Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
I proszę...taka ogromna obraza, bo ktoś nie dodał Prezydent Lech kaczyński, premier Kaczyński...a pisowcy bez skrępowania piszą "ryży".... a Kamyk śpi.
To klasyczny przykład szacunku do władzy w wydaniu pisowskim.

So maja 09, 2009 15:50
często zwracałem uwgę moderacji na niewybredne sdłownictwo uzywane wobec polityków pisu, tym razem proszę o pisanie z szacunkiem dla premiera
pamiętajmy o godności urzędu
o szacunku dla urzędu czy mandatu senatorskiego czy poselskiego

ALUŚ MA RACJĘ
Kamyk obudź się, bo nie przystoi pisać tak o premierze

So maja 09, 2009 16:50
I proszę...taka ogromna obraza, bo ktoś nie dodał Prezydent Lech kaczyński, premier Kaczyński...a pisowcy bez skrępowania piszą "ryży".... a Kamyk śpi.
To klasyczny przykład szacunku do władzy w wydaniu pisowskim.

Aluś, Tuskowi tak strasznie - jak nigdy - zależy na obecności Prezydenta, że nawet mówiąc w TV o zaproszeniu wyrecytował, iż będzie tam napisane Pan Prezydent Lech Kaczyński, a nie Obywatel Lech Kaczyński.
Co za Wersal, tylko szkoda, że dopiero jak ma w tym swój partykularny interes.
Jak w przyszłości będzie inna sytuacja, gdzie będzie czarna polewka dla Prezydenta na pewno "przez pomyłkę" znów napiszą, że zaproszenie jest dla Obywatela Lecha Kaczyńskiego.
Ten fałsz i hipokryzja to aż śmierdzi z daleka.

So maja 09, 2009 16:58
A jak to się ma do mojej uwagi o braku szacunku?

So maja 09, 2009 17:26
A jak to się ma do mojej uwagi o braku szacunku?

Gdyby tutaj napisać proporcjonalnie tyle inwektyw w stronę Tuska co dostało się Kaczyńskim teraz i za ich rządów, to nie starczyło by prądu na serwerze.
Skąd ta nagła wrażliwość u POddanych PREMIERA TUSKA opromienionego przez słońce Peru?

A teraz jakby lekko z innej beczki.
Zauważyłem że Premier schudł i nie wygląda najlepiej.
Czyżby go tak przygniotły sukcesy?

So maja 09, 2009 17:33
Gdyby tutaj napisać proporcjonalnie tyle inwektyw w stronę Tuska co dostało się Kaczyńskim teraz i za ich rządów, to nie starczyło by prądu na serwerze.
Skąd ta nagła wrażliwość u POddanych PREMIERA TUSKA opromienionego przez słońce Peru?

Wskaż mi choć jeden mój post w którym używałam inwektyw wobec Prezydenta L. Kaczyńskiego, lub premiera J. Kaczyńskiego?
Ocenia postępowania, zachowań, wypowiedzi, a ubliżanie to zupełnie inna kategoria.

So maja 09, 2009 17:40
Przymiotnik "Ryży" to nie ubliżanie jeżeli o to stwierdzenie właśnie chodzi?
Zresztą Tusk chudnie i łysieje, więc nawet nie będzie do niego to pasowało.
Nie wiem, czy tego nie widzicie, ale gaśnie w oczach i nie piszę tego z przekory.

So maja 09, 2009 17:45
zbanowany na stałe

Przymiotnik "Ryży" to nie ubliżanie jeżeli o to stwierdzenie właśnie chodzi?
Zresztą Tusk chudnie i łysieje, więc nawet nie będzie do niego to pasowało.
Nie wiem, czy tego nie widzicie, ale gaśnie w oczach i nie piszę tego z przekory.

Przymiotnik "stalin" w stosunku dpo Kaczyńskich to też nie ubliżanie. To stwierdzenie faktu oczywistego :) Ci dwaj panowie mają niestety podobny do Stalina tok myślenia. Dyktatura to coś co im się marzy, a ta cała banda wokół nich to nic innego tylko Biuro Polityczne KCKPZR.
Stalin podobnie jak Kaczyńscy (PiS) korzystał z archiwum carskiej ochrany. Dzisiaj PiS notorycznie korzysta z archiwum SB. Stalin doskonale wiedział, że to archiwum jest niedoskonałe, ale idealne by trzymać w szachu oponentów. Kaczyńscy (PiS) robią to samo co Stalin i jestem pewien, że tak samo jak on zdają sobie sprawę z niedoskonałości ubeckich dokumentów.
Czegóż jednak bolszewik nie zrobi dla władzy? Bolszewickie natchnienie otrzymali obydwaj bracia od swojego tatusia. no bo jak to jest możliwe, że AK-owiec dostał wille na Żoliborzu i pracę na wyższej uczelni w czasie gdy jego koledzxy siedzieli w pierdlu?
Palikot przegina, ale fragmenty pracy doktorskiej p. Lecha Kaczyńskiego sa wymowne. Wychowany w duchu bolszewizmu, pisał tak jak mu wychowanie dyktowało - po bolszewicku.
Jego braciszek bliźniak nie mając obecnie władzy zachowuje się jak niespełna rozumu. Jeździ po Polsce i bredzi, na dodatek chyba nie wie o czym. Czego przykładem jest cytat w moim podpisie.
Chory PiS jest efektem choroby jego założycieli.

Taki dowcip:
Kiedy Jacek i Placek chcieli ukraść księżyc, na ich drodze stanęła czarownica z kotem na ramieniu.
Jeden wybrał kota, drugi czarownicę :D

So maja 09, 2009 20:02

sweet - wygrana w wyborach ozncza wygraną w wyborach...
a jak się wygrywa wybory?
po pierwsze muszą być wolne i po drugie trzeba zdobyć większość w parlamencie....

Mogłeś takie zastrzeżenia umieścić w ankiecie, pewnie wyniki byłyby inne. Ja rozumiem miażdżącą wygraną jako "wzięcie zdecydowanej większości tego, co było do wzięcia". I obawiam się, że tak mogły postrzegać to również inne osoby biorące udział w Twojej ankiecie.

outsider napisał(a):
z niewiadomych dla mnie przyczyn rocznicę wyborów z 4 czerwca zaczyba się traktować tak, jakby
1 - te wybory były wolne
2 - jakby większość miejsc w parlamencie zdobyła solidarność

Nie zauważyłem takiego zjawiska, ale wcale by mnie ono nie dziwiło. Uważam, że w historii często "podkolorowuje" się własne zwycięstwa.

outsider napisał(a):
a to oszałamiające, miażdżące zwycięstwo to 166 miejsc w sejmie....

(senat wiadomo - wolne wybory i zwycięstwo mażdżące 99-1)

Nawet dzisiaj podaje się dwie dane: partia X zdobyła N% głosów, co przekłada się na M miejsc w parlamencie. "Wyjątkowość" tamtych wyborów polegała na takim algorytmie odwzorowania N na M, że miażdżąca większość zdobytych głosów nie przekładała się na większość miejsc w parlamencie. Ale przecież obecnie też są różne ordynacje i nie można stwierdzić, że 50% głosów to 230 posłów danej partii.

outsider napisał(a):
już kiedys o tym rozmawialiśmy i jak mi się zdaje nie doszlismy do porozumienia i nie udało się nam ustalic jakiejś daty - jakiegoś dnia, który bezsprzecznie moznaby uznać za symboliczny dzień niepodległości - odzyskania wolnośći spod sowieckiej okupacji

Taki minus zmian ewolucyjnych. Po części zgadzam się z CzłowiekiemBezOczu, że
CzłowiekBezOczu napisał(a):
Ja tylko dodam że jedyną prawdziwą rewolucję przeprowadzono u ruskich ( i może we Francji) Tam wyrżnięto do nogi przedstawicieli poprzedniej władzy czym zabezpieczono się przed powrotem i roszczeniami różnych jej spadkobierców. U nas nie było rewolucji tylko dogadanie sie z chłopakami z pzpr-u w efekcie czego mamy wysyp różnych afer, powiązań, układów, układzików oraz podejrzanych "biznesmenów" rodem z prl. A jeszcze niektórzy się chwalą jak to zapobiegli krwawej rewolucji.

Po części, bo druga strona bilansu to efekty rewolucji u Ruskich czy we Francji i mojej ocenie nasza bezkrwawa wypada zdecydowanie lepiej. Dlatego uważam, że jest się czym chwalić, a aby nie podgrzewać atmosfery dyskusji nie będę pisał, jakie mam zdanie o fanach rozwiązań radzieckich ;)

So maja 09, 2009 23:48

a stoczniowcy panie premierze zapraszają do gdańska :D

Z tymi stoczniowcami to prawie jak z Armią Czerwoną - wyzwolili nas spod okupacji, ale każą sobie płacić słone rachunki przez długie lata ;) Podkreślam prawie (nawiązanie do znanej reklamy), aby nikt mi nie zarzucał brzydkich porównań.

Swoją drogą, ciekawy jestem, ilu z obecnych stoczniowców brało udział w strajkach lat 80? Ilu z obecnych działaczy stoczniowej Solidarności było wówczas w Stoczni?

So maja 09, 2009 23:59

Z tymi stoczniowcami to prawie jak z Armią Czerwoną - wyzwolili nas spod okupacji, ale każą sobie płacić słone rachunki przez długie lata ;) Podkreślam prawie (nawiązanie do znanej reklamy), aby nikt mi nie zarzucał brzydkich porównań.

Osobiście mam dosyć dotowania tej "kolebki". Skoro nie potrafią zarabiać na budowie statków to dosyć tego! pracowników szkoda , ale z drugiej strony mam tam znajomego z wojska. Cyrki jakie tam odchodziły przy "pracy" wołały o pomstę do nieba. Zwykle wyglądało to tak że z 20 pracowników 5 pije po cichu , 5 leczy kaca po wczorajszym piciu, 5 udaje ze cos robi a 5 to związkowcy na etatach ;-D. kumpel nie wytrzymał, bo go to wkurzało i zmienił robotę. :-) - taki niedzisiejszy :-)
BTW: ostatnim rządem który przydzielił "pomoc" stoczni ( wiedząc juz , ze nielegalnie! ) był oczywiście PiSowski rząd Marcinkiewicza :-)
A za kasę wpakowana w ten burdel można by 3x zbudować autostradę Kraków - Warszawa - po dzisiejszych cenach. Tusk niepotrzebnie ustępuje zadymiarzom. Batalion prewencji i gumowe kulki to byłaby najlepsza odpowiedź.

N maja 10, 2009 6:43
Cytuj:
mam tam znajomego z wojska............

A więc inwigilacja trwa nadal.
Jeśli takie osoby maja oceniać coś czego nigdy nie zaznali, czyli pracy, to przepraszam bardzo.

A wracając do TUSKA.
Zrozumiał, że sam się wykluczył z uroczystości i teraz na siłę szuka rozwiązania ażeby wyjść z twarzą.
Biedaczysko.

N maja 10, 2009 9:55
Rakoczy ujawnił:
Cytuj:
mam tam znajomego z wojska............

A więc inwigilacja trwa nadal.
Jeśli takie osoby maja oceniać coś czego nigdy nie zaznali, czyli pracy, to przepraszam bardzo..

Ale Ty osiris czasem walisz kulą w płot :D
"znajomy z wojska" - to 99% ludzi zrozumie z obowiazujacego poboru 2 letniego, nie zawodowego żołnierza.

N maja 10, 2009 10:36
zbanowany na stałe

Jakbyś nie wiedziała, ze zwolennicy PiS-u wszędzie wietrza spiski. To chora partia nieszczęśliwych kretaczy :D

Tusk zrejterował, trochę mi sie to nie podoba, ale !!
No własnie wczoraj w Szczecinie tzw. stoczniowcy-związkowcy (bohaterzy PiSowskiego spotu) w liczbie dwóch zrobiło zadymę. Dwóch warchołów zakłóciło imprezę PO.
Kim sa dzisiejsi związkowcy mozna sie przekonac czytając:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3501 ... ialku.html

Nieroby sie przestraszyły. To takie proste brac grubą kasę siedząc na stołku i udając, ze robi się cos dla innych.

N maja 10, 2009 11:02

To chora partia nieszczęśliwych kretaczy

Oskarżenia muszą być podparte dowodami. Proszę więc o dowody, że PiS jest partią krętaczy. W przeciwnym razie będę musiał uznać to za oszczerstwo i wyciągnąć odpowiednie konsekwencje

N maja 10, 2009 12:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 100  Następna strona