Autor |
Wiadomość |
Dural
zbanowany na stałe
|
Chodzi mi oczywiscie o chrzest w wieku 5 lat.
|
N sty 11, 2009 20:27 |
|
|
|
 |
a.R.E.k.
|
 Re: Polak potrafi
Dural napisał(a): Jesli propozycja wydaje sie glupia, napiszcie dlaczego.
Bo oprócz istot takich jak Ty, po świecie moga się plątać mniej sympatyczne stworzonka, a żeby się przed nimi uchornić, często nisi się amulet.
Więc noszę pentagram jako znak ochronny i symbol mojej wiary, nie zdejmuję go prawie nigdy, a jak już to zastępuję go innym znakiem. Z drugiej strony mogę nosić go pod bluzką, ale tak czy siak nie można się nie obnosić przypadkowo ze swoją religią.
|
N sty 11, 2009 21:00 |
|
 |
Ókaż
|
Dural napisał(a): Chodzi mi oczywiscie o chrzest w wieku 5 lat.
Czyli dopiero będziesz przystępował do bierzmowania?
|
N sty 11, 2009 21:08 |
|
|
|
 |
ania24leszno
|
DURAL-wcześnie miałeś ten Chrzest  a swoją drogą zapytaj swoja mamę, dlaczego tak długo zwlekała z ochrzczeniem Ciebie? a może w końcu ktos premówił jej do rozsądku,że głupio by bylo mic nieochrzczone dziecko. a i jeszcze cos-piszesz że śłubu Kościelnego nie weźmiesz,ale nasuwa mi sie pytanie.Pan Bóg nie wybiera i albo już teraz ,albo w pryszłości postawi przed Toba dziewczyne.Wiesz,nie sądzę żeby ona miała na czole napisane-wierząca lub nie,a nie jesteś w stanie tego sprawdzić.Powiedzmy mija iles tam czasu,planujecie wspólna pryszłośc,ślub itp.Powiedzmy że jest ona praktykująca katoliczką i jej marzeniem jest ślub przed Bogiem.I co wtedy zrobisz- weźmiesz ślub z musu,dla świętego spokoju,czy sam będziesz ja odciągał od tego "pmyslu". wiem że osoby niewierzące (i innego wyznanaia) moga wziąc z wierzącymi ślub ale musza napisac na papierkui,że nie będą przeszkadzały drugiej stronie w wyznawaniu swojej wiary. ale jak ty sie zapatrujesz na to?
a co do samego pomysłu to też uważam że jest łupi.
|
So sty 17, 2009 22:14 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Slub? Prawdziwy humanista pozwala wielu kobietom nacieszyc wzrok swym nagim, wyrafinowanie meskim cialem.
W temacie chcialem pokazac, ze Wy, wierzacy to jak te zakochane nastolatki. Ateista zwraca uwage na wasy i szklane oko u dziewczyny, teista wychwala jej ladny ubior i zamoznosc.
Co do Was dociera, a co nie? Wiadomo. W dodatku kazdy musi zgodzic sie, ze to milosc najwieksza na swiecie bo jak nie to jest smiertelnym wrogiem.
|
N sty 18, 2009 12:40 |
|
|
|
 |
buscador
|
 Re: Polak potrafi
Dural napisał(a): …wiec od jutra, w zyciu publicznym, zabraniamy wszelkich symboli, kosciolow, sekt, wszystkiego co zwiazane z wiara. Wierzysz, dobrze, ale w domu.
Tolerancja nie polega na zakazywaniu czegokolwiek czyli jakiejś minimalizacji ale wręcz przeciwnie, dopuszczaniu wszystkiego co inni uważają za dobre lub właściwe pod warunkiem, że nie jest to sprzeczne z prawem naturalnym (a więc nie „róbta co chceta”)
_________________ Nie wierzę w Boga którego istnienia można by dowieść
|
N sty 18, 2009 14:27 |
|
 |
buscador
|
Problem polega na tym, że Twój świat widziany oczyma ateisty uważasz za uniwersalny, pod którym wszyscy mogli by się podpisać, ale tak nie jest 
|
N sty 18, 2009 14:42 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: pod warunkiem, że nie jest to sprzeczne z prawem naturalnym (a więc nie „róbta co chceta”)
Wlasnie o to chodzi.
Buscador a dlaczego nie chcesz podpisac sie pod swiatem uniwersalnym?
|
N sty 18, 2009 15:43 |
|
 |
buscador
|
Póki co taki świat nie istnieje a więc nie ma się pod czym podpisywać  Być może prędzej czy później powstanie, ale czy za naszego życia, nie wiem. Na przestrzeni wieków próbowano nas uszczęśliwiać w różnoraki sposób i nic z tego jeszcze nie wyszło (jedną utopię zastępowano inną). Myślę, że jako ludzkość jesteśmy jeszcze ciągle w drodze i minie sporo czasu zanim nauczymy się myśleć podobnie
|
N sty 18, 2009 20:14 |
|
 |
ania24leszno
|
A jednak Dural-ku nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
|
N sty 18, 2009 20:33 |
|
|
|