zwierzęta stają sie bardziej ludzkie niż ludzie
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 zwierzęta stają sie bardziej ludzkie niż ludzie
oglądajcie szybko, bo takie rzeczy są usuwane na bieząco z youtuba
http://youtube.com/watch?v=oDoLZV66Dww
|
Wt sty 13, 2009 11:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie stają się mąrzejsze - zwierzęta takie były i są, bo kierują się instynktem - nie kombinuja, kalkulują co czynią ludzie.
Dlatego nie używam określenia "zezwierzęcenie" w odniesieniu do drastycznych, okrutnych zachowań ludzi.
|
Wt sty 13, 2009 11:56 |
|
 |
cir77
|
To prawda że do jedzenia i wody dodają fluoru, aspartamu, glutaminianu sodu? Co znaczy chemtrails? Nasza planeta zasługuje na miano sodomy i gomory! 
|
Wt sty 13, 2009 12:15 |
|
|
|
 |
strumyk
|
Zobaczyłam film, i kolejny raz dochodzę do wniosku,jak bardzo nam daleko czasem do zwierząt..I myslę,że wiele powinniśmy się od nich uczyć....Przede wszyskim chyba miłości i odpowiedzialności.
Zwierzę potrafi być odpowiedzialne za swoje potomstwo... a człowiek?
Zwierzę potrafi ryzykując własne zycie, iść, biec na pomoc...a człowiek?
Zwierzę potrafi być przyjacielem człowieka, a człowiek ?
.....
_________________ Trudno jest dżwigać świadomość własnych porażek.Jeszcze trudniej dżwigać kamienie sumienia.A już najtrudniej dostrzec i dżwignąć człowieka.
|
Wt sty 13, 2009 12:35 |
|
 |
greg(R)
|
@Alus
Nie stają się mąrzejsze - zwierzęta takie były i są, bo kierują się instynktem - nie kombinuja, kalkulują co czynią ludzie.
A ja się obawiam, że Alus reaguje instynktownie na słowo „zwierzę”. Dawałem tu linki do eksperymentów z małpami. Dawałem chyba też linki do eksperymentów z delfinami prowadzonymi przez amerykańską armię. Dodam, że z sukcesami. Naukowcy tacy jak biolog James Gould z uniwersytetu w Princeton, prowadzili eksperymenty z pszczołami. Zadziwiające eksperymenty.
Wszystko na nic. Alus i inni wciąż będą odmawiać zwierzętom pewnych prostych zdolności analitycznych itp. Po prostu brak słów. 
_________________ Radio Italia, solo musica italiana
|
Wt sty 13, 2009 13:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: kombinuja, kalkulują co czynią ludzie.
Irak, Kosowo, Tybet, Indie, Gruzja, Strefa Gazy.
no to "wykombinowali".
ciekawe co jeszcze można wykombinować 
|
Wt sty 13, 2009 13:12 |
|
 |
No
|
greg(R) napisał(a): A ja się obawiam, że Alus reaguje instynktownie na słowo „zwierzę”. Dawałem tu linki do eksperymentów z małpami. Dawałem chyba też linki do eksperymentów z delfinami prowadzonymi przez amerykańską armię. Dodam, że z sukcesami. Naukowcy tacy jak biolog James Gould z uniwersytetu w Princeton, prowadzili eksperymenty z pszczołami. Zadziwiające eksperymenty. Wszystko na nic. Alus i inni wciąż będą odmawiać zwierzętom pewnych prostych zdolności analitycznych itp. Po prostu brak słów. 
Ale na pewno w mniejszym stopniu niż ludzie. Altruizm czy bohaterstwo nie koniecznie wiąże się z inteligencją raczej przeciwnie im więcej rozumiesz tym mniejsze masz skłonności do działania pod wpływem impulsu po prostu błędem jest zakładanie, że takie zachowania są czymś właściwym dla człowieka.
|
Wt sty 13, 2009 13:31 |
|
 |
ekimmu
|
Świetny film "20 Cze 2008".
No i popatrzmy, psy nie mają religii ani swego pieskiego boga, a jednak są "moralne", lol  . Ten pies pomagał kumplowi i sam ryzykował swoim życiem i zapewne nie potrzebował do tego kościoła ani przykazań typu "pomagaj zawsze kumplowi który doznał kontuzji na autostradzie a jak nie to przez tydzień pedigree nie dostaniesz"
|
Wt sty 13, 2009 13:53 |
|
 |
No
|
Cytuj: Świetny film "20 Cze 2008".
Wręcz przeciwnie tandetna nuejdżowa propaganda- zestawienie przykładów tchórzliwości ludzi z odważnymi zwierzętami by udowodnić z góry postawioną tezę manipulacja i tyle.
|
Wt sty 13, 2009 14:04 |
|
 |
Seweryn
|
Bez wpajania dziecku od najwcześniejszych lat miłości do bliźniego, człowiek staje się bezduszny i czasami gorszy od zwierząt . Mimo iż sam czesto uważa się za zwierzę, nie zasługuje nawet na miano zwierzęcia.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt sty 13, 2009 14:09 |
|
 |
kanap
|
Ludzie zaczeli chorować na dziwna przypadłość .Swoją miłość uczucia przelewają na zwierzęta , które są tylko zaprogramowanymi stworzeniami bez podstawowych przymiotów jak miłość , nadzieja itd. Mam tylko jedno pytanie jak ktoś z bliskich wam umrze to wasz pies płacze razem z wami , cierpi razem z wami  , nie jak dawniej jak wracacie z pracy merda ogonem , jak usłyszy jakieś znajome dźwięki reaguje na nie (zwykły robot).
_________________ http://www.youtube.com/user/kanaplook
In hoc signo vinces
|
Wt sty 13, 2009 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
greg(R) napisał(a): Wszystko na nic. Alus i inni wciąż będą odmawiać zwierzętom pewnych prostych zdolności analitycznych itp. Po prostu brak słów.  Brak słów...zwierzątka z zaprezentowanych filmów dostrzegły kamery....przeanalizowały, że im się opłaca zostać bohaterami i zareagowały odpowiednio Cytuj: zwierzę potrafi byc odpowiedzialne za swoje potomstwo
Nie do końca prawda - niedzwiedzice musza chronić swoje małe przed samcami, które ich traktują jak każde żarło.
Miałam w domu kotkę dachowca, która wszystkie kocięta po okoceniu porzucała.
Przez ponad 14 lat tylko 2 kociątka przeżyły tylko dlatego, że je znalazłam w dniu kiedy się okociła i wykarmiłam.
Jednego dałam rodzinie a drugi przez całe swoje zycie traktował mnie jak matkę  ...gdy wyjechałam na studia 8 letnie biedaczysko z tęsknoty przestał żreć, a po 2 miesiącach gdzieś zaginął 
|
Wt sty 13, 2009 14:13 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Alus dobrze mowi.
A ja slyszalem, ze kaczory sa glupie. Oba. 
|
Wt sty 13, 2009 14:28 |
|
 |
R6
|
Może i zwierzęta nie myślą (tego nie wiem) ale na pewno czują więc nie są robotami.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Wt sty 13, 2009 14:31 |
|
 |
greg(R)
|
@No
Ale na pewno w mniejszym stopniu niż ludzie.
Pełna zgoda. Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Jednak traktowanie zwierząt jak roboty - jak robi to np. forumowicz Knap nie świadczy o zwierzętach ale raczej o forumowiczu Knap.
----------
@Alus
Brak słów...zwierzątka z zaprezentowanych filmów dostrzegły kamery....przeanalizowały, że im się opłaca zostać bohaterami i zareagowały
Moja wypowiedź nie dotyczyła filmu – w oczywisty sposób zmanipulowanego. Dotyczyła zwierząt w ogóle. Nie pisałem przecież o filmie tylko eksperymentach z małpami, delfinami i pszczołami.
_________________ Radio Italia, solo musica italiana
|
Wt sty 13, 2009 14:44 |
|
|
|