|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Rano mówiłem I odpuść nam
Autor |
Wiadomość |
sołtys
|
 Rano mówiłem I odpuść nam
Rano odmawiałem Ojcze Nasz ... i odpuść nam nasze winy .....
Za chwilę wkurzył mnie tak gość,powiedziałem sobie ja ci gnido tak dołożę,że popamiętasz!
Siadłem do komputera,napisałem już prawie całe zawiadomienie do prokuratury a wtedy nie wiadomo skąd przyszły mi te słowa napisane wyżej.
I choć złość moja była wielka to jednak podarłem zawiadomienie!
Moje naiwne pytanie jak często przychodzą Wam na myśl te słowa gdy chcecie komuś odpłacić za doznane krzywdy?
|
So gru 13, 2008 8:45 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Wcale.
Sama myśl "to co ci przychodzi do głowy to zemsta" powoduje, że z niej rezygnuję. Choć zwykle potrzeba modlitwy, by umieć przebaczyć...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
So gru 13, 2008 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za prawdę powiadam Wam, godne to i sprawiedliwe, słuszne, chwalebne i zbawienne…
* Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. (Łukasza 6.37)
* Przeto nie sądźcie przedwcześnie, dopóki nie przyjdzie Pan, który rozjaśni to, co w ciemnościach ukryte, i ujawni zamiary serc. Wtedy każdy otrzyma od Boga pochwałę. (1 list do Koryntian 4.5)
„Przed rzucaniem ateistów w ogień powstrzymuje dzisiejszych chrześcijan nie ich miłość do innych ludzi, lecz to, że już dzisiaj nie mają jak tej miłości okazać” Friedrich Wilhelm Nietzsche
|
N gru 14, 2008 12:35 |
|
|
|
 |
Annnika
|
Co innego domaganie się kary a co innego zemsta. Co innego wybaczenie, a co innego zapomnienie o wydarzeniu.
|
N gru 14, 2008 17:50 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|