Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 2:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 zwierzęta stają sie bardziej ludzkie niż ludzie 
Autor Wiadomość
Post zwierzęta stają sie bardziej ludzkie niż ludzie
oglądajcie szybko, bo takie rzeczy są usuwane na bieząco z youtuba :lol:

http://youtube.com/watch?v=oDoLZV66Dww

Wt sty 13, 2009 11:28
Nie stają się mąrzejsze - zwierzęta takie były i są, bo kierują się instynktem - nie kombinuja, kalkulują co czynią ludzie.
Dlatego nie używam określenia "zezwierzęcenie" w odniesieniu do drastycznych, okrutnych zachowań ludzi.

Wt sty 13, 2009 11:56

To prawda że do jedzenia i wody dodają fluoru, aspartamu, glutaminianu sodu? Co znaczy chemtrails? Nasza planeta zasługuje na miano sodomy i gomory! :x

Wt sty 13, 2009 12:15

Zobaczyłam film, i kolejny raz dochodzę do wniosku,jak bardzo nam daleko czasem do zwierząt..I myslę,że wiele powinniśmy się od nich uczyć....Przede wszyskim chyba miłości i odpowiedzialności.
Zwierzę potrafi być odpowiedzialne za swoje potomstwo... a człowiek?
Zwierzę potrafi ryzykując własne zycie, iść, biec na pomoc...a człowiek?
Zwierzę potrafi być przyjacielem człowieka, a człowiek ?
.....

Wt sty 13, 2009 12:35

Nie stają się mąrzejsze - zwierzęta takie były i są, bo kierują się instynktem - nie kombinuja, kalkulują co czynią ludzie.

A ja się obawiam, że Alus reaguje instynktownie na słowo „zwierzę”. Dawałem tu linki do eksperymentów z małpami. Dawałem chyba też linki do eksperymentów z delfinami prowadzonymi przez amerykańską armię. Dodam, że z sukcesami. Naukowcy tacy jak biolog James Gould z uniwersytetu w Princeton, prowadzili eksperymenty z pszczołami. Zadziwiające eksperymenty.

Wszystko na nic. Alus i inni wciąż będą odmawiać zwierzętom pewnych prostych zdolności analitycznych itp. Po prostu brak słów. :-(

Wt sty 13, 2009 13:05
kombinuja, kalkulują co czynią ludzie.

Irak, Kosowo, Tybet, Indie, Gruzja, Strefa Gazy.

no to "wykombinowali".

ciekawe co jeszcze można wykombinować :?

Wt sty 13, 2009 13:12

A ja się obawiam, że Alus reaguje instynktownie na słowo „zwierzę”. Dawałem tu linki do eksperymentów z małpami. Dawałem chyba też linki do eksperymentów z delfinami prowadzonymi przez amerykańską armię. Dodam, że z sukcesami. Naukowcy tacy jak biolog James Gould z uniwersytetu w Princeton, prowadzili eksperymenty z pszczołami. Zadziwiające eksperymenty.

Wszystko na nic. Alus i inni wciąż będą odmawiać zwierzętom pewnych prostych zdolności analitycznych itp. Po prostu brak słów. :-(

Ale na pewno w mniejszym stopniu niż ludzie. Altruizm czy bohaterstwo nie koniecznie wiąże się z inteligencją raczej przeciwnie im więcej rozumiesz tym mniejsze masz skłonności do działania pod wpływem impulsu po prostu błędem jest zakładanie, że takie zachowania są czymś właściwym dla człowieka.

Wt sty 13, 2009 13:31

No i popatrzmy, psy nie mają religii ani swego pieskiego boga, a jednak są "moralne", lol :D. Ten pies pomagał kumplowi i sam ryzykował swoim życiem i zapewne nie potrzebował do tego kościoła ani przykazań typu "pomagaj zawsze kumplowi który doznał kontuzji na autostradzie a jak nie to przez tydzień pedigree nie dostaniesz"

Wt sty 13, 2009 13:53

Świetny film "20 Cze 2008".

Wręcz przeciwnie tandetna nuejdżowa propaganda- zestawienie przykładów tchórzliwości ludzi z odważnymi zwierzętami by udowodnić z góry postawioną tezę manipulacja i tyle.

Wt sty 13, 2009 14:04

Bez wpajania dziecku od najwcześniejszych lat miłości do bliźniego, człowiek staje się bezduszny i czasami gorszy od zwierząt . Mimo iż sam czesto uważa się za zwierzę, nie zasługuje nawet na miano zwierzęcia.

Wt sty 13, 2009 14:09

Ludzie zaczeli chorować na dziwna przypadłość .Swoją miłość uczucia przelewają na zwierzęta , które są tylko zaprogramowanymi stworzeniami bez podstawowych przymiotów jak miłość , nadzieja itd. Mam tylko jedno pytanie jak ktoś z bliskich wam umrze to wasz pies płacze razem z wami , cierpi razem z wami :) , nie jak dawniej jak wracacie z pracy merda ogonem , jak usłyszy jakieś znajome dźwięki reaguje na nie (zwykły robot).

Wt sty 13, 2009 14:09

Brak słów...zwierzątka z zaprezentowanych filmów dostrzegły kamery....przeanalizowały, że im się opłaca zostać bohaterami i zareagowały odpowiednio :D
Cytuj:
zwierzę potrafi byc odpowiedzialne za swoje potomstwo

Nie do końca prawda - niedzwiedzice musza chronić swoje małe przed samcami, które ich traktują jak każde żarło.
Miałam w domu kotkę dachowca, która wszystkie kocięta po okoceniu porzucała.
Przez ponad 14 lat tylko 2 kociątka przeżyły tylko dlatego, że je znalazłam w dniu kiedy się okociła i wykarmiłam.
Jednego dałam rodzinie a drugi przez całe swoje zycie traktował mnie jak matkę :) ...gdy wyjechałam na studia 8 letnie biedaczysko z tęsknoty przestał żreć, a po 2 miesiącach gdzieś zaginął :(

Wt sty 13, 2009 14:13
zbanowany na stałe

A ja slyszalem, ze kaczory sa glupie. Oba. :D

Wt sty 13, 2009 14:28

Może i zwierzęta nie myślą (tego nie wiem) ale na pewno czują więc nie są robotami.

Wt sty 13, 2009 14:31

Ale na pewno w mniejszym stopniu niż ludzie.

Pełna zgoda. Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Jednak traktowanie zwierząt jak roboty - jak robi to np. forumowicz Knap nie świadczy o zwierzętach ale raczej o forumowiczu Knap.

----------

@Alus

Brak słów...zwierzątka z zaprezentowanych filmów dostrzegły kamery....przeanalizowały, że im się opłaca zostać bohaterami i zareagowały

Moja wypowiedź nie dotyczyła filmu – w oczywisty sposób zmanipulowanego. Dotyczyła zwierząt w ogóle. Nie pisałem przecież o filmie tylko eksperymentach z małpami, delfinami i pszczołami.

Wt sty 13, 2009 14:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona