Autor |
Wiadomość |
saxon
|
Przypominam również:
saxon napisał(a): temat z mojej strony jest zakończony
|
Wt mar 24, 2009 20:01 |
|
|
|
 |
saxon
|
Skoro temat jest zakończony - kolejne posty próbujące do niego nawiązać będą usuwane.
|
Wt mar 24, 2009 21:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miałbym uwagę do moderacji - czasami pochopne usuwanie postów powoduje, że wątek staje się śmiesznie niedorzeczny.
Widać to na dobrym ciut powyżej, gdzie saxon najpierw sam siebie cytuje, a potem sobie odpowiada  . Można się domyślać, że jakiś post mógł być pomiędzy, ale to tylko kwestia wiary.
|
Wt mar 24, 2009 21:32 |
|
|
|
 |
saxon
|
został usunięty post Mrocznego  - ale to raczej wydaje mi się oczywiste
|
Wt mar 24, 2009 21:50 |
|
 |
Sareneth
|
Co moderacja sądzi o pisaniu "szmatławiec"?
viewtopic.php?t=20444
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Śr mar 25, 2009 12:04 |
|
|
|
 |
saxon
|
Moderacja sądzi, że jest to określenie mało eleganckie, a nawet pogardliwe. Tym niemniej jeśli ktoś jest w stanie podać dowody, że dana gazeta pisze nieprawdę, czy manipuluje faktami - może mieć taką prywatną opinię o niej.
Mroczny Pasażer - post usunięty i ostrzeżenie za floodowanie
|
Śr mar 25, 2009 13:10 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Nie flooduję tylko domagam się odpowiedzi, którą to zapewnia mi regulamin. WASZ regulamin.
To tak samo jakbyś ty pisał pismo do jakiegoś wyższego urzędu w celu rozwiązania nieścisłości, a oni by ci odesłali pismo z odpowiedzią "chyba nie myśli Pan, że będziemy na to odpowiadać, temat uważamy za zakończony".
Jak byś się czuł?
Dlatego domagam się odpowiedzi w celu wyjaśnienia problemu. A jeśli nie chcesz go wyjaśniać to napisz DLACZEGO. Uzasadnij swoje podejście jak dorosły, wykształcony człowiek.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr mar 25, 2009 13:16 |
|
 |
Sareneth
|
saxon napisał(a): Moderacja sądzi, że jest to określenie mało eleganckie, a nawet pogardliwe. Tym niemniej jeśli ktoś jest w stanie podać dowody, że dana gazeta pisze nieprawdę, czy manipuluje faktami - może mieć taką prywatną opinię o niej.
W całej wypowiedzi nie było jakiegokolwiek dowodu potwierdzającego tezę Twoją i metalika, więc...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Śr mar 25, 2009 13:46 |
|
 |
jogurt
|
Czuję się zniesmaczony....  To jest obrzydliwe i chore. Radziłbym bana i usunięcie tematu...
(nie dla wrażliwych- mówię na poważnie  )
viewtopic.php?t=20469
|
Śr mar 25, 2009 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jogurt napisał(a): Czuję się zniesmaczony....  To jest obrzydliwe i chore. Radziłbym bana i usunięcie tematu... (nie dla wrażliwych- mówię na poważnie  ) viewtopic.php?t=20469
Nie mogłeś tego większymi literami napisać? Weszłem z przekory i żałuję bardzo 
|
Śr mar 25, 2009 21:13 |
|
 |
saxon
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Nie flooduję tylko domagam się odpowiedzi, którą to zapewnia mi regulamin. WASZ regulamin. 1. Kiedy ktoś wkleja ten sam tekst, który jest wycinany, to jest to rodzaj floodowania. Podobnie jak nawiązywanie cały czas do tej samej sprawy, która została uznana za zakończoną. 2. Regulamin nie zapewnia, że każdy i w każdym wypadku otrzyma odpowiedź, czy wyjaśnienie. 3. Nie zamierzam ani publicznie, ani prywatnie wyjaśniać jak identyfikujemy klony. To tak samo - stosując Twoje porównania - jakby żądać od policji podania jak namierzają przestępców. 4. Osoba uważająca, że została zbanowana niesłusznie i bezpodstawnie może: a) bez większego problemu zarejestrować się po raz kolejny i próbować wyjaśniać zaistniałą sytuację w tym wątku b) próbować wyjaśniać zaistniałą sytuację drogą mailową I to możesz zrobić jeśli Ciebie problem dotknie osobiście. Nie mam zamiaru natomiast dyskutować z Tobą na zasadzie "co by było gdybym ja zrobił to, a wy to, a ktoś inny jeszcze tamto, a wy na to tak, to co ja mam zrobić wtedy..." Informuję zatem, że następne poruszenie tego "problemu" skończy się banem - od którego możesz oczywiście się odwołać do redaktora naczelnego portalu - dane są na głównej stronie wiara.pl Sareneth napisał(a): W całej wypowiedzi nie było jakiegokolwiek dowodu potwierdzającego tezę Twoją i metalika, więc...
Ja to widziałem niejednokrotnie w tych gazetach, więc dowodów nie potrzebuję. Więc nie potrzebuję żądać ich od metalika (choć takiego określenia w stosunku do GW bym nie użył). Skoro Ty ich potrzebujesz - to Mu to napisz.
jogurt i grzmot - już nie ma od jakiegoś czasu - i postu i autora
|
Śr mar 25, 2009 22:11 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Informuję zatem, że następne poruszenie tego "problemu" skończy się banem - od którego możesz oczywiście się odwołać do redaktora naczelnego portalu - dane są na głównej stronie wiara.pl Tia, najlepiej postraszyć jak się po ludzku nie chce odpowiedzieć. Cytuj: 3. Nie zamierzam ani publicznie, ani prywatnie wyjaśniać jak identyfikujemy klony. To tak samo - stosując Twoje porównania - jakby żądać od policji podania jak namierzają przestępców.
Dochodzenie policji to zupełnie co innego niż realia phpBB. Tak się składa, że wiem jak można zidentyfikować klona, chciałem tylko zobaczyć czy masz odwagę sam to powiedzieć. Nie jest to nic wielkiego, ale jak widać powiedzieć publicznie nie chcesz żeby zostawić sobie furtkę przy okazji banowania wg własnego widzimisię. Ludźmi pozostającymi w niewiedzy łatwiej się manipuluje.
No więc temat teraz uważam za zakończony. Tak, nie zawsze admin musi mieć ostatni głos.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr mar 25, 2009 23:34 |
|
 |
saxon
|
Zatem przypomnę:
saxon napisał(a): Informuję zatem, że następne poruszenie tego "problemu" skończy się banem - od którego możesz oczywiście się odwołać do redaktora naczelnego portalu - dane są na głównej stronie wiara.pl
i w związku z wcześniejszymi ostrzeżeniami w tym temacie - ban na miesiąc
|
Śr mar 25, 2009 23:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
może to nic takiego, ale co moderacja sądzi o wyrażeniach okreslających polaków per:
prawdziwe polactwo
viewtopic.php?p=423463#423463
czy dla moderacji takie wyrażenie jest obraxliwe i pejoratywne?
|
Cz mar 26, 2009 0:34 |
|
 |
saxon
|
Niezbyt to "eleganckie", że tak powiem, chociaż ujęte w cudzysłów i świadczące o pewnej kulturze. Podobnie jak wiele innych zwrotów na tym forum niestety. Dla przykładu Twoje "esbeckie szambo" kilka postów wcześniej.
Echhhh - obawiam się, że za niedługo może się tutaj pojawić pytanie co moderacja sądzi o tym, że ktoś zanieczyścił powietrze i nie przeprosił 
|
Cz mar 26, 2009 8:31 |
|
|
|