Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 13:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Dlaczego KRK narzuca swoją ideologie państwu. 
Autor Wiadomość
Jeżeli rodzice,opekunowie nie mają nic przeciwko to żadne służby nie powinny mieć prawa zabronić takiego postępowania.
I tu się kończy moja z Tobą dyskusja.
Dostatecznie dobitnie pokazałeś swój kręgosłup moralny.
EOT

Pt mar 27, 2009 19:52

Wartość wartości nie zależy od tego dlaczego są przestrzegane tylko od nich samych.

w każdym razie taka moralność jest mało wartościowa,moralność oparta o
wierzenia,stare legendy bliskowschodnie, jest quasi-moralnością,ale to tylko moja subiektywna opinia i nic więcej.
Marek MRB napisał(a):
Ponadto skąd wiesz dlaczego ich przestrzegam ?

Jeżeli nie ze wzgledu na boga to Masz grzech.

Pt mar 27, 2009 20:03

A żądanie żeby ludzie nie kierowali się tym w co wierzą jest zaślepieniem ideologią - jak w ZSRR.
I co ? Będziemy tak gadać ?

Ja nic nie żądam od inych ludzi ,mogą robić co chcą i nigdy nie powinienem mieć prawa nikomu nic zabraniać, ani nie chce.

Pt mar 27, 2009 20:06

Jasne. To pamiętaj, że nie wolno ci zabronić także okradzenia / zabicia / zgwałcenia etc. siebie samego. Skoro niczego i nikomu to niczego i nikomu.

Ktoś chce Cię zabić? Nie ma sprawy, napisz że się na to zgadzasz i mają go nie sądzić...

Pt mar 27, 2009 20:13

Jasne. To pamiętaj, że nie wolno ci zabronić także okradzenia / zabicia / zgwałcenia etc. siebie samego. Skoro niczego i nikomu to niczego i nikomu

Oczywiście,skoro to dla katolików nie jest jasne ,wyjaśnie .
Każdy człek winien mieć możliwość decydowania o sobie tylko i o nikim więcej,więc nikt nikomu krzywdy bez uprzedniej zgody zainteresowanego
nie może wyrządzić w zgodzie z świeckim prawem (tj. normalnym prawem) ,a jak wyrządzi to odpowiednie słuzby np. żandarmeria
takiego delikwenta poinstru. co i jak żle zrobił i jak zadośćuczyni.

jo_tka napisał(a):
Ktoś chce Cię zabić? Nie ma sprawy, napisz że się na to zgadzasz i mają go nie sądzić...

Oczywiście że tak skoro jest obopólna zgoda ,to gdzie tu przestepstwo?

Pt mar 27, 2009 20:23
Jasne. To pamiętaj, że nie wolno ci zabronić także okradzenia / zabicia / zgwałcenia etc. siebie samego. Skoro niczego i nikomu to niczego i nikomu.

Myślałem, że to oczywiste, ale widać nie dla wszystkich, więc cytuję:"Moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się Twoja".

Od moderatorów nie oczekiwałem wypisywania takich głupot.

Pt mar 27, 2009 20:29

jest zaślepieniem ideologią - jak w ZSRR.

Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich ,odniósł mimo zaślepienia
szereg wielkich sukcesów.

Pt mar 27, 2009 20:30
A wolność osoby trzeciej, bezbronnej ? Jest nieważna ?

Pt mar 27, 2009 20:31

Owszem, z naszego punktu widzenia. Nie z punktu widzenia nazistów..

Mnie czyjeś subiektywne punkty widzenia co do zrobienia z kimś co mu sie podaba nie interesuje.

Pt mar 27, 2009 20:34

Każdy człek winien mieć możliwość decydowania o sobie tylko i o nikim więcej, więc nikt nikomu krzywdy bez uprzedniej zgody zainteresowanego.

Aha. A chwilę wcześniej napisałeś:
Cytuj:
Cytuj:
Co np. z pedofilią? Zostawić każdemu wybór, czy zakazać całemu ogółowi?

Jeżeli rodzice, opiekunowie nie mają nic przeciwko to żadne służby nie powinny mieć prawa zabronić takiego postępowania.

Ciekawe na jakiej podstawie. Od kiedy to zgoda rodzica = zgoda dziecka?

Idąc dalej: jeśli rodzic wyrazi zgodę, można zabić dziecko? To może od razu niech je sam zabije, skoro od jego zgody to zależy? Innymi słowy: dziecko do 16 roku życia TWOIM ZDANIEM jest własnością rodziców i jeśli zechcą, mogą oni je zabić? (później o ile pamiętam wymagana jest także zgoda samego dziecka).

Wystąp o uniewinnienie tej pani, która pochowała w beczkach pięcioro swoich dzieci. Przecież były - zgodnie z Twoimi poglądami - jej własnością.

Grzmot - czytaj może trochę wyżej, niż jeden post...

So mar 28, 2009 9:46

Chciałam zauważyć, że za czyjeś ulgi podatkowe zapłacę swoim podatkiem. Od kogoś on będzie musiał być pobrany, chyba nikt nie ma co do tego złudzeń?

Niby dlaczego miałabym finansować parę homoseksualistów? Rodzinę, która wychowuje dzieci mogę, ale umówmy się, że i tak parze mieszkającej razem łatwiej się utrzymać niż osobie żyjącej samotnie.

Jot_ko ale to działa w obie strony. A kto płaci za ulgi dla instytucji kościelnych? Więc niby czemu mieliby ulgi dla instytucji religijnych sponsorowac swoim podatkiem np. ateiści? Nie da się powiedzieć "Moje podatki ida na to a twoje na tamto". Więc argument dosyć chybiony.

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

So mar 28, 2009 14:38

Od kiedy to zgoda rodzica = zgoda dziecka?
Idąc dalej: jeśli rodzic wyrazi zgodę, można zabić dziecko? To może od razu niech je sam zabije, skoro od jego zgody to zależy? Innymi słowy: dziecko do 16 roku życia jest własnością rodziców i jeśli zechcą, mogą oni je zabić? (później o ile pamiętam wymagana jest także zgoda samego dziecka).
Wystąp o uniewinnienie tej pani, która pochowała w beczkach pięcioro swoich dzieci. Przecież były - zgodnie z Twoimi poglądami - jej własnością.
...

A TWOIM ZDANIEM dziecko to nie obywatel,które ma jednak opiekunów,
którzy o ile sie orientuje do iluś tam lat odpowiadają za swoje dziecko-dla
mnie dziecko może odpowiadać przed sądem jako dorosły,żaden problem ,nie będe protestował--- to tak dla jasności.Co do postu
wcześniejszego jeżeli dziecko nie widzi przeszkód ,rodzice np. uważają że jest na tyle dorosłe (ale jak chcesz,prawa rodziców do dzieci można zlikwidować-jak sobie rzyczysz) do gdzie tu przestępstwo, bo niby kto jest poszkodowany.
I przypomne temat watku, Dlaczego KRK narzuca swoją ideologie państwu? Bo udowodnić że przekonania ma jedyne i tylko słuszne -Boskie
to raczej nie potrafi.

So mar 28, 2009 15:24

wiec idźmy dalej z owym dopuszczaniem i zabranianiem:

kazirodztwo.

A w jaki sposób to komus przeszkadza,jak dwoje lub pięcioro obywateli
ma ochotę na taką zabawe ,to ich wola i prawo.
saxon napisał(a):
pedofilia
.

saxon napisał(a):
zoofilia.

zwierzątka nie mają obywatelstwa,to rzecz,własność właścicieli.
saxon napisał(a):
nekrofilia.

Jeżeli zmarły ,nie wspomniał np. w testamencie że pozwala na takie praktyki,to nadal jego ciało chroni prawo zakazujace naruszalności cielesnej.

saxon napisał(a):
kto ma prawo dopuszczać lub zabraniać? bo zapewne zawsze znajdą się teraz lub za jakiś czas grupy, które odrzucenie takich żądań nazwą brakiem tolerancji ?

Demagogia? Oczywiście, że tak - na użytek tej dyskusji i "argumentów" adwersarzy.

So mar 28, 2009 17:07

Arcana - krótko. Ulgi muszą mieć sens. Można wspierać rzeczy społecznie cenne. Nie ma sensu wspieranie czyichś fanaberii kosztem innych ludzi. I dotyczy to wszystkich przepisów o ulgach podatkowych, w stoaunku do kogokolwiek.

Unternemen:
Rodzic ma prawo opieki nad dzieckiem. Niemniej jak sam wiesz zdarza sie, że je koszmarnie krzywdzi. Władza rodziców nad dzieckiem nie jest i nie może być absolutna. Nie może być zgody na krzywdę niewinnego człowieka.

I wydaje mi się, że to dyskusja zwyczajnie dla prowokacji, więc tym postem uważam ja za zakończoną z mojej strony.

N mar 29, 2009 9:58

Unternemen:
Rodzic ma prawo opieki nad dzieckiem. Niemniej jak sam wiesz zdarza sie, że je koszmarnie krzywdzi. Władza rodziców nad dzieckiem nie jest i nie może być absolutna. Nie może być zgody na krzywdę niewinnego człowieka.

.

Gdzie ja tak pisze,dziecko to człowiek i obywatel i ma takie same prawa z pewnymi tylko ograniczeniami .Nigdzie nie pisze o jakiejś władzy absolutnej.

N mar 29, 2009 12:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona