|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
czy związek z brata zony siostra jest mozliwy?
Autor |
Wiadomość |
artur1987
|
|
Pt kwi 24, 2009 16:21 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
A skąd my mamy to wiedzieć? Kochasz ja? Ona Cię kocha? My Was nie znamy odpowiadanie na pytanie czy Wasz związek jest możliwy to jak wróżenie z fusów po kawie rozpuszczalnej
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pt kwi 24, 2009 18:04 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Ja myślę, że chodzi tu o kwestię prawną. Czy w świetle prawa mogą zawrzeć związek małżeński.
Ale ja z tego co napisał nie mam pojęcia o jaką kombinację osobową chodzi. Brak polskich znaków uniemożliwia mi odczytanie o co chodzi. Brata żony siostra...
Jeśli możesz to napisz to z polskimi znakami, bo nie wiadomo, kto jest kim. Ty jesteś tym bratem? Ale czyim? Żony swojej, brat twego, czy tej siostry. Chyba, że ktoś inny wie jak to odczytać, bo ja naprawdę nie wiem... 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pt kwi 24, 2009 18:25 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
O już wiem... chyba.
Chodzi, o brata żony siostrę, tak?
Jeśli tak, to nie ma przeciwwskazań. Możecie.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pt kwi 24, 2009 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, jasne że możliwy, czyli 2 braci będzie miało za żony 2 siostry i wszystko zostanie w 2 rodzinach:) Powodzenia!!!
|
Pt kwi 24, 2009 21:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nawet znam taki przypadek, 2 siostry bliźniaczki wyszły za mąż za 2 braci NIE-bliźniaków:) Wszyscy się spotykają we czwórkę na grillu, obie pary mają już po 2 dzieci, jest fajnie:)
|
Pt kwi 24, 2009 21:54 |
|
 |
goostaf
|
W mojej rodzinie jest taki przypadek: Brat ojca wziął siostrę matki. Żeby było jaśniej: dwaj bracia poślubili dwie siostry.
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
Pt kwi 24, 2009 22:05 |
|
 |
ten.taki.tam
|
Nawet kiedyś był taki przypadek, ze dwóch braci bliźniaków związali się z dwiema siostrami bliźniaczkami.
Ale najlepsze w tym jest to, ze ich dzieci; kuzynostwo; było pod względem genetycznym niemalże takie samo (bo fenotypowo- wyg. zew. nie do odróżnienia ponoć!) 
_________________ "Neopoganin", Rodzimowierca, człowiek.
|
So maja 02, 2009 9:26 |
|
 |
Witold
|
szumi napisał(a): O już wiem... chyba. Chodzi, o brata żony siostrę, tak? Jeśli tak, to nie ma przeciwwskazań. Możecie.
Eeeem... brata żony siostra? Siostra brata żony to.... żona albo jej siostra
Trochę bez sensu ten słowotok...
Mi się wydaje że chodzi o to czy możliwy jest związek z siostrą żony brata. Z którą to zainteresowany nie jest w najmniejszym stopniu spokrewniony, więc dlaczego nie?
|
So maja 02, 2009 10:42 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|