Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:32

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
Mamy rysy na, zdawało by się, monolicie PO.
Wczorajsza pogawędka Nitrasa, Zaręby w programie TVN24 tryskała jadem i inwektywami.
Jeśli prawda jest to co powiedział Zaręba o Nitrasie i PO, to tylko się modlić i czekać na spokojną śmierć.
Zaręba odkrył kulisy polityki PO i zaleciało fetorem jak z szamba.
Ta perfumeryjna fasada okrywa fekalia kuchni politycznej PO.
Na zewnątrz eleganccy, ułożeni , kulturalni w w środku toczy ich rak.

Wyższej rangi politycy odchodzili z PiS i rewolucji nie było, a Ty się fascynujesz kłotnią o wpływy?
P. Zaręba był aktywnym działaczem PO, od 1998r z jej nominacji był radnym, posłem w dwu kadencjach, senatirem.....oslepł przez przez okres 11 lat na nieprawidłowości w PO? :D

Wt kwi 28, 2009 8:22
Dodam jeszcze, że p. Zareba przez 5 lat (2001-2006) był przewodniczącym PO w woj. zachodniopomorskim....to kto zatem był głównym twórcą owego szamba?

Wt kwi 28, 2009 8:29
Jak tylko coś się wytknie PO to zaraz następuje komentarz typu "A u was to biją murzynów"
A o to czy oślepł, czy nie to pytaj Zarębe nie mnie.
Na pewno jest to wojna o wpływy, ale nie zmienia faktu, iż odchylił kołderkę i wyleciał smród skrzętnie ukrywany.
PO zgrywa się na uczciwych i szlachetnych, a kuchnia polityczna u nich identyczna jak u wszystkich formacji.
Jasna rzeczą jest, że zaraz z Zaręby zrobicie wariata, mitomana oraz karierowicza bo sytuacja jest wielce ambarasująca.

Wt kwi 28, 2009 8:31
Oj, widzę, że zabolało.
Jak tylko coś się wytknie PO to zaraz następuje komentarz typu "A u was to biją murzynów"
Na pewno jest to wojna o wpływy, ale nie zmienia faktu, iż odchylił kołderkę i wyleciał smród skrzętnie ukrywany.
PO zgrywa się na uczciwych i szlachetnych, a kuchnia polityczna u nich identyczna jak u wszystkich formacji.
Jasna rzeczą jest, że zaraz z Zaręby zrobicie wariata, mitomana oraz karierowicza bo sytuacja jest wielce ambarasująca.

Ani nie zabolało :) .... ani kontrargument typu "u was biją murzynów".
Jestem pragmatyczką i nie oczekuję aniołów, wybawicieli, w polityce, którzy "z troską pochylą się nad moim losem" :D
To Ty chcesz kreować ludzi PiSu stojących ponad naturalnymi ludzki przywarami, w rodzaju "człowiek o moim dorobku" i oczekujesz stworzenia przez nich jakiejś namiastki kraju powszechnej szczęśliwości.
Każda partia ma smrodek pod kołderką...
Ja tylko nie chcę, aby mi ktoś dyktował jak mam myśleć, robić, co oglądać, co czytać, bo w przeciwnym razie usłuszę: ZOMO, chołota, układ, ciemny lud.

Wt kwi 28, 2009 9:40
To Ty chcesz kreować ludzi PiSu stojących ponad naturalnymi ludzki przywarami, w rodzaju "człowiek o moim dorobku" i oczekujesz stworzenia przez nich jakiejś namiastki kraju powszechnej szczęśliwości.

Alus, w tym momencie normalnie mijasz się z prawdą. Znasz moje wcześniejsze wypowiedzi a udajesz, że nie wiesz co napisałem i potem piszesz takie androny.
Nie raz nie dwa pisałem iż nie uważam PiS za uosobienie ideału. Zawsze piszę, że wybieram mniejsze zło, więc nie wypisuj bzdur na użytek socjotechnicznych sztuczek.
Jakbyś była uważna, to byś zauważyła, że ośmieszyłem Fotygę a w ostatnim moim poście napisałem, iż kuchnia polityczna każdej formacji jest identyczna, więc nie kłam w żywe oczy, bo wstyd.

Wt kwi 28, 2009 10:34
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Ja w w stanie wojennym miałem 26 lat, więc mogę z autopsji opisywać tamte realia a wielu userów robiło w pieluchy i mają czelność tu autorytatywnie wypowiadać się na ten temat.

Wielki Opozycjonisto! Internowano solidarnościową wierchuszkę! Tych ważnych! Natomiast p. J Kaczyński utrzymuje ze do tejże wierchuszki należał. Że ma "wielkie zasługi", co jest oczywista nieprawdą. Był, w najlepszym razie , pionkiem. A w najgorszym TW "Balbina".

chłopaku niedrogi, to niech historycy słuszni napiszą biografię Wałęsy a mieli taką sposobnośc przez ponad 15 lat, ale żaden się nie wychylił.
Niech Niesiołowski z trybuny sejmowej, nie boi się powiedzieć jak to uczynił Kaczyński jakim to złym opozycjonistą był Jarek czy Lech.
Ty to sobie co najwyżej tutaj możesz poszczekać, przywołując mysli światłych ideologów trockistowskich z znanej nam Gazety co to jest warta.
Fakty, argumenty a nie ideologiczny bełkot się liczą.
Przeczytaj książkę jedną i drugą, posłuchaj co ludzie mówią o Wałęsie z jego wioski, zapoznaj się z tym co sam Wałęsa mówił o sobie, jeszcze pare lat temu. I zamilcz.

Śr kwi 29, 2009 6:10
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

osiris napisał(a):
Oj, widzę, że zabolało.

Ani nie zabolało :) .... ani kontrargument typu "u was biją murzynów".
Jestem pragmatyczką i nie oczekuję aniołów, wybawicieli, w polityce, którzy "z troską pochylą się nad moim losem" :D
Ja tylko nie chcę, aby mi ktoś dyktował jak mam myśleć, robić, co oglądać, co czytać, bo w przeciwnym razie usłuszę: ZOMO, chołota, układ, ciemny lud.

Ty Alus jak widzę ciiągle myślisz, robisz, ogladasz i czytasz to co Ci podysktują.
Już przygotowana na następne manipulacje Blacerowicza? "Polska pępkiem świata"?
Przypomnę, że pan Tusk rozwiązał koło PO w Sopocie sam z niego wystepując. Przypomnę, ze kilkunastu członków PO już w tej kadencjzostało wydalonych z tej partii za różne podejrzenia.
Ale co tam...

http://niepoprawni.pl/blog/80/jak-zmani ... -2007-roku

Śr kwi 29, 2009 6:15
Zobacz profil WWW
Fakty, argumenty a nie ideologiczny bełkot się liczą..

"Ideologiczne bełkoty" blogerów z portalu "niezależni" stanowią owe fakty?

Śr kwi 29, 2009 6:37
zbanowany na stałe

kosiarz napisał(a):
Fakty, argumenty a nie ideologiczny bełkot się liczą..

"Ideologiczne bełkoty" blogerów z portalu "niezależni" stanowią owe fakty?

Tak, tam są zawarte fakty, linki, liczby, nazwiska itp itd...jeżeli kłąmią to obal je a nie jak zawsze oczerniaj.

Śr kwi 29, 2009 6:42
Zobacz profil WWW
Tak, tam są zawarte fakty, linki, liczby, nazwiska itp itd...jeżeli kłąmią to obal je a nie jak zawsze oczerniaj.

Według Ciebie i podobnie Tobie myślących, są to fakty....ja traktuję je jako pomówienia i oczernianie.....
vide dla was rewelacje wiejskich "świadków" nasikania przez 8 letniego Wałęsę do chrzcielnicy to niezbite fakty, potwierdzające brak wiary, według mnie horrrrrrendalny bzdet.

Śr kwi 29, 2009 8:03
Dostarczyciele tych niezbitych faktów, liczb, nazwisk, prokurują w efekcie konieczność przyznania się do kłamstw :D
http://www.gazeta.pl/0,0.html
A wszystko przez "młodą damę, która uznała, że w Polsce o wszystkim decyduje Bruksela".
http://wiadomosci.onet.pl/1960974,11,item.html
I wykształciuchów prawników popierających ową damę.

Śr kwi 29, 2009 8:22
Tym samym można rzec, że szacunek należy się także sądom za czasów stalinowskich, bo przecież w każdej sytuacji należy się szacunek dla sądu.
Jest idiotyzmem uznawać, iż sądy są nieomylne, bo po by ustanawiano instytucje odwoławcze?
Gdyby sprawa przebiegała w normalnym trybie a nie jak za stanu wojennego, to wynik mógłby być zgoła odmienny.
Już podważenie wyroku przez Sąd Okręgowy daje do myślenia.

Śr kwi 29, 2009 9:03
Tym samym można rzec, że szacunek należy się także sądom za czasów stalinowskich, bo przecież w każdej sytuacji należy się szacunek dla sądu.
Jest idiotyzmem uznawać, iż sądy są nieomylne, bo po by ustanawiano instytucje odwoławcze?
Gdyby sprawa przebiegała w normalnym trybie a nie jak za stanu wojennego, to wynik mógłby być zgoła odmienny.
Już podważenie wyroku przez Sąd Okręgowy daje do myślenia.

Zdecydowanie daje do myślenia.....zwłaszcza zrównanie prawa do ocen sądów w demokratycznym kraju do sądów reżimu stalinowskiego :o

Śr kwi 29, 2009 9:23
zbanowany na stałe

Stalinowskimi to nasze sady by znów były, gdyby Kaczyńskimi udało się na nich położyć łapę. Jarosław ma takie dyktatorskie zapędy i na dodatek okazuje się chamem.
Tylko cham może mówic na sędziego sadu "młoda dama". Każda osoba zasiadająca w takim miejscu, niezależnie od wieku, reprezentuje majestat RP.
Kaczyński wolałby by reprezentowała "majestat" IV RP (chorego wymysłu PiS). Na szczęście nie ma powrotu do stalinowskich tradycji i uzależnienia całej władzy od jednego dyktatora.
Kaczyński marzy by sedziami zostawały osoby pokroju Andrzeja Kryże, spolegliwego komunistycznym władzom sędziego, syn stalinowskiego bandyty w sędziowskiej torze Romana.
To za czasów Kaczyńskiego ten osobnik (Andrzej) sprawował funkcję sekretarza stanu w MS. Wtedy to wystarczyłby jeden telefon "wicie rozumicie, tow. Jarosław oczekuje korzystnego wyroku" i już byłoby po sprawie.
Jeżeli więc chodzi o poruszenie sprawy stalinowskich sądów, to osirisie bądź ostrożny. To Kaczyński otaczał się takimi osobnikami jak Kryże-syn. Co prawda Stalin zmarł przed osiągnięciem pełnoletności Kryże-syna. Na szczęscie, bo kto wie czy syn nie stałby sie taką sama hieną jak ojciec, chociaz i tak niedaleko upadło jabłko od jabłoni.

Śr kwi 29, 2009 10:05
zbanowany na stałe

Nowy spot PiSu sugeruje, że Palikot to "twarz" PO w wyborach do Europarlamentu.
Znów PiS kłamie, bo Palikot nie kandyduje :D Nie dziwie sie jednak, bo PiS żyje z kłamst :)

Pokażmy zatem twarz przyszłej (oby niedoszłej) europarlamentarzystki z ramienia PiS-u:

"Wielkie mocarstwa Niemcy, Francja, Wielka Brytania i Włochy chcą utworzyć supermocarstwo bezbożne i niemoralne.

Jesteśmy świadkami dążeń do zmniejszenia naszej liczebności do minimum, kiedyś określonego na 15 mln poprzez zmuszanie do emigracji młodych w większości wykształconych Polaków oraz brak bezpieczeństwa zdrowotnego dla pozostałych, zwłaszcza starszych i chorych, co realizuje konsekwentnie PO.

Jaka ma być Polska, zależy od nas, naszej wiary i współpracy z Panem Bogiem. Matka Boża nie opuszcza swoich pomocników i współpracowników, czego mamy widoczne przykłady po tym, co się dzieje w Toruniu. To świadectwo, jakie daje nam życie i działalność Ojca Dyrektora, nie tylko daje nadzieję wbrew przeciwnościom, ale powinno mobilizować każdego.
"

Urszula Krupa Nr. 1 PiS do PE z okręgu nr. 6

Naprawde wolałbym Palikota z wibratorem od tej nieco psychicznie niedojrzałej wyznawczyni Ojca Dyrektora

Śr kwi 29, 2009 13:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 100  Następna strona