Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Wpompowywanie biliona dolarów w bankowość ( w USA i Unii), to wprost skandal i złodziejstwo czystej wody.
Kompletny blamaż kapitalizmu i liberalizmu a naszym biednym stoczniom każą jeszcze zwracać pomoc publiczną.
Normalnie ktoś sobie jaja robi.
PiS nie był ślepo zapatrzony w Zachód, a PO niestety tak, więc kto nam co sprezentuje historia pokaże, ale możliwe, że wtedy będzie już za późno do rozliczania kogokolwiek.

Śr gru 24, 2008 13:09
Parafrazując pewną popularną reklamę piwa, a PO gratulujemy Palikota.
Historia pokaże, czy będzie balonem wynoszącym w górę, czy kamieniem do nóg topielca.
Patrząc na to, jak młodzież odbiera jego wygłupy jestem pewien, że ma pełne poparcie władz PO, bo winduje słupek w górę.
Młodzież uwielbia takie luzactwo i tego typu zachowania, a to ona jest ostoją PO, więc Palikot dalej będzie pajacował.
Kurski w tej błazenadzie Palikotowi do pięt nie dorasta.[/b]

N sty 11, 2009 16:09
Dla mnie w tej ostatniej sprawie równie żałosna jest Gęsicka- naburmusza sie jakby była nie wiadomo kim...Mam juz tego dość- ktos powie jedno słówko- już lecą do sądu, pozwy, pieniactwo...
Zajmują sie sobą zamiast państwem...

Przecież wiadomo, ze Palikot działa na zlecenie- a posłowie PiS daja sie prowokować jak dzieci w piaskownicy...

Wt sty 13, 2009 22:27
Najcięższą karą dla Palikota, było by ignorowanie zupełne jego wypowiedzi przez polityków PiS.
Dopiero wtedy szlag by go trafił, ale niestety dają się podejść jak dzieci zamiast reagować na jego błazenady jak na wyskoki pacjenta z Tworek.

Wt sty 13, 2009 22:39
Jeśli jest nerwowo chory- to trzeba tak jak dziecku- po prostu pozwalać mu na więcej...

Jeśli zaś działa na zlecenie władz PO- to uleganie złości jest najgorszym wyjściem, bo o to właśnie chodzi...

Wt sty 13, 2009 23:07

A ja bardzo lubię postać posła Palikota. Jest to niewątpliwie człowiek inteligentny, nie boi się powiedzieć tego co ma na myśli, nie trzyma się "politycznej poprawności", i jak sądzę, nie zależy mu na pieniądzach jak niektórym innym politykom. Jak sam pisze w swoim blogu, jego działalność polityczna polega w dużej mierze na urządzaniu "happeningów", na które różnie patrzą inni. Ja jednak wierzę, że wie co robi.

Wt lut 03, 2009 21:48
A ja bardzo lubię postać posła Palikota. Jest to niewątpliwie człowiek inteligentny, nie boi się powiedzieć tego co ma na myśli, nie trzyma się "politycznej poprawności", i jak sądzę, nie zależy mu na pieniądzach jak niektórym innym politykom. Jak sam pisze w swoim blogu, jego działalność polityczna polega w dużej mierze na urządzaniu "happeningów", na które różnie patrzą inni. Ja jednak wierzę, że wie co robi.

Oczywiście, więcej takich pajaców by się przydało, bo przynajmniej on się nie zgrywa, że robi to dla kabaretu.
Kabaretem jest cała scena polityczna a kierują nimi jedynie pieniądze, które są napędem polityki od tysiącleci.
Dziecinną naiwnościa jest twierdzenie, iż Palokotowi nie zależy na pieniądzach.
Do polityki nie pchają się biedacy, tylko krezusi, więc stawianie takich tez jest infantylizmem.
Zresztą większość polityków ma odpowiednich mocodawców za swoją karierą polityczną co było widać jak chodzili na dywanik do Krauzego, który śpi na pieniądzach, ale mimo wszystko dalej mu mało i pcha swoich do polityki.
Mikołaju idź lepiej paczki nosić dzieciom a nie wypowiadaj się w sprawie polityki.

To jedno.

Kryzys puka do drzwi od miesięcy, a Tusk nagle sie budzi, że trzeba oszczędzać.
To po kiego czorta dawał Islandii 200 mln pożyczki lekką rączką, żeby teraz zabierać nam pieniądze.
Bawi sie nami i naszym krajem jak zabawką.
Chyba czas zabrać jemu wiaderko i łopatkę i wyp........ go z piaskownicy.

Cz lut 05, 2009 8:47

Taa... Ty ozirisie zachowujesz się tak, jak ZSRR: wszystko sami wyprodukujemy, sami wykopiemy, sami poradzimy sobie z kryzysem itp...

Tusk oszczędza - żle. Nie oszczędza - jescze gorzej. Powiedzcie oco wam w takim razie chodzi? O dobro Polski, czy dobro PiSu?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz lut 05, 2009 10:32
Przede wszystkim wszystko sami knocimy, a niektórzy knącą najbardziej, że chyba lepiej się nie da.
Tusk jest krystaliczny i cały czas powtarza jak mantrę, że wszystkiemu jest winny kryzys światowy PiS i stonka Regana.
Może czas uderzyć się w swoje piersi a nie cudze.
Marnotrawi środki unijne jak nikt inny wcześniej.
Ukazuje nie widziana wcześniej indolencje w rządzeniu.
Nawet wczoraj zajadła zwolenniczka Tuska z GW powiedziała, że na szczęście nie wprowadzono przymusowej prywatyzacji szpitali, bo rząd i tak nie miał by dziś pieniędzy na oddłużenie.
Jeżeli polityka gospodarcza i społeczna Tuska ma się odbywać na zasadzie szczęśliwego trafu, to niech idzie pracować do Lotto a nie rządzić państwem i narażać społeczeństwo na zagrożenie.
Niedaleka przyszłość pokaże jak ziszczą sie moje słowa.
Przypomnę Wam o tym za niedługo.

Cz lut 05, 2009 11:06

A ja przypomnę jedno: PO wybrali LUDZIE, POLACY. I to, że KAŻDE badania opini wskazują na wzrost poparcia dla PO. Ale i tak zaraz powiesz, żę wszystkie były fałszowane.

Dzisiejszy sondaż GW: dobroczyńcy i złoczyńcy. Tusk jest na siódmym za Wałęsą i Kwaśniewskim. Osobami, na które również psioczycie. A może społeczeństwa nie obchodzi historia, marnotrawienie środków unijnych (a tak wogóle, to w jaki sposób te środki marnotrawi? napisz, bo zgłaszam moderacji do kasacji posta) zajadłe zwolenniczki Po itd.? Może Polacy dostrzegają to, czego ty i tobie podobni nie widzicie?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz lut 05, 2009 13:17
Ślepota zwolenników PO, to jedna z cech przewodnich tej formacji.
Jedni są ślepi z własnej woli, bo czerpią z tego korzyści, a inni bo są niedojrzali politycznie.
Ciebie kwalifikuję do tych drugich.
Choć dalej PO przewodzi w rankingach, to zaczyna się systematycznie obsuwać w dół i tego już nic - na szczęście - nie zatrzyma.
Tusk jest osobnikiem, który lekce sobie waży otaczającą go rzeczywistość jeżdżąc sobie w Dolomitach, kiedy kraj w potrzebie.
Jego niefrasobliwość widać na każdym kroku.
Dokonał zaiste cudu, że młodzi wracają do Polski, tylko - o zgrozo - nie z powodu dobrobytu naszego narodu, tylko kryzysu Irlandii może głębszego niż Polski.
Takich pokracznych sukcesów będziemy mieli chyba więcej.
Autostrady i drogi ekspresowe to będzie katastrofa, bezrobocie także, ale on cały czas rozpromieniony jakby się nic nie działo.
Dalej bawi się w Harry Pottera i zaklina rzeczywistość.
Niedługo nawet młodzi się obudzą i powiedzą - dość dla czarodzieja, który czaruje słowami i fałszywymi uśmieszkami.
Nie nazywajmy szamba perfumerią, bo tu śmierdzi i czas wywietrzyć.

Cz lut 05, 2009 14:28

Ciebie kwalifikuję do tych drugich.
mój drogi. Nie masz pojęcia kim jestem, na kogo głosowałem, czy stałem tam gdzie ZOMO. Nie wiesz ile mam lat, więc nie udawaj, że wiesz cokolwiek o mnie...

Cz lut 05, 2009 15:13
Generalnie, nie mam zamiaru przeprowadzać analizy Twojej osoby (to był tylko taki wtręt), choć faktem jest, że niezależnie od tego czy jesteś homo sapiens, czy kosmitą, Twoimi wywodami udowadniasz swoją naiwność.
Nie wiem tylko czy zamierzoną, czy też odwrotnie.
A gdzie stałeś i na kogo głosowałeś mnie nie interesuje, za to pisanie niedorzeczności w klimacie bezkrytycznego ubóstwienia dla Tuska i PO jak najbardziej.
Trzeba z takimi osobnikami polemizować i tyle. :D

Cz lut 05, 2009 15:27
Niedługo nawet młodzi się obudzą i powiedzą - dość dla czarodzieja, który czaruje słowami i fałszywymi uśmieszkami.
Nie nazywajmy szamba perfumerią, bo tu śmierdzi i czas wywietrzyć.

A Ty osiris nadal obracasz się w świecie iluzji z okolic Torunia?

Cz lut 05, 2009 16:07
osiris - wejdź na portal "onet.pl" i zobacz wyniki dzisiekszej sondy "kto miał najwiekszy negatywny wpływ na Polske w ostatnich 20 latach" ....ponad 320 tys Polaków uznało liderów IVRP za głównych negatywnych "bohaterów" :D

Cz lut 05, 2009 16:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 104  Następna strona