Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Światopogląd rzecz nabyta 
Autor Wiadomość

Znowu trolling :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr gru 10, 2008 21:40
No tak. ble, ble, ble.
Znowu trolling :(

Świętobliwie usakralnione ble-ble jest OK! - to bez świętobliwości - już nie.
Na brak języka w gębie dobre i to - jak mawiał Józef od Glempów - kundelki zawsze robią hałas....

Śr gru 10, 2008 21:47

Reszta to hochsztaplerzy w stylu Danikena. Wątpię z resztą, zeby Barbarellowie przeczytali ich naprawdę. Większośc tego bełkotu nie nadaje się do czytania. Raczej tylko dowiedzieli sie o ich istnieniu z "racjonalisty", czy innego "rumburaka"

Ok, powiedzieć, to sobie każdy może co chce, ale jeszcze trzeba to udowodnić. Zrobisz to, czy zostawisz jako pustosłowie?

Cytuj:
Gdzie wg Deschnera zmarł król Polski Jan III Sobieski?

Jedna pomyłka o niczym nie przesądza. Niektórzy wolą dostosowywać świat do swojego punktu widzenia, może i w tym przypadku tak jest?

Śr gru 10, 2008 22:21

Cytuj:
@Barbarell
Czytałeś bulle Qui quorundam?

Czcigodny!
Nie czytałem - polegam na tych co czytali i opisali.

I głupio robisz, bo oni też nie przeczytali.

Proszę, daruj sobie odsyłanie mnie do dodatkowej lektury skoro sam nie czytasz tego na co się powołujesz.

W bulli Qui quorundam nie znajdziesz fragmentu o tym, że, jak to opisałeś, doktryna o nieomylności papieskiej jest „dziełem diabła".

Tak więc mimo, że głosisz nam tutaj pewne treści w tonie ex cathedra to charyzmatem nieomylności raczej pochwalić się nie możesz...

Cz gru 11, 2008 5:11

Cytuj:
Reszta to hochsztaplerzy w stylu Danikena. Wątpię z resztą, zeby Barbarellowie przeczytali ich naprawdę. Większośc tego bełkotu nie nadaje się do czytania. Raczej tylko dowiedzieli sie o ich istnieniu z "racjonalisty", czy innego "rumburaka"

Ok, powiedzieć, to sobie każdy może co chce, ale jeszcze trzeba to udowodnić. Zrobisz to, czy zostawisz jako pustosłowie?

Opisałem majaczenia Hitchensa. Wszystkich mi się nie chce. To co wypisują jest całkowicie sprzeczne ze stanem wiedzy historycznej o tamtych czasach. Wiedzy dostenuje z prawdizwych naukowych opracowań rzetelnych autorów, jak przeze mnie wymienieni. Wcale z resztą w większości Kościołowi nie przychylnych, czy wręcz wrogich (jak Landes). Ale za to prawdziwych naukowców

Cytuj:
Cytuj:
Gdzie wg Deschnera zmarł król Polski Jan III Sobieski?

Jedna pomyłka o niczym nie przesądza.

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Czyli również nie czytałeś Deschnera , tylko "wiesz" ze to wielki ałtorytet, bo tak napisali na (irr)racjonaliscie, czy innym rumburaku. tymczasem Deschner, jego obiektywność, czy rzetelnosc niczym nie róznią się od takiego Danikena, też "wybitnego historyka" - fantastę. :)

Cytuj:
Niektórzy wolą dostosowywać świat do swojego punktu widzenia, może i w tym przypadku tak jest

Tak jest w przypadku wymienionych "ałtorytetów" (znów za wyjątkiem Dawkinsa)

Cz gru 11, 2008 12:54

Opisałem majaczenia Hitchensa. Wszystkich mi się nie chce. To co wypisują jest całkowicie sprzeczne ze stanem wiedzy historycznej o tamtych czasach. Wiedzy dostenuje z prawdizwych naukowych opracowań rzetelnych autorów, jak przeze mnie wymienieni. Wcale z resztą w większości Kościołowi nie przychylnych, czy wręcz wrogich (jak Landes). Ale za to prawdziwych naukowców

Hitchens bywa śmiesznawy, to fakt - czytałem "bóg nie jest wielki".
Z pozostałych autorów czytałem tylko Dawkinsa, a o Deschnerze słyszałem z bardziej obiektywnego źródła niż z racjonalisty, i miałem nawet zamiar przeczytać jego książki, dlatego się o niego pytam.

Cytuj:
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Czyli również nie czytałeś Deschnera , tylko "wiesz" ze to wielki ałtorytet, bo tak napisali na (irr)racjonaliscie, czy innym rumburaku. tymczasem Deschner, jego obiektywność, czy rzetelnosc niczym nie róznią się od takiego Danikena, też "wybitnego historyka" - fantastę. Uśmiech...

Nie znam odpowiedzi na to pytanie, co więcej sam nawet nie wiem gdzie zmarł. Mówię tylko o tym, że jedna pomyłka nie musi wcale robić z człowieka oszusta. Nigdzie nie napisałem, że Deschner jest dla mnie wzorem, więc daruj sobie te insynuacje.

Cz gru 11, 2008 18:55

Hitchens bywa śmiesznawy, to fakt ".

Oględnie powiedziane :)

Cytuj:
Z pozostałych autorów czytałem tylko Dawkinsa
,

A on już nie bywa śmiesznawy. Jednakowóż trzeba odróżnić ksiązki Dawkinsa pisane dla elit "Ślepy zegarmistrz", "Wspinaczka na szczyt nieprawdopodobieństwa", "Fenotyp rozszerzony", etc. od "Bofa urojonego" ksiązki pisanej dla plebsu

Cytuj:
a o Deschnerze słyszałem z bardziej obiektywnego źródła niż z racjonalisty, i miałem nawet zamiar przeczytać jego książki, dlatego się o niego pytam.

Ja coś tam czytałem Deschnera, a raczej usiłowałem czytać, ale się nie dało :(

Cytuj:
Nie znam odpowiedzi na to pytanie, co więcej sam nawet nie wiem gdzie zmarł [Jan III Sobieski - p] .

W Wilanowie oczywiscie. I nie czepiałbym się, gdyby Deschner napisał np że w Warszawie, albo nawet w Krakowie.

Ale w Rzymie to już lekka przesada. :) Z resztą Deschner traktuje tego monarchę wyjątkowo nieprzychylnie, tylko dlatego, ze był sojusznikime papieża i obronił katolickie Cesarstwo (pod Wiedniem). :( I już. Każdy taki katol to dla Deschnera zbrodniarz, faszysta i rasista (nieco przejaskrawiam) :(

Cz gru 11, 2008 20:03

A on już nie bywa śmiesznawy. Jednakowóż trzeba odróżnić ksiązki Dawkinsa pisane dla elit "Ślepy zegarmistrz", "Wspinaczka na szczyt nieprawdopodobieństwa", "Fenotyp rozszerzony", etc. od "Bofa urojonego" ksiązki pisanej dla plebsu

Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do "Boga urojonego".
Różni się co prawda tematyką od innych książek tego autora, i jak sądzę jest napisana tak, aby każdy, zwykły człowiek mógł ją zrozumieć. I nie wstydzę się tego, że ją czytałem, I(i to z dużym zaciekawieniem).
Poza "Bogiem urojonym", jestem w trakcie "samolubnego genu", ale planuję przeczytać też pozostałe książki.

Jan III Sobieski, jest postacią, którą bardzo sobie cenie, chociaż nie wiem o nim właściwie nic, poza tym że obronił Europę przed islamizacją. Zdecydowanie lepsza jest chrześcijańska Europa od islamskiej. Samo chrześcijaństwo zresztą jest (przynajmniej dla nie-zaświatowców) lepsze od Islamu. Zdecydowanie.

Pt gru 12, 2008 0:42
Spotkał kiedyś mądry pies sforę kotów. Podszedłszy bliżej spostrzegł, że są wszystkie tak zajęte, że nie zwracają na niego uwagi. Więc przystanął z boku, aby posłuchać i podpatrzeć kocie obyczaje.
W środku zgromadzenia stał wielki wpływowy kocur. Przemawiał do nich w te słowa.
- Módlcie się, siostry i bracia ! Zaprawdę powiadam wam, jeżeli będziecie się modlić wytrwale i bez zwątpienia w sercu, to niebo sypnie wam myszami !
Pies usłyszawszy to uśmiechnął się, odszedł cichaczem i rzekł:
- Ot durne koty porażone ślepotą! Czyż nie jest napisane i nie wie tego każde dziecko, że od praojców zapłatą nieba za pokorne modlitwy są nie myszy, a kości ?

Pt gru 12, 2008 20:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3