Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 20:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 805 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54  Następna strona
 Ateizm,czyli urojona wizja człowieka 
Autor Wiadomość
Duchowo od zwierząt dzieli nas przepaść którą możemy zrozumieć tylko dzieki wierze w Boga.

Sama duchowość też jest tylko kwestią wiary. Ja osobiście (jak zapewne wszyscy ateiści na tym forum) uważam, że coś takiego jak duchowość nie istnieje.

Cytuj:
Ateizm stara się tą właśnie przepaść przykryć mostem swoich absurdów.

Jak można nie wierzyć, że człowiek jest kim jest dzięki niematerialnemu, niewidocznemu i niewykrywalnemu czemuś - absurd

Śr sty 07, 2009 1:25

@Ókaż
Przysięga Hipokratesa zabraniała spędzania płodu.
O naiwności... A po co Ci do tego lekarz?
Jest ponoć taka piosenka ludowa o pannach co siały rutę... Zgadnij po co? Na "spędzanie płodu"...
"Olejkarze byli to Słowacy zakarpaccy, którzy w skrzynkach przez ramię zawieszonych roznosili po Polsce: (...), zioła (...) na (...) spędzanie płodu".
Zaiste wynalazkiem naszych czasów i ateistów jest aborcja...

Słuchaj. Spędzanie płodu jest zjawiskiem starym, tak samo jak homoseksualizm i zabijanie słabych i starych. Nie zmienia to jednak faktu że waszym "osiągnięciem" (i o to mi chodziło!!) jest promowanie tego typu zachowań jako czegoś dla ludzi naturalnego. Fakt kiedyś skrywany stał się powodem chluby (parady gejów, kobiet mówiących że ich brzuch ich sprawa, ludzie zabijający się przed kamerami w ramach tzw "dobrej śmierci").
Proszę tylko nie wmawiaj mi że środowiska gejowskie, proaborcyjne i te ktore wspierają wprowadzanie prawa do eutanazji to środowiska działające w ramach KK. W organizacjach takich większość stanowią ludzie o światopoglądzie ateistycznym. Znowu chcecie sprowadzić spór w kłótnie o słowa.

Śr sty 07, 2009 1:29
Proszę tylko nie wmawiaj mi że środowiska gejowskie, proaborcyjne i te ktore wspierają wprowadzanie prawa do eutanazji to środowiska działające w ramach KK. W organizacjach takich większość stanowią ludzie o światopoglądzie ateistycznym.

Pierw poproszę aby Ókaż udowodnił nam tę tezę:

"W środowiskach gejowskich, proaborcyjnych i tych, które wspierają wprowadzanie prawa do eutanazji większość stanowią ludzie o światopoglądzie ateistycznym"

Oczywiście mile widziane źródła oraz statystyki.

Wypowiedzi w stylu:

"Znajdź/doczytaj sobie"
"Przecież to oczywiste"
"Przecież to wbrew nauce Kościoła"*

Potraktuję jako robienie przez Ókaża z gęby cholewy.

Prośba ma prostą genezję - jeśli wygłasza się jakąś odważna tezę, należy mieć coś na jej poparcie.

* - nie każdy kto nie zgadza się w 100% z nauką Krk jest ateistą. Wielu takich ludzi jest katolikami, lub chrześcijanami w innych związkach wyznaniowych. Zaznaczam więc dobitnie - proszę o dowód iż są to ATEIŚCI.

Śr sty 07, 2009 1:55

Sewerynie, pytanie - czy szympans jest małpą?

I kolejne pytanie: czy pies jest zwierzęciem?

Szympans nie jest małpą ,a jedynie rodzajem małpy
Pies to gatunek z rodziny psowate należący do królestwa zwierząt ,ale potocznie mówi się, że jest zwierzęciem ,tak się przyjęło .

Śr sty 07, 2009 10:59
Sewerynie nie odpowiedziałęś na jedno pytanie:

Jesteś człowiekiem, czy tylko gatunkiem należącym do ludzi?

Śr sty 07, 2009 11:19

Szympans nie jest małpą ,a jedynie rodzajem małpy

Pies to gatunek z rodziny psowate należący do królestwa zwierząt ,ale potocznie mówi się, że jest zwierzęciem ,tak się przyjęło .

:lol:

Nie sądzisz, że takie perełki powinno się gromadzić a potem gdzieś opublikowć? :lol:

BTW: Żelazo nie jest metalem, żelazo jest tylko rodzajem metalu; żelazo należy do pierwiastków metalicznych ale absolutnie żelazo metalem nie jest. Żelazo jest żelazem (w oderwaniu od wszystkiego - a zwłaszcza od śladowej choćby ilości rozumu). :lol:

Z jednej strony jest to zabawne. Z drugiej jednak to smutne, że są w społeczeństwie takie jednostki.

Śr sty 07, 2009 11:46

Ja jestem zwierzęciem co nie znaczy ze pod każdym względem jestem podobny do innych zwierząt. Pies nie jest podobny pod każdym względem do kota i ja tak samo. Różnię się m. in. od psa tym, że nie kopuluję na ulicy jak to domniemywał genialny Seweryn. Kopulowanie na ulicy nie jest warunkiem koniecznym tego aby zaliczać się do zwierząt. Duchowość nie wyklucza mnie ze zbioru zwierząt. Jest ona dla nas specyficzna. A to że komuś słowo zwierzę źle się kojarzy to co ja na to poradzę?

Śr sty 07, 2009 12:03
zbanowany na stałe

Eandil, greg(R), Seweryn, Wy to macie zdrowie! :D

Śr sty 07, 2009 12:08

Eandil napisał(a):
Nie zapominajmy, że ogromnie dużo zwolenników takich gejowskich ślubów jest osobami wierzącymi. Bo homoseksualiści również wierzą w Boga. Zapewne Ókaż nam powie, że tak naprawdę nie wierzą :|

Mile widziane byłyby źródła i statystyki, podające liczbę takich osób wśród wierzących. Prośba ma swoją geneze - nie można robić sobie z gęby cholewy?
Prawda jest taka, że piszesz coś co stanowi twoje przekonanie a innym tego zabraniasz?
Jeżeli cię uraziłem bo jesteś niewierzący ale jesteś wielkim obrońcą życia oraz przeciwnikiem związków homoseksualnych to przepraszam. Ale czy tak jest naprawdę wiesz tylko Ty sam.

Śr sty 07, 2009 14:52
Niektóre Kościoły protestanckie i starokatolickie udzielają błogosławieństw parom osób tej samej płci. Wymienić można tu takie kościoły jak Kościół Anglikański w Kanadzie, Kościół Episkopalny w USA, Kościoły Starokatolickie Unii Utrechckiej, Kościół Baptystów, Kościół Szkocki (od 2006), Ewangeliczny Luterański Kościół Kanady, Kościół Szwecji, Kościół Danii, niektóre Kościoły działające we wspólnocie Kościoła Ewangelicznego Niemiec, Prezbiteriański Kościół USA, Kościół Metodystów Wielkiej Brytanii, Kościół Morawian, Kościół Protestancki w Holandii. Kilka innych kościołów udziela małżeństw osób tej samej płci np. Zjednoczony Kościół Kanady, Metropolitalna Wspólnota Kościelna, Międzynarodowe Braterstwo Adwentystów Dnia Siódmego, Przywrócony Kościół Jezusa Chrystusa (zob. więcej w Bless same-sex unions)

W Polsce związki osób tej samej płci błogosławi wspólnota Wolnego Kościoła Reformowanego a sakramentu małżeństwa udziela Reformowany Kościół Katolicki.[

Proszę - pary homoseksualne korzystają z błogosławieństw różnych związków wyznaniowych. Moją tezą było, że jest ich dużo - także masz tutaj przesłanki co do tego :)

Teraz czekam na dowody Ókaża (choć jestem niemal pewien, że znowu odbije piłeczke)

Śr sty 07, 2009 15:08

"Różnię się m. in. od psa tym, że nie kopuluję na ulicy jak to domniemywał genialny Seweryn. Kopulowanie na ulicy nie jest warunkiem koniecznym tego aby zaliczać się do zwierząt."-to cytat który pochodzi od wypowiedzi R9.
To nie jest różnica miedzy toba z psem-bo znam takie przypadki gdzie ludzie (pary) nie mają zahamowań,żeby kopulować na ulicy. a różnica miedzy nami a innymi zwierzętami jest taka że człowiek jest rozumny i myślący i jest inteligentny (nie mówię o wyjątkach),ponadto człowiek chodzi na 2 nogach,a nie na 4 łapach...to są różnice czysto biologiczne

Śr sty 07, 2009 15:24
Co wyście,szanowni koledzy,zrobili z gazdą vel JakubM vel o.Marek? :D :D
Załamaliście biedaka i przepadł :D

Śr sty 07, 2009 15:25
zbanowany na stałe

Wykonczony przez "krworzerczych" modow. :D

Śr sty 07, 2009 15:27
Co wyście,szanowni koledzy,zrobili z gazdą vel JakubM vel o.Marek? :D :D
Załamaliście biedaka i przepadł :D

Gazda to nie był Jakub - ich styl pisania jest całkiem inny. Jak an forum wpadnie gazda i napisze jedno zdanie, to od razu widać, że to on :)

A odp. głupotę się pleni :P

BTW: Żelazo nie jest metalem, żelazo jest tylko rodzajem metalu; żelazo należy do pierwiastków metalicznych ale absolutnie żelazo metalem nie jest. Żelazo jest żelazem (w oderwaniu od wszystkiego - a zwłaszcza od śladowej choćby ilości rozumu). :lol:

Z jednej strony jest to zabawne. Z drugiej jednak to smutne, że są w społeczeństwie takie jednostki.

Żelazo nie zalicza się do systematyki , a tam obowiązuje ściśle określone nazewnictwo , aby uniknąć nieporozumień typu: człowiek to małpa , lub trzmiel to nie trzmiel tylko pszczoła.

Odpowiedz w wątku   [ Posty: 805 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 54  Następna strona