Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Śr paź 22, 2008 15:29

Dobrze, że dodałeś "chyba" ;)

Tak to wygląda z boku, ale wiedzieć tego oczywiście nie mogę. Poddaję Ci jednak pod rozwagę, czy może adresaci uwag nie odbierają tego podobnie ;)

Śr paź 22, 2008 16:28
kamyku - otwórz o rządzących, bo mam ładny cytat, a gdzie indziej nie pasuje tylko tam :D

Cz paź 23, 2008 1:17

Tam ostatnio było zbyt wiele "ładnych cytatów". Dlatego zamknąłem. Jeszcze nie otworzę. Cytat zapisz sobie, wkleisz go niedługo

Cz paź 23, 2008 10:32

Tam ostatnio było zbyt wiele "ładnych cytatów". Dlatego zamknąłem. Jeszcze nie otworzę. Cytat zapisz sobie, wkleisz go niedługo

Rzeczywiście "zbyt wiele"? W takim razie dlaczego jako jednoznacznie winnego wskazałeś tam mnie?
Kamyk napisał(a):
Przegiąłeś Stanisławie. Chamstwa tolerować nie będę. Dlatego poleciał cąły Twój post, w związku z tym poleciała cała dalsza część tego wątku. I chwilowo temat zamykam dla ostudzenia emocji
viewtopic.php?p=383794#383794

Jak widać:

1. Zaprzeczasz sam sobie - tu piszesz, że było wiele "cytatów", tam że tylko mój.
2. Stosujesz na forum portalu Wiara odpowiedzialność zbiorową - ja zawiniłem, a skasowałeś nie tylko mój wpis, ale kilka(naście?) innych po nim.
3. Reagujesz nieproporcjonalnie do "przewiny" - zamknięcie wątku, usunięcie serii wpisów.
4. Czyniąc mnie winnym zamknięcia wątku nastawiasz innych przeciwko mnie.
5. Oskarżasz mnie przed całym światem o chamstwo - o tym dalej.

To wszystko uprawdopadabnia przypuszczenie, że są jakieś inne przyczyny zablokowania wątku, niż te o których piszesz Kamyku.
Miej odwagę je uczciwie ujawnić!
No i oczywiście - naprawić, czyli przywrócić usunięte wypowiedzi i odblokować temat.

Ad 5.
Oto na czym polegało moje chamstwo:
Stanisław Adam napisał(a):
A zdążyłaś sobie Alus obejrzeć swojego Tuska, nawalonego jak świnia, opowiadającego na wyborczym spędzie o Irlandii?
Nie?? To żałuj, bo już nie obejrzysz. Zamiast video jest pełen treści napis:
    "We're sorry, this video is no longer available."
Ale available jest "Kwaśniewski pijany", "kaczynski pijany?", "kaczynski pijany II (jaro)", "Wałęsa Pijany?"

Kolejny irlandzki cud, czy co?
A może mają tylko sprawne "służby"?

No Aluś, jak myślisz, jeśli myślisz? :)

PS. I wypowiadaj się rzeczowo, a nie metodą "łapaj złodzieja". To już na nikogo nie działa.

Na PW dowiedziałem się od Kamyka, że:
- moje chamstwo tkwiło w: „dokładnie o wytłuszczony fragment”,
- potoczne, obrazowe stwierdzenie określające stan po spożyciu alkoholu: „to o Tusku było "tylko" prostackie”,
- „To do Alus było chamskie”,

Nie mam pojęcia co "chamskiego" jest w żartobliwym (patrz dodana emotka) zapytaniu „No Aluś, jak myślisz, jeśli myślisz?” ??
Taki styl "żartowania" uprawia sama Alus w stosunku do mnie, co można sprawdzić, ja się o to nie obrażam i nie widzę żadnego powodu by ktoś trzeci wyciągał sobie dalej idące wnioski niż to zasługuje. Dyskusje polityczne z natury rzeczy mają swoją dynamikę, to nie akademicka dyskusja książkowych moli o przyczynkach do historii, lecz żywych ludzi z emocjami których skutki polityki dotykają czasem bardzo boleśnie, więc i emocje są usprawiedliwione.

Natomiast emocje nie usprawiedliwiają moderatora, tym bardziej że nie uczestniczy w dyskusji tylko stoi obok. Nawet jeżeli są to emocje z obrażenia "uczuć politycznych" moderatora (przecież też ma prawo mieć swoje sympatie i antypatie polityczne).

W tym konkretnym przypadku, wystarczyło usunąć to moje "chamskie" i "przestępcze" pytanie: „No Aluś, jak myślisz, jeśli myślisz?” Skąd więc taka horrendalna reakcja? Hę?
Czyjeś "długie ręce" zadziałały? Te same, które usunęły film z Youtube?

Cz paź 23, 2008 12:42
Zobacz profil WWW

2. Stosujesz na forum portalu Wiara odpowiedzialność zbiorową - ja zawiniłem, a skasowałeś nie tylko mój wpis, ale kilka(naście?) innych po nim.
3. Reagujesz nieproporcjonalnie do "przewiny" - zamknięcie wątku, usunięcie serii wpisów.

Stanisław Adam napisał(a):
(...)No i oczywiście - naprawić, czyli przywrócić usunięte wypowiedzi i odblokować temat.

W tych fragmentach zgadzam się ze Stanisławem i popieram jego postulaty. Sam chciałem coś podobnego napisać, ale postanowiłem najpierw nieco ochłonąć.

Cz paź 23, 2008 13:33
No to Opacie pomyśl nad swoją wiarą, nad swoim chrześcijaństwem i swoim katolicyzmem.

Odrzucenie Starego Testamentu "bo nie pasuje do mojej wizji boga [celowo małą literą]" jest głupotą i ignorancją.

Ponawiam prośbę o nieobrażanie userów. Szumi- o mnie pisałeś, że chciałam się pokazać jako zwierzę inteligentne, ale nie wyszło- teraz kaesz komuś innemu przemyśleć swoją wiarę- a może zacznij od siebie ?

Jesteś pewien, że w naszym sporze o alkohol miałeś rację? Bo ja - opierając się na zdaniu mojego spowiednika- wiem, że błądziłeś. Więc może najpierw sam przemyśl swój katolicyzm, zanim zalecisz to innym i zasugerujesz ignorancję?

Cz paź 23, 2008 14:11
Moderator

baranku... po pierwsze było to napisane (do Opata- którego lubię ;) ) w duchu chrześcijańskiej miłości. Z troski.

Co do alkoholu, po zasięgnięciu rady Kościoła (wyrażonej w dokumentach) stwierdzam, że miałem rację. Nie mniej nie będę tego kontynuował, bo mi się nie chce. Jak napisałeś "przekonanego, nie przekonam" więc nie próbuję już.

A troskę o czystość wiary (bo odrzucenie Starego Testamentu jest zniekształceniem wizji Boga) mojego Brata uważam, za sprawę wysokiej rangi.

(J 8, 32b)

Cz paź 23, 2008 14:25
teraz kaesz komuś innemu przemyśleć swoją wiarę- a może zacznij od siebie ?

I dobrze, że każe przemyśleć :) ...ja też nieraz, podobnie do Opata, mam opory wobec wizji Boga ze ST...dlatego uwaga o potrzebie przemyślenia wymusza na mnie konieczność szukania wyjaśnienia, zrozumienia wątpliwości.

Cz paź 23, 2008 15:17

cytat z mrówki do baranka: Na koniec jeszcze raz - pamiętaj jestem użytkownikiem tego forum (skoro tutaj tak często przychodzisz to musi Ci bardzo zależeć na byciu członkiem tego forum

To brzmi jak zawoalowana groźba?
Kobiety apeluje załatwiajcie to se na PW,bo jest żenująco.

Cz paź 23, 2008 15:46
Awa- ja jedynie korzystam z prawa do zadawania pytań :) - Fakt, że w sposób szczególny zależy mi na dziale, którym się 2 lata opiekowałam, nie powinien dziwić :)- A styl odpowiedzi modów świadczy o nich.

Cz paź 23, 2008 18:02
Co do alkoholu, po zasięgnięciu rady Kościoła (wyrażonej w dokumentach) stwierdzam, że miałem rację.

I mając rację usunąłeś swoje wypowiedzi, że można pić .... przyznanie się do błędu nie boli ...

Cz paź 23, 2008 21:12
Szumi mozesz zapodac jakie to dokumenty? Chcialabym sie doedukowac:)

Cz paź 23, 2008 21:46

Spytam jeszcze tylko mojego spowiednika, co o tym myśli i wkleję tutaj jego odpowiedź :)

szumi napisał(a):
A ja spytam mojego młodszego brata... taka sama wartość odpowiedzi...

I choćby w tej wypowiedzi, pokazałeś, Szumi, że nie masz kompetencji do moderowania działu Sakramenty.
W kwestiach wątpliwości, czy jest grzech, odpowiedzi należy szukać w spowiedzi i pytać o opinię spowiednika, a nie o częste błędne wypowiedzi w kwestiach sumienia na forum,które sam piszesz.

A tak poza tym, naprawdę to "pedagogiczne" podejście: "wiś na necie i szukaj google twoim przyjacielem". Podobnie jak: "można pić, nikt tego nie zabrania nie ma w tym nic złego". Ale ile zła może wyrządzić młodym ludziom.

Cz paź 23, 2008 21:49
Kamyku masz dosc wysublimowane poczucie dobrego smaku.
Poza tym juz nie pierwszy raz okazujesz sie bardziej poblazliwy jezeli ktos obraza PiS np. TU
A calkiem inaczej gdy ktos obraza partie ktorej jest sympatykiem.
Mozesz byc nawet wyznawca PO, ale jako moderator powinienes chyba byc bardziej obiektywny;>?

Cz paź 23, 2008 22:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 222  Następna strona