Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Prośba o pomoc 
Autor Wiadomość

Post Prośba o pomoc
Witam!
Jestem tu nowy, jest to mój pierwszy post a piszę to, bo stało się coś dziwnego. Piszę, ponieważ myślę, że znajdę tu pomoc.
Ale najpierw przejdę dlatego, dlaczego umieściłem ten temat tutaj. Zawsze wierzyłem w Boga, ale rzadko kiedy chodziłem do kościoła i się modliłem.
Dla niektórych może to być trywialne, dla mnie jest to jednak co najmniej dziwne i straszne.
No to zacznę od początku.
Pewnego razu po szkole, poszedłem do domu, okazało się, że mamy nie ma i zapomniałem klucza. Czekałem na klatce, strasznie zdenerwowany, byłem dosłownie wściekły. Zbiegłem na dół z trzeciego piętra i zamarłem. Na parterze przed drzwiami numer 2 lub 3 zobaczyłem kobietę ubraną w białą suknię, tak jakby prześwitującą na niebiesko. Zamarłem na chwilę, po czym odwróciłem głowę za siebie, spojrzałem w to miejsce, kobiety już nie było, zbiegłem przed klatkę i tam przeczekałem do powrotu mamy. Opowiedziałem o tym koledze, który też miał takie 'wypadki'. Sam nie wierzy dość mocno w Boga, często mu się przytrafiały dziwne rzeczy, ostatnio także, lubi igrać z takimi rzeczami. No i dzisiaj przychodzę do domu, włączam komputer, pierwsza aplikacja, jaką otwieram to gadu-gadu. Dzisiaj jednak nie było gadu-gadu. Jego nazwa zmieniła się na mara. Wystraszyłem się i wszedłem na wikipedię, to co przeczytałem, tak mnie wystraszyło, że aż łzy stanęły mi w oczach. Wpiszcie sobie to w wikipedii... Jeszcze raz powtórzę, dla niektórych może to być trywialne, ja jednak jestem człowiekiem, który boi się takich rzeczy, stąd ta panika.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Marcin.

Pt lis 07, 2008 21:30

A co to w ogóle ma wspólnego z Bogiem? Widziałeś jakąś kobiete albo umysł spłatał ci figla co do gadu gadu to pewnie kumpel zrobił sobie z ciebie jaja i tyle...

Pt lis 07, 2008 21:58

Obawiasz się, że Twoja wizja była demonem? Tego na forum nikt Ci nie powie, tym bardziej, że 99,999% takich wizji ma racjonalne wytłumaczenie.
Ponad wszystko należy pamiętać, że każdy z nas jest w ręku Boga i nic nam się stać nie może bez Jego wiedzy;
Nie bójcie się tych, którzy zabijają ciało, lecz duszy zabić nie mogą. Bójcie się raczej Tego, który duszę i ciało może zatracić w piekle. Czyż nie sprzedają dwóch wróbli za asa? A przecież żaden z nich bez woli Ojca waszego nie spadnie na ziemię. U was zaś nawet włosy na głowie wszystkie są policzone. Dlatego nie bójcie się: jesteście ważniejsi niż wiele wróbli.
[Mt 10, 28-31]

Pt lis 07, 2008 22:12
Post Re: Prośba o pomoc
Marcin451 napisał(a):
Na parterze przed drzwiami numer 2 lub 3 zobaczyłem kobietę ubraną w białą suknię

To nie znasz swojego bloku. Nie wiesz gdzie jest dwójka, a gdzie trójka ?
Chyba utkwiło ci w pamięci gdzie stała ta kobieta.
Cytuj:
, tak jakby prześwitującą na niebiesko.

To znaczy była goła w prześwitującej sukni.
Sam chciałbym to zobaczyć. :-)
Dziwne, że nie zwróciłeś uwagi, jakie miała włosy, czy się uśmiechała, czy stroiła miny, czy była ładna czy brzydka jak czarna listopadowa noc gradowa?

Cytuj:
Zamarłem na chwilę, po czym odwróciłem głowę za siebie,

W jakim celu ?
Zapomniałeś czegoś z zamkniętego domu ?

Cytuj:
Opowiedziałem o tym koledze, który też miał takie 'wypadki'.

Jaracie może jakieś zioła ?

Cytuj:
ostatnio także, lubi igrać z takimi rzeczami

Na czym polega jego igranie ze zjawami, bo nie bardzo rozumiem ?

Cytuj:
Dzisiaj jednak nie było gadu-gadu. Jego nazwa zmieniła się na mara. Wystraszyłem się i wszedłem na wikipedię

Czego się wystraszyłeś ?
Przecież nie wiedziałeś wcześniej co oznacza wyraz mara ?

Podsumowywując.
Albo sobie robisz jaja, albo coś za bardzo widzisz wszędzie zjawy ?
Może ciężka fizyczna praca rozwiązała by problem ?
Po dniu tyrania, nawet jak by ukazał ci się sam diabeł,
to nie miał byś się sił bać, tylko marzył byś o odpoczynku.

Pt lis 07, 2008 22:30

Na jego miejscu tylko bym się cieszył, że zainteresowała się mną sama Bogini śmierci i jeszcze zamiast mnie z miejsca zgładzić jako kobieta postępowa zadowoliła się zmianą nazwy mojego komunikatora internetowego no naprawdę fajnie byłoby spotkać jakiegoś Boga czy nawet demona a tak musze trwać w tym nudnym racjonalizmie co za pech...

Pt lis 07, 2008 22:49

Napisz czy to jest historia na serio, czy nie. Jeśli tak, to mógłbym napisać coś konkretnego, jeśli nie to możemy dać się ponieść wyobraźni i zacząć pisywać o duchu prześwitującego podkoszulka.

Pt lis 07, 2008 23:23

No więc tak. Zacznę od tego, że nie jestem szalony, nie robie sobie jaj. Jestem normalnym człowiekiem. Co do tej kobiety, nie zdążyłem spojrzeć na jej twarz, bo była jakby w białej chuście, nie była goła, powtarzam, była w białej sukni jakby z jej środka prześwitywało niebieskie. To było wszystko realne, ja to widziałem i nie obchodzi mnie to, czy ktoś mi wierzy czy nie. Jeśli tak - proszę o jakąkolwiek pomoc a nie robienie ze mnie debila, który powinien siedzieć w psychiatryku.... Ten napis skojarzyłem dokładnie ze zdarzeniem na klatce. A kolega miał różne przypadki. Na przykład 3 razy jakieś słowo (po prostu dla jaj) i komputer mu się wyłączył (to po prostu był pewnie zbieg okoliczności). Ktoś mu w nocy chodził po domu i mówił do niego. Zapewne 1 osoba na 10 z tego forum uwierzy, reszta sobie zleje i zacznie się śmiać. Dla mnie to jest po prostu dziwne, nie robię sobie jaj bo nie mam w tym celu. To się dzieje na prawdę, nie mam zwid, wierzę praktycznie w to co widzę (prawie). W to co mnie spotkało trudno mi uwierzyć, ale to prawda. Jakoś żyję, więc wątpię, żeby wierzyć mitologii, jednak boję się samych faktów.
Pozdrawiam,
Marcin.

So lis 08, 2008 22:45

A i ta kobieta nie była dla mnie straszna , po prostu wystraszłem się samego faku, że coś takie widze, bo człowiek to nie był. To znaczy, może powiem tak. To był człowiek, ale czułem, że nie był. poza tym może i to historia jak z bajki, ale mówiąc o 'niebieskim świetle' miałem na myśli, że ta postać tak jakby była przezrosczysta na niebiesko Może mnie zrozumiecie..

So lis 08, 2008 22:48

Nie dziw się ludziom, że nie podchodzą do takich nowin zbyt poważnie. Oczywiście nie pochwalam kiedy ktoś się z tego nabija :| , ale nie możesz oczekiwać, że każdy uzna Twój przypadek za coś niezwykłego. Ty wiesz co widziałeś - my tylko wiemy, że pewnemu chłopakowi na forum wydawało się, że widział zjawę. Jeśli chcesz być potraktowany poważnie to powinieneś szukać pomocy w realu - choćby u jakiegoś spowiednika (tak chyba najatwiej zagadać ;) ).

Jeśli mimo wszystko chcesz pogadać o tym na forum (jesteś pewien, że powinieneś?) to powiedz, czy zdarzało się Wam kiedyś (Tobie i koledze) wywoływać duchy?
pozdrawiam i respect for all 8)

So lis 08, 2008 22:56

Tak, zdarzyło się kilka razy. To tak dla zabawy... Ale to było wieki temu, całe lata... Jaki to ma z tym związek? Myślałem o tym wiele, doszedłem do wniosku, że nie ma się co przejmować, to mogło się zdarzyć każdemu :-D
Pozdrawiam,
Marcin.

Wt lis 11, 2008 13:57

Tak, zdarzyło się kilka razy. To tak dla zabawy... Ale to było wieki temu, całe lata... Jaki to ma z tym związek? Myślałem o tym wiele, doszedłem do wniosku, że nie ma się co przejmować, to mogło się zdarzyć każdemu :-D
Pozdrawiam,
Marcin.

Dla zabawy to można sobie obrazy w domu zamienić miejscami- z takimi sprawami jak świat nadprzyrodzony się nie eksperymentuje. Nie mam na celu krytykowania Ciebie, ale radzę Ci iść z tym do kogoś "z firmy" (czyt: z Kościoła :) ) szczególnie, jeśli takie coś się powtórzy.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

So lis 15, 2008 22:09

So lis 15, 2008 23:02
E nie no... ja wiem, poważna sprawa, ale :rotfl2:

Naprawdę to że widziałeś kobitę w białej sukience nie oznacza jeszcze że widziałeś ducha, sama mam dwie białe sukienki i co? Może zacznę straszyć sąsiadów? 8) A taki niebieski kolorek to może było od wybielacza... A no i to, że sukienka była prześwitująca to co z tego, teraz dziewczyny w różnych rzeczach chodzą... Takie czasy, przyzwyczaj się (no chociaż pewnie zimno jej było)...

A mary straszące przez gg, no nie mogę... :rotfl2: Se ustaw opis na gg: "zgiń przepadnij maro nieczysta", powinno pomóc :D

A to z kolegą jeszcze lepsze:
Cytuj:
Na przykład 3 razy jakieś słowo (po prostu dla jaj) i komputer mu się wyłączył (to po prostu był pewnie zbieg okoliczności). Ktoś mu w nocy chodził po domu i mówił do niego.

Co 3 razy jakieś słowo i komputer mu się wyłączył? O co biega? A u mnie też czasem ktoś chodzi po domu w nocy i co? Kolega chyba sam nie mieszka, to może mu ktoś chodzić? Wiesz co, weź sobie kota, koty mają szósty zmysł i chodź z nim na smyczy, to Cię obroni przed duchami :P I koledze poradź też, to naprawdę duchy odstrasza.

So lis 15, 2008 23:44
Pewien alchemik objawił mi niegdyś moc pradawnych egzorcyzmów:

1. Podejdź do kuchni
2. Otwórz szafkę z garnkami
3. Weź do ręki patelnię
4. Uderz się z całej siły w głowę
5. Powtórz dla pewności

:-D

So lis 15, 2008 23:52

Wiesz Marcin jeśli to co mówisz jest autentyczne to uważam, że jak najszybciej powinieneś skontaktować się z jakimś księdzem. To, że wywoływałeś duchy na pewno ma coś wspólnego z tym co widziałeś. Kiedyś jak byłam na rekolekcjach to mieliśmy spotkanie z księdzem egzorcystą i mówił, że wywoływanie duchów powoduje otworzenie się jakiś bram Kurcze dokładnie nie pamiętam, ale to trzeba zamknąć musisz pogadać z jakimś księdzem. Życzę powodzenia Pozdrawiam :-)

Cz lis 20, 2008 12:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 15 ]