Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 4:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Polak potrafi 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Chodzi mi oczywiscie o chrzest w wieku 5 lat.

N sty 11, 2009 20:27

Post Re: Polak potrafi
Dural napisał(a):
Jesli propozycja wydaje sie glupia, napiszcie dlaczego.

Bo oprócz istot takich jak Ty, po świecie moga się plątać mniej sympatyczne stworzonka, a żeby się przed nimi uchornić, często nisi się amulet.
Więc noszę pentagram jako znak ochronny i symbol mojej wiary, nie zdejmuję go prawie nigdy, a jak już to zastępuję go innym znakiem. Z drugiej strony mogę nosić go pod bluzką, ale tak czy siak nie można się nie obnosić przypadkowo ze swoją religią.

N sty 11, 2009 21:00

Chodzi mi oczywiscie o chrzest w wieku 5 lat.

Czyli dopiero będziesz przystępował do bierzmowania?

N sty 11, 2009 21:08

DURAL-wcześnie miałeś ten Chrzest :P a swoją drogą zapytaj swoja mamę, dlaczego tak długo zwlekała z ochrzczeniem Ciebie? a może w końcu ktos premówił jej do rozsądku,że głupio by bylo mic nieochrzczone dziecko. a i jeszcze cos-piszesz że śłubu Kościelnego nie weźmiesz,ale nasuwa mi sie pytanie.Pan Bóg nie wybiera i albo już teraz ,albo w pryszłości postawi przed Toba dziewczyne.Wiesz,nie sądzę żeby ona miała na czole napisane-wierząca lub nie,a nie jesteś w stanie tego sprawdzić.Powiedzmy mija iles tam czasu,planujecie wspólna pryszłośc,ślub itp.Powiedzmy że jest ona praktykująca katoliczką i jej marzeniem jest ślub przed Bogiem.I co wtedy zrobisz- weźmiesz ślub z musu,dla świętego spokoju,czy sam będziesz ja odciągał od tego "pmyslu". wiem że osoby niewierzące (i innego wyznanaia) moga wziąc z wierzącymi ślub ale musza napisac na papierkui,że nie będą przeszkadzały drugiej stronie w wyznawaniu swojej wiary. ale jak ty sie zapatrujesz na to?
a co do samego pomysłu to też uważam że jest łupi.

So sty 17, 2009 22:14
zbanowany na stałe

Slub? Prawdziwy humanista pozwala wielu kobietom nacieszyc wzrok swym nagim, wyrafinowanie meskim cialem. :D

W temacie chcialem pokazac, ze Wy, wierzacy to jak te zakochane nastolatki. Ateista zwraca uwage na wasy i szklane oko u dziewczyny, teista wychwala jej ladny ubior i zamoznosc.
Co do Was dociera, a co nie? Wiadomo. W dodatku kazdy musi zgodzic sie, ze to milosc najwieksza na swiecie bo jak nie to jest smiertelnym wrogiem.

N sty 18, 2009 12:40

Post Re: Polak potrafi
Dural napisał(a):
…wiec od jutra, w zyciu publicznym, zabraniamy wszelkich symboli, kosciolow, sekt, wszystkiego co zwiazane z wiara. Wierzysz, dobrze, ale w domu.

Tolerancja nie polega na zakazywaniu czegokolwiek czyli jakiejś minimalizacji ale wręcz przeciwnie, dopuszczaniu wszystkiego co inni uważają za dobre lub właściwe pod warunkiem, że nie jest to sprzeczne z prawem naturalnym (a więc nie „róbta co chceta”)

N sty 18, 2009 14:27

Problem polega na tym, że Twój świat widziany oczyma ateisty uważasz za uniwersalny, pod którym wszyscy mogli by się podpisać, ale tak nie jest :)

N sty 18, 2009 14:42
zbanowany na stałe

pod warunkiem, że nie jest to sprzeczne z prawem naturalnym (a więc nie „róbta co chceta”)

Wlasnie o to chodzi.
Buscador a dlaczego nie chcesz podpisac sie pod swiatem uniwersalnym?

N sty 18, 2009 15:43

Póki co taki świat nie istnieje a więc nie ma się pod czym podpisywać :) Być może prędzej czy później powstanie, ale czy za naszego życia, nie wiem. Na przestrzeni wieków próbowano nas uszczęśliwiać w różnoraki sposób i nic z tego jeszcze nie wyszło (jedną utopię zastępowano inną). Myślę, że jako ludzkość jesteśmy jeszcze ciągle w drodze i minie sporo czasu zanim nauczymy się myśleć podobnie

N sty 18, 2009 20:14

A jednak Dural-ku nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

N sty 18, 2009 20:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2