Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 13:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
eu_geniusz napisał(a):
To chora partia nieszczęśliwych kretaczy

Oskarżenia muszą być podparte dowodami. Proszę więc o dowody, że PiS jest partią krętaczy. W przeciwnym razie będę musiał uznać to za oszczerstwo i wyciągnąć odpowiednie konsekwencje

A tytułowanie premiera wybranego w demokratycznych wyborach per "ryży" nie przeszkadza Ci zupełnie?

N maja 10, 2009 12:43
zbanowany na stałe

Dowodem jest niedawny wyrok sadu nakazujacy PiSowi przeprosiny za kłamstwa w spocie wyborczym. Kretacz to inaczej kłamca.
Oto i wystarczający dowód, a gdyby poszukać to miałbym wiecej takich dowodów.
Wymienię kilka najsłynniejszych:
- Nie bedzie koalicji z Samoobroną (Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
"Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD.")

- 20.10.2005 Jarosław Kaczyński w wypowiedzi dla PAP mówi: "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo."
i wiele wiele innych kłamstw...

N maja 10, 2009 13:11

@Alus - "ryzy" nie jest oszczerstwem. Może być co najwyżej niegrzeczne - i jako takie je poprawiłem. Swoją drogą jest specjalny dział do uwag do moderacji, ostatecznie jest PW

@eu_geniusz - to nie jest żaden dowód na Twoje oskarżenie. Wykazałeś jedynie sprzeczność pomiędzy tym, co mówi a co robi Jarosław Kaczyński. To nijak się ma do członków tej partii

Ostatnio edytowano N maja 10, 2009 13:15 przez Kamyk, łącznie edytowano 1 raz

N maja 10, 2009 13:15
Ryży to nie oskarżenie i deformacja psychiczna lub fizyczna tylko zapożyczenie z języka rosyjskiego, jeśli już.
A rudy przecież jest, no chyba że potraktujemy to cechę jako dysfunkcję, bo tak strasznie o to walczysz jak o Częstochowę.
A pisanie, że kolega z wojska śmieszy mnie, bo wystarczyło napisać kolega, który tam pracuje.
Czy Rakoczy za każdym razem będzie nam ujawniał którego kolegę, gdzie zapoznał?
Jeżeli podkreślił ten fakt to dla jakiegoś celu, a nie żeby chlapnąć, że zapoznał go podczas służby wojskowej, bo to nic nie wnosi do jego wiarygodności znaczy tego kolegi.

N maja 10, 2009 13:15

Rakoczy ujawnił:
Cytuj:
mam tam znajomego z wojska............

A więc inwigilacja trwa nadal.
Jeśli takie osoby maja oceniać coś czego nigdy nie zaznali, czyli pracy, to przepraszam bardzo.

Czy ty jednak aby na pewno się dobrze czujesz? Znajomy z wojska to kumpel ze służby wojskowej. Z zawodu ślusarz i mechanik. Nie byle jaki zresztą - teraz zaocznie na polibudzie studiuje. Pracował w zakichanej "kolebce" i uciekł stamtąd - bo nie mógł znieść olewacwa , obijaczki , tumiwisizmu i ogólnego bajzlu w tym "zakładzie pracy" . Dziwił się że tak długo ten skansen najgorszego stylu "pracy" rodem z PRL-u przetrwał. ( A przetrwał za nasze podatki ) . Az KE było trzeba by ten złodziejski skandal zakończyć. Wcale się "związkowcom" nie dziwię. Nowi właściciele - o ile się jacyś naiwniacy znajdą -zagonią towarzycho brzuchate, wąsate i leniwe do roboty , a jak nie to mostów do mieszkania w Trójmieście nie brakuje ;-).
Eu-geniusz wkleił link o tym jak te tałatajstwo reaguje na perspektywę zagonienia do PRACY. Panika + furia ;-)

N maja 10, 2009 13:33
zbanowany na stałe

@eu_geniusz - to nie jest żaden dowód na Twoje oskarżenie. Wykazałeś jedynie sprzeczność pomiędzy tym, co mówi a co robi Jarosław Kaczyński. To nijak się ma do członków tej partii

Wybacz, ale ten komentarz jest śmiechu wart. Czy przeczytałes calośc?
Wyrok sadu to nie dowód na kłamstwa jakimi posługuje się PiS?

Jarosław Kaczyński jest prezesem PiS-u! On kłamie, a jego podwładni uwielbiają te kłamstwa, a wiec także sa kłamcami. Przeciez to jest oczywista oczywistość :)

N maja 10, 2009 13:34
Cytuj:
Czy ty jednak aby na pewno się dobrze czujesz? Znajomy z wojska to kumpel ze służby wojskowej

I co wnosi do sprawy ten fakt, że poznałeś go w wojsku dla sprawy opisu tego co się działo i dzieje w stoczni?
Możesz to wyjaśnić?
Czy tylko ci co skończyli służbę wojskową są wiarygodni i dlatego trzeba było podkreślić ten fakt?

N maja 10, 2009 13:42

Wyrok w sprawie kłamstw w spocie wyborczym nijak nie jest podstawą do nazwania PiS-u "partią krętaczy". Argumentację "z prezesa" pominę milczeniem, bo tylko na to zasługuje. Dalej czekam na dowody

N maja 10, 2009 13:43

Rakoczy napisał:
Cytuj:
Czy ty jednak aby na pewno się dobrze czujesz? Znajomy z wojska to kumpel ze służby wojskowej

I co wnosi do sprawy ten fakt, że poznałeś go w wojsku dla sprawy opisu tego co się działo i dzieje w stoczni? Możesz to wyjaśnić? Czy tylko ci co skończyli służbę wojskową są wiarygodni i dlatego trzeba było podkreślić ten fakt?

A gdzie ja napisałem że tylko tacy są wiarygodni? pisałem po to byś nie wietrzył spisku - skąd znam ludzi na drugim krańcu Polski... Dalej wietrzysz. no cóż twoja wola. ;-) . Znam go doskonale , odwiedzamy się już od lat, i dla mnie jest najpewniejszym możliwym źródłem informacji. I tyle.
A to ze zakład w którym panują takie obyczaje upaść musi to chyba oczywiste? Może akurat nie dla ciebie , ale dla większości tak

8) [/list]

N maja 10, 2009 13:48
zbanowany na stałe

Żaden argument nie jest w stanie cie przekonać. Masz władzę i już zdecydowałes się ja wykorzystać.
Ja nie bede sie kopał z koniem, bo to niezdrowo :)

Nie bede juz wspominał o kłamstwach Ziobry, Kurskiego, Macierewicza, Dorna itd. bo znów napiszesz, że to pojedyńcze osoby, a nie cała partia. Skoro wyroki sadowe nie sa w stanie cie przekonac, to nic i nikt tego nie dokona.

Wygrałes bo masz władzę, ja swojego zdania i tak nie zmienię.

Teraz mozesz sobie ulżyć i wykorzystać uprawnienia :D O to ci wszak chodzi :D

N maja 10, 2009 13:52
Cytuj:
A to ze zakład w którym panują takie obyczaje upaść musi to chyba oczywiste?

Może to dziwne, że po 20 latach kapitalizmu tak jest, ale do dziś w niektórych firmach mamy takie same podejście do pracy jak za komuny.
Stocznia - jak widać - nie wyróżnia się in plus na tym tle.
Za moim płotem trwa wielka inwestycja i mimo to, że robotnicy są z prywatnej firmy chleją jak za dawnych "dobrych" czasów.
Oczy przecieram i pytam się samego siebie, czy to 1989 rok, czy 2009, bo nic się nie zmieniło w mentalności polskich robotników.
Tym samy stocznia nie jest ewenementem i nie waży o jej upadku tylko brak spójnej koncepcji wszystkich rządów.
TUSKOWI przypadła rola grabarza.

N maja 10, 2009 15:26
Ryży to nie oskarżenie i deformacja psychiczna lub fizyczna tylko zapożyczenie z języka rosyjskiego, jeśli już.
A rudy przecież jest, no chyba że potraktujemy to cechę jako dysfunkcję, bo tak strasznie o to walczysz jak o Częstochowę..

Ku...el też nie oskarżenie, nie oszczerstwo - tacy przecież są....lecimy Palikotem?
Prokuratura podobne wypowiedzi też nie uznała za oszczerstwo....

N maja 10, 2009 16:20
To wszystko jest uzależnione od wrażliwości danej osoby.
Jak się spotka ryży z kurduplem, to możemy się tylko domyślać o kim mowa, bo wprost z tego stwierdzenia nic nie wynika.
Albo ryżawy z konusem - przykładowo.
Zależy wszystko od tego w jakim kontekście użyjemy te stwierdzenia - pozytywnym, czy pejoratywnym.

N maja 10, 2009 19:07
To wszystko jest uzależnione od wrażliwości danej osoby.
Jak się spotka ryży z kurduplem, to możemy się tylko domyślać o kim mowa, bo wprost z tego stwierdzenia nic nie wynika.
Albo ryżawy z konusem - przykładowo.
Zależy wszystko od tego w jakim kontekście użyjemy te stwierdzenia - pozytywnym, czy pejoratywnym.

A ja uznaję swobodę wypowiedzi w kwestiach zachowań, wypowiedzi, czynów - wszystkiego o czym decyduje człowiek.
Nie w kwestii wyglądu, na który człowiek nie ma mocy decyzyjnej.

N maja 10, 2009 22:07
platforma wreszcie znalazła winnego!!!!!!

winnym całego zamieszania z obchodami rocznicy wyborów 4 czerwca jest.......

ojciec MACIEJ ZIĘBA

ZWYCIĘZCY GRATULUJEMY :D:D:D

http://www.dziennik.pl/polityka/article ... erwca.html

Pn maja 11, 2009 7:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 100  Następna strona