Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 14:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
 RÓBTA CO CHCETA PANA OWSIAKA 
Autor Wiadomość

Tu widać po co robi się te koncerty -- w końcu promocja i reklama to podstawa działań medialnych /obecnie/

Zna małą lokalną inicjatywę /pomocy samotnym matkom z dziećmi/

Cz sty 13, 2005 9:27

A jak Owsiak kiedyś w stu procentach wyręczy Ministerstwo Zdrowia to nareszcie będziemy mieli kompetentą służbę zdrowia.O! :)

No i to jest właśnie niezdrowe :)

pzdr ;-)

Cz sty 13, 2005 9:43

Państwo daje na ile je stać.........nie jest tak, ze nie daje wogóle. Trzeba jednak zdać sobie sprawę z tego, ze panstwo musi dawac nie tylko na sprzet.........musi dawać na wszelkie inne opłaty.
Jaki jest stan budzetu panstwa, kazdy mniej wiecej wie. Nie jest to zadna rewelacja.....do tego dochodza grupki malwersantów, kombinatorów i złodzieji.
Dlatego jest jak jest.

Instytucje charytatywne istnieja na całym swiecie.....nawet w tych najbogatszych krajach. Sa one po to by wspomagac panstwo, a nie wyreczac go.
WOŚP daje na to na co nasz budzet nie stac. Moze inaczej.......Panstwo równiez mogłoby zakupic ten cały sprzęt.......ale odbyłoby sie to kosztem np. personelu. Który dostawałby jeszcze nizsze uposażenie od tego jakie otrzymuje teraz...........kto by wtedy obsługiwał te "cudeńka" ?

WOŚP nie jest zadną sektą.....i prosze o nie insynuowanie takich tez. Bo sa one zupelnie bezpodstawne i czuc je propaganda tworzona przez jedno z "Jedynie Słusznych" mediów, które wszedzie węszy antykatolicki i antynarodowy spisek dziejowy, korzystając ze sposobów rodem z poprzedniej epoki.

pozdrówka

Cz sty 13, 2005 11:15

Rozumiem Twoje argumenty i ogólny pogląd na cele i działalność WOŚP i trudno mi się nie zgodzić z tym, że robi wiele dobrego. Trudno jest mi nie być pełnym podziwu, że udało się Im poderwać Polaków do takiego zrywu jak komantowana akcja...naprawdę :)

Ale...no właśnie, ja widzę sporo 'ale'.
Zrówno od strony moralnej (jak Pan Owsiak jest taki tolerancyjny dla HK to czemu nie jest toleracyjny dla KK)jeśli chodzi o działalność Fundacji jak i przeznaczenia części środków - wiem, że to Ich działalność statutowa, ale nie musi mi się ona w całości podobac prawda ? Oprawa i sposób organizacji całego WOŚP też mi się nie podoba, nie musi prawda ?

Elka:)
Ja to widzę w ten sposób, że przymykamy oko na niewydolność służby zdrowia i pozwalamy aby Organy Państwowe wyręczane były przez takie zrywy i inicjatywy społeczne. Przyzwolenie na chorą sytuacje jest wg Ciebie dobre?

Może ja jestem drobiazgowy, ale diabeł tkwi w szczegółach.
Umówmy się, że wolno mi nie popierwć WOŚP...daje na taki cel jaki chce i koniec :)

pzdr ;-)

p.s. Czy ktoś może wie co na temat WOŚP mówił Jan Paweł II ??

Cz sty 13, 2005 16:16

Osobiście popieram J. Owsiaka i całą działalność WOŚP :lol: Czy jest kontrowersyjny? pewnie tak, ale czy to źle??!!?? NIech jest kontrowersyjny, bardzo dobrze że taki jest. Przynajmniej nikt nie powie, że nie wie co to takiego WOŚP.
P.S. To że jest nie wierzący nie znaczy wcale że mają się na niego sypać gromy krytyki i zawiści(żeby nie pisać nienawiści)z ust niektórych z Was. Wiara to jest indywidualny problem każdego. Liczą się czyny...

Cz sty 13, 2005 16:39

Aha, jeżeli chodzi o Jana Pawła II hmmm dosyć dziwne pytanie...
Napewno nie jest przeciwnikiem ani gorącym zwolennikiem. TAk mi się chyba wydaje
Pozdrawiam 8)

Cz sty 13, 2005 16:41

Hari Kryszna są w idealnej sytuacji. Są obecni na Woodstock, mają możliwość kontaktu z przyszłymi wielbicielami Kryszny... a przy tym nie muszą sami organizować koncertu , gdyż są gośćmi Fundacji WOŚP.

No tak, zero wiedzy ale trzeba powiedzieć. A więc drogi baranku, Międzynarodowe Towarzystwo Świadomości Kryszny samo organizuje koncert, za swoje pieniądze. Wizyta na Przystanku Woodstock jest częścią letniego festiwalu tego ruchu religijnego. A ISCON jest tam na zaproszenie Jurka Owsiaka, a nie jak któraś z osób napisała że sami się wprosili.

Pt sty 14, 2005 15:34
Nie sugeruję, że Owsiak kupuje im jedzenie itp., ale czy płacą za wynajem placu, czy muszą załatwiać sami sprawy związane z dzierżawą? Bo skoro są tam na zaproszenie Jezego Owsiaka ( co świadczy o nim jako o katoliku) , czyli na prawach gościa, to chyba nie ...?

Ośmielam się wątpić w to zaproszenie- przynajmniej za pierwszym razem. Trudno mi uwierzyć, że Owsiak szukając występujących na Woodstock zwrócił się z prośbą o przyjazd do Hari Kryszna. To raczej przedstwiciele ISCON przyszli do niego spytać , czy mogą ...

Pt sty 14, 2005 16:49

Ośmielam się wątpić w to zaproszenie- przynajmniej za pierwszym razem. Trudno mi uwierzyć, że Owsiak szukając występujących na Woodstock zwrócił się z prośbą o przyjazd do Hari Kryszna. To raczej przedstwiciele ISCON przyszli do niego spytać , czy mogą ...

To chyba właśnie napisałem, więc nie wiem po co jeszcze wątpliwości. ISCON został zaproszony przez Jurka Owsiaka. No ale lepiej nie przyjmować konkretnych faktów tylko kombinować. Jestem osobą która brała udział w organizacji Pokojowej Wioski Kryszny, a ścislej całego letniego festiwalu ISCONU.

Pt sty 14, 2005 17:08

Boondock - to znaczy, ISCON zostało zaproszone przez Owsiaka? I organizuje swój festiwal - w ramach Woodstock? Niezależnie?

I w związku z tym - jak napisała baranek - jest gościem, więc nie płaci, czy jakoś finansuje swoją działalność? Jeśli to wiesz?

Witaj na forum :)
Pozdrawiam :)

Pt sty 14, 2005 17:11

A więc w skrócie, ISCON dostał zaproszenie od Jurka Owsiaka żeby zorgazniować na Przystanku Woodstock coś swojego. Owsiak zaprosił po ujrzeniu jednego z koncertów w ramach Letenich Festiwali. Widział, że jest to organizowane profesjonalnie.
ISCON na Przystanek Woodstock wydaje tylko i wyłącznie własne środki, cały sprzęt jaki tam jest jest własnością ISCONU. ISCON nic nie otrzymuje z pieniędzy WOŚP. Cała organizacja Pokojowej Wioski KRyszny należy do ISCONU. Oczywiście muszą być spelniane wszystkie warunki jakie narzucają organizatorzy Przystanku Woodstock

Pt sty 14, 2005 17:37

Nie przepadam za Owsiakiem, jednak zawsze kilka złotych dam. Zdenerwowały mnie troche teksty saxona. Kurcze to niby co, jeśli daję na WOŚp, to może jeszcze popełniam grzech bo przy okazji wspieram sektę(Twoim zdaniem nie moim). To jakaś bzdura. Owsiak święty nie jest, ale nie róbmy z niego jakiegoś potwora.

Pn sty 17, 2005 23:22

On jest przeciwny orkiestrze, ponieważ wszystkie te pieniadze moglyby zasilic jego skromne (:) ) konto.

>>>MOJE ZDANIE<<<

Pn sty 17, 2005 23:34
Zobacz profil WWW

Nawet swoim zdaniem nie wolno obrażać, qrczak - chyba, że masz dowód na takie myślenie O. Rydzyka (w dodatku określenie "jego konto" sugeruje konto prywatne).

Myślenie typu "bo mnie się tak wydaje, na podstawie niczego" - jeśli jest obraźliwe - bądź łaskaw zachować dla siebie.

Wt sty 18, 2005 0:59

Nie wiem czy qrczak jest katolikiem czy nie,ja jednak mam podobne zdanie jak on na temat o. Rydzyka

PS: więc, że post ten nie jest związany z tematem:)))

Wt sty 18, 2005 10:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona