Sens objawien, cudów itp.
Autor |
Wiadomość |
CzłowiekBezOczu
|
Niezbadane są wyroki boskie.
|
Wt kwi 21, 2009 20:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
heh, to ma być odpowiedź na moje pytanie?
Wygrałem? Nikt mi sensownie nie odpowie?
|
Wt kwi 21, 2009 20:52 |
|
 |
jumik
|
chudyk napisał(a): No, gdyby Mu na tym zależało to nie mógł by tego zrobić lepiej? Robi to najlepiej jak można. Nie potrafiłbyś zrobić tego lepiej. chudyk napisał(a): Wygrałem?
A tu ujawniasz swoją intencję "dyskutowania", tak?
_________________ Piotr Milewski
|
Wt kwi 21, 2009 22:23 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
@chudyk
Cytuj: Witam 1.) Jaki jest sens objawień Boga? Np: Siostra Faustyna usłyszała głos od Boga, żeby namalowała w pewien sposób Jezusa(kolory z serca, podpis). Jaki sens z tego płynie? Po co ludzkości kolejny obraz Jezusa?
Albo Maryja która kazała dzieciom modlić się.itp... Bracie, sens Objawień Św. Faustyny polega na tym, że wiemy, że mamy w Niebie Kochanego BOGA OJCA, który patrzy na wszystkie Swoje dzieci poprzez pryzmat Miłosierdzia i Miłości. Pragnie Nasz OJCIEC wszystkich zbawić. Nawet oportunistów, jeżeli wykażą, choćby odrobinę dobrej Woli. Cytuj: 1.a)Przecież, Bóg mógł by podać tej Świętej szczepionke na raka lub inną rzecz która uratowała by miliony istnień Ratować ludzi to BÓG chce, ale od piekła. Śmierć jest naszą Śiostrą - jak ja nazywa Św. Franciszek z Asyżu - jest tylko Bramą, dla wielu do szczęśliwszego życia w Raju. Cytuj: 2.) Dlaczego Bóg cudem "ratuje" chorych, a drugich nie? Wybiera sobie? Przecież może usunąć wszystkie choroby.
BÓG nigdy nie zsyła na człowieka większego Krzyża, niż jest on w stanie unieść. Jeżeli człowiek dobrowolnie przyjmuje jakąś Ofiarę - chorobę, to pomaga PANU JEZUSOWI w Dziele Zbawienia. Nieraz BÓG dopuszcza do człowieka jakąś chorobę, która może być efektem popełnionych przez niego grzechów.
Nieraz BÓG dopuszcza do człowieka chorobę by sprowadzić go do Siebie - w celu Nawrócenia.
Nieraz człowiek sam ulega wypadkowi.
Są im inne przypadki.
I w każdym przypadku, jeżeli to jest zgodne z Wolą BOŻĄ i człowiek prosi o to, a niejednokrotnie nawet nie prosi, ale Wierzy w BOGA i Wierzy, że BÓG ma moc go uzdrowić i chce porzucić grzech i dążyć do Świętości BÓG sprawia [b] Wielkie Cuda.
I dzieją się te Cuda nawet bez pośrednictwa Charyzmatyków, których jest ogrom.
I dotyczą one każdej Religii, której Wyznawcy kierują się Miłością i Miłosierdziem.
J 5, 1-18 Uzdrowienie chromego nad sadzawką
1 Potem nastąpiło święto żydowskie i Jezus udał się do Jerozolimy. 2 W Jerozolimie zaś znajduje się sadzawka Owcza, nazwana po hebrajsku Betesda*, zaopatrzona w pięć krużganków. 3 Wśród nich leżało mnóstwo chorych: niewidomych, chromych, sparaliżowanych*, <którzy czekali na poruszenie się wody.
4 Anioł bowiem zstępował w stosownym czasie i poruszał wodę. A kto pierwszy wchodził po poruszeniu się wody, doznawał uzdrowienia niezależnie od tego, na jaką cierpiał chorobę>.
5 Znajdował się tam pewien człowiek, który już od lat trzydziestu ośmiu cierpiał na swoją chorobę. 6 Gdy Jezus ujrzał go leżącego i poznał, że czeka już długi czas, rzekł do niego: «Czy chcesz stać się zdrowym?» 7 Odpowiedział Mu chory: «Panie, nie mam człowieka, aby mnie wprowadził do sadzawki, gdy nastąpi poruszenie wody. Gdy ja sam już dochodzę, inny wchodzi przede mną». 8 Rzekł do niego Jezus: «Wstań, weź swoje łoże i chodź!» 9 Natychmiast wyzdrowiał ów człowiek, wziął swoje łoże i chodził. Jednakże dnia tego był szabat. 10 Rzekli więc Żydzi do uzdrowionego: «Dziś jest szabat, nie wolno ci nieść twojego łoża». 11 On im odpowiedział: «Ten, który mnie uzdrowił, rzekł do mnie: Weź swoje łoże i chodź». 12 Pytali go więc: «Cóż to za człowiek ci powiedział: Weź i chodź?» 13 Lecz uzdrowiony nie wiedział, kim On jest; albowiem Jezus odsunął się od tłumu, który był w tym miejscu. 14 Potem Jezus znalazł go w świątyni i rzekł do niego: «Oto wyzdrowiałeś. Nie grzesz już więcej, aby ci się coś gorszego nie przydarzyło». 15 Człowiek ów odszedł i doniósł Żydom, że to Jezus go uzdrowił. 16 I dlatego Żydzi prześladowali Jezusa, że to uczynił w szabat*. 17 Lecz Jezus im odpowiedział: «Ojciec mój działa aż do tej chwili i Ja działam». 18 Dlatego więc usiłowali Żydzi tym bardziej Go zabić, bo nie tylko nie zachowywał szabatu, ale nadto Boga nazywał swoim Ojcem, czyniąc się równym Bogu.
A tam gdzie są charyzmatycy też za ich pośrednictwem sprawia wielkie Cuda.
W samej jednej Mszy Świętej, w której uczestniczyłem osobiście, BÓG uleczył z raka 70 osób.
W każdej Diecezji nadto odbywają się Msze Święte połączone z Modlitwą o Uzdrowienie, na których jest ogrom cudów.
Ale BÓG nie sprawia Cudu tym, którzy zamierzają trwać w grzechach, a chcą być zdrowi.[/b]
|
Wt kwi 21, 2009 22:25 |
|
 |
w_aldek
|
 Re: Sens objawien, cudów itp.
chudyk napisał(a): Witam 1.) Jaki jest sens objawień Boga?(...)Pozdrawiam i proszę o nie usuwanie niewygodnych pytań.
Witaj. Odpowiem tylko na pierwsze pytanie. Bóg objawia nam siebie, bo chce byśmy Go poznali i odpowiedzieli na Jego uprzedzającą miłość.
Tylko tyle. Aż tyle!
_________________ Nie wiem jak jest w Niebie, mam tylko nadzieję tam dotrzeć
|
Śr kwi 22, 2009 7:57 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Moim zdaniem prawdziwie wierzacemu wszelkie objawienia sa zbedne. Doszukiwanie sie cudow na prawo i lewo wynika chyba z checi "podbudowy" wiary slabej.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr kwi 22, 2009 9:18 |
|
 |
R6
|
A ja dalej nie wiem dlaczego Maryja czasem się myli. Chodzi mi znów o La Salette. W niebie też się będziemy mylić?
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Śr kwi 22, 2009 9:59 |
|
 |
Lot Orła
|
frater napisał(a): Bracie, sens Objawień Św. Faustyny polega na tym, że wiemy, że mamy w Niebie Kochanego BOGA OJCA, który patrzy na wszystkie Swoje dzieci poprzez pryzmat Miłosierdzia i Miłości.
O, a więc już nie wiara tylko wiedza 
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Śr kwi 22, 2009 10:00 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
R6
To nie Mamusia Święta się myli w Objawieniach, tylko nieraz Widzący nie poprawnie (bez złej woli ) relacjonują Je.
Dlatego BÓG np. w Ameryce Południowej daje nam Objawienia za pomocą mrówek.
@Lot Orła
Tak Bracie to wiedza na temat Objawień.
@Dural
Objawienia są dla określonej grupy ludzi. Wielu pozostaje tylko na przekazie Biblijnym, i też są naszymi Braćmi w Wierze.
Dla pewnej grupy to nie wystarcza; chcą już tu na ziemi mieć Łaski Nadprzyrodzone. Proszą o Nie - i dostają Je. Niejednokrotnie dostają Je wbrew własnej Woli, ponieważ są wstanie Je przyjąć. Wydają Oni potem większy `Owoc`.
|
Śr kwi 22, 2009 10:31 |
|
|
|