Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 14:35

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Miliony ludzi nie mają na chleb po rządami PO w Ojczyźnie 
Autor Wiadomość

Post Miliony ludzi nie mają na chleb po rządami PO w Ojczyźnie
jaka na to rada i co szybko trzeba zrobic http://www.niezalezna.pl/article/show/id/19757

N kwi 26, 2009 7:41
Post Re: Miliony ludzi nie mają na chleb po rządami PO w Ojczyźni
Marian17 napisał(a):
jaka na to rada i co szybko trzeba zrobic http://www.niezalezna.pl/article/show/id/19757

patrząc globalnie na problem - miliony ludzi zginą jeszcze w tym roku nie na choroby, w wypadkach czy z powodu braku pieniędzy na chleb.

Z powodu braku dostępu do wody pitnej.
zostawmy to, przytocze kawałek kazania niedzielnego które kiedys słyszałem:

1. Są osoby na swiecie które za pół bohenka chleba będą pracowac cały dzień, żeby nakarmic siebie i swoje dzieci.

2. Są osoby (w polsce) które nie bedą pracowac cały dzien za bohenek chleba bo sie nie oplaca, lepiej krytykowac wszystkich i wszystko na około.

3. Są osoby na swiecie, którym jak zaproponujesz prace za bohenek chleba - zadzwonią na 112 bo masz coś z głową, żeby proponowac
tak nędzne wynagrodzenie za dzienną pracę.

świata nie zmienie, nie pomagam dzieciom w afryce, i nie krytykuje rządu jaki by on nie był, nie jestem ksiedzem, zeby prawic Ci kazania, Biblie czytam sporadycznie raz miesiąc.

Ale ciesze sie, że żyje w tym spokojnym zakątku europy środkowo wschodniej, gdyym miał narodzic sie jeszcze raz to wybrałbym boliwie albo australie, bo polskie zrzędzenie jest nie do wytrzymania, sam nieraz
krytykuje kazdego mimo ze nie ma ku temu powodu.

N kwi 26, 2009 8:41
Głosowałem Na PO, byłem w pełni swiadomy tego, że bedzie cyrk niezaleznie kto bedzie u wladzy.

N kwi 26, 2009 8:43

Post Chleb nie dla biednych
nie chodzi o cyrk lecz o to że za rzadów PiS ilość ubogich systematycznie malała a za rządów PO rośnie w szybkim tempie

N kwi 26, 2009 9:10

Post Re: Chleb nie dla biednych
Marian17 napisał(a):
nie chodzi o cyrk lecz o to że za rzadów PiS ilość ubogich systematycznie malała a za rządów PO rośnie w szybkim tempie

Wiarygodne dane statystyczne jeśli łaska.

N kwi 26, 2009 9:16
Marian17 napisał(a):

Nie dostrzegłeś kryzysu światowego?...klapki na oczach?

N kwi 26, 2009 9:18

Marian17 napisał(a):

Tak jak na całym świecie w tej chwili...
Bez znaczenia, czy rządzi PiS czy PO. Gdy rządził PiS, światowa gospodarka prosperowała, gdy rządzi PO - trwa kryzys. Gdyby w 2005 roku PO wygrało wybory to za ich rządów gospodarka w Polsce szła by w górę, a gdyby w 2007 wybory wygrał PiS - to za ich rządów trwałby kryzys...

To naprawdę naiwne wierzyć, że to która partia rządzi ma tu cokolwiek do rzeczy.

N kwi 26, 2009 11:14
To naprawdę naiwne wierzyć, że to która partia rządzi ma tu cokolwiek do rzeczy.

To może niech wróci PZPR jesli nie ma to żadnego znaczenia?

N kwi 26, 2009 11:27
To może niech wróci PZPR jesli nie ma to żadnego znaczenia?

Sądzisz, że światowe kryzysy w latach 1973,1978,1987 nie przyczyniły się do rozwalenia systemu komunistycznego?
PZPR musiała się z nimi borykać, tyle, że reżimowe media o tym nie informowały.

N kwi 26, 2009 11:41

Post macie rewelacyjne argumenty - kryzys
kryzys tu nie ma nic do rzeczy, gdzie go widzisz w Polsce?
bo w innych sąsiednich krajach ich CBOS nie ma tak strasznych wieści
pod pretekstem kryzysu eliminuje sie Polaków i unicestwia Naród

N kwi 26, 2009 15:22

Post Re: macie rewelacyjne argumenty - kryzys
Marian17 napisał(a):

A sio moherkowy socjalisto . Jasa bieda do diaska? Kurdesz , patrze przez okno i do łowiska ze smażalnia rybek podjeżdżają auta za , lekko licząc , 50 000 jedno za drugim. A to nie Warszawa , tylko południe Opolszczyzny ;-)
NORMALNYM ludziom jest ok. Natomiast emerytom- pasożytom ( co to PRL budowali , a jak im [cenzored] wyszło to po nasze pieniądze ręce wyciągnęli) , rencistom "na dwie lewe rączki chorym" , alkoholikom i inszym menelom , idiotom którym sie uczyć nie chciało , eks- PGR owcom na złodziejstwie wychowanym , i całemu temu roszczeniowo nastawionym tłumom na pewno jest źle. I mam nadzieje że będzie jeszcze gorzej. tak źle , ze wezmą eis do roboty - albo szlag ich trafi.
A ty więcej nie słuchaj wiadomego radyjka. To szkodzi :-D

N kwi 26, 2009 16:01
zbanowany na stałe

Marian17 napisał(a):

Człowieku co ty czytasz lub słuchasz, że takie głupstwa wypisujesz?
Natychmiast przestań się tym "czymś" bawic, bo ci zaszkodzi na zdrowiu!!

N kwi 26, 2009 16:05

Jacku Rakoczy, mam prośbę, żebyś starał się jednak trzymać trochę wyższy poziom swoich postów. I nade wszystko nie mieszaj do tego "wiadomego radyjka", bo nijak to się ma do tematu

N kwi 26, 2009 16:34
eu_geniusz napisał(a):
Marian17 napisał(a):

Człowieku co ty czytasz lub słuchasz, że takie głupstwa wypisujesz?
Natychmiast przestań się tym "czymś" bawic, bo ci zaszkodzi na zdrowiu!!

Pomroczność jasna...:D
A co czyta - Gazetę Polską.
Jacek Rakoczy myli się w ocenie.
Owe "wiadome radyjko, choć zupełnie się z nim nie utożsamiam, prezentuje, co by nie powiedzieć wyższy poziom.
Ludzie skupieni wokół Gazety Polskiej mają ogromny wachlarz wrogów, antypolaków, prokurujących wszelkie zło - od RM z o. Rydzykiem poczynając na Donaldzie i PO kończąc.

N kwi 26, 2009 16:49

Jacku Rakoczy, mam prośbę, żebyś starał się jednak trzymać trochę wyższy poziom swoich postów. I nade wszystko nie mieszaj do tego "wiadomego radyjka", bo nijak to się ma do tematu

OK. Ale takie teksty są rodem właśnie stamtąd. Na pewno to wiesz ;-)
BTW , z ogólnym a agresywnym płaczem p.t. "PO niszczy Naród" nie sposób polemizować "na poziomie" . Bzdurę trzeba tępić ostro.
Podejrzewam , ze autorowi wątku zabrano rentę i kazano się zabrać do roboty, albo coś w podobnym stylu. Jako współwłaściciel prywatnej firmy jestem na ten typ ludzi uczulony. i opisałem ich jak opisałem. Może jedynie przesadziłem wobec emerytów - w końcu nie ich wina ze urodzili się i pracowali w PRLu.

N kwi 26, 2009 18:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona