Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 14:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość

emisje fal to nie musi byc jakas oddzielna funkcja. poprostu poprzez nadawanie przez satelity bedzie mozna wytworzyc odpowiednia czestotliwosc. zreszta te chipy RFID sa zbudowane z litu, co jest niebezpieczne w razie jakiejs awarii czy czegos. czlowiek majacy takiego chipa wtedy mocno ucierpi na zdrowiu.

N mar 08, 2009 10:28

Spragniony, gdyby to było takie proste to żaden chip nie byłby potrzebny do tego typu akcji. Fale różnego rodzaju codziennie o każdej porze dnia i nocy przeszywają nas z różnych stron, a chip po prostu umiałby je interpretować. Jeżeli będzie jednak zaprogramowany jako karta kredytowa nic nie będzie w stanie nam zrobić.
Co do budowy, nie znam się na materiałach, ale bezpieczeństwo musi być w najwyższym stopniu brane pod uwagę. Ludzie którzy to wytwarzają też będą to nosić, więc wiesz...

N mar 08, 2009 10:58
Zobacz profil WWW

Kod:
Na razie nauka nie potrafi kontrolować mózgu pilotem. Nie potrafimy (jeszcze) za pomocą czipu sprawić, aby Kowalski z trzeciego piętra zagłosował na jedyna słuszną partię albo żeby wyniósł śmieci.
I nauce póki co takie "pranie mózgu" i kontrolowanie umysłu są obce.

chip moze emitowac fale roznej czestotliwosci i poprzez to mozna wplywac na zachowanie ludzi. takei manipulacje by wybrac daną partię już są stosowane z powodzeniem.

Dowód poproszę. Nie słyszałem, aby chip mógł za Ciebie decydować, że zagłosujesz, przykładowo, na PiS a nie PO. Wiem, że mózg można pobudzić prądem tak, aby widziało się duchy czy anioły, że można go oszukać za pomocą "magii", ale nic mi nie wiadomo, aby można było za pomocą chipu podejmować za kogoś decyzje. A już w ogóle nic mi nie wiadomo, aby takie coś "już było stosowane z powodzeniem".

Oczywistym jest, że chip może pobudzić mózg tak, aby wywołać określony efekt, ale typowa kontrola typu głosowanie na daną partię jest raczej niemożliwa...
Dużo lepiej w tym przypadku sprawdzają się media. :twisted:

N mar 08, 2009 12:53

zaloze sie ze wiele o tym nie czytales :)

Jeśli masz na myśli to, czy słyszałem o tych kretyńskich teoriach spiskowych to owszem słyszałem, ale to jeszcze nie powód, żeby wierzyć w każdą idiotyczną bajkę.

Cytuj:
ignoruje to ten co chce ignorowac albo ten co mysli ze pozjadał wsyzstkie rozumy i wie najlepiej, no chyab ze ktos wykaze ze to nieprawda.

Wykazywanie nieprawdy nie jest konieczne. Trzeba wykazać że coś jest prawdziwe, a to w przypadku teorii spiskowych bywa kłopotem. Oczywiście argumenty za nimi są - świetnie się sprzedające pod publiczkę, to coś jak kreacjonizm młodej ziemi, tez mają dowody na swoje racje, ale to nie zmienia całkowitej bzdurności tych racji.

Cytuj:
urojona rzeczywistosc? chipy- to fakt, plany co do nich to tez prawda. co do przepowiedni to sobie sam przeczytaj i porównaj, nikt nie moze miec (jeszcze) stuprocentowej pewnosci ze to akurat znamie bestii, ale jest to calkiem prawdopodobne.

Taa, chipy to fakt i co z tego. Plany co do nich? Tzn. przejęcie władzy nad światem? Jaaasne, planuję to od dłuższego czasu, ale w moim planie żadnych chipów nie ma.

A jeśli w nowoczesnej technice szukasz spełniających się przepowiedni jakiegoś nawiedzonego Żyda sprzed 2000 lat o jakichś "znamieniach bestii" - no to żyjesz w urojonej rzeczywistości. Tragikomiczne. Z jednej strony tragiczne, z drugiej tak żałosne, że aż śmieszne.

Cytuj:
nie wiem na jakiej podstawie nazywasz to bzdurna teoria, pewnei poprostu wedlug Ciebie jest nieprawdziwa i wyssana z palca. to normalny poglad dla kogos kto nie specjalnie wie o iluminatach, bilderbergach, nwo itd. warto troche poczytac, mimo ze czasem niektorzy glupoty pisza to mozna znalezc tam wiele prawdy.

Iluminatach... ludzie ratujcie. A razem z nimi pewnie żydzi i masoni?
Na filmach i książkach z teoriami spiskowymi powinno być nadrukowane ostrzeżenie Ministra Zdrowia: "Przed użyciem skonsultuj się z psychologiem".

N mar 08, 2009 13:25

chip moze emitowac fale roznej czestotliwosci i poprzez to mozna wplywac na zachowanie ludzi. takei manipulacje by wybrac daną partię już są stosowane z powodzeniem.

To druga przesłanka za tym , że na wszczepienie chipa najlepszym miejscem jest głowa . W apokalipsie mowa jest o czole . Chip może spełniać wiele funkcji . Już teraz próbuje się wszczepiać w czaszkę implanty zastępujące słuchawkę bezprzewodową telefonu komórkowego. Wielkość tranzystorów zmniejsza się o połowę co 5 lat , więc za kilanaście, może dziesiąt lat będzie możliwe umieszczenie całego komputera w urządzeniu wielkości chipa.

N mar 08, 2009 18:56

Jak piszecie to z odniesieniem do apokalipsy to śmiać się chce, ale prawda jest taka że już teraz aparat administracyjno urzędniczy ma zbyt niepokojącą władzę :-(

N mar 08, 2009 18:59

Jak piszecie to z odniesieniem do apokalipsy to śmiać się chce, ale prawda jest taka że już teraz aparat administracyjno urzędniczy ma zbyt niepokojącą władzę :-(

Z czego tu się śmiać? . To się wypełnia za naszego życia. Kto ma uszy niechaj słucha, kto ma oczy niechaj patrzy, kto ma rozum niechaj myśli, a kto nie ma, niech się śmieje.

N mar 08, 2009 19:21

Pytanie do Seweryna, spragnionego i innych którzy szukają "znaku bestii" i takich tam.
Czy cierpicie na heksakosjoiheksekontaheksafobię (lęk przed liczbą 666)? W końcu skoro tak na serio bierzecie te bajeczki z apokalipsy, no to chyba powinniście się tej liczby wystrzegać...

Seweryn napisał(a):
Z czego tu się śmiać? . To się wypełnia za naszego życia. Kto ma uszy niechaj słucha, kto ma oczy niechaj patrzy, kto ma rozum niechaj myśli, a kto nie ma, niech się śmieje.

Z was. Kto ma rozum - niech się śmieje z naiwności i ciemnoty.

N mar 08, 2009 20:39

http://www.niesamowite.fora.pl/teorie-spiskowe,30/bestia-z-apokalipsy-666,79.html

tu jest troche odnosnie szkodliwego wplywu chipow na zdrowie.

Kod:
Iluminatach... ludzie ratujcie. A razem z nimi pewnie żydzi i masoni?
Na filmach i książkach z teoriami spiskowymi powinno być nadrukowane ostrzeżenie Ministra Zdrowia: "Przed użyciem skonsultuj się z psychologiem".

nie twierdze ze wszystko co o nich pisza w internecie to prawda. jednak uwazam ze czesc z tego na pewno. w kazdym razie ignorujesz to, i w sumie obydwoje na tym dobrze wychodzimy - Ty sie smiejesz ze mnie, bo Ci sie wydaje ze nie mam racji, ja sie smieje z Twojej nieświadomości i ignorancji :)

Pozdrawiam

N mar 08, 2009 20:48

Z was. Kto ma rozum - niech się śmieje z naiwności i ciemnoty.

Oczywiście . Wszechświat istnieje 14mld lat, a Ty zgłębiłeś wszystkie jego tajniki w kilkanaście i co ciekawe zrobiłeś to drwiąc i kpiąc i dlatego jesteś oświecony, nie wiedząc kim jesteś, więc śmiejesz się z ciemnoty i naiwności.
;)

N mar 08, 2009 21:42

Oczywiście . Wszechświat istnieje 14mld lat, a Ty zgłębiłeś wszystkie jego tajniki w kilkanaście i co ciekawe zrobiłeś to drwiąc i kpiąc i dlatego jesteś oświecony, nie wiedząc kim jesteś, więc śmiejesz się z ciemnoty i naiwności.
;)

No tak to Sewerynku. Doszukiwanie się na siłę spełniających się przepowiedni z książeczki nawiedzonego Żyda sprzed 2000 lat jest godne tylko i wyłącznie wśmiania waszej ciemnoty i dziecinności.

Że już nie wspomnę o twojej idiotycznej mantrze pt. "nie wiesz kim jesteś" której częstotliwość świadczy z kolei, że odpowiadanie na twoje zaczepki to zwykłe karmienie trolla.

N mar 08, 2009 21:54

1)No tak to Sewerynku. Doszukiwanie się na siłę spełniających się przepowiedni z książeczki nawiedzonego Żyda sprzed 2000 lat jest godne tylko i wyłącznie wśmiania waszej ciemnoty i dziecinności.

2)Że już nie wspomnę o twojej idiotycznej mantrze pt. "nie wiesz kim jesteś" której częstotliwość świadczy z kolei, że odpowiadanie na twoje zaczepki to zwykłe karmienie trolla.

1)Czemu na siłę?
Wnioski te nasówają się dość łatwo.

2) Nie wymagam odpowiedzi , stwierdzam tylko fakt.

N mar 08, 2009 22:07

1)Czemu na siłę?
Wnioski te nasówają się dość łatwo.

Dopasowujecie przepowiednie starożytnych, nawiedzonych biedaków do nowoczesnej techniki, o której w życiu nie słyszeli. Oczywiście że na siłę - i ten wniosek nasuwa się jeszcze łatwiej. Podobnie jak przepowiednie Nostradamusa są dopasowywane do współczesnej rzeczywistości, tak że da się je interpretować tak jakoby się spełniły.

A przepis na to jest prosty. Wymyśl sobie Sewerynie sam jakąś przepowiednię. Czegokolwiek by nie dotyczyła, jest niemal pewne, że przez kolejne 500 lat zdarzy się multum rzeczy, które będzie można pod twoją przepowiednię podprządkować, za pomocą odpowiedniej interpretacji. I wyjdzie Seweryn nam na jakiego proroka, podobnie jak Nostradamus, święty Jan i ktokolwiek inny. Przepowiednie się spełniają tylko w ludzkiej wyobraźni.

Cytuj:
2) Nie wymagam odpowiedzi , stwierdzam tylko fakt.

A ja kiedy ci mówię, że to twoja idiotyczna mantra - to też nie wymagam odpowiedzi. Stwierdzam tylko fakt. I mój fakt jest bardziej faktyczny od twojego.

N mar 08, 2009 22:17

Nie jest, bo przypadkiem możesz się mylić.

N mar 08, 2009 22:19
Czytając tak życiową i poważną dyskusję, wertowałem jednocześnie Biblię. Otworzyła mi się na stronie 666. A pisało tam tak:
Cytuj:
Skoro Salomon zakończył modlitwę, spadł ogień z nieba i strawił całopalenie oraz żertwy, a chwała Pańska wypełniła dom.

a potem jeszcze:
Cytuj:
Król Salomon złożył w ofierze dwadzieścia dwa tysiące wołów i sto dwadzieścia tysięcy owiec. I tak poświęcili dom Boży - król i cały naród.

I zastanawiam się, czy przypadkiem znalazłem te fragmenty? Czy jest możliwe, że tak święta i natchniona księga otworzyła się w niewłaściwym miejscu? A może Ktoś chce mi coś powiedzieć? Ale co, że lubi dużo mięska? Czy może te 144000 stworzonek to jakaś przesłanka? Czy tyle jenów będzie kosztowało wszczepienie sobie czipa? Czy tylu Świadków Jehowy trafi jednak do Raju? Co to są żertwy?

Ach, proroctwa i pytania egzystencjalne są takie frapujące.

N mar 08, 2009 22:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 60  Następna strona