Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 2:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Derren Brown - Messiah 8 częsci napisy PL 
Autor Wiadomość

Ten koleś z filmu korzysta z mocy szatańskiej.

Pn lut 09, 2009 20:49

A ja myślę, że to po prostu jego kolejny sukces :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lut 09, 2009 20:54

Który zawdzięcza szatanowi. Gdy ludzie są oszukiwani to dzieje się tak przy współudziale szatana. Przecież to pan kłamstwa o czym poucza nas historia Adama i Ewy.

Pn lut 09, 2009 21:10

Cytuj:
Coś czuję, że ojczulkowie by go kijem potraktowali.

Taa? Przeciez niedawno w Polsce przebywali mnisi(?) ktorzy "leczyli" chorych i nie slyszalem o kijobiciu.

Co prawda nie słyszałem o tej sytuacji akurat, ale wiesz, tutaj duże ma znaczenie dla mnie, czy jest to osoba duchowna.

Osobiście znam ojca zakonnego, który ma charyzmat uzdrawiania. Widziałem kiedyś to na własne oczy w paschę Wielkiej Nocy.

Każdy Ci powie, również on, że to Bóg uzdrawia przez jego ręce, a nie on sam.

Pn lut 09, 2009 22:51

Ciekawe ile czasu spędził by tak dobrze się na tym znać.

Pn lut 09, 2009 23:18
Zobacz profil WWW

Jestem sobą, żartowałam;)

Pn lut 09, 2009 23:58

Niezłe to było :D Poszlam dalej i obejrzałam Derren Brown i potega umysłu - jak koleś oddał mu zegarek, komorke i klucze to padlam, albo jak taksówkarz nie mogł znaleźć London Eye :D
Świetny gość naprawdę, choć nie mam pojęcia jak on to robi, niby twierdzi, że to wszystko tricki i oszustwo, ale ten numer z 7 kier... tego sie nie da ustawić :shock:

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Wt lut 10, 2009 0:27

Niektórzy pomyslą że to nie możliwe - i osoby występujące w tym są podstawione.

Owszem, są. Pełno kamer, kompletnie niemożliwe przykłady, typu "Wiem, co malowałaś w drugim pokoju"... To żałosne.

Cytuj:
Zapewniam, że nie są.

Aha... No to teraz nie mam już wątpliwości ;)

Cytuj:
Ludzie są z natury głupi i łatwo nimi manipulować, efekt:

Wierzący w reżyserowane filmy i porównujący to z Chrześcijaństwem.

Wt lut 10, 2009 1:10

O właśnie... Przecież to ten clown, co twierdzi, że potrafi człowiekowi zabrać portfel/zegarek i odejść z nim, jak gdyby nigdy nic... Bez urazy, ale jak niskie IQ trzeba mieć, żeby się na to nabrać? Znam podstawy NLS i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że te "sztuczki" są ustawione, gdyż "nawet" NLS nie pozwala na taką manipulację.

Wt lut 10, 2009 1:12

O właśnie... Przecież to ten clown, co twierdzi, że potrafi człowiekowi zabrać portfel/zegarek i odejść z nim, jak gdyby nigdy nic... Bez urazy, ale jak niskie IQ trzeba mieć, żeby się na to nabrać? Znam podstawy NLS i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że te "sztuczki" są ustawione, gdyż "nawet" NLS nie pozwala na taką manipulację.

Haha, co to NSL:P poza tym poczytaj wcześniejsze posty- on nie stosuje NLP. Poza tym to, co stosuje w zabieraniu zegarka nazywa się Russian Scum i niegdyś było bardzo popularnym oszustwem. Zauważ, co mówi jak prosi o pokazanie drogi "you're happy to give it to me" i to się koduje w podświadomości. Poza tym rozprasza uwagę łapiąc go za nadgarstek. Poza tym jest dużo więcej. Sam jestes ten clown. Ok, tłumacz programy jako podstawione, ale jak wytłumaczysz jego występy w teatrze. Polecam obejrzeć "Something Wicked This Way Comes" oraz "The Evening of Wonders' z tamtego roku w Londynie. Ja idę w tym roku:D

Wt lut 10, 2009 1:34

Pani Dawkins, w jaki sposób można przekonać człowieka do oddania portfela ? Co ma do tego kodowanie w podświadomości ? Jak podświadomość może zmusić mnie do tego, bym sięgnął po portfel, i oddał go obcemu człowiekowi ? Zresztą, jeżeli rzeczywiście jest to tylko kwestia techniki, to dlaczego nie stosują jej masowo kieszonkowcy ? :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lut 10, 2009 10:44
http://www.youtube.com/watch?v=f-TURhK90_8
(oddawnie portfela)

Johnny99 napisał(a):
w jaki sposób można przekonać człowieka do oddania portfela ?

Każdy gest, ruch, słowo, jest zaplanowane.
Gosć który oddaje mu portfel od pierwszej sekundy jest manipulowany, i zasypywany poleceniami, .. wiele jego sztuczek jest wyjasnionych
na forum nlp.

W pierwszym poscie tego tematu dałem wskazówke, żeby zgłebic informacje na temat neuro lingistycznego programowaia.

22 sekunda,
Cytuj:
"Yea you'd be happy to give that to me"

30 sekunda,
Cytuj:
dorren daje mu swoją butelke do potrzymania to jest kluczowe

.
Cytuj:
kieszonkowcy

zobacz to:
http://www.youtube.com/watch?v=W1_BpNAeeX0

Wt lut 10, 2009 14:03

Ten koleś z filmu korzysta z mocy szatańskiej.

Małe jest prawdopodobieństwo czytania snów nie posiadając mocy paranormalnych. Nie da się czytać snów za pomocą tricków . Jeśli nie jest to oszustwo człowiek ten posiada moc , a jesli wykorzystuje ją do walki z religią , niewątpliwie może to być moc szatana.

Swoją drogą dwa razy zawiesił mi się program próbując wysłać tego posta. Na forum jest jakiś człowiek wołający że szatana nie ma, a moje posty dotyczące snu w którym widziałem i opisywałem szatana zniknęły .

Wt lut 10, 2009 15:33

Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Derren_Brown

Cytuj:
7 stycznia 2005 roku, ukazał się pierwszy odcinek z serii Mesjasz, w którym Derren Brown podróżuje po Stanach Zjednoczonych pod fałszywym nazwiskiem i próbuje przekonywać ludzi, że posiada specjalistyczną wiedzę z zakresu: chrześcijańskiej ewangelii, uprowadzeń przez obcych, siły psychicznej, teorii New Age i kontaktu ze zmarłymi.

Dzięki swoim technikom udaje mu się natychmiast przekonać czterech z pięciu "ekspertów" z każdej dziedziny, że naprawdę posiada niezwykłe zdolności. Piąty ekspert, chrześcijański ewangelista Curt Nordheilm, był pod wrażeniem występu Browna ale przed udzieleniem mu poparcia poprosił o dodatkowe spotkanie. Ideą programu miało być zwrócenie uwagi na siłę sugestii w odniesieniu do wiary i ludzkich zdolności. Derren w każdym z eksperymentów zademonstrował to w bardzo czytelny sposób. Powiedział też, że jeśli ktoś oskarżyłby go o oszustwo on natychmiast przyznałby się do tego i wszystko wyjaśnił. Doszedł do wniosku, że ludzie skłaniają się do tego, by wysłuchiwać tylko tych rzeczy, które są zgodne z ich własnymi poglądami a sprzeczne dowody ignorować. W psychologii jest to znane jako uprzedzone nastawienie.

Wt lut 10, 2009 16:12

Chcesz powiedzieć, że do skłonienia człowieka, by dał mi portfel i klucze wystarczy:

1) powiedzieć mu coś w stylu " you'd love to give it to me "
2) dać mu coś swojego ?

Ten kieszonkowiec jest świetny, ale to jest przecież co innego. Gościu robi jakieś cuda z rękami, i super, ale ten facet na ulicy sam wyjął portfel i klucze ! Jak zahipnotyzowany jakiś - a ja zawsze czytałem, że nie da się nikogo zahipnotyzować bez jego zgody. No to jak to jest ? I to znowu jest co innego, niż jego sztuczki ze zdolnościami paranormalnymi. Tamci ludzie CHCIELI wierzyć w możliwość np. nagrywania snów, więc sprawa jest w sumie prosta, wystarczy wykorzystać siłę autosugestii. Ale facet z ulicy, zakładam, nigdy by nie pomyślał o tym, by chcieć komuś oddać portfel !

Wt lut 10, 2009 16:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona