Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 19:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Rita WHO tak jak ONZ, jak trzeba to wojska nie wysylaja, jak nie trzeba to wysylaja... WHO maryche tez uwaza za srodek zdrowotny ale nie pisze o tym ze to co sprzedaje sie na ulicach jest chodowane w beczkach z plastikiem i podlewane domestosem...

Śr lis 05, 2008 20:00
Zobacz profil WWW

http://regenerationministries.org/

http://forum.oaza.pl/viewtopic.php?t=68 ... seksualizm

Śr lis 05, 2008 20:08
Zobacz profil WWW

http://www.piotrskarga.pl/ps,522,12,0,1 ... macje.html

Śr lis 05, 2008 20:24
Zobacz profil WWW
I za chwilę znowu "eksperci" zaczną twierdzić że ustalono to terrorem...

ja wiem a ty nie...
którego z nas można nazwać ekspertem? :D

Cytuj:
Piszecie, że homoseksualizm to choroba. Nie znane są JAKIEKOLWIEK jej przyczyny. Więc skąd się bierze? Z Nieba! Kara z Niebios! (Taka odpowiedź was satysfakcjonuje?)

jak to nie są znane?
jak ich nie znasz to przestań trollować...
bo zdaje się, że nie wiesz o czym piszesz

Cytuj:
Lekarze wykreślili ją z listy chorób. To możę zamiast zadawać mi pytania, abym ja udowadniał coś ku waszej rozrywce, to może wy opowiecie jak to się stało, że WHO wykreśliło homoseksualiz z listy chorób (prosiłbym o niepowoływanie się o żadne katolickie źródła)...

co to za dyskryminacja katolickich źródeł???????????????????

odsyłam do tekstu pt:
Cytuj:
jak wymyślono homoseksualistę

gdzieś powyżej podałem autora i adres bibliograficzny - wystarczy chcieć i się znajdzie

a teraz czekam na odpowiedzi na moje pytania....
sarenethcie.... czy jednak trollu

Śr lis 05, 2008 20:34
lecz z dolegliwościami wywołanymi przez zmiany strukturalne lub zmienioną czynność organizmu.

Czy homoseksualista ma zieioną czynność lu strukturę organizmu? Ma 3 ręce i 4 nogi? Ma 2 głowy? Nie może się romnażać? Nie trawi? Oddycha bez tlenowo?

Żeby była choroba, musi istnieć czynnik chorobotwórczy. Znasz wirusa hmoseksuaizmu? Albo bakterię?

nie znam takiego wirusa
ale zmiany hormonalne czy zmiany w spoidle wielkim podczas okresu płodowego a po urodzeniu czynniki psychologiczne a czasem i społeczne
mogą skutkować homoseksualizmem

sprawa rozbija sie o to czy te zmiany nazwiemy chorobą czy nie...
a dlaczego tych zmian tak nie nazywamy??
SARENETH - to pytanie do CIEBIE - jak doszło do tego, że tych zmian nie nazywamy chorobą
poproszę o opisanie tła politycznego i społecznego, poproszę o historię ruchu gejowskiego, historię kształtowania się ich tożsamośći
itd....

chcesz jak się zdaje decyzję psychiatrów (podjętą metodą głosowania) oddzielić od wpływów społeczno-politycznych - dla mnie to jest istotne - jak do tego doszło i dlaczego lekarze zagłosowali tak jak zagłosowali - dlaczego prawdę naukową ustalono metodą głosowania

ciebie to nie interesuje - lekarze zagłosowali - sprawa zamknięta

Śr lis 05, 2008 20:53

a tak w ogole, to czym homoseksualisci Wam zawinili, znam parę lesbijek, obie po Oazie, która skutecznie "wyleczyła" je z katolicyzmu, obie są bardzo sympatyczne, jedna jest w wolontariacie. obie szanują ludzi, bardzo sie kochają i nie traktują jedna drugiej jak naczynko na spermę! bo jak się kochają to niestety obie muszą by aktywne :P

[...] - Nie chcemy tu linków do stron o tematyce faszystowskiej. Kamyk

Śr lis 05, 2008 21:15

aaa, zapomniala, musicie zjechac na dół str tam bedzie wywiad z ksiedzem

Śr lis 05, 2008 21:18

a, a wiecie dlaczego jak sie mowi o homo to z reguly mowi sie tylko o gejach? bo dwie dziewczyny są podniecające, a dwóch facetów to już obrzydliwośc! heh... hipokryzja

Śr lis 05, 2008 21:28

Pragnąłbym abyś czytał moje posty, a dopiero potem mnie pouczał...

Nie ma to jak w sposób świadczący o kulturze odpowiadać pytaniem na pytanie...

Piszecie, że homoseksualizm to choroba.

Sorry ale przyganiał kocioł garnkowi.

Gdzie napisałem, że homoseksualizm obecnie uznawany za chorobę? Nigdzie.

Sareneth napisał(a):
Nie znane są JAKIEKOLWIEK jej przyczyny. Więc skąd się bierze? Z Nieba! Kara z Niebios! (Taka odpowiedź was satysfakcjonuje?)

I co z tego, że nie określono dokładnie przyczny homoseksualizmu, choć są pewne podejrzenia? Co nam to mówi? Nic. A już na pewno nie nic o tym jak powinniśmy klasyfikować homoseksualizm.

Sareneth napisał(a):
Lekarze wykreślili ją z listy chorób. To możę zamiast zadawać mi pytania, abym ja udowadniał coś ku waszej rozrywce, to może wy opowiecie jak to się stało, że WHO wykreśliło homoseksualiz z listy chorób (prosiłbym o niepowoływanie się o żadne katolickie źródła)...

Wrzuciłem Ci fragment z książki pt. "Psychologia Zdrowia" autorstwa Sheridana i Radmacher.

Śr lis 05, 2008 22:49

Gdzie napisałem, że homoseksualizm obecnie uznawany za chorobę?
Snafu TY nigdzie.

Outsider proszę abyś podał cały "atak" terrorystycznej grupy, która doprowadziła do wykreślenia homoseksualizmu z listy chorób.

Podawałem wielokrotnie prawdopodobne przyczyny homoseksualizmu, ty odpisywałeś że to kłastwo. Teraz piszesz o tych przyczynach. Zdecyduj się może, co?

Nie nie snafu. Ja z tobą jestem jeszcze na etapie pokojowej rozmowy o anemi sierpowatej. Późniejsze pytania były kierowane do outsidera.

I przypomnę, że DOKŁADNY opis przegłosowania, aby homoseksualizm nie był uznawany za chorobę jest w wątku o homoseksualiźmie, który jest bardziej rozbudowany. Nie widzę żadnego sensu w powielaniu tego: http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=14395&start=0 51 stron. Outsiderowi powinno wystarczyć...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz lis 06, 2008 7:57

Post Re: homoseksualizm
sinuhe napisał(a):
spotkałem się z twierdzeniami organizacji związanych z kościołem katolickim że homoseksualizm jest uleczalny.
A czy można jakimiś sposobami wymusić homoseksualizm u normalnego mężczyzny, np, blokując normalne relacje z kobietami, stwarzając okazje do zachować homoseksualnych, prowokując sytuacje zazdrości lub używając innych metod?
czy okazjonalny seks oralny z innym mężczyzną z połknięciem nasienia to przejaw homoseksualizmu?
co o tym myślicie?
To jakbyście zapomnieli, jest temat tego wątku. Może trochę się zagolopowaliśmy (zwłaszcza, że i tak nikt tu nikomu nic nie udowodni, odpowiadając pytaniami na pytania)...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz lis 06, 2008 8:01

Post Re: homoseksualizm
Sareneth napisał(a):
Żeby była choroba, musi istnieć czynnik chorobotwórczy. Znasz wirusa hmoseksuaizmu? Albo bakterię?

czyli alkoholizm, narkomania, seksoholizm to tez nie jest choroba???

Cz lis 06, 2008 10:22
Zobacz profil WWW

a może spojrzeć na to od innej strony [to=sex]: jako na zachowania które coś wyrażają, pewną wewnętrzną lub czasem narzuconą postawę która przenosi się na inne dziedziny życia.
Na portalu bash.org.pl czytałem kiedyś - może to był żart - że aztekowie mówili (censored), tzn. że tak się nazywał ich język.

Cz lis 06, 2008 12:21

Cz lis 06, 2008 12:22
Podawałem wielokrotnie prawdopodobne przyczyny homoseksualizmu, ty odpisywałeś że to kłastwo. Teraz piszesz o tych przyczynach. Zdecyduj się może, co?

jakoś mi to umknęło....

a... pisłeś tutaj...

Cytuj:
swoją drogą pytanie: skoro homoseksualizm jest uwarunkowaany genetycznie (co zostało wielkokrotnie udowodnione) ta jak wyobrażasz sobie "uleczenie" z niego?

taj jak się leczy inne choroby genetyczne :D
i nie napisałes, że to jedna z teorii przyczyn homoseksualizmu
TEORII a nie żądnej NAUKOWEJ PRAWDY UDOWODNIONEJ (jak twierdzisz)

Cytuj:
Twierdzisz, że homoseksualizm nie jest uwarunkowany genetycznie. Więc jak? To choroba (bo tylko to można wyleczyć)? Nie odkryto wirusa/bakteri/priona wywołująego homoseksualizm. Nie można się nim zarazić, więc chorobą nie jest.

może ale nie musi - kiedy będzie jasne CO POWODUJE zachowania homoseksualne to wtedy zaczniemy sie poruszać w sferze faktów a nie domniemywań i teorii
(homoseksualiści uwielbiają teorię o genetycznym uwarunkowaniu bo to łączy się z determinizmem zachowań)

a czy można to wyleczyć? - można - podałem wyżej cytaty

Cytuj:
Homoseksualizm nie jest horobą (co zostało opisane i naukowo udowodnione). Więc jak sobie wyorażacie "leczenie" homeseksualistów? Można jedynie "wytresować" homoseksualistę (przepraszam za dosłowność) kojarząc u czyn homoseksualny i karę. W taki sposób można "wyleczyć" też heteroseksualistę.

nie zostało nic opisane i naukowo udowodnione - gdyby tak było mówilibyśmy o faktach a nie teoriach - gdyby zostało to udowodnione to nie trzebaby tego dowodu PRZEGŁOSOWYWAĆ - nie trzeba by NAUKOWEJ UDOWODNIONEJ PRAWDY poddawć pod głosowanie..

jeśli można zostać homoseksualistą w wieku 30-40 lat - to znaczy, że można go nabyć - można więc się go pozbyć...
można wyleczyć - jak narkomana alkoholika

Cytuj:
Tak. Zostało wielokrotnie udowodnione, że obszary w ózgu geja są aktywne w taki sam sposób i w podobnym momencie co mózg kobiety.

to jest interesujące...
jesli mózg dorosłego mężczyzny działa jak mózg niemowlęcia to jest to zaburzenie czy nie?
kiedy jednak działa w niezgodzie ze swoją płcią to...
wszystko jest ok :D

Cytuj:
Hmoseksualizm nie jet zaburzeniem (co wyjaśnłem) nie jest też horobą i wbrew emu, co twierdzą kato-fanatycy nie da się go wyleczyć.

chodzi własnie o to, że niczego nie wyjaśniłeś i kłamiesz kiedy piszesz, że nie da się go wyleczyć - da co potwierdza doświadczenie terapii

(możesz powiedzieć jak geje, którzy tak wierzą w determinizm swych zachowań i twierdzą, że skoro ktoś zmienił swoje zachowania seksualne to nigdy gejem nie był....)

dzisiaj homoseksualizm nie jest uznawany za chorobę i zaburzenie....
ojcowie psychiatrii przewracają się w grobach....
ale pociesza mnie jedna myśl...
skoro można głosować, że coś nie jest chorobą...
to można przegłosować, że jest....
miej nadzieję :D

Cz lis 06, 2008 12:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona