Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 13:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Katolickie stacje radiowe (ogólnopolskie i diecezjalne) 
Autor Wiadomość

Post Katolickie stacje radiowe (ogólnopolskie i diecezjalne)
Co sądzicie o katolickich stacjach radiowych typu: Radio Maryja / stacje diecezjalne (R. Plus, R. VOX FM, R. Victoria, ... )?

Czy są potrzebne, czy też zajmują cenne częstotliwości, na które inni nadawcy czekają latami?

Ostatnio na falach średnich natknąłem się na Radio Boży Głos: (www.radio.zapraszamy.pl) / 1557kHz i sam już nie wiem co o tym sądzić. Zastanawia mnie kto to finansuje, przecież takie nadawanie to kosztuje nie mówiąc już o zdobyciu koncesji radiowej!!!

Cz sty 01, 2009 22:50

Ja polecam radio EMAUS- osobiście uważam,że tako radio jest fajne ,są tu ciekawe audycje itp.A czy te radia są potrzebne/uważam że tak,ponieważ czasami poprzez takie radio Pan Bóg chce nam coś powiedziec,coś mamy przez nie usłyszec.ja osobiście jestem za słuchaniem religijnego radia,ale móje uluione to własnie emaus.pozdrawiam

So sty 03, 2009 21:59

Ale w czym widzisz problem? Jeśli pytasz osobę wierzącą to powie Ci że to ma sens. Jeśli ateiste dla kontratu to może Ci powiedzieć albo że to marnotrastwo częstotliwości, jak i że jeśli komuś to pomaga to niech będzie. Kwestia indywidaulna. Akurat Radio Maryja jest dość kontrowersyjne, ale inne stacje raczej już nie, zatem nie widze problemu aby nadawały.

So sty 03, 2009 22:12

ja moge tylko polecic rdio emaus,ktore mozna tez sluchac poprzez neta:)pozdrawiam

So sty 03, 2009 23:45

Post Re: Katolickie stacje radiowe (ogólnopolskie i diecezjalne)
brak-nicku napisał(a):
Co sądzicie o katolickich stacjach radiowych typu: Radio Maryja / stacje diecezjalne (R. Plus, R. VOX FM, R. Victoria, ... )?

Czy są potrzebne, czy też zajmują cenne częstotliwości, na które inni nadawcy czekają latami?

Ostatnio na falach średnich natknąłem się na Radio Boży Głos: (http://www.radio.zapraszamy.pl) / 1557kHz i sam już nie wiem co o tym sądzić. Zastanawia mnie kto to finansuje, przecież takie nadawanie to kosztuje nie mówiąc już o zdobyciu koncesji radiowej!!!

Jako znawca tematu pozwolę sobie odpowiedzieć na to pytanie - są potrzebne a częstotliwości dla innych stacji radiowych zajmuje tylko i wyłącznie Radio Maryja gdyż ma ich już chyba ponad setkę. Ja polecam Vox FM dopóki jeszcze istnieje :)

N lip 11, 2010 10:56
zbanowany na stałe

No, nareszcie jakis glos na forum, ktory nie reklamuje "swojego", tylko ot tak, wypowiada sie ogolnie. :D

N lip 11, 2010 14:37
brak-nicku napisał(a):

Jeżeli mają swoich odbiorców to jak najbardziej. Nie znam się, ale to chyba właśnie ilość słuchaczy decyduje o tym czy stacja przetrwa i się utrzyma.

N lip 11, 2010 15:06
Wydaje mi się, że katolickim rozgłośniom przysługuje takie samo prawo do istnienia, jak innym(np. rmf fm).

Są potrzebne - choćby dlatego, że kształtują myśl katolicką. Czasami także uda im się dotrzeć do osób, do których normalnie byłoby ciężko dotrzeć.

N lip 11, 2010 18:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]