Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
 Katedra wawelska zagrożona przez homoseksualistów! 
Autor Wiadomość

Crooosiiis, ale nie przeszkadzałoby ci stwierdzenie, że za malwersacje jakichś urzędników PiSowskich powinny "polecieć głowy"? Czy też uznałbyś od razu że jest to wzywanie do krwawej zemsty, za ciągnięcie od razu pod gilotynę?

Czy też czasem nie stosujesz podwójnych standardów? A może tylko tylko udajesz że nie rozumiesz co słowa znaczą w danym kontekście?

Śr paź 22, 2008 17:32
Zobacz profil WWW

Cytuj:
W światyni, w której jasno przestrzega się przed grzechami cięzkimi, również praktykowaniem i promowaniem homoseksualizmu, mają pojawić się ludzie którzy chcą złożyć kwiaty pod sarkofagiem króla który może był gejem (to się ociera o wykorzystanie wizerunku zmarłego do własnych celów to już niawet nie kwestia religii), w ramach akcji która nic innego nie czyni jak propaguje homoseksualizm, oraz celowo wzbudza emocje i to w miejscu napewno draźliwym, czyli świątyni bożej.

Przypomnę Ci ten tekst, kiedy pojawi się kolejny ksiądz, który filmował kobiety z którymi sypiał... Jakoś nigdzie w temacie dotyczącym go (mimo, że dowód grzechu był na filmie) nie przeczytałem stwierdzenia, że ten ksiądz powinien zostać potraktowany tak, jak tutaj traktujecie homoseksualistów.

Żeby nie było, przypomnę Ci link do tematu:
viewtopic.php?t=17785

Czyżby podwójne standardy oceny? Dla "swoich" i nie dla "swoich"?

Cytuj:
pojawić się ludzie którzy chcą złożyć kwiaty pod sarkofagiem króla który może był gejem (to się ociera o wykorzystanie wizerunku zmarłego do własnych celów to już niawet nie kwestia religii)

Kiedy robi to religia nie masz pretensji, kwiaty składane po procesjach, msze przy pomnikach itd...
Do wizerunku króla Polski prawo ma każdy. Czy był on gejem, czy nie, czy katolikiem, czy nie.

Pewnie, możecie mieć obawy. Macie prawo je mieć, macie prawo protestować. Z drugiej strony osoby które wejdą do tego kościoła mają obowiązek zachować się w sposób godny. Uszanować Wasze uczucia, Waszą wiarę.

Dziwi mnie to często. Może niedługo zabronicie homoseksualistom wchodzić na msze za bliskich? Albo na katolickie cmentarze?

Tak jak napisałem: oni mają prawo tam wejść.
Mają też obowiązek się godnie zachowywać.
Wy macie prawo mieć obawy.
Wy macie prawo protestować.
Ale nie możecie im zabronić tam wejść.

Ja osobiście patrzę na to jako na sprawdzian dla tych ludzi. Jeśli nie spełnią moich oczekiwań po tej wizycie, w moich oczach zrównają się z takimi ludźmi jak obecny tu Grzegorz P. Czyli takimi, którzy w ramach swoich przekonań nie szanują nikogo dookoła.

A Ty kołtun:
Cytuj:
A od siebie dodam ze glownym zadaniem katolika jest walka za Boga! Walka jakkolwiek rozumiana a nie ignorowanie obraz Boga...

Tak samo mówią islamscy fundamentaliści. Karabin sobie już kupiłeś?

Cytuj:
Pozatym o ile sie nei myle a chyba nie bo historie zdawalem na maturze i teraz ja studiuje to Władysław Warneńczyk byl jedynym Polskim królem, który brał udział w krucjatach!WykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknik

To raczej ciemna karta w jego historii.

Cytuj:
Wiec slepo wirzył Bogu i zył według jego przykazań, za co z reszta poniósł śmierć w walce z Turkami pod Warna...

Sądzisz więc, że (co było powszechne w tamtych czasach) - nie pił, nie grzeszył, nie cudzołożył?

Cytuj:
Wiec jak mógł być gejem co? I pozostać anonimowym skoro tak sie przysłuzył Kosciołowi i wogóle religii chrzescijanskiej...

Tak samo jak wielu innych ludzi na tym świecie... wierszy niektórych z nich uczyłeś się na pamięć w szkole, o ile nie uczysz się ich ciągle...

Cytuj:
Ploki mi ktors tego nie wyjasni

Nie da się wyjaśnić czegokolwiek komuś, kto nie potrafi słuchać....
Cytuj:
dalej bedzie to dla mnie ohydna prowokazcja ze strony srodowisk gejowskich za ktora powinny poleciec głowy!Wykrzyknik!

A może jednak zamiast karabinu kupić Ci toporek, rękawice i pieniek?

Crosis

To co tu napisales jest tak plytkie ze az nie chce mi sie tego komentowac...

Czy walka dla ciebie oznacza tylko przelew krwi i rabanie sie siekierami? Bo chyba tak...

I co z tego, ze grzeszyl? Kazdy grzeszy... Tylko Bog jest idealny... ale on nie trwal w grzech i oddal zycie za Boga jak myslisz wybaczy mu czy nie?

Mowisz ze to byla ciemna karta w jego historii... Chyba nie rozumiesz tego mojego argumentu. Jestesmy na katolickim forum i dla chrzescijanina Walka dla sprawy Bozej jest NAJWAZNIEJSZA rzecza! Wiec nie piernicz mi tutaj za przeproszeniem ze to byla ciemna karta w jego zyciu...

Na reszte zarzutow nie bede odpowiadac bo sa poprostu zalosne jak pytanie czy kupilem sobie juz karabin...

Śr paź 22, 2008 17:33

Bo z Waszych postów wynika, że homoseksualista samym swoim istnieniem promuje homoseksualizm.

Nic takiego nie wynika. Nie wmawiaj tego czego nie ma.

Śr paź 22, 2008 17:34
Zobacz profil WWW

A poza tym Pani Crosis piszac nazwe uzytkwnika, ktorego cytujesz z DUZEJ litery okazujesz mu szacunek mimo iz nie musi sie zgadza z Toba... tak na przyszlosc!

Śr paź 22, 2008 17:38
Crooosiiis, ale nie przeszkadzałoby ci stwierdzenie, że za malwersacje jakichś urzędników PiSowskich powinny "polecieć głowy"? Czy też uznałbyś od razu że jest to wzywanie do krwawej zemsty, za ciągnięcie od razu pod gilotynę?

Wiesz, to zależy, ile razy w danym temacie padłoby słowo "walka". I proszę Cię, postaraj się teraz mnie zrozumieć: ja nie mam nic przeciwko oburzeniu, protestom. Ale takie testy ja te tutaj można wyczytać na stronach radykalnych bojówek. Na stronach kiboli. Tam pełno jest takiej retoryki i... i tak, przeszkadza mi ona na tym forum. Nie ważne, kto ją stosuje czy też w którą stronę jest skierowana. Po prostu jestem na nią uczulony.
Taką retoryką posługiwali się Ci, którzy stali potem z kominiarkami na twarzy na różnych marszach. I tych progejowskich i tych antygejowskich. I tak samo nisko cenię jednych i drugich. Taki sam stosunek mam do całej rozdmuchanej antify, która przyjmie każdego, kto pomoże jej lać po mordach skinów.

To po prostu wg mnie do niczego nie prowadzi.

Cytuj:
Nic takiego nie wynika. Nie wmawiaj tego czego nie ma.

Staś, ja to tak odbieram. Załóżmy hipotetyczną sytuację: czy jeśli w ramach parady na rzecz przyjęcia EURO część osób wejdzie do kościoła i złoży kwiaty na grobie "kogośtam", to potraktujesz to jako promowanie EURO w kościele?

Proszę Cię też - weź pod uwagę, że ja cały czas zakładam odpowiednie zachowanie tych ludzi w kościele. Wchodzą, w odpowiednich strojach i nie całą chmarą, zachowują spokój, składają kwiaty i wychodzą.

I żeby nie było: udzielanie potem wywiadu z katedrą w tle też uznam za żałosne.

A Wasz protest jako uzasadniony. Pisałem to już kilka razy ale widać nie doczytałeś.

Tylko, że jak na razie nie wiecie jak oni się zachowają. A jak już pisałem: nie możecie zabronić im wejścia do katedry i złożenia kwiatów.

Crosis

Śr paź 22, 2008 17:42
Cytuj:
W światyni, w której jasno przestrzega się przed grzechami cięzkimi, również praktykowaniem i promowaniem homoseksualizmu, mają pojawić się ludzie którzy chcą złożyć kwiaty pod sarkofagiem króla który może był gejem (to się ociera o wykorzystanie wizerunku zmarłego do własnych celów to już niawet nie kwestia religii), w ramach akcji która nic innego nie czyni jak propaguje homoseksualizm, oraz celowo wzbudza emocje i to w miejscu napewno draźliwym, czyli świątyni bożej.

Przypomnę Ci ten tekst, kiedy pojawi się kolejny ksiądz, który filmował kobiety z którymi sypiał... Jakoś nigdzie w temacie dotyczącym go (mimo, że dowód grzechu był na filmie) nie przeczytałem stwierdzenia, że ten ksiądz powinien zostać potraktowany tak, jak tutaj traktujecie homoseksualistów.
Promowanie przejawia się w ostentacyjne zapowiedz złożenia kwiatów.
Zapeniam Cię, że katolicy usiłujący przedstwiać swój pogląd przed siedzibą też uznani by byli za nietolerancyjnych fanatyków :)

Żeby nie było, przypomnę Ci link do tematu:
viewtopic.php?t=17785Crosis

Sytuacja nieporównywalna.
Nagannego, głupiego zachowanie duchownego nie usprawiedliwialiśmy.
Dodałam informację iż bp Tyrawa odsunął owego kapłana parafii.
Do tych obu sytacji pasują jak ulał słowa św. Augustyna:
- "Ludzką rzecza jest błądzić, uporczywe trwanie w błędzie jest rzeczą diabelską".
Nie ma gwarancji, że ów duchowny nie upadnie ponownie, ale nie ma żadnych złudzeń, że środowiska homseksualne promują i będa promować swój styl zycia, który dla większości społeczeństw swiata jest nienaturalny i uznawany jako grzech.

Śr paź 22, 2008 17:49

Alus, mi nie chodzi o to, że go usprawiedliwialiście. Mi chodzi o to, że mimo jego długoletniego łamania tych przykazań, świadomego... ba! On to nawet filmował...
Mimo to nie potępialiście go nawet w części tak, jak homoseksualistów. A przecież on w tym samym czasie nauczał, prowadził mszę, dokonywał Przemienienia pod spojrzeniami wiernych. I mimo to Wasz odbiór hipokryzji tego człowieka jest zupełnie inny niż tych ludzi...

Dla mnie to jest właśnie dziwne...

Crosis

Śr paź 22, 2008 17:58

i spadły na mnie obelgi uwłaczających Tobie." Ps 69, 10

"Uczniowie Jego przypomnieli sobie, że napisano: Gorliwość o dom Twój pożera Mnie." J2, 17

Śr paź 22, 2008 18:02

http://www.forum.krucjata.org.pl/

Śr paź 22, 2008 18:06
Zobacz profil WWW

Dwa: nikt nie mówi, że mają to promować w tej katedrze. Mają tam wejść i złożyć kwiaty.
Crosis

A to dlaczego tak sie z tym obnosza? Ty naprawde myslisz ze chodzi tylko o to zeby oddac czesc Krolowi Polskiemu? Jesli tylko o to by chodzilo to pozliby tam incognito i nie byloby problemu moze nawet i co niektorzyby sie pomodlili... Po co ta sprawe naglasniaja jak Ci sie wydaje??

Śr paź 22, 2008 18:24
Cytuj:

Alus, mi nie chodzi o to, że go usprawiedliwialiście. Mi chodzi o to, że mimo jego długoletniego łamania tych przykazań, świadomego... ba! On to nawet filmował...
Mimo to nie potępialiście go nawet w części tak, jak homoseksualistów. A przecież on w tym samym czasie nauczał, prowadził mszę, dokonywał Przemienienia pod spojrzeniami wiernych. I mimo to Wasz odbiór hipokryzji tego człowieka jest zupełnie inny niż tych ludzi...

Dla mnie to jest właśnie dziwne...

Crosis

Nie potępialiśmy.
Homoseksualistów też nie potępiamy - wskazujemy jedynie na niestosowność ich zamierzeń.

Śr paź 22, 2008 18:32

Oczywiście, że nie chodzi o atak na osobę. Przeciwnie, chodzi o zamierzenie ataku przez pewne osoby na miejsce święte dla katolików. Taki czyn musi być potępiony. A póki co nie ma nawet kogo wskazywać palcem bo nikt tam jeszcze nie poszedł. I obiektywnie rzecz, biorąc lepiej dla obu stron, by do tego nie doszło.

http://www.forum.krucjata.org.pl/

Śr paź 22, 2008 18:38
Zobacz profil WWW

A może nie przesadzajmy z tą delikatnością, co?

Gdy ci ktoś na łeb wejdzie i nasika lub kupę zrobi, to też będziesz tylko napominał, przestrzegał i pouczał?

Oceniać też można i należy - na miarę swoich najlepszych możliwości - za konkretne czyny, a nawet tylko zamiary. Tylko całościowa ocena jest w ręku Boga i Jemu należy to zostawić.

Ja wiem, że teraz jest taki trynd, ale własnego rozumu też warto używać by nie pozwalać sobie takie poprawnego kitu w mózg wciskać.

To była ściśle odpowiedz na konkretne sformułowanie. Niepotrzebnie rozciągasz to w taki spoosób który sugeruje że jedyne co uznaje to "gadać". Chodziło o to aby troche wyprostować błędne i szkodliwe przekonanie. Gneralnie nie jesteśmy powłani do milczenia i oczekiwania że łaska boża wszystko załatwi.

Crosis
Nie wiem o co Ci chodzi z tym tematem, jakoś nie przypominam sobie abym bronił czy usprawiedliwał jakieś negatwyne zachowania, także jeśli musisz to przypomnij mi kiedyś, ale nie wiem jakie to będzie miało znaczenie, skoro ja generalnie zadnego zła nie popieram, nawet się w tym temacie nigdy nie wypowiedziałem.

Crosis napisał(a):
Czyżby podwójne standardy oceny? Dla "swoich" i nie dla "swoich"?

Prosze abyś wskazał skąd czerpiesz takie wnioski, bo ja nic nie wiem o swoich podwójnych standardach.

Cytuj:
Kiedy robi to religia nie masz pretensji, kwiaty składane po procesjach, msze przy pomnikach itd...
Do wizerunku króla Polski prawo ma każdy. Czy był on gejem, czy nie, czy katolikiem, czy nie.

Ja nic nie wiem o tym aby religia coś robiła, może chodziło Ci o wierzących? Natomiast widze że nie dostrzegasz różnicy w tych dwóch sytuacjach, a wcześniej ją przedstawiłem. Nie chce się powtarzać bo już to napisałem, zatem odwołuje do poprzednije mojej wypowiedzi.

Cytuj:
Dziwi mnie to często. Może niedługo zabronicie homoseksualistom wchodzić na msze za bliskich? Albo na katolickie cmentarze?

Twoje oburzenie wynika z kompletnego niezrozumienia tego co napisałem i opiera się na błędnych wnioskach. Znów odwołuje do poprzednije wypowiedzi, a także do tego co napisała choćby Alus bo krótko i konkretnie. Zauważ jak niewiele rozumiesz z tego co my tutaj sojący w obornie wiary piszemy.

Śr paź 22, 2008 18:49

Czy to nam się podoba czy nie, żyjemy w kraju, w którym, zgodne z prawem, jedni mogą występować o zgodę na organizowanie takich czy innych demonstracji, a inni mogą przeciw nim protestować.

Gorzej - jeśli zaczyna się protestować tzw "językiem nienawiści". Dlatego bardzo proszę o spokojną i rzeczową rozmowę, bez inwektyw i agresji. Ostrzegam, że dalsze tego typu wypowiedzi będą kasowane, a ich autorzy usunięci lub czasowo zablokowani na tym forum.

I tak nawiasem mówiąc, obawiam się, że zaczyna się u nas to samo o czym mowa tutaj:

http://prasa.wiara.pl/?grupa=6&art=1224 ... 6345&katg=

czyli tolerancja dla wszystkiego - poza tym co katolickie...

I ciekawi mnie co by się działo gdyby to nie była Katedra Wawelska, ale meczet, albo synagoga?

Śr paź 22, 2008 18:50

Tylko, że jak na razie nie wiecie jak oni się zachowają. A jak już pisałem: nie możecie zabronić im wejścia do katedry i złożenia kwiatów.

Jak się tak dłużej zastanowić, to jest pewna logika w tym proteście Grzegorza P... Załóżmy, że np. jakaś organizacja typu ONR organizuje nacjonalistyczny happening na Rynku, po czym chce złożyć kwiaty na Grobie Nieznanego Żołnierza, którego uważa za swojego patrona. Protestowałbyś czy nie?

Nie tak dawno zresztą miał miejsce taki incydent (jeśli mnie pamięć nie myli na Górze Świętej Anny). Co prawda ONRowcy wykonali przy okazji salut rzymski, ale muszę przyznać, że już samo zezwolenie organizatorów uroczystości za złożenie przez nich kwiatów uważałem za niewłaściwe. Gdyby ktoś wystosował odpowiedni protest, to kto wie, czy bym się nie podpisał.

Śr paź 22, 2008 19:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona