Co dla ludzkości jest najbardziej i najmniej wiarygodne?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Tym razem wymiękam...
Sew,do tego,że to wiarygodne,bo ich większość w to wierzyła.
|
So sty 31, 2009 22:24 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
mariamne z magdali napisał(a): Cytuj: Ludzkość uznała, że wiarygodne jest istnienie Stwórcy. Ja tylko zauważyłem, że jest to dla ludzkości bardziej wiarygodne niż jego nie istnienie. Czego dowodem sa nasi Kochani Ateiści 
Bingo 
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So sty 31, 2009 22:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So sty 31, 2009 22:26 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
mariamne z magdali napisał(a): Tym razem wymiękam... Sew,do tego,że to wiarygodne,bo ich większość w to wierzyła. '
Jeżeli wierzyła , a już nie wierzy to nie jest to już wiarygodne.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So sty 31, 2009 22:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sew,scjentologowie wzbierają na sile.Czy jesli wkrótce ich liczba będzie większa od liczby chrześcijan,to uznasz ich wierzenia za wiarygodne?
|
So sty 31, 2009 22:29 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
mariamne z magdali napisał(a): Sew,scjentologowie wzbierają na sile.Czy jesli wkrótce ich liczba będzie większa od liczby chrześcijan,to uznasz ich wierzenia za wiarygodne?
Oczywiście w skali ludzkości będą to już wierzenia wiarygodne , co nie znaczy, że wszyscy będą w to wierzyć. Ale tak będą wiarygodne.
|
So sty 31, 2009 22:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to co ty chciałeś tu udowodnić?
|
So sty 31, 2009 22:32 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Chciał pokazać że to co było jest w przeszłości, teraz jest teraźniejszość, a to co będzie to przyszłość ;>
Seweryn po prostu lubi pokazywać rzeczy oczywiste ;p
Nie ma o czym rozmawiać w tym temacie.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So sty 31, 2009 22:35 |
|
 |
Seweryn
|
mariamne z magdali napisał(a): No to co ty chciałeś tu udowodnić?
Temat nie dotyczy dowodów
Jednak udało mi się dostrzec, że ciągle pracujesz na ateistycznym rozumowaniu. Wiem że się nawróciłaś ,ale musisz ciężko pracować aby utrzymać wiarę, bo rozumujesz jak typowy ateista.
Piszesz np. że Starozytni uznawali za wiarygodne, że Atena wyszła z głowy Zeusa.
Tak ale co to ma wspólnego z rzeczywistością skoro już nie wierzą?
|
So sty 31, 2009 22:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): mariamne z magdali napisał(a): No to co ty chciałeś tu udowodnić? Temat nie dotyczy dowodów Jednak udało mi się dostrzec, że ciągle pracujesz na ateistycznym rozumowaniu. Wiem że się nawróciłaś ,ale musisz ciężko pracować aby utrzymać wiarę, bo rozumujesz jak typowy ateista. Piszesz np. że Starozytni uznawali za wiarygodne, że Atena wyszła z głowy Zeusa. Tak ale co to ma wspólnego z rzeczywistością skoro już nie wierzą?
mariamne przestań myśleć i daj się porwać, a jeżeli Ci się nie udaje, to musisz jeszcze Ciężko pracować - wszak miej na uwadze Tertuliana, który nauczał, że rozum przeszkadza w wierze 
|
So sty 31, 2009 22:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sew,ja po prostu próbowałam ratować ci tyłek.Bo tym rozumowaniem narażasz się ty i narażasz wierzących na śmieszność.Jak rozmawiać,to konkretnie.Mów,jak bardzo wierzysz,ale nie gadaj głupot.Myślę,ze ateiści zrozumieliby wyrazniej,gdybys powiedział,ze kochasz Boga i Mu wierzysz.A tak opowiedasz bzdety i nic z tego nie wynika.
Cytuj: Piszesz np. że Starozytni uznawali za wiarygodne, że Atena wyszła z głowy Zeusa.
A ty po co cofasz sie o posta?Dlaczego mijasz argument scjentologów?
|
So sty 31, 2009 22:42 |
|
 |
Witold
|
Seweryn napisał(a): Temat nie dotyczy dowodów
A czego ten temat właściwie dotyczy?
Co jest dla ludzi wiarygodne?
Ot coś o tym co jest dla ludzi wiarygodne
Ludzie są zasadniczo głupi i uwierzą we wszystko, co im się powie.
George Carlin
|
So sty 31, 2009 22:44 |
|
 |
Seweryn
|
Witold napisał(a): Ludzie są zasadniczo głupi i uwierzą we wszystko, co im się powie. George Carlin
Nie prawda że są głupi.
Dawkins mówi że Boga nie ma. Muszę tu bronić honoru ateistów, którzy wierzą, że Boga nie ma, lecz nie nazywałbym ich głupcami.
|
So sty 31, 2009 22:51 |
|
 |
WIST
|
Temat ten razi jakąś prowokacją, lub nadgorliwością, dlatego też zamykam.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So sty 31, 2009 23:20 |
|
|
|