|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
katarzyna1988
|
Jasne "Normalny". Ale Ty jako mężczyzna nigdy nie odczujesz tego bólu fizycznego, który bywa bólem potwornym... Znieczulenie zewnątrzoponowe to bardzo dobre rozwiązanie medyczne i powinno być ono przywilejem kobiety.
Psychicznie też nigdy niei będziesz nic przeżywał jak kobieta. Towarzyszą Ci zupełnie inne hormony, a to one decydują, jak się czujemy.
Ale z Twoim postem w większości się zgadzam. Prawda, że naturalne jest najlepsze, ale nie uważam, że zawsze. Skąd wiesz, że ludzki rozum nie może stworzyć czegoś, co jest lepsze niż naturalne rozwiązanie...
Banalnym przykładem są leki. Na tych naturalnych to byśmy długo nie pociągneli, oj... Leki w większości bazują na naturalnych substancjach, ale są poddawane chemicznym reakcjom, przyłączaniom itp., dzięki czemu dają efekty, których nie dadzą zwykłe wyizolowane z roślin związki.
To dowód na to, że czasem "nienaturalne" jest dużo lepsze;)
|
| Pt mar 20, 2009 12:03 |
|
|
|
 |
|
normalny
|
Katarzyno trochę źle mnie zrozumiałaś z tym naturalnym(podałaś przykład leków),ale dobrze że znalazło się słowo rozum w twoim poście.Rozum jest naturalną rzeczą dla człowieka i dostał go od Boga żeby służył mu i innym.
Dzięki niemu jest postęp i nowe wynalazki w tym coraz lepsze leki i dobrze bo są również wykorzystywane w opiece paliatywnej i innych chorobach.
Co do bólu porodowego to przyznaję Ci rację i dobrze że nie będę rodził bo zadanie mężczyzny w życiu jest inne.Ja mam żonę wspomagać w okresie ciąży ,mam być przy niej ,Ona musi wiedzieć ,że w każdej chwili może na mnie liczyć.Te rzeczy na pewno pomagają kobiecie w czasie ciąży,porodu i potem przy wychowywaniu.I to też jest naturalne zachowanie.Takie są nasze role w życiu , kobiety rodzą a mężczyźni powinni o nie dbać,o nie i o rodzinę.Jest to ideał,w życiu różnie bywa i może dlatego psychika wysiada pojawia się strach,potem depresje itp.
_________________ żyjmy normalnie.
|
| Pt mar 20, 2009 12:48 |
|
|
|