Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 01, 2025 18:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Czy ateiści się boją? 
Autor Wiadomość

to Ty widzisz looby homoseksualistów, wspierane przez TVN, Wyborczą i nie wiadomo jeszcze kogo...

a wracając do tematu...

tego:

Cytuj:
Wyrażanie własnych poglądów tak nazywasz propagandę rozpasanego sodomizmu wymachującego tęczowymi flagami.

i tego:

Cytuj:
Żyjesz w kraju, w którym dobrze ponad 90% obywateli deklaruje katolicyzm. Czy gdybym mieszkał w kraju muzułmańskim, krzyczałbym, że islam narzuca mi swoje prawa ? Nie ! Jak się mieszka między wronami, to trzeba krakać tak jak one, a jeżeli się nie podoba - droga wolna !

Ateista się boi....

Pt lut 20, 2009 11:26

Nagonka medialna ze strony promujących homoseksualizm mediów jest potężna a w Kościele nikt nie mówi o ich prześladowaniu czy nienawiści. Trochę obiektywizmu i trzeźwego myślenia w spojrzeniu na dzisiejszy świat chyba Ci potrzeba.

Otóż to, trochę obiektywizmu i trzeźwego myślenia. Stań sprzed lustrem i powiedz do siebie "mam zamknięty umysł w ryzach jakie mi narzucono", a później jeszcze raz przemyśl, czy nawoływanie do tolerancji (czyli po prostu - dajcie im spokój, czemu was tak boli to co robią w sypialniach?) jest promowaniem czegokolwiek.

Pt lut 20, 2009 11:26

Tak jest to promowanie rozbujałego, do niczego nie prowadzącego, destrukcyjnego homoseksualizmu. Mam na myśli promocję tego w Unii Europejskiej, której założyciele byli przecież wierzącymi katolikami, a która pogubiła się w konsumpcyjnym i hedonistycznym stylu życia. Europa straciła wartości, teraz karmi się fałszywie pojmowaną tolerancją i wolnością. Oczywiście prowadzi to do powolnej samodestrukcji ale to już offtop.

Pt lut 20, 2009 11:38

zacznijmy zbierać gałęzie będzie ognisko...

nie dopuszczasz do siebie myśli że ktoś mysli inaczej niż Ty...

Pt lut 20, 2009 11:40

Tak - hedonizm to czyste zło, promujmy czysty moralizm, dualizm, odrzućmy afirmację życia - wszak jest tylko drogą, półśrodkiem...
Możesz sobie również obciąć jądra jak to uczynił jeden z ojców Kościoła Orygenes (później żałował) - przecz z hedonizmem!

Pt lut 20, 2009 11:43

Śmieszne jest to co napisałeś przecież wiem jakie są poglądy ludzi typu Kiszczak, Jaruzelski, Miller, Kwaśniewski i reszta. Poglądy takie są złe i szkodliwe i absolutnie się z nimi nie zgadzam ale człowiek ma wolną wolę i może robić co chce.

Pt lut 20, 2009 11:46

Proszę, niech to nie będzie kolejna dyskusja o homoseksualizmie

Pt lut 20, 2009 11:48

Europa straciła wartości, teraz karmi się fałszywie pojmowaną tolerancją i wolnością. Oczywiście prowadzi to do powolnej samodestrukcji ale to już offtop.

To tylko pobożne życzenie wierzacych .
Fakty są takie , że społeczeństwa tolerancyjne mają sie lepiej .
Fanatyzm religijny [ czyli nie " fałszywie pojmowana tolerancja" ] występuje tylko w trzecim świecie .

Cytuj:
Tak - hedonizm to czyste zło, promujmy czysty moralizm, dualizm, odrzućmy afirmację życia - wszak jest tylko drogą, półśrodkiem...
Możesz sobie również obciąć jądra jak to uczynił jeden z ojców Kościoła Orygenes (później żałował) - przecz z hedonizmem!

To tylko pobożne życzenie wierzących .
Tylko hedonizm pozwala zrozumieć siebie , a więc i innych .
Tylko hedonizm jest podstawą światopoglądową pozwalającą dążyć do szczęścia jednostek , a więc i społeczeństw .
Hedonizm to czyste dobro .
Hedonizm promuje moralność .
Hedonizm afirmuje życie w przeciwieństwie do religii afirmujących urojone bóstwo kosztem życia i szczęscia ludzi .
Niec żyje hedonizm .

Pozdrawiam .

Pt lut 20, 2009 15:58

No właśnie, odpowiedz mi szczerze - czemu politycy zapraszają na uroczystości osoby duchowne? I odwrotnie - czemu są zapraszani? Bo ktoś im każe? A może to po prostu obyczaj, wynikający z tradycji?

"Bo tak wypada, bo taka jest tradycja"... Nie chcę takiej tradycji, ale uszanowania moich poglądów, choćby poprzez nie manifestowanie na każdym kroku religijności Polaków.

Cytuj:
Wywodu o wytrysku nie rozumiem - w życiu nie słyszałem czegoś takiego w kościele. Już raczej w knajpie, na zasadzie żartów.

A więc Twój Kościół naucza, że dopuszczalne są wszelakie małżeńskie "świństwa" (seks oralny, analny itp.), o ile wytrysk ma miejsce w pochwie. Natomiast jeżeli wytrysk nastąpi poza nią, to masz grzech. To chyba mój ulubiony nakaz kościelny. :-D

Cytuj:
A wiesz, że ja jako katolik również nie potępiam gejów? Ba, nie potępiam nikogo. A wiesz dlaczego? Bo czytam Ewangelię.

Tu się cieszę, że mamy podobne poglądy. :)

Cytuj:
Wiesz, wierzysz w magiczną różdżkę - zlikwidujmy Kościół, a natychmiast wszyscy staną się tolerancyjni. Obawiam się, że to nie na tym polega. W każdej kulturze istnieją zachowania nieakceptowane przez innych. Myślę, że to z wiarą nie ma nic wspólnego. Sądzę, że nawet w społeczeństwie totalnie ateistycznym byłoby tak samo. Z prostego powodu - każda społeczność wypracowuje jakiś system norm. I jeśli ktoś do tej normy nie pasuje, to jest "potępiany".

Oczywiście, ze w nic takiego nie wierzę! Jednakże nie cierpię, gdy jakiekolwiek ugrupowanie chce opatentować sobie prawo do posiadania "świętej racji". A jak już słyszę, że "homoseksualizm to zagrożenie dla katolickiej rodziny" to mnie trafia. Homoseksualiści byli, są i będą. I nie ma na to wpływu żadne gadanie, że to grzech. Ani żadne krucjaty w mediach danego ugrupowania.

Cytuj:
Choć sam osobiście nie mam nic do homoseksualistów, jak i ateistów, jak i Żydów, jak i Rosjan, itd. A wiesz czemu? Bo czytam Ewangelię.

W Biblii wyraźnie stoi, że sodomia to grzech. Też czasem czytuję. I m.in. właśnie dlatego zacząłem się nad tym zastanawiać- jak było dalej dopisz sobie sam...

Pt lut 20, 2009 16:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11