Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 10:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 przepowiednia św. malachiasza 
Autor Wiadomość

Jeśli ludzkość nie poprawi się będzie kara-wojna -zniszczenie i nie będzie ratunku dla wielu...

Taa... Bóg ludzi naprawi batem...

Cytuj:
Już w Fatimie -zapowiedź -wojen i zniszcenia sprawdziła się

Przepowiednia ujawniona po fakcie niestety nosi znamiona nieautentyczności

Śr lut 25, 2009 3:30
Cytuj:
Jeśli ludzkość nie poprawi się będzie kara-wojna -zniszczenie i nie będzie ratunku dla wielu...

Taa... Bóg ludzi naprawi batem...

Cytuj:
Już w Fatimie -zapowiedź -wojen i zniszcenia sprawdziła się

Przepowiednia ujawniona po fakcie niestety nosi znamiona nieautentyczności

Widzisz ciężko dyskutować z Tobą -i tak napiszesz co zechcesz ale po pierwsze ;

Fatimie była nie tylko przepowiednia obu wojen światowych -które były później niż objawienia -a więc upada twoje "znamina"-nieautentyczności
po drugie -jest również zapowiedź trzeciej wojny światowej ale pod pewnymi warunkami -proszę poczytać jest wiele publikacji o Fatimie i przepowiedni.

Co do Twego stwierdzenia że Bóg -naprawi ludzi batem -tak ale ten bat sami sobie zgotowaliśmy -Bóg nie kazał budować rakiet z głowicami atomowymi ani umieszczać w kosmosie broni
To ludzie dziś są równi Stwórcy -tak się im wydaje -i wcale mnie nie dziwi takie stwierdzenie - objawień z 1970-roku włoskiej siostry ;

.. Zanim Pan zapali świat ogniem swego gniewu, trzeba by dobrzy zapalili w sercach braci ogień miłości. Dlatego sprawą naglącą jest pouczać braci .Jest to odpowiedzialność dla każdej duszy i to Posłannictwo powinno poruszyć wszystkich. Nadeszła godzina wielkiej bitwy, kto ma miecz niech go dobędzie z pochwy. To Posłannictwo jest dla wszystkich i należałoby je głosić z ambony.

Zastępy niebieskie są ustawione do bitwy i są gotowe odpowiedzieć na okrzyk cudowny Któż jak Bóg! Sodoma, Gomora, Hiroszima....Hiroszima! Jak pyłek w wielkich huraganach dusze będą uniesione i rzucone od Oblicza Bożego w ogień wieczny! Nie wolno ukrywać w zeszycie Głosu Bożego, ani zakopywać do ziemi swoich talentów, przeciwnie ,trzeba głosić wszystkim ludziom Miłość Stwórcy ku swemu stworzeniu, trzeba pouczać braci. Nikt nie jest zdyspenzowany od tego obowiązku. Godzina jest poważna, niebezpieczeństwo bliskie. Tylko Miłość może zbawić świat. Zanim człowiek spróbuje zniszczyć świat , Sam Stwórca to uczyni sprowadzając go do nicości swoim FIAT, tak jak swoim FIAT wprowadził go do bytu.

To Najświętsza Panna powstrzymuje jeszcze „karę” i jeśli tylko na jeden moment Maryja przestała wstawiać się wraz ze swymi wybranymi- świat by już nie istniał.

Czy wiecie jak dobrą Matką jest Ona dla nas grzesznych?

Siostra : Chcesz o tym wiedzieć i nie przerazić się? Mają to być głód , wojny, zaraza, choroby, wylewy wód, pożary , grabieże zniszczenia , płacz , śmierć- jeśli się nie powróci do wiary naszych przodków.

A więc objaśniajcie, pouczajcie! Mówcie, działajcie nie lękajcie się! Bóg będzie zawsze z wami, jeśli wy z Nim będziecie. Prawdziwa miłość nie dopuszcza leku. Następnie miłość bliźniego jest czynna. Nie wystarczy głosić miłość, trzeba uczynić ją żywą, aktywną! Można oprzeć się słowu , ale nie oprzeć się przykładowi, który jest zawsze udzielający. Trzeba wypowiedzieć wojnę swemu samolubstwu, własnemu dobrobytowi indywidualnemu. Trzeba umieć przełamać na pół kromkę chleba, choćby była mała i choćby się ją miało jedyną. Trzeba otworzyć ofiarnie ramiona bratu, a tylu jest braci potrzebujących.

Każda dusza dobrej woli zrozumie łatwo, że tylko powrót do Boga może nas wybawić od zatonięcia. Faktem jest, że każdy czeka by drugi coś uczynił i dlatego nikt nic nie czyni. Lecz godzina jest poważna .Zacznijcie wy w rodzinach, zgromadzeniach ,parafiach w stowarzyszeniach. Nie myślcie już tylko o wycieczkach, płytach i o kinie. Przeciwnie, szukajcie ubogich i opuszczonych, mówcie, pomagajcie, wzmacniajcie, spieszcie się .Błogosławieni , którzy w Panu umierają i będzie się zazdrościło umarłym.....

Cytaty z www.jezusblog.republika.pl

Śr lut 25, 2009 4:40

Fatimie była nie tylko przepowiednia obu wojen światowych -które były później niż objawienia -a więc upada twoje "znamina"-nieautentyczności

Były ujawnione przez Watykan w latach czterdziestych - czyli po fakcie.
Równie dobrze ktoś w Watykanie mógł to wymyśleć.

Śr lut 25, 2009 10:45

no tak ale ja już przeżyłem pranie mózgu tak mi w głowie naplątali że mimo wszytko boje sie że nie dożyje jutra
no i sa spekulacje które wyraźnie mówią że w 2012 nie ma byc konca swiata TYLKO COŚ ZŁEGO MA SIE WYDARZYĆ :(:(

a co sadzicie o III przepowiedni fatimskiej?? to dopiero horror :(

więcej wiary. tak samo Papież miał zginąć, a jednak przeżył. Pamiętacie jak Bóg zmieniał swoje postanowienia przez prośby Abrahama? Nikt nie zna daty końca świata, tylko sam Bóg, który tą datę może przesunąć. Problem z przepowiedniami końca świata jest taki, że tą datę wybierają co roku. już koniec świata miał być w 94,95,96,97,...,2000,2001,2002,itd.

Śr lut 25, 2009 11:35
Cytuj:

Były ujawnione przez Watykan w latach czterdziestych - czyli po fakcie.
Równie dobrze ktoś w Watykanie mógł to wymyśleć.

Już Ci mówiłem napiszesz co zechcesz !

Prawda jest inna ;i dziś ludzie wiedzą że będzie kara i nic z tego sobie nie robią ;
To tak jak za Noego-jedli pili i bawili się do końca -mimo że potop ich zalewał ..nic nowego pod słońcem !

Cz lut 26, 2009 5:45

oj body Ty wierzysz że prawda jest inna ...

Cz lut 26, 2009 9:12

Aż ciśnie mi się na usta cytat Nietzschego:
W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?

Normalnie przepowiednia ogłoszona po fakcie wzbudiłaby uśmiech na ustach i kpiny. Dziwne, że jeśli chodzi o religię, wszystkie zasady myślenia są odrzucane...

Cz lut 26, 2009 9:17

zgadzam się z bodym. tak jak podczas potopu ówcześni ateiści nic sobie nie robili z ostrzeżeń noego.
Lud o twardym karku....

Cz lut 26, 2009 9:59

i przez ateistow bedzie koleny kataklizm... moze wyłapać ich i znakować nie wiem jakimś tatuażem na czole żeby kazdy mógł z nich szydzić i wiedzieć przez kogo Bóg nas tak doświadcza?? ;)

Cz lut 26, 2009 10:07

nie jest powiedziane że przez, tylko dla.

Cz lut 26, 2009 10:10

wybacz ale nie zrozumiałem?? dla ateistów zabija zeby sie nawrócili tak?

Cz lut 26, 2009 10:17

kamilek17 napisał(a):

wybacz ale nie zrozumiałem?? dla ateistów zabija zeby sie nawrócili tak?

No to skutek osiąga zgoła odwrotny :-D

Cz lut 26, 2009 10:21

dla Ciebie zgoła odwrotny, dla innych taki jak zamierzony.

Cz lut 26, 2009 11:13

dla Ciebie zgoła odwrotny, dla innych taki jak zamierzony.

Jakoś całe życie trafiam tylko na tych, dla których jest właśnie odwrotny.

Cz lut 26, 2009 11:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2