Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
 czystość 
Autor Wiadomość

Post czystość
Nie wiem co ma robic... Moj chlapak bardzo nalegal, i w koncu uleglam, i uprawialismy sex;( Nie odczuwalam zadnej przyjemnosci, wiedzialam tylko ze robie bardzo zle... Ale ja tego nie chcialam...zrobilam to w obawie zeby go nie stracic... I teraz bardzo tego zaluje.. Mam pytanie: czy ja mam grzech?? skoro zrobilam to mimo ze nie chcialam?? on mnie tak jakby zmusil psychicznie.. Czy ja dostane rozgrzeszenie?? :cry:

N sty 18, 2009 8:55
Grzech masz, a rozgrzeszenie- skoro żałujesz i nie chcesz więcej tego robić - otrzymasz.

Popełniłaś błąd, ale masz szansę wrócić i nadal żyć w czystości :) Życzę Ci siły do bronienia swoich przekonań.

N sty 18, 2009 9:48

Aniu, rozgrzeszenie dostaniesz jeśli żałujesz i postanawiasz poprawę, czyli postanawiasz, że nie będziesz więcej uprawiała seksu przedmałżeńskiego.

Zdaję sobie sprawę, że jesteś w trudnej sytuacji. Musisz jednak zdać sobie sprawę z kilku ważnych spraw.

Nie powinno się uprawiać seksu przedmałżeńskiego, bo jest to złe i grzeszne, a tym bardziej "bo on tak chciał" lub "żeby go nie stracić". Na czym mu zależy? Na Tobie, czy na przyjemności uprawiania seksu z Tobą i na Twoim ciele. Czy on kocha Ciebie bezwarunkowo czy nie? Jeżeli nie mógłby kochać Ciebie bez seksu przedmałżeńskiego, to znaczy, że nie kocha Cię bezwarunkowo. A skoro nie ma miłości bezwarunkowej to tym bardziej seks jest bardzo bardzo nierozsądny.

Czeka Cię coś trudnego, ale koniecznego: musisz postawić przed nim sprawę jasno - powiedzieć mu, że nie chcesz, że źle się z tym czujesz, że jest to złamanie zasad Twoich i Bożych, że nie będziecie już więcej uprawiali seksu przedmałżeńskiego. To nie będzie łatwe, będzie próbował Cię przekonać, ale to jest konieczne. Nie daj się jego przekonywaniom i namowom. Przede wszystkim postaw na argument woli Bożej, która się wyraża w Biblii i nauce Kościoła, na swoje sumienie i Twoje zasady, które wyznajesz, a które on powinien i musi szanować.

Jeżeli Cię kocha bezwarunkowo, to nie pozwoli na krzywdzenie Ciebie poprzez łamanie Twoich i Bożych zasad. Jeżeli będziesz łamała te zasady, to możesz w końcu cała się złamać, upaść w trwały grzech ciężki. Nakazy Boże nie są po to, żeby nas przyłapywać na błędach, ale żeby nas odwodzić od złego od tego, co uczyni nas nieszczęśliwymi i odwiedzie od Boga.

Trzymaj się i pamiętaj - to, że już uprawiałaś z nim seks, nie znaczy, że nie możesz żyć w czystości dzisiaj i w przyszłości! Możesz! Pamiętaj, że Bóg Cię kocha i nie może się doczekać aż odwrócisz się od wszystkiego co Cię rani i unieszczęśliwia - od grzechu i zła, bo jest Twoim kochającym Ojcem.

Pomodlę się za Ciebie!
Bóg z Tobą!

N sty 18, 2009 11:31
Zobacz profil WWW

Do Autorki pytania: wyżej już dostałaś odpowiedź.
Powiem słowami x Pawlukiewicza. Nie zawinione może jest Twoje podejście, ale "kupiłaś sobie go darem z siebie".
Czy tak będziesz sobie go kupować całe życie. Ale on to zrozumie, że seks przedmałżeński dla Ciebie jest nie do przyjęcia, albo z bólem serca, ale podziękuj mu. Ustal najpierw kto jest dla Ciebie wazniejszy. Bóg czy on.
Może on ma szczeście, że Bóg Ciebie mu postawił na drodze, ale musisz być konsekwentna, a jeśli on tego nie zrozumie, to nie masz jeden trudny wybór przed sobą.
Powodzenia

The best strona tatoo:
http://bmeink.com/bme-tatt.html

Wt sty 20, 2009 23:30

Skasowałem jedną wypowiedź (oraz z konieczności związany z nią komentarz) łamiącą zasady tego działu, które są tutaj:
"Co to za dział?"
viewtopic.php?t=10561

Proszę na temat i w duchu katolickiej wiary (uwaga tyczy się autora wykasowanego postu).

jumik

Śr sty 21, 2009 1:41
Zobacz profil WWW

Choc nie uwazam seksu przedmałżeńskiego za grzech to nie rozumiem jak moglas doprowadzic do stosunku wbrew twojej woli... Ludzie musza do siebie pasowac i choc ja nie wyobrazam sobie pelni uczuc bez seksu to nie wyobrazam sobie zeby namawiac kogokolwiek do seksu... jezeli twoj chlopak nie rozumie ze to obustronna decyzja i jezeleli jej nie szanuje to nalezy pomyslec o zmianie partnera zyciowego...

Śr sty 21, 2009 1:54

The best strona tatoo:
http://bmeink.com/bme-tatt.html

Śr sty 21, 2009 9:40

Post Re: czystość
aniia775 napisał(a):
Nie wiem co ma robic... Moj chlapak bardzo nalegal, i w koncu uleglam, i uprawialismy sex;( Nie odczuwalam zadnej przyjemnosci, wiedzialam tylko ze robie bardzo zle... Ale ja tego nie chcialam...zrobilam to w obawie zeby go nie stracic... I teraz bardzo tego zaluje.. Mam pytanie: czy ja mam grzech?? skoro zrobilam to mimo ze nie chcialam?? on mnie tak jakby zmusil psychicznie.. Czy ja dostane rozgrzeszenie?? :cry:

Grzech, grzechem. Nie zostałaś zgwałcona, więc pewnie go masz. Resztę już wyjaśnili koledzy katolicy i "tej strony" wyjaśnień podważać nie będę, choć osobiście nie muszę uważać za słuszne.
A od siebie tak przyziemnie jeszcze radzę Ci zastanowić się nad związkiem. Bo jakby Wam sie "zdarzyło" (z żalem po, czy bez żalu) z powodu obustronnej chęci to co innego - jakiś tam gest słabości dwojga zakochanych. A jesli zostałaś do tego w taki sposób zmuszona, to chyba najlepiej o tym chłopaku nie świadczy. Nie wiem (ja nie wiem, Ty się zastanów) czy było warto seksem (i to niechcianym) ratować taki związek.

Śr sty 21, 2009 10:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8 ]