał, czy można ich obrażać".

Zdaniem Kownackiego "pani Monika Olejnik dała do zrozumienia, że brata pana prezydenta obrażać można, co go (prezydenta) po prostu zdenerwowało".

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... source=rss

Żeby Olejnik coś tam wspomniała o profesji mamy (przez imieniny której o mało co nie spóźnił się na zlot do Brukseli), ale to było tylko o bracie.

Nerwowy ten nasz prezydent, zupełnie niegodny tej zaszczytnej funkcji. Prawdziwy prezydent nawet gdyby mu nawrzucano od najgorszych ch.amów przyjąłby to z przyklejonym uśmiechem.

Dla zachowania równowagi:
Cytuj:
Nie zdążyli uchwalić prawa: Posłowie wypuszczają przestępców

Setki procesów karnych mogą utknąć w martwym punkcie. Od poniedziałku sędziowie przestaną kierować oskarżonych na dłuższe badania psychiatryczne. Wszystko przez posłów, którzy w ciągu 15 miesięcy nie zdołali poprawić przepisów.

dziennik.pl - Wydarzenia

Pan Marszałek Komorowski jest tak zajęty że już nie wie gdzie ma ręce wsadzić, tyle zaległych spraw po rządach PiSu mu zostało. A tu jeszcze jakieś oskarżenia, że skłamał w prokuraturze.

So paź 18, 2008 15:53
Zobacz profil WWW
PO jest zarobiona na śmierć, przy kręceniu lodów, więc brak im czasu na tak banalne problemy, które zaprzątają głowę zwykłym śmiertelnikom.
Oni są ponad to.

So paź 18, 2008 16:27

Nie żebym się czepiał, ale nie znudziłowam się jeszcze to wzajemne mieszanie z błotem?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So paź 18, 2008 17:54
Nie żebym się czepiał, ale nie znudziłowam się jeszcze to wzajemne mieszanie z błotem?

Świetna wypowiedź, która powinna być skierowana do Tuska i Kaczyńskiego, a nie do nas.
Pasuje jak ulał.

So paź 18, 2008 21:50

SweetChild napisał(a):
Stanisław Adam napisał(a):
W dzisiejszym Gościu Niedzielnym ks. Gancarczyk przypomina, że katolik nie tylko może, ale i powinien "się gorszyć".
Otóż to, mnie np. gorszy postawa Episkopatu w tej sprawie. Tani populizm na koszt bliźnich.

Niesiołowski też nazwał to "populizmem".

Niesiołowski też czasem może mieć rację :)

SweetChild napisał(a):
Jak widzę takie akcje, to mam ochotę wypisać się z tej organizacji zwanej KK.

Zachęcać mi cię do tego nie wolno.

Ładnie to ująłeś :)

Do takiego rozwiązania dot. niekatolików nie trzeba żadnych specjalnych uregulowań prawnych.

Dlaczego więc do takiego rozwiązania dot. katolików potrzeba specjalnych uregulowań prawnych? Czy nierówne traktowanie różnych wyznań należy do wartości katolickich?

micked napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Szefem TVP jest człowiek prezydenta, więc trudno mi przyjąć tezę, aby nie wykorzystał takiego kwiatka. Jest też kilka innych mediów przychylnych PiSowi (jak Rzeczpospolita czy Gazeta Polska)
Pewnie jeszcze "Wprost". Natomiast pozostałe media, tak się jakoś dziwnie składa, są w większości przychylne PO.

Nie chciałbym po raz N-ty poruszać tematu mediów - tutaj wystarczy mi istnienie przynajmniej nie-przychylnych PO mediów (czyli takich, które nie są przychyle, nie muszą być nieprzychylne; można by je nazwać przynajmniej obiektywnymi). Jeśli więc ze strony premiera padłyby słowa wspomniane przez outsidera, to uważam, że ten atut musiałby zostać obecnie zagrany.

osiris napisał(a):
Sareneth napisał(a):

Świetna wypowiedź, która powinna być skierowana do Tuska i Kaczyńskiego, a nie do nas.
Pasuje jak ulał.

Zawsze łatwiej bić się w cudze piersi ;)

So paź 18, 2008 22:38

Niesiołowski też czasem może mieć rację :)

Pozazdrościć wzorców.
Do naśladowania.

SweetChild napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Jak widzę takie akcje, to mam ochotę wypisać się z tej organizacji zwanej KK.
Zachęcać mi cię do tego nie wolno.
Ładnie to ująłeś :)

Dba się o ten styl, nie powiem.

SweetChild napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Do takiego rozwiązania dot. niekatolików nie trzeba żadnych specjalnych uregulowań prawnych.
Dlaczego więc do takiego rozwiązania dot. katolików potrzeba specjalnych uregulowań prawnych?

Dlatego, że rozwiązań właściwych dla wyjątków nie stosuje się do reguł, gdyż wtedy reguły przestają być regułami.
Wyobraź sobie anarchię jaka by zaistaniała (obawiam się że podaję zły przykład, gdyż dla liberała anarchia jest stanem właściwym, ale trudno, za późna pora bym wymyślił adekwatny), gdyby jedni świętowali, a inni nie, tak fifty fifty. Dezorganizacja pełna, rozbite życie rodzinne itd.

SweetChild napisał(a):
Czy nierówne traktowanie różnych wyznań należy do wartości katolickich?

Niezupełnie - należy do wartości demokratycznych. Jako wytrawny demokrata winieneś to wiedzieć.
Wyobraż sobie, że zamieszkałeś na stałe w Izraelu. Czy oczekiwałbyś wtedy, że starozakonna większość dostosuje swój kalendarz świąt do twojego?

SweetChild napisał(a):
osiris napisał(a):
Sareneth napisał(a):
Pasuje jak ulał.
Zawsze łatwiej bić się w cudze piersi ;)

Homo oeconomicus - produkt ewolucji.
O ile dobrze pamiętam kreacjonistą nie jesteś i ostro potępiałeś Macieja Giertycha za kwestionowanie tej teorii, więc skąd ta ironia?

N paź 19, 2008 0:42
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 104  Następna strona