Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:52

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
oglądałem wybielanie i słodzenie premiera w programie "teraz my", nie żeby w całości, bo takiej ilości lukru przez kilkadziesiąt minut nie byłem w stanie przełknąć....

jedna z wypowiedzi jednak bardzo mnie zdumiała - otóż premier i rządząca partia nie przedstawia swoich projektów (głośno zapowiadanych podczas kampanii wyborczej) bo wie, że nie przejdą one w sejmie z powodu opozycji i koalicjanta a także z powodu prezydenckiego weta :D:D:D:D:D:D

i nic - prowadzący (jak zwykle ostrzy - hahahahahahaha :D:D:D) - łyknęli to bez mrugnięcia ....
i kilka milionów polaków przed telewizorami także....
premier i rządząca partia nie jest w stanie rządzić !!!!!
nie jest w stanie przeprowadzać swojego programu !!!!!!!!

pytam - co oni robią??
czyj program realizują??
no bo jeśli nie swój :D:D:D hahahahaha - to czyj ??

i co powinno się zrobić w normalnym państwie, w którym rządząca partia nie jest w stanie (z powodu koalicjanta - buhahahaha, opozycji i prezydenta) realizować swego programu??
co robi partia w trosce o ojczyznę?

ostatnio zamiast trzymać się władzy i dryfować przez 2 lata w próżni, porządna partia rozpisała nowe wybory
dzisiaj.... biedny premier mówi, że nic nie możę zrobić bo mu wszyscy psują (na czele z wykonującym swe konstytucyjne obowiązki prezydentem)
i co zrobi?
będzie dryfował do wyborów.... i mówił polakom, że chce dobrze a inni mu psują....

już raz platforma nie chciała wyborów by pogrążyć pis w poprzedniej kadencji
teraz nie chce i pokupczy jeszcze z peeselem by sobie za te peeselowskie posadki doczekać w nicnierobieniu do wyborów....

a pamiętacie jeszcze kilkanaście miesięcy temu jakie larum grano groźnie wieszcząć:
PIS CHCE WZIĄĆ WSZYSTKO!!!!!
straszne - to zamach na demokrację......!!!
a kiedy platforma weźmie wszystko to będzie... demokracji zwycięstwo :D
bo tylko ten nie popełnia błędów (i w konsekwencji nie denerwuje społeczeństwa), kto nic nie robi

dobranoc

Wt paź 21, 2008 1:12

pytam - co oni robią??
czyj program realizują??
no bo jeśli nie swój :D:D:D hahahahaha - to czyj ??

O tem - potem.

outsider napisał(a):
i co powinno się zrobić w normalnym państwie, w którym rządząca partia nie jest w stanie (z powodu koalicjanta - buhahahaha, opozycji i prezydenta) realizować swego programu??
co robi partia w trosce o ojczyznę?

Co robi Partia? Zdejmuje prezydenta czyli - dokonuje zamachu stanu. Np. pozbawiając go możliwości wykonywania konstytucyjnych obowiązków, np. zmuszając do "abdykacji".

Ciekawie naświetla te pażdziernikowe zdarzenia prof. Rafał Broda (Tego nie wolno zapomnieć, ani wybaczyć!):
Cytuj:
Zachowanie ludzi mediów w czasie trwania konfliktu powinno być przedmiotem przemyśleń i analizy tych wszystkich, którzy jeszcze nie wiedzą, że media stoją u źródeł prawie każdego problemu, z którym mamy dzisiaj do czynienia w Polsce.
oraz
Cytuj:
To, co się stało w związku ze szczytem europejskim nosi w pełni znamiona nieudanej próby zamachu stanu na ustrój państwa - Premier Donald Tusk i biorący udział w próbie zamachu ministrowie, urzędnicy i politycy muszą stanąć przed Trybunałem Stanu. Oby jak najszybciej.

Czy staną? Wątpię. To też wymaga określonej większości w parlamencie, a raczej nie zanosi się by Platforma oskarżyła swojego lidera.

Co do mediów ... Trochę światła na "motywacje" ludzi mediów rzuca to:
Cytuj:
Funkcjonariusz Wojskowych Służb Informacyjnych, główny świadek prokuratury w sprawie przeciwko dziennikarzowi Wojciechowi Sumlińskiemu, prowadził nielegalne działania operacyjne wobec hierarchów Kościoła katolickiego

WSI preparowały "kwity" na arcybiskupa
    Obrazek
    Nazwisko gen. Marka Dukaczewskiego widnieje na liście osób, które zapoznały się z zawartością teczki 'Anioł' fot. M. Borawski
Ściśle tajną operację Wojskowych Służb Informacyjnych, o której informowani byli tylko najwyżsi szarżą zwierzchnicy WSI, a której celem była próba podważenia autorytetu Kościoła katolickiego, prowadził osobiście ppłk Leszek Tobiasz z Oddziału 33. Zarządu III WSI. Jak wynika z materiałów zgromadzonych w założonej w 2002 r. Teczce Nadzoru Szczególnego Kryptonim "Anioł", Tobiasz był odpowiedzialny za przygotowanie i pozyskanie materiałów, które udostępnione w ramach gry operacyjnej wyselekcjonowanym dziennikarzom miały na celu skompromitowanie ks. abp. Juliusza Paetza. W niedługim czasie został wyznaczony do inwigilowania i pozyskiwania dziennikarzy. Nielegalną działalnością Tobiasza zajmowała się Komisja Weryfikacyjna WSI, badał ją również Wojciech Sumliński. Akcja Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego wobec członków komisji i zbyt dociekliwego dziennikarza była Tobiaszowi na rękę.

Źródło: Nasz Dziennik, Poniedziałek, 20 października 2008, Nr 246 (3263)

Wczoraj cały dzień czekałem, czy czasem ktoś POprawny poruszy tę bulwersującą sprawę. Nic. Cisza. Milczenie owiec.
A w Sejmie wrzało:
Cytuj:
Poseł Jarosław Zieliński (PiS) po publikacjach "Naszego Dziennika": Powinna zostać powołana sejmowa komisja śledcza

Czy Platforma osłoni WSI?

Obrazek
    fot. M. Borawski Leszek Tobiasz jest narzędziem, którym dzisiaj ktoś się zręcznie posługuje przeciwko Komisji Weryfikacyjnej i w obronie WSI - uważa poseł Antoni Macierewicz
Sprawą rzekomej afery korupcyjnej w Komisji Weryfikacyjnej WSI, wiarygodnością zeznań funkcjonariuszy WSI Leszka Tobiasza i Aleksandra Lichockiego oraz charakterem kontaktów marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego z negatywnie zweryfikowanymi oficerami WSI powinna zająć się nowa komisja śledcza - uważają posłowie sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych. Wczorajszą publikację "Naszego Dziennika", w której odsłoniliśmy rolę, jaką odegrał Tobiasz w nielegalnej operacji WSI wobec ks. abp. Juliusza Paetza, nazywają "wstrząsającą". Były szef MON Jerzy Szmajdziński zaprzecza, by w okresie, gdy kierował resortem, mogło dochodzić do działań WSI przeciw hierarchom Kościoła. Jednak archiwa teczki "Anioł" wskazują, że o całej operacji wiedziało najwyższe kierownictwo WSI bezpośrednio podległe ministrowi.

Źródło: Nasz Dziennik, Wtorek, 21 października 2008, Nr 247 (3264)
oraz:
Cytuj:
Nieprzypadkowe działania Tobiasza

Z posłem Zbigniewem Wassermannem (PiS), członkiem sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych i byłym koordynatorem służb specjalnych, rozmawia Wojciech Wybranowski

Czy zaangażowanie ppłk. Leszka Tobiasza w nielegalną działalność Wojskowych Służby Informacyjnych wobec arcybiskupa Juliusza Paetza mogło mieć wpływ na jego późniejsze poczynania, w tym zeznania, które przyczyniły się do działań ABW wobec członków Komisji Weryfikacyjnej WSI i dziennikarza Wojciecha Sumlińskiego?

oraz
Cytuj:
W świetle poniedziałkowej publikacji "Naszego Dziennika" zasadne jest powołanie sejmowej komisji śledczej

"Sprawa Tobiasza" jak "afera Rywina"

Z posłem Jarosławem Zielińskim, przewodniczącym sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych i sekretarzem generalnym Prawa i Sprawiedliwości, rozmawia Wojciech Wybranowski

Jak Pan ocenia wiarygodność ppłk. Leszka Tobiasza, głównego świadka prokuratury w sprawie rzekomej korupcji w Komisji Weryfikacyjnej WSI?

- Sprawa jest oczywista. Nie tylko ja to tak oceniam, ale każdy zdrowo myślący człowiek, ...

Czy teraz jasne jest w "czyj program realizują"?
Czy teraz jasne są "motywacje" ludzi mediów?
Czy teraz jasne jest po co urządzono ten wczorajszy show w TVN?

O tym że ND opublikuje co nie co w poniedziałek, z pewnością wiedzieli.
Przecież ma się swoich "tw" i "ko" tu i tam. PO to się ich ma.

Wt paź 21, 2008 2:47
Zobacz profil WWW
O tym że ND opublikuje co nie co w poniedziałek, z pewnością wiedzieli.
Przecież ma się swoich "tw" i "ko" tu i tam. PO to się ich ma.

"Swoi" w NDz, w tej oblężonej twierdzy??? - piąta kolumna?....nie dziwi zatem niska wiarygodność NDz.
Tak wiarygodne jak poniższe stwierdzenie:
- "Pomimo swej jawnie demonstrowanej wrogości do PRL-owskiego sytemu nie byłem represjonowany"...wręcz sowicie nagradzany wielokrotnymi wyjazdami do zagranicznych osrodków :o :o
http://www.kmdp.pl/czlonkowie/r_broda/p ... ciorys.htm

Wt paź 21, 2008 8:35

Przegiąłeś Stanisławie. Chamstwa tolerować nie będę. Dlatego poleciał cąły Twój post, w związku z tym poleciała cała dalsza część tego wątku. I chwilowo temat zamykam dla ostudzenia emocji

Śr paź 22, 2008 16:19

Tusk to dobry i szlachetny człowiek.

Stanisław Adam napisał(a):
Polecam wpis na blogu Wybranowskiego w Salonie 24:

Jest to powtórzenie artykułu z ND, ale nie mniej ciekawe są komentarze internautów i odpowiedzi autora.
Ostatnie, z przed chwili, powinny dać do myślenia:
Cytuj:
# No no...

Oddziaływanie WSI na Kościół i media o. Tadeusza Rydzyka będzie przedstawione w dalszych częściach raportu o weryfikacji WSI – mówił na antenie Radia Maryja [Antoni Macierewicz] tuż po ujawnieniu dokumentu przez prezydenta.
Czy WSI oddzialywaly takze na ND?

2008-10-21 14:50 MiddleFinger

# MiddleFinger

Czy WSI oddzialywaly takze na ND?
Owszem, oddziaływały, A przynajmniej próbowały oddziaływać. Podobnie jak na każdą inną redakcję prasową czy telewizyjną, mającą charakter ogólnopolski i będącą w pierwszej piątce pod względem liczby czytelników. Pisaliśmy o tym tak w 2006 roku jak i w 2007. Zresztą nie tylko WSI, w aktach Tobiasza jest również mowa o próbie przeniknięcia do ND czy inwigilacji- wówczas środowiska tworzącej się gazety.

2008-10-21 15:51 Wojciech Wybranowski

Ciekawa sprawa, żaden tuzów dziennikarstwa mainstremowego, nawet się nie zająknął na temat tej sprawy. Grobowe milczenie.
Polecenia nie było (od prowadzącego oficera, byłego oczywiście)?
A może wstyd, że było się manipulowanym?

outsider napisał(a):
dzisiaj - godzina tuż przed 19.00
miejsce - telewizor: kanał polsat program: wydarzenia

wywiad z napieralskim - szefem lewicy
reporter (prawie płaczliwym głosem) - ... no ale panie pośle, jak ma rządzić platforma, jeśli lewica nie popiera uchwał platformy ??
napieralski - ... no o to to musi pan zapytać polityków platformy....

mój komentarz: buhahahahahahaha :D:D:D:D:D
oklaski dla napieralskiego

a swoją drogą co za manipulacja się zaczyna, żeby o złe rządzenie oskarżać wszystkich tylko nie PO

czy teraz ciągle będziemy słyszeć o tym psuju prezydencie i tych psujach z opozycji (i koalicjii także)

no chcieliśmy porządzić ale nam nie dali.....
oni winni a myśmy czyści...

i czy teraz media będą pytać opozycję - no ale dlaczego nie pomagacie platformie rządzić??
manipulacja na strt !!

Alus napisał(a):
outsider napisał(a):
oklaski dla napieralskiego

To już zdecydowanie wolę Kaczyńskich :)

outsider napisał(a):
Cytuj:
Nie znam takiej lewicy na świecie, która byłaby gotowa podporządkować służbę zdrowia logice rynkowej.

mówi sławomir sierakowski
i tak jak ja dziwi się temu co robi lewica
pytanie dlaczego to robi?
dlaczego za cenę utraty swej tożsamości nie chce zagłosować razem z pisem?

bo dzielenie poglądów z pisem jest w złym tonie
bo dzielenie poglądów z pisem oznacza narażenie się na wściekłe i pełne nienawistnej pogardy ataki mediów...
a na to nikt nie może sobie pozowolić....
lepiej już zostać lewoskrzydłowym platformy niż znosić ataki mediów...

aluś masz całkowitą rację kiedy piszesz że media są nieobiektywne
tylko aluś od kiedy?

rok temu pisały prawdę prawdę i tylko prawdę.... - a jesli były nieobiektywne rok-dwa-trzy lata temu?
nie - nawet boję się napisać o tym, że jeśli były nieobiektywne, jesli nie były przedmiotem a podmiotem na scenie politycznej.... o mój boże - to znaczy, że oszukiwały (niemożliwe), manipulowały (niemożliwe) opinią publiczną po to by zdyskredytować (niemożliwe) rządzącą partię?
a teraz manipulują (niemożliwe) opinią publiczną żeby wybielać (niemożliwe) wizerunek rządzącej partii?
nigdy w to nie uwierzę, żeby tacy etyczni moralni ludzie z takim etosem dokonywali manipulacji....
czy to w naszym dzienniku, dzienniku, wyborczej, wproście, w tvn24 w tvp 1.... itd

rok minął i sukcesów nie ma końca...
sereneth (chyba) pisał, że obok niego wybudowali 5 kilometrów drogi...
a to zapewne nie koniec...

Alus napisał(a):
outsider napisał(a):
aluś masz całkowitą rację kiedy piszesz że media są nieobiektywne
tylko aluś od kiedy?

Dostrzegłam to już na początku lat 90-tych....o święta naiwności :placze: - sądziłam, że w wolnej Polsce będą inne niż w PRLu.
Każde z nich prezentuje opinie mocodawców i profił opcji poltycznej, która preferuje.
PiS na brak spolegliwych, wiernych mediów nie narzeka :D

outsider napisał(a):
Alus napisał(a):
PiS na brak spolegliwych, wiernych mediów nie narzeka :D

ciągle czytam o tych pisowskich mediach...
a poproszę o konkrety - jakie media sprzyjają pisowi?
poproszę także o jakiś wstępny wykaz procentowy....

np... 1 rozgłośnia ogólnopolska sprzyja pisowi - a tych rozgłośni jest 5(?) 6(?) 7 (?) (naprawdę nie wiem)
i ta 1 rozgłośnia ma np tylu słuchaczy co daje nam np 10% ogólnej liczby słuchającej radio
albo - ile gazet sprzyja pisowi - a ile nie?
jak to wygląda w procentach - w liczbie czytających
ile kanałów telewizyjnych sprzyja pisowi - a ile nie sprzyja
jaki jest stosunek procentowy kanałów sprzyjających do niesprzyjających...
itd...

ile procent wiadomości o partiach politycznych deprecjonuje pis lub wogóle kaczyńskich
a ile procent chwali
taki sam wykaz dotyczący po i tuska

jakiego języka uzywały i używają media wobec pisu i platformy

procentowy wykaz żartów podczas emitowanych programów niepolitycznych na temat tuska i po oraz pisu i kaczyńskich

ile razy wobec pisu i kaczyńskich w kontekście ich postaw użyto słów - pogarda, nienawiść, mściwość, małość, złość itd...
a ile razy wobec tuska i po

stosunek procentowy do powtarzania w mediach i cytowania w kontekstach złości i nienawiści i niszczenia demokracji wypowiedzi polityków pisu wobec stosunku procentowego do niepowtarzania i niecytowania wypowiedzi polityków po....
itd.... itd.....

coś co wczoraj było językiem nienawiści i pogardy dziś jest językiem miłości
coś co wczoraj byo atakiem na demokrację dziś jest pełnią wolności i swobody....

może jak ktoś zrobi taki wykaz (wiem aluś że nie ty) i nam to przedstawi to przestaniesz się obracać w sferze mitów o pisowskich mediach....
albo ja w sferze mitów mediów przeciwnych pisowi....

sama pisałaś niedawno, że politycy się niczym nie różnią ale cieszy cię zmiana stylu rządzenia
styl jest taki sam, tylko, że podają ci go w inny sposób

pzdr

Alus napisał(a):
Żartujesz??? :D ...mam tracić czas na wyliczanie procentów, czasu....jeśli nie dostrzegasz podziału mediów, to zapewne i wykazane %, liczby, nic nie zmienią :D

SweetChild napisał(a):
outsider napisał(a):
może jak ktoś zrobi taki wykaz (wiem aluś że nie ty) i nam to przedstawi to przestaniesz się obracać w sferze mitów o pisowskich mediach....
albo ja w sferze mitów mediów przeciwnych pisowi....

Aby bezstronnie zrobić taki wykaz musielibyśmy dysponować jakimiś konkretnymi danymi pomiarowymi. Inaczej będzie to tylko nasza subiektywna ocena.
Mnie w każdym razie dziwi (taki eufemizm ;) ) ciągłe narzekanie na media w sytuacji, kiedy TVP i PR jest kierowane przez ludzi baaardzo blisko związanych z PiS.

Dodam jeszcze taką analogię: załóżmy, że mamy drużynę A i drużynę B. Drużyny te grają ze sobą mecze i te mecze są transmitowane przez media. Drużyna A częściej przegrywa i zajmuje niższe miejsce w tabeli, ale jej zawodnicy i kibice uważają, że jest to winą mediów. Bo media w 75% podają, że wygrała drużyna B.

outsider napisał(a):
aluś - owszem dostrzegam podział mediów
powiedzmy, że pis (w mniejszym lub większym stopniu) może liczyć na....: radio maryja....
rezta rozgłośni radiowych jakoś szczególnie pisowi nie sprzyja
telewizja.... - trwam
- reszta telewizji jest jawnie antypisowska i tu uwaga do sweetchilda - z pewnością program pana tomasza lista niweluje osobę prezesa urbańskiego
gazety - tutaj mamy nasz dziennik i chyba rzeczpospolitą.... reszta.....
no śmiało.....
ależ ten pis ma wiele mediów :D
no wszyscy popierają pis po prostu

apropos ładnej przypowieści o drużynach....
byłoby to prawdziwe gdyby chodziło wyłącznie o zwycięstwo, ale tak nie jest...
nikt się nie spiera z tym że drużyna A przegrała

ładne i byłoby prawdziwe gdyby agresywnym i pełnym złości słowom polityków po media poświęcały tyle czasu i komentarzy co kiedyś politykom pisu
to media kształtują wizerunek polityków - dlatego pis jest okropny zły i pełen nienawiści i mściwości a po jest słodka miła lukrowana - bez

kiedy polityk pis pluł to była wichura sztorm i churagan
dziś kiedy polityk po pluje to pada letni deszyk a zza chmur świeci premier słoneczko
i to jest wina mediów - bo obraz polityków kształtujemy nie w bezpośrednich z nimi kontaktach ale przez ekranik telewizora lub głośniczek radia

aluś - ja wiem, że jako zwolenniczka pisu nie dostrzegasz podziału mediów - ale cieszysz się nie z tego, że po coś robi (bo jak twierdziłaś nic nie muszą po pisie poprawiać) tylko z tego, że nic nie robi...
ciągle więc mamy rządy pisu - i jako ich zwolenniczkę ciebie to cieszy, a że jesteś kobietą delikatną to także radością napawa cię fakt, że zmienił się styl rządzenia pisu na łagodny medialny szoł ciepła słodyczy i radości
ja to rozumiem

outsider napisał(a):
http://www.rp.pl/artykul/9133,208424_Opowiesci__o_strasznych_Kaczorach_.html

a to tak do poczytania ze szczególnym uwzględnieniem historii o felietonie pani szczepkowskiej :D

uwaga do alusi
proszę nie pisz, że rzeczpospolita jest nieobiektywna - bo wiem - jak pisałaś - żadne medium obiektywne nie jest - zaczynam rozumieć dlaczego już nie cytujesz wyborczej... - tylko dlaczego dopiero teraz skoro już wiedziałaś o jej nieobiektywności w latach 90.

SweetChild napisał(a):
outsider napisał(a):
- reszta telewizji jest jawnie antypisowska i tu uwaga do sweetchilda - z pewnością program pana tomasza lista niweluje osobę prezesa urbańskiego

Przyznam szczerze, że z wyjątkiem meczów reprezentacji nie oglądam telewizji, więc jedynie teoretyzuje... Nie mam więc własnych spostrzeżeń na bazie doświadczalnej, ale o ile utyskiwanie PiS na nieobiektywność TVP w czasach prezesa Dworaka wydawało mi się jakoś uzasadnione, to już za czasów Wildsteina nieco mnie zaskakiwało, a obecnie zupełnie mnie zadziwia.

outsider napisał(a):
apropos ładnej przypowieści o drużynach....
byłoby to prawdziwe gdyby chodziło wyłącznie o zwycięstwo, ale tak nie jest...
nikt się nie spiera z tym że drużyna A przegrała

To nie miała być analogia do wyborów ;) Chodziło mi o to, czy jak drużyna A przegrywa 75% spotkań a B przegrywa 25%, to czy obiektywne media powinny transmitować tylko wybrane mecze tak, aby każda z drużyn wygrywała mniej więcej po równo.

I analogicznie - jeśli to PiS dostarcza mediom 75% komicznych zachowań, a PO jedynie 25%, to czy obiektywne media powinny wyrównywać dysproporcje? Oczywiście te procenty są czysto hipotetyczne, ale nie widzę podstaw do założenia, że wszystkie partie są równie płodne na polu komicznych zachowań. Dlatego też nie oczekiwałbym, że media będą po równo rozdzielać kompromitujące historie.

Poza tym jest to poniekąd naturalne (moim zdaniem), że liberalne media nie są przychylne partii, która walkę z liberalizmem ma niemalże wpisaną w statut. Podobnie przecież RM czy ND nie pałają sympatią do Balcerowicza czy Geremka. Antypatia jest tak wielka, że nawet w chwili śmierci trudno się im było powstrzymać od jej okazywania.

Stanisław Adam napisał(a):
Antypatia z czegoś zawsze wynika. Wiadomo z czego wynika antypatia PiS do PO (WSI w tle, ambiwalencja PO w sprawie lustracji, różne dziwne lobby wspierające PO i oczekujące spłaty długów, pogarda dla biednych, itd.). A z czego wynika niechęć PO do PiS?

Pt paź 24, 2008 10:17

Antypatia z czegoś zawsze wynika. Wiadomo z czego wynika antypatia PiS do PO (WSI w tle, ambiwalencja PO w sprawie lustracji, różne dziwne lobby wspierające PO i oczekujące spłaty długów, pogarda dla biednych, itd.). A z czego wynika niechęć PO do PiS?

Muszę rozczarować Ciebie Stanisławie jak i innych czytelników tego wątku, że nie znam odpowiedzi na to pytanie, które to rzekomo miało wstrząsnąć forum a może i fundamentami państwa. Wbrew przypuszczeniom niektórych forumowiczy (i tu pewnie kolejne rozczarowanie...) nie jestem bowiem ani Tuskiem ani Schetyną ani żadnym innym prominentnym czy nawet mało prominentnym członkiem PO.
Przy okazji wymienione przez Ciebie powody antypatii PiS do PO średnio mnie przekonują, ale może akurat Ty lepiej znasz PiS niż ja o PO ;)

Śr lis 19, 2008 10:08
Mnie ostatnio śmieszyły działania Tuska w sprawie okupowania jego biura.
Zapomniał wół jak cielęciem był.
Na Kaczyńskiego poleciały wszystkie możliwe gromy za pielęgniarki w jego kancelarii, gdzie można mówić wręcz o Wersalu, a na związkowców nasłał prokuraturę z oskarżeniem o przestępstwo naruszenia MIRU DOMOWEGO
Chyba III wojna światowa miała by miejsce gdyby taki ruch wykonał Kaczyński w stosunku do pielęgniarek, a tu cichosza.
Jak zmiana siedzenia zmienia ludzi, ale to było jakby do przewidzenia.

Śr lis 19, 2008 13:08
Pitera dalej kręci z "Raportem", bo chyba wstydzi się ujawnienia swoich "rewelacji"
Premier jej nakazuje, a ona już kombinuje jak by tu nic nie ujawnić.
PS
Widzę, że opozycja została wycięta w pień. :D
Od razu lepiej i spokojniej.
Jakby tak jeszcze całą opozycję parlamentarna wyciąć, to byśmy mieli istną sielankę.
No ale parlament to nie forum. :D

Pn lis 24, 2008 12:30

Widzę, że opozycja została wycięta w pień. :D

O, czyżbyś przeszedł na stronę rządową (czytaj tę, gdzie kiedyś stało ZOMO)? ;)

Pn lis 24, 2008 12:35
A od kiedy to rząd jest w opozycji do siebie samego, choćby nie wiem gdzie stało?
To jakieś novum.

Pn lis 24, 2008 12:43

A od kiedy to rząd jest w opozycji do siebie samego, choćby nie wiem gdzie stało?
To jakieś novum.

Zgadzam się, byłoby to novum, ale nie łapię związku z poprzednimi postami.

Wcześniej pisałeś, że opozycja została wycięta w pień, przy czym dwa ostatnie posty były Twoje. Wnioskuję z tego, że wyszedłeś z opozycji, bo przecież wycięty w pień nie zostałeś.

Pn lis 24, 2008 12:58
Ja jestem tym niedobitkiem, ale czekam na wyrżnięcie watahy do końca, więc mój żywot może być na tym forum krótki. :D

Pn lis 24, 2008 13:46

Ja jestem tym niedobitkiem, ale czekam na wyrżnięcie watahy do końca, więc mój żywot może być na tym forum krótki. :D

Może rozważ przejście do partyzantki ;)

A tak na poważnie, z aktywnych dyskutantów w tym wątku w ostatnim czasie poległ jedynie Gruby (profos czy shark to odległa historia, a ich i opozycyjność była umiarkowana). Stanisław Adam jest ranny, ale ma szansę wrócić na pole walki ;)

Chyba, ze kogoś przeoczyłem, to będę wdzięczny za sprostowanie.

Pn lis 24, 2008 14:29
Ale może wróćmy z apelu poległych na front. :D
Tam toczy się bitwa o Kaczyńskiego i incydentu, który miał miejsce w Gruzji.
Nie chcę dyskutować na temat kto strzelał, bo tak samo dobrze mogli byc to sami Gruzini jak i Rosjanie.
Dziwi mnie tylko ta sytuacja z BOR, gdzie owe nie-BOR-aczki nie potrafili się w tej dramatycznej sytuacji znaleźć .
Czy było to celowe narażenie życia i zdrowia Prezydenta, czy tylko niewybaczalne dyletanctwo?
Jedna i druga możliwość poraża.

Wt lis 25, 2008 10:13

Jedna i druga możliwość poraża.
A mnie "poraża" tytuł na pierwszej dzisiejszego Dziennika. "Wypad prezydenta na granicę z Osetią...".
Wg relacji TVN24 ( http://www.tvn24.pl/1,1574373,druk.html ) jednostki "osetyńskie" stały około 18 kilometrów od granicy. Jeśli Rosjanie czytają Dziennik, to mogą wystawić swoje posterunki w Braniewie, albo "białoruskie" w Hajnówce- przecież to już "granica", wiec mają prawo tam stać :-D

Wt lis 25, 2008 11:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 104  Następna strona