Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świętym
Autor |
Wiadomość |
Annnika
|
No popatrz... a ja znam i wcześniej znane osoby, i obce, które mają medyczne potwierdzenie, że Bóg chorobę zabrał a medycyna nie wie jak
Coś mi się wydaje, że te konkretne zdania o. Augustyna są wyrwane z kontekstu.
Generalne wiara, że gesty czy przedmioty mogą uzdrawiać jest faktycznie zabobonem, natomiast nie jest nim wiara w uzdrowienie prze Boga i również za pośrednictwem modlitwy wstawienniczej,. Nie dotyk uzdrawia czy sól, ale Bóg  - czasami przez przedmioty Jemu poświęcone 
|
Pn lis 17, 2008 23:47 |
|
|
|
 |
Agnieszka55
|
Pilnie śledzę poczynania o. Witko
Na forum gazety przeczytałam, cytuję:
Cytuj: Moja babcia w wieku 80 lat po seansie w kościele zaszła w ciąże, a na chore serce niestety nic nie pomogło.
To bardzo żle, że w taki sposób przedstawia się ogromny wysiłek o. Witko
|
Wt mar 03, 2009 17:25 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Nie wiem, czy bardzo źle bo po takim tekście to nie wiadomo czy śmieć się czy płakać z poziomu autora. Nikt przecież tego na poważnie nigdy nie weźmie :] :D:D:D:D:D:D:D:D:D
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Śr mar 04, 2009 10:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja właśnie planuję wybrać się na takie spotkanie Odnowy- zbadać co i jak...
Choć generalnie nie lubię wspólnot...
Zastanawiam sie czy osoby z zewnątrz są tam mile widziane 
|
Śr mar 04, 2009 16:17 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Myślę , że tak:) u mnie w mieście nie ma niestety Odnowy , a tak to bym sie zapisala :rol:
za to 16 marca u mnie w miescie jest msza o uzdrowienie na ktora sie zamierzam wybrac  mam nadzieje ze sie uda b to w dzien powszedni i pozna pora.. 3majcie kciuki!
|
Śr mar 04, 2009 16:57 |
|
|
|
 |
Natalia29a
|
Byłam wczoraj na modlitwie o uzdrowienie w mojej parafi i bardzo mi się podobało:) polecam wszystkim też modlitwy wsawienicze, wspaniałe przeżycie.
_________________ "Więc nie bój się deszczu
Bo ja jestem deszczem
Co pada na Twoje włosy
I na Twoje ręce"
|
Pn mar 23, 2009 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A to było podczas spotkania Odnowy czy też było to osobne spotkanie pt. "modlitwa o uzdrowienie"?
|
Pn mar 23, 2009 20:11 |
|
 |
Natalia29a
|
to drugie, a na modlitwach wstawienniczych byłam dwa razy w Częstochowie
_________________ "Więc nie bój się deszczu
Bo ja jestem deszczem
Co pada na Twoje włosy
I na Twoje ręce"
|
Wt mar 24, 2009 15:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też bym się chętnie wybrała na taka modlitwę- poszukam w pobliżu...
ale nie słyszałam jeszcze o takich spotkaniach...
|
Wt mar 24, 2009 15:45 |
|
 |
happieroni
|
 Re: To co widziałam
Odświeżam temat bo ostatnio byłem na takim spotkaniu.
I tak , napewno może wydawać się dziwne , mówienie w obcym języku i omdlenia. Ale tak naprawde jakby ktoś z zewnatrz wszedł pierwszy raz na msze , a nigdy nie miał styczności z religia , to msza wydawała by mu sie baaardzo dziwna (ludzie mówiący dziwne regułki, klękający itd...) , więc patrząc na to pierwszy raz faktycznie można bardzo mocno się zdziwić.
Co do uzdrowień, to są dokumentowane , to nie jest tak że ksiądz sobie wymyśla kilka chorób i potem je wymienia (są spisane świadectwa plus fakty medyczne).
Wydaje mi się że najtrudniejsze w tym wszystkim jest to że to się dzieje tak blisko i niedaleko , to nie są cuda z dalekich krajów opisane przez kogoś nieznanego. Że można na własnej skórze poczuć namacalną moc Jezusa tak bardzo realną, której nie można nawet jakby się bardzo chciało wytłumaczyć przypadkiem .
|
Pt mar 27, 2009 23:56 |
|
 |
jumik
|
Jeśli ktoś by chciał przyjść na takie msze z modlitwą o uzdrowienie (w których w większości pewnie biorą udział wspólnoty Odnowy), to tu jest kalendarz takich mszy:
http://www.se.neteasy.pl/index.php?opti ... &Itemid=45
http://www.se.neteasy.pl/download/2008-2009.pdf
Oczywiście to tylko niektóre z takich mszy, których jest bardzo dużo w Polsce.
_________________ Piotr Milewski
|
So mar 28, 2009 10:53 |
|
 |
reniaa
|
Agnieszko, zasadniczo ani o. Witko, ani o. Augustyn, ani żadna wspólnota nie uzdrawia... tylko Jezus. Równie dobrze możesz iść na adorację Najświętszego Sakramentu w Twojej parafii
A czasem jest po prostu tak, że trzeba się modlić długo i wytrwale... Uzdrowienie to nie jest pstryknięcie palcem
PS: i oczywiście poproś siostry klauzurowe o modlitwę wstawienniczą, na pewno nie odmówią
PS2: Odnowy w Duchu Świętym nie ma co się bać, jeden z ruchów w Kościele katolickim... tylko musisz trafić na dobrze formowaną grupę
Pozdrawiam ciepło
|
Pn mar 30, 2009 10:54 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
reniaa napisał(a): . Uzdrowienie to nie jest pstryknięcie palcem 
nie jest?
Więc dlaczego w Biblii jest mnóstwo przykładów,gdzie były uzdrowienia " OD RAZU" w tym momencie ,kiedy ktoś o coś prosił Jezusa,gdy go spotkał..
i stawało się...
kiedyś po rpostu to się działo..a dzisiaj?
dzisiaj trzeba się długo modlić albo będzie wysłuchane po jakimś czasie albo w ogóle..
różnie to z tym jest 
|
Pn mar 30, 2009 22:21 |
|
 |
happieroni
|
*Julka* napisał(a): reniaa napisał(a): . Uzdrowienie to nie jest pstryknięcie palcem  nie jest? Więc dlaczego w Biblii jest mnóstwo przykładów,gdzie były uzdrowienia " OD RAZU" w tym momencie ,kiedy ktoś o coś prosił Jezusa,gdy go spotkał.. i stawało się... kiedyś po rpostu to się działo..a dzisiaj? dzisiaj trzeba się długo modlić albo będzie wysłuchane po jakimś czasie albo w ogóle.. różnie to z tym jest 
Dzisiaj też jest mnóstwo przykładów,gdzie są uzdrowienia od razu, wystarczy poczytać o cudach Bożych które działy się dzięki wstawiennictwie i modlitwie : o. Pio , o. Petera Rookey'a lub o. Witko , i jest znacząca różnica między ludzmi którzy się wstawiają za Tobą do Boga ,oni proszą Boga , a Bóg może mieć różne plany  , a Synem Bożym.
Wydaje mi się że źle podchodzisz do tego , cud to nie jest coś codziennego który można wyprosić jak się żarliwie modlisz. To jest coś niespotykanego , i jest uznawane jako znak istnienia Boga i jego łaska , a nie powszechna praktyka.
|
Wt mar 31, 2009 13:43 |
|
 |
Annnika
|
A łaska to nie koncert życzeń, chcę, to mi się należy 
|
Pt kwi 03, 2009 23:12 |
|
|
|