| Autor |
Wiadomość |
|
stokrotka
|
Drogi Saxonie mam pytanie, a właściwie dwa pytanka
po 1) czy w pyt. 1 odpowiadając dlaczego nie przybył ponownie wystarczy tylko cytat z PŚ czy też trzeba się posłużyć wyjaśnieniami biblistów
po 2) w pyt. 2 czy hasło - "rozwiązuje problem" mamy rozumieć jako podanie przez św. Pawła konkretnych zaleceń dot. właściwego rozumienia Paruzji czy też chodzi ci o jakis inny rodzaj rozwiązania problemu?
Być może to pytanko jest trochę zakręcone, ale mam ostatnio problem z wypowiedzeniem moich myśli, a ponadto jak chyba wielu z konkursowiczów wszędzie wietrzę podstęp
Pozdrawiam 
_________________ Mam tylko jedną prośbę - daj mi Boże taką wiarę, abym umiała dziś podziękować Ci za to, co wydarzy sie jutro!
|
| Pn mar 09, 2009 19:34 |
|
|
|
 |
|
czarodziejka
|
Wysłałam reklamację, nie wiem czy dotarła....
_________________ Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.
|
| Pn mar 09, 2009 20:20 |
|
 |
|
bejot
|
baranek napisał(a): Czy przez Pismo Święte rozumiemy także wstępy do poszczególnych ksiąg, listów, przypisy itp., czy tylko treść listów i DA ? baranko  z regulaminu: Cytuj: 6 d) Podstawowym i nadrzędnym w stosunku do innych źródłem informacji używanym w Konkursie jest V wydanie Biblii Tysiąclecia wraz ze wstępami i przypisami, chyba, że w danym pytaniu wyraźnie zostanie stwierdzone inaczej.
to chyba odpowiada na Twoje pytanie.. 
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
| Pn mar 09, 2009 20:42 |
|
|
|
 |
|
karher
|
ta tura jest prosta
czad
Drogi Księże Saxonie ! a może da się tak zrobić, żeby pytania na kolejny tydzień już przed weekendem zawisły ?
Dawno miałam o to prosić
Niektórzy mają zajęcia, zjazdy i takie inne... no i przydałoby się nieco na początku weekendu 
_________________ "Bóg jest Miłością a tych których kocha On doświadcza" http://www.karola.alleluja.pl http://www.emaus.diecezja.gda.pl
|
| Pn mar 09, 2009 21:16 |
|
 |
|
saxon
|
Koniec podpowiadania
ta Tura jest za prosta
karher - przykro mi, ale raczej to mało prawdopodobne - bo później co Turę, ktoś będzie miał jakieś zajęcia czy wyjazdy
|
| Pn mar 09, 2009 23:50 |
|
|
|
 |
|
bejot
|
jakie "za prosta"???
od 3 godzin usiluje napisac odpowiedz na te pytania.. i nie idzie..
znaczy znalezienie odpowiedzi to byla chwila.. ale napisanie to ech..
moze jednak dasz sie namowic na wyprowadzanie jakis wzorow zamiast pytan opisowych? 
Khalil Gibran
|
| Wt mar 10, 2009 0:05 |
|
 |
|
flex
|
A ja się zastanawiam, którą radę podkreśli Prowadzący w pytaniu 4 podając w niedzielę odpowiedzi. Straszna jest ta babska ciekawość 
|
| Wt mar 10, 2009 0:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A ja jestem ciekawa, jak idzie Apurimacowi wymyślanie pytań 
|
| Wt mar 10, 2009 11:17 |
|
 |
|
saxon
|
Są już oficjalne wyniki
powstało również ARCHIWUM
|
| Śr mar 11, 2009 10:54 |
|
 |
|
bejot
|
wyniki - wynikami..
ale wreszcie sa nagrody o ktore warto sie bic, zabijac, lokciami przepychac..
coz nam bowiem po ksiazkach madrosciowych bylo, gdy brakowalo motywacji w postaci pieknego, tak zgrabnie lezacego w rece a przy tym kartki niewinne zapelniajacego tresciami wszelakimi, zielonego dlugopisu "wiara.pl"
teraz to ja rozumiem noce zarywac.. dzieci zaniedbac.. obowiazki codzienne na dalszy plan spychajac..
teraz jest CEL!
Zwyciezcom szczerze gratuluje 
Khalil Gibran
|
| Śr mar 11, 2009 11:56 |
|
 |
|
goostaf
|
Długopis - przedmiot pożądania!
Ale wśród nagród wywiad z Eleni - rzecz z pewnością warta przeczytania. No, no. Podziwiam tę kobietę.
Obecna tura wydaje się łatwa. Na szczęście! Muszę się podnieść po utracie punktów. 
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Śr mar 11, 2009 12:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale cisza
A ja mam pytanko do pytanka
Cytuj: Wśród tych zaleceń jedno jest bardzo podobne do tego, jakie padło z ust Jezusa (zob. Mt 18 ), choć w o wiele łagodniejszej formie .Jak brzmi to zalecenie?
Jakoś z tej konstrukcji nie wynika, czyje zalecenie ma być łagodniejsze- Pawła, czy Jezusa ? 
|
| Cz mar 12, 2009 12:13 |
|
 |
|
vifi
|
[quote="goostaf"]Długopis - przedmiot pożądania!
Ale wśród nagród wywiad z Eleni - rzecz z pewnością warta przeczytania. No, no. Podziwiam tę kobietę.
A ja bym chciała miłosierdzie z dziurawym kajakiem 
|
| Pt mar 13, 2009 10:56 |
|
 |
|
bejot
|
vifi napisał(a): A ja bym chciała miłosierdzie z dziurawym kajakiem 
vifi
umow sie z ksiedzem na spowiedz w porcie (optymalnie porcie nieduzym, rzecznym..)
a ja to mam dwie ambicje w tym Konkursie.. wygrac droga uczciwego losowania Ten Dlugopis.. i naprawde dobrze poznac nauke glownego Bohatera.. bo kiurcze.. im dluzej Konkurs trwa tym bardziej czuje jak mi sie niewiedza poglebia (choc moze raczej swiadomosc niewiedzy)
ale jestem dobrej mysli.. wszak polmetka jeszcze nie osiagnelismy..
Pozdrowka dla wszystkich jeszcze szukajacych odpowiedzi w tej podobno latwej turze 
Khalil Gibran
|
| Pt mar 13, 2009 12:36 |
|
 |
|
matka5
|
bejot ! co do tury - mama takie odczucia , jak Ty myślę i czytam i myślę........... Co do długopisu chciałabym go mieć - nawet drogą nieuczciwego losowania
A co do poznawania św Pawła- cieszę się, że mogę się o nim uczyć , chociaż też pogłębia się moja niewiedza ! 
|
| Pt mar 13, 2009 19:03 |
|
|
|