| 

Ateizm,czyli urojona wizja człowieka 

| Autor | Wiadomość |  
			| Ókaż 
   | No napisał(a): Możesz sobie wrzeszczeć ale to nie wzmocni twoich argumentów... Czy pragnienie zemsty też pochodzi od Boga?WRZESZCZEĆ?    WSZYSCY W DOMU NO?

|  
			| N sty 04, 2009 18:11 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Dural zbanowany na stałe 
   | W internecie pisanie duzymi literami jest uwazane za krzyk. 

|  
			| N sty 04, 2009 18:13 | 

|  
		|  |  
			| Ókaż 
   | To przepraszam bardzo! Mam nadzieje że uszy was nie bolą. 

|  
			| N sty 04, 2009 18:14 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

| Witold napisał(a):  Ano w Boga, swego czasu nawet mówił, że w Jezusa Chrystusa.  W Boga Wszechmogącego Jedynego i w Opatrzność Jego... w to właśnie wierzył Hitler. Jeśli taka zafałszowana obrona kłamliwego twierdzenia ma być waszym argumentem - no cóż, myślałem, że stać was na więcej  Ano mylisz się   http://www.kumy.info/1_6427_0.html

|  
			| N sty 04, 2009 18:18 | 

|  
		|  |  

| Dural napisał(a): Stalin swego czasu z bardzo dobrymi wynikami uczyl sie na ksiedza.Czy mam przypuszczac, ze dzieki temu zostal masowym morderca?
Dzięki "odkryciu" że nie ma Boga....aleś przywalił sobie w kolano      

|  
			| N sty 04, 2009 18:20 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Ókaż 
   | Alus napisał(a): Witold napisał(a):  Ano w Boga, swego czasu nawet mówił, że w Jezusa Chrystusa. W Boga Wszechmogącego Jedynego i w Opatrzność Jego... w to właśnie wierzył Hitler.
 Jeśli taka zafałszowana obrona kłamliwego twierdzenia ma być waszym argumentem - no cóż, myślałem, że stać was na więcej ;)
Możesz podć jeden cytat z jego jakiejś rozsądnej biografi, który by to potwierdzał? Pisał o tym choćby ktoś z dwójki Bullock, Kershaw?

|  
			| N sty 04, 2009 18:21 | 

|  
		|  |  
			| Ókaż 
   | Myślicie że możecie sprzedać każde kłamstwo a ciemny ludek to kupi? Jestescie takimi propagandystami że Goebells mógłby się niekiedy uczyć. 

|  
			| N sty 04, 2009 18:23 | 

|  
		|  |  
			| Ókaż 
   | Może chociaż Wołoszański to potwierdza? 

|  
			| N sty 04, 2009 18:24 | 

|  
		|  |  

| czy Ókaż zaneguje również fakt, że Hitler był ochrzczony i nie dostał Ekskomuniki?
 A może fakt, że po zamachu w Wilczym Szańcu uznał się za pomazańca bożego?

|  
			| N sty 04, 2009 18:26 | 

|  
		|  |  
			| Dural zbanowany na stałe 
   | Droga Alus. Wcale nieprawda. Widzisz dla mnie katolik to nie ten
 ktory karze sie tak nazywac ale ten ktory postepuje z zasadami
 katolika. Ja pochopnych wnioskow nie eyciagam.  

|  
			| N sty 04, 2009 18:27 | 

|  
		|  |  

| Dural napisał(a): Droga Alus. Wcale nieprawda. Widzisz dla mnie katolik to nie ten ktory karze sie tak nazywac ale ten ktory postepuje z zasadami katolika. Ja pochopnych wnioskow nie eyciagam.  Dural jak forsuje się budowę jakiejś katolickiej świątynii lub mówi się o finansowaniu Kościoła, to podaje się w Polsce ilość wszystkich ochrzczonych - mamy ponad 90% katolików.
 Jak mówi się o Hitlerze, to nagle ważne staje się co wyznawał w sobie - w Adolfie.

|  
			| N sty 04, 2009 18:30 | 

|  
		|  |  

| Dural napisał(a): Droga Alus. Wcale nieprawda. Widzisz dla mnie katolik to nie ten ktory karze sie tak nazywac ale ten ktory postepuje z zasadami katolika. Ja pochopnych wnioskow nie eyciagam.  Zgoda w 100%...cieszę się, że tak sądzisz.
 Przywoływanie zatem takich postaci jak Hitler, Stalin jest totalnie bezsensowne.
 Eandil - statystycznie mamy w Polsce ponad 90% ochrzczonych ... ale jak ten fakt odnosić do wiary Hitlera czy Stalina?

|  
			| N sty 04, 2009 18:35 | 

|  
		|  |  

| DO Stalina się tutaj nie odnoszę - on był ateistą.
 Hitler był ochrzczony, ekskomuniki nie dostał. W swoich przemówieniach powoływał się na Boga, deklarował się jako chrzescijanin. Mówił nawet, że żydzi musza ponieść karę za zabicie Jezusa. I Ty go nazywasz ateistą.

O tych 90% pisałem, żeby wykazać, że często Kościołowi nie trzeba wiary, a aktu chrztu, zeby powiedzieć, że jest katolikiem, a u Hitlera na siłę szuka się ateistycznych poglądów.

|  
			| N sty 04, 2009 18:41 | 

|  
		|  |  
			| Ókaż 
   | Eandil napisał(a): czy Ókaż zaneguje również fakt, że Hitler był ochrzczony i nie dostał Ekskomuniki?
 A może fakt, że po zamachu w Wilczym Szańcu uznał się za pomazańca bożego?
A ilu z was drodzy ateusze jest ochrzczonych czy czegoś to dowodzi. Hitler wierzył że jest wybrańcem opatrzności. OPATRZNOŚĆ (o matko krzyknąłem) to był jego najwiekszy konik. Gdybyście zajrzeli do gazet z tamtego okresu zobaczylibyście jak wielu Niemców uwazalo go za mesjasza.Ten natomiast rys świadczy że w Hitlerze wielu dopatrywalo się antychrysta.

|  
			| N sty 04, 2009 18:42 | 

|  
		|  |  
			| ania24leszno 
   | drogi atonie-czepiasz sie mnie ze nie podaje dowodow,nie podaje przykladów.Owszem znam wielu takich zatwardzialych ateistow,ktorzy do Kosciola nie chodzili,nie wierzyli wq Boga itp alektorzy w obliczu smierci nawrócili sie i blagali o przebaczenie 

|  
			| N sty 04, 2009 18:44 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach