Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 14:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Tusk gra sobie w piłkę nożną podczas ważnej debaty sejmowej.
Nic dodać, nic ująć.
To kolejny po Dolomitach przykład tego jak się Polską interesuje, przejmuje Tusk.
Jego tylko interesuje wysokość słupków notowań i gra w piłkę.
To taki chłopak z podwórka, któremu tylko w głowie rozrywka.
Chłop ćwiczy kondycję, która mu się przyda jak da nogi za pas, kiedy obywatele będą chcieli dobrać mu się do d........... jak wprowadzi kraj w bagno.[/b]

Pn mar 09, 2009 13:45
kilka razy na tym forum pisałem o roli mediów w tworzeniu politycznej atmosfery w naszym kraju....

tak sobie myślę
jak histerycznie i przez ile tygodni media bombardowały by nas, gdyby to za czasów rządu PIS-u premier zachowywał się tak, jak obecny, albo jak media opisywałyby praktyki nepotyzmu...

nasze forum pełne byłoby wpisów o małych ludkach, kaczorach pisuarach itd.
dzis pozostaje mi tylko satysfakcja, że ci, którzy tak pisali, ze wstydu omijają na forum ten polityczny dział...

pzdr

N mar 15, 2009 10:52
Onegdaj tony gnoju wylewano na PiS i jego sympatyków.
Teraz prowadzi się strusią politykę (szczególnie na tym forum i w tym temacie), bo cel został osiągnięty a głupio przyznać się do tego, iż robi się dokładnie to co poprzednicy a wręcz więcej.
Nepotyzm, kolesiostwo i korupcja kwitnie przekraczając wszelkie granice przyzwoitości.
Pawlak, Misiak i za moment będą następni.
Dla Ciebie i dla mnie było to do przewidzenia, więc mnie to w ogóle nie wzrusza, bo jest jak było przewidziane.
Może czas wspomnieć osławione krzyże przy drogach (sztandarowe hasło PO)
Na pewno za sprawa tego rządu jest ich więcej, bo stan dróg sie pogorszył i nikt tym się specjalnie nie przejmuje.
Kto zresztą będzie sobie takimi ....perelami zawracał sobie głowę kiedy lody się kręci.

N mar 15, 2009 11:55
dzis pozostaje mi tylko satysfakcja, że ci, którzy tak pisali, ze wstydu omijają na forum ten polityczny dział...

pzdr

Nieuzasadniona satysfakcja.....żaden rząd, z PiSowski włacznie, jaki pamietam od 1989r nie uniknął nepotyzmu, gry interesów, kolesiostwa.
PiSowi kolesiostwo np. z Kaczmarkiem non stop odbija się czkawką.
Z ta róznicą, że Pisowcy dorobiliby do tego ideologię bogo-ojczyźnianą, a tych którzy to ujawniali okrzyknęliby "układem, szara siedzią, niemieckimi mediami, masonami...ect.
Inna sprawa, że teraz informacje tych niemieckich mediów są wielce wiarygodne dla PiSu. :D
Wczoraj mnie rozbawiło...środowiska Pisowskie i toruńskie non stop powielały informację, że min. Ćwiakalski został zdymisjonowany za uczestnictwo w imprezie u Stokłosy.
A tu Ubran przeprasza po przegranym procesie, że zamieścił w "Nie" informacje kłamliwe o ministrze i jego kontakytach ze Stokłosą.
Łyka się za tem wszystko, niezależnie z jak plugawego źródła, byle pasowało do koncepcji....żałosne.

N mar 15, 2009 12:25
a tych którzy to ujawniali okrzyknęliby "układem, szara siedzią, niemieckimi mediami, masonami...ect.

Teraz dokładnie tych samych argumentów używa Niesiołowski w obronie Czumy, Pawlaka a zaraz zapewne będzie stosował w stosunku do Misiaka.

N mar 15, 2009 12:51
Teraz dokładnie tych samych argumentów używa Niesiołowski w obronie Czumy, Pawlaka a zaraz zapewne będzie stosował w stosunku do Misiaka.

Bo tak wygodniej...

N mar 15, 2009 12:54
Inna sprawa to fakt, że niemal wszyscy ludzie mają egoistyczne podejście do życia.
A część dziennikarzy za newsa sprzedałoby największą świętość bez najmniejszych skrupułów.
Coraz mniejszą mam ochotę czytać, słuchać, tego totalnego jazgotu pod adresem wszyskich i wszystkiego....obrzydzenie momentami bierze...

N mar 15, 2009 13:04

Cytuj:
Nieuzasadniona satysfakcja.....żaden rząd, z PiSowski włacznie, jaki pamietam od 1989r nie uniknął nepotyzmu, gry interesów, kolesiostwa.

masz rację - tylko dziwi mnie to, że media, a także i osoby piszące w tym dziale....
z mniejszą werwą, zupełnie bez ochoty to opisują....co ja piszę - MILCZĄ :D
może ze wstydu a może z obrzydzenia...
(a przyznaję z przyjemnością poczytałbym o tym, jak piętnujesz zachowania obecnego rządu - bo z przyjemnością bym się pod nimi podpisał)

pzdr

ps
(zresztą powielasz stare lewackie chwyty rodem z wyborczej, że może ten rząd napawa obrzydzeniem ale najwięcej piszesz o złych rządach PIS-u)

N mar 15, 2009 14:22
Na razie są to doniesienia medialne...a życie nauczyło mnie, aby nie do końca ufać mediom.
Ty podobnie nabrałeś wody w usta o przypadku pomówienia prof Ćwiakalskiego i powielania kłamstwa Uraban przez inne media i opozycję....ze wstydu czy obrzydzenie? :)

N mar 15, 2009 15:14
Co do Pawlaka to sam bez żadnego zażenowania przyznaje się do wszystkiego i dziwi się, że z tego robi się takie halo.
Ja w pewnym sensie też się dziwię, bo jakby przetrzepać układy wszystkich polityków to mielibyśmy podobne układ rodzinno-towarzyski wokół każdego prawie polityka.
Jest on tylko mniej lub bardziej zawoalowany.

N mar 15, 2009 20:16
Co do Pawlaka to sam bez żadnego zażenowania przyznaje się do wszystkiego i dziwi się, że z tego robi się takie halo.
Ja w pewnym sensie też się dziwię, bo jakby przetrzepać układy wszystkich polityków to mielibyśmy podobne układ rodzinno-towarzyski wokół każdego prawie polityka.
Jest on tylko mniej lub bardziej zawoalowany.

Masz 100% racji :)
Nie wiem czy pamiętasz medialne doniesienia o posłance PO Lidii Staroń. Jak to dzięki ustawie o wykupie mieszkań spółdzielczych wykupiła za grosze lokale usługowe, które wczesniej dzierżawiła od spółdzielni.
Szum trwał kilka dni.
PO i PiS wzięły panią poseł na celownik... a po kilku dniach zapadła cisza...
A teraz w programie J. Pospieszalskiego "Warto rozmawiać" pani poseł L. Staroń reprezentuje pokrzywdzonych lokatorów wobec krwiożerczych prezesów, zarządów spółdzielni.
Kto by za nimi trafił :o

N mar 15, 2009 20:46
Jak się dobrze przyjrzeć wszystkim ostatnim skandalom to zawsze mają one w sobie za zadanie uzyskania jakiegoś ukrytego celu o którym dowiadujemy się po tygodniach, miesiącach lub latach.
Dziennikarze właśnie zachodzą w głowę o co tu chodzi i komu tak na prawdę jest to na rękę.
Jeśli oni sami nie mogą do tego dojść, to podejrzewam, że nasze dywagacje też się na wiele nie zdadzą.

N mar 15, 2009 20:57

masz rację - tylko dziwi mnie to, że media, a także i osoby piszące w tym dziale....
z mniejszą werwą, zupełnie bez ochoty to opisują....co ja piszę - MILCZĄ :D
może ze wstydu a może z obrzydzenia...

Paliwem dla tego wątku w czasach IV RP byli głównie zwolennicy PiS, którzy przy każdej krytycznej opinii pod adresem rządzącej koalicji w polskojęzycznych mediach odgrzewali Ogólną Teorię Układu, ustawiali tych, którzy nie wykazywali entuzjazmu w burzeniu III RP na pozycjach zomowców a nawet snuli teorie o zamachu stanu na legalnie wybrany rząd (to przy okazji seksafery w SO).
Merytoryczna dyskusja tutaj od dawna należała do rzadkości, a licytowanie się na demagogiczne teksty przeplatane złośliwościami czy wręcz obrażaniem adwersarzy na dłuższą metę jest męczące i potrzebuje... paliwa ;)

Pn mar 16, 2009 11:07
Tak to zawsze można przestawić kota ogonem.
Idąc tym tokiem rozumowania można by wysnuć wniosek, że gdyby nie ci zadziorni i nieustępliwi, zaczepni Polacy, to Hitler by nie wszedł do Polski.
Widzę, że zaczynasz posługiwać się retoryką Niesiołowskiego, który przegonił już we wszystkich swych wypowiedziach Palikota.
Bez pomocy Pisowców WY sami wylewaliście całe szamba inwektyw na ludzi tamtej władzy a teraz próbujecie zwalić winę na nas.
Wstydź się.

Pn mar 16, 2009 12:01

SweetChild, bez jaj.

Niezbyt jasno to wynika z posta powyżej więc dodam, że tak ja to widzę i dlatego nie piszę w tym wątku. Za pozostałe osoby się nie wypowiadam.

Pn mar 16, 2009 12:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 104  Następna strona