|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Obsesja religijna
Założyłem ten temat dla tych któży cierpią na tą chorobe psychiczna.
Ja cierie na nią od prawie roku i nie moge sobie poradzić z nią do dziś.Może ktoś wyszedł z tego?
|
| N gru 28, 2008 22:40 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
Czy możesz przybliżyć to zagadnienie?
Własny opis? Linki?
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| N gru 28, 2008 23:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To myśli natarczywe zakłucające spokój modlitwy czyli myślisz o Panu to czego niechcesz z jakieś powodu prez strach przed czymś.
|
| Pn gru 29, 2008 17:26 |
|
|
|
 |
|
*Julka*
zbanowana na stałe
|
ja nie łapie.. możesz konkrety?
bo ja też mogę mieć myśli natarczywe zakłócające spokój modlitwy i mogą to być na przykład przekleństwa, może to być myśl nie o Panu,a to kiedy się spotkam wreszcie z przyjaciółką.. no ,że tak powiem wprost: nazwij rzecz po imieniu..
|
| Pn gru 29, 2008 19:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
/Mam blużniercze myśli przekleństwa wszystko najgorsze co mi do głowy przyjdzie najgorsze jest to że sam tego szukam i nie moge się potem powstrzymać nie moge nie pomyśleć.
|
| Pn gru 29, 2008 21:48 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Jeśli dobrze rozumiem to psychologia zna właśnie takie zaburzenia. Natarczywe myśli, których nie chcemy, lecz one przychodzą i bywają bardzo nieprzyjemne, obraźliwe, złe. Myśle że można z tym sobie poradzić, a zacząc można od jakiejś książki o zaburzeniach, fobiach itd. (np. pan Monk ze sławnego serialu reprezntuje takie zachowania i to jest realne). Osobiście jednak polecam pomoc psychologa który zdiagnozuje i może wiele pomóc. Mam nadzieje że każdy rozumie że psycholog to nie ten pan od Hanibala Lectera, ale od pomagania zwykłym ludziom którzy mają problemy, a takich nie brakuje i to żaden wstyd.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Pn gru 29, 2008 23:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A jak bardzo jesteś religijna? Może twoje myśli za często krążą wokół religii. Ja też tak miałem, heh, najgorzej było jak się coś takiego pojawiało w trakcie czytania czytania na Mszy.
|
| Pt sty 02, 2009 16:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Może daj na luz, zajmij się czymś, nie wiń siebie.
Wykasowałem część uwagi nie na temat. jumik
|
| Pt sty 02, 2009 16:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|