Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 11:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
 Geneza ateizmu 
Autor Wiadomość

Mam nadzieje że od tego miejsca złośliwości i uwagi personalne się skończą, a zacznie się jedynie merytoryczna dyskusja. Inaczej szkoda Waszego pisania, bo wszystko poleci.

Pn sty 26, 2009 22:04

Czytam taka wypowiedz jak w pierwszym poscie i zastanawiam sie, jaka jest roznica miedzy powiedzeniem, ze katolicy sa uposledzeni bo wierza w bzdury, a powiedzeniem, ze ateisci sa uposledzeni bo odrzucaja wiare w prawde. Otoz nie ma zadnej. Obraza uczuc religijnych jest gleboko niesprawiedliwa. Wasz swiatpoglad jest prawnie chroniony, a nasz nie. Takie wypowiedzi powinny byc tak samo tepione, jak wypowiedzi obrazliwe w stosunku do katolikow (a w zasadzie kazdego niezaleznie od wiary [tudziez jej braku), koloru skory i pogladu). Dochodzi do absurdalnej ytuacji, kiedy kto naprawde ma problem z glowa, moze obrazac innych, ale kiedy zwroci sie uwage na idiotyzm jego wypowiedzi, to jest to "fe".

To jest zwyczajnie nieuczciwe.

Cz mar 12, 2009 1:18

Te wszystkie dyskusje są dla jaj. Wierzący mają gen wiary, a niewierzący - gen niewiary. I nigdy nie będzie porozumienia, bo każda strona z góry wie, że ma rację.
Ale pogadać można :)

So kwi 18, 2009 21:27

Te wszystkie dyskusje są dla jaj. Wierzący mają gen wiary, a niewierzący - gen niewiary. I nigdy nie będzie porozumienia, bo każda strona z góry wie, że ma rację.
Ale pogadać można :)

A jak ja kiedyś wierzyłem to mam dwa sprzeczne geny, czy żadnego? A może zmutowałem?

So kwi 18, 2009 23:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15