Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 13, 2025 13:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Nie wiem już nic :( 
Autor Wiadomość

Post Nie wiem już nic :(
Od tego zacznijmy że jestem głupia :( i nieszczęśliwa. Ni9e wiem po co ja to pisze w ogóle Mam doła. jestem przybita i rozdarta. Ale przejdę do sedna. Mam możliwość pracy o której zawsze marzyłam (można tak powiedzieć) , duża kasa, może też stanie się rozpoznawalnym albo i coś więcej. Wszystko by było ok gdyby nie fakt, że... facet powiedział ze da mi ta prace jeżeli z nim pójde do łóżka. Nie zgodziłam sie- powiedziałam ze seks odpada. A on że może "inne możliwości zaspokojenia". Jestem tak rozdarta że szok. Nie wiem co mam zrobić, po prostu nie wiem. Sumienie mi mówi że zrobi sie siebie ie powiem kogo, ale z drugiej strony sądzę ze mogłabym coś osiągnąć( bo wiem od innych dziewczyn że one To robiły i nieźle je ustawił). Myślcie sobie o mnie oc chcecie, zbesztajcie mnie, może mi tego trzeba właśnie. A najbardziej mnie martwi to ze chciałam z tym wszystkim do ślubu czekać, ale z drugiej strony wiem że to nierealne bo nie spotkam faceta który by chciał :( Boże, nie wiem co robić :( :( :help: :sciana:

Wt sty 06, 2009 13:27

Nie idź tą drogą. Tu się nie ma nad czym zastanawiać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sty 06, 2009 13:33

Jeżeli Twój post nie jest prowokacją.....

Co tu w ogóle jest do zastanawiania ?
Facet żąda seksu za załatwienie pracy a Ty nie wiesz co zrobić bo nęci Cię kasa i możliwość zostania rozpoznawalnym. ( !)
Jesteś chyba dorosła i rozumiesz jak taka „rozpoznawalność” się nazywa.

Zmykaj szybko od takiego człowieka !
Normalnie i uczciwie pracę zdobywa się głową .

A „takie rzeczy” robi się tylko z miłości.
Koniec i kropka.

Wt sty 06, 2009 15:28

nie, to nie prowokacja. :( a szkoda. njestem tak zagubiona że już nic nie wiem. Może to też dlatego ze nie mam faceta. Ale w sumie moje koleżanki mają a na to idą.
Boże gdybym znalazła faceta który by chcial czekać do ślubu(bo bym w sumie chciała) to bym nawet nie myślała nad tym. Ale wiem że nie spotkam takiego bo takich już nie ma.
Głupia jestem- raz gadam że chce czekać a raz ze nie wiem co zrobić..
:(

Wt sty 06, 2009 19:12

Cytuj:
A „takie rzeczy” robi się tylko z miłości.

puello brakuje mi tu slowa,,powinno".Praktyka jest bowiem inna.

Wt sty 06, 2009 19:16

Awa, co z tego, że "praktyka" jest inna, zasada jest inna :)
I na pewno nie wszyscy, a raczej mniejszość w ten sposób praktykuje.
Nie sugeruj, że wiekszość robi to bez sensu np. bez miłości, za kasę.....
To jakieś postawienie sprawy na głowie, co Ty w ogóle mówisz ?
Każdy z nas wybiera sobie swoją "praktykę" i ma potem co ma.

Schabczyk napisał(a):
nie, to nie prowokacja. :( a szkoda. njestem tak zagubiona że już nic nie wiem. Może to też dlatego ze nie mam faceta. Ale w sumie moje koleżanki mają a na to idą.
Boże gdybym znalazła faceta który by chcial czekać do ślubu(bo bym w sumie chciała) to bym nawet nie myślała nad tym. Ale wiem że nie spotkam takiego bo takich już nie ma.
Głupia jestem- raz gadam że chce czekać a raz ze nie wiem co zrobić..
:(

Brak faceta to jeszcze nie najwieksze nieszczęście ;) poza tym wiesz, interesujacych facetów jest wielu na świecie i jest ogromne prawdopodobieństwo, że takiego Ty też spotkasz.
Może tylko nie szukaj tak gwałtownie i nie w pobliżu tego ostatniego bo on chyba jakiś wybrakowany........

Wt sty 06, 2009 20:26

W takich sytuacjach najgorsze jest to, że doskonale wiesz co masz zrobić, a jednak pokusa jest strasznie atrakcyjna.
Możesz wymienić ideały na dobrą pracę i błyskotliwą karierę, a gdy już będzie po wszystkim znowu staniesz się kobietą z zasadami - tylko, że tak się nie da. Nie wiem co postanowisz, ale nie daj się namówić na zagranie w stylu; zgrzeszę tylko raz, a potem znowu będę dobra (no a ile przy tym zyskam).

Wiesz, gdyby ktoś Ci zaproponował seks za telefon komórkowy to byś odmówiła. Za fajnego notebooka pewnie też, ale za wymarzoną pracę i zawodowe spełnienie...
Sprawiedliwością tego świata jest, że dostajemy pokusy na tyle słabe by je odrzucić, a przy tym na tyle silne by poprzez walkę ćwiczyć ducha.

Ja Ci życzę na tyle chęci, żeby odrzucić ofertę tamtego faceta.
pozdrawiam i respect for all 8)

Wt sty 06, 2009 21:34

Zdecydowanie tacy faceci są. Jeżeli chcesz takiego znaleźć, to polecam ten portal:

www.przeznaczeni.pl

Jest to "portal ludzi z wartościami", którzy w większości wyznają wartości chrześcijańskie.

I zdecydowanie odmów temu facetowi... nie patrz na koleżanki, które już same uprzątają sobie dróżkę do piekła... zaufaj Bogu!

Śr sty 07, 2009 0:24
Zobacz profil WWW

Schabczyk napisał(a):

Zdecydowanie tacy faceci są. Jeżeli chcesz takiego znaleźć, to polecam ten portal:

www.przeznaczeni.pl

Jest to "portal ludzi z wartościami", którzy w większości wyznają wartości chrześcijańskie.

I zdecydowanie odmów temu facetowi... nie patrz na koleżanki, które już same uprzątają sobie dróżkę do piekła... zaufaj Bogu!

Heh ale musiałabym oszukać bo jeszcze 18lat nie mam. Chociaż w sumie rocznikowo tak :D :shock:
A ja zrezygnuje z tego. wiem że będę sobie pluła w brodę że mogłam dużo zyskać.Ale nie chce tego robić - to sprzeczne z moimi przekonaniami. żal.pl :( I'm stupid

Śr sty 07, 2009 15:11
taka prawda, że ciężką pracą i uczciwoscią to prawdopodobienstwo, ze sie czegos dorobisz jest znikoma.

co innego znajomości, seks, przekręty.

Śr sty 07, 2009 15:36

taka prawda, że ciężką pracą i uczciwością to prawdopodobienstwo, ze sie czegos dorobisz jest znikoma.

co innego znajomości, seks, przekręty.

Właśnie :( tylko jeszcze teraz muszę powiedzieć to tym dziewczynom że zmieniam zdanie. Uuu już widze ich reakcje. Bo one mnie cały czas namawiają.
tak z drugiej strony nie wiem czy udałoby mi się coś w tym fachu osiągnąć bo nie jestem "ideałem kobiety". Ech...

Śr sty 07, 2009 15:45
Od tego zacznijmy że jestem głupia

zaczniemy od tego, że głupia jesteś - ale z punktu widzenia tylko tych łatwych, które już na to poszły i nie zastanawiały sie nad niczym.

Z punktu widzenia normalnych ludzi kytóch jest juz bardzo mało, ale jeszcze prezentują sobą pewien poziom i wartości - jesteś mądra.

Powinnas na forum zacząć jeszcze raz od posta typu:

Od tego zacznijmy że jestem mądra i szczęśliwa. Na propozycję pracy za seks, powiedziałem gościowi żeby sie wypchał i szukał innych pustych lal :lol:
Troche sie zmieszał bo myslał sobie skurczybyk że za te pare groszy może mnie miec. :x

Śr sty 07, 2009 15:53

nie sądze ze mądra... Gdybym taka była to bym nawet nad takim czymś nie myślała... :-(

Śr sty 07, 2009 16:05

Właśnie mądry ma to do siebie, że myśli ;)

Śr sty 07, 2009 16:59

Właśnie mi napisala koleżanka że też z tego rezygnuje i żebym to powiedziała(ze wszystkie rezygnujemy). Koleś coś tam się pluł ale popisałam z nim, powiedziałam mu że nie mogę roić czegoś przeciwko sobie itp. On powiedział "jesteś ok". I później ja do niego ze gdyby nie... warunki, to na pewno byśmy sie na to zgodziły. A ten że jestem ok i może mi to załatwić i bez tego. Ja już teraz zgłupiałam do reszty! :mad:

Śr sty 07, 2009 17:21
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona