Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Miałem objawienie 
Autor Wiadomość

Zastanawiający jest fakt , że niektórzy nawet nie dopuszczają do siebie możliwości, że faktycznie kobieta ta, mogła się ukazać.

Zastanawiający jest fakt, że psychiatrzy których pacjenci mówią, że są Napoleonem Bonaparte, carem Mikołajem albo Mahometem, nawet nie dopuszczają do siebie możliwości, że ci pacjenci naprawdę nimi są.
(w razie gdybyś znów miał problemy z załapaniem o co chodzi, chodzi o to że mój przykład jest analogiczny do twojego rozumowania: to samo)

Cytuj:
Zaprzeczanie relacjom naocznych świadków, podczas gdy samemu nie było się świadkiem , jest raczej pochopne.

A ja wczoraj widziałem fruwającą dynię. Miała nietoperowe skrzydełka i latała w kółko śpiewając Międzynarodówkę w Suahili.
Czy uznasz Sewerynie, że zaprzeczenie tej relacji naocznego świadka (mojej) za pochopne?

So maja 23, 2009 22:13

A ja wczoraj widziałem fruwającą dynię. Miała nietoperowe skrzydełka i latała w kółko śpiewając Międzynarodówkę w Suahili.
Czy uznasz Sewerynie, że zaprzeczenie tej relacji naocznego świadka (mojej) za pochopne?

Uznam to za zwykłe kłamstwo, bo przecież nie widziałeś tej dyni, prawda?

So maja 23, 2009 22:21

Uznam to za zwykłe kłamstwo, bo przecież nie widziałeś tej dyni, prawda?

Brawo. Teraz powiedz, jak doszedłeś do tego wniosku?
Czy może na drodze tego, że nie istnieją latające dynie i że prawdopodobiestwo tego, że naprawdę ją widziałem (a jeśli widziałem - to że nie była wytworem tylko i wyłącznie mojej wyobraźni) jest praktycznie równe zeru?

Jeśli tak to masz odpowiedź, dlaczego...

Cytuj:
Zaprzeczanie relacjom naocznych świadków, podczas gdy samemu nie było się świadkiem ,

czasami wcale nie jest pochopne.

So maja 23, 2009 22:24
zbanowana na stałe

Niektórzy piszący na tym forum, już nie muszą Wierzyć w tamten Świat bo wiedzą , że istnieje.
Dla nich nie jest to polemika tylko mowa o faktach.

Dla niektórych jest to w granicach Ich Wiary, choć jeszcze wydaje Im się,że nie doświadczyli Łask Nadprzyrodzonych. Jak będą o nie prosić, jednocześnie oczyszczając się z nałogów i doskonaląc w Miłości – Otrzymają.

Dla niektórych jest to ścieżka poszukiwań BOGA.

Dla jeszcze innych jest to zagłuszanie własnego Sumienia, poprzez drwiny, kpiny – ale to, że tu są nie jest bez znaczenia. W wielu z Nich dokonuje się powoli przemiana.

Są też tu i tacy, którzy są wyznawcami tego z ogonem, oni są tu w konkretnym celu.

So maja 23, 2009 23:40

Są też tu i tacy, którzy są wyznawcami tego z ogonem, oni są tu w konkretnym celu.

Że troszkę sobie pozwolę na OT, dlaczego o szatanie mowi się własnie jako o "tym z ogonem" czasem "z rogami" itp.? W końcu to jest anioł, upadły, ale jednak anioł, jednak chyba aż tak jego wyglad sie nie zmienił, tym bardziej, że jest duchem.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

So maja 23, 2009 23:57
zbanowana na stałe

W celu by nie przywoływać go, gdyż niektórzy z czytelników są słabi w Wierze i podatni na pokusy.

N maja 24, 2009 0:24

Niektórzy piszący na tym forum, już nie muszą Wierzyć w tamten Świat bo wiedzą , że istnieje.

Aha, nie żyją :lol:

N maja 24, 2009 9:37
zbanowana na stałe

Żyją i doświadczają Łask Nadprzyrodzonych.
Naturalnie ich poprzeczka na Sądzie Ostatecznym jest większa.

N maja 24, 2009 20:30

W celu by nie przywoływać go, gdyż niektórzy z czytelników są słabi w Wierze i podatni na pokusy.

Hmm nie bardzo rozumiem - czy określeniem "szatan" możemy go przywołać i zacznie nas kusić? To brzmi jak jakiś przestarzały przesąd.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

N maja 24, 2009 23:03
zbanowana na stałe

Konstrukcja Świata jest taka, że nad nami unoszą się Dobre i złe duchy.

One to podpowiadają nam różne myśli, a my jesteśmy jak odbiornik radiowy, który je przekazuje innym. Od stanu danej Duszy zależy - na działanie jakich duchów jest podatna, a jakim się opiera (pokusy).

Osoby złe - ale nie ekstremalnie - nie są kuszone przez `tego z ogonem`, ale przez jego pomocników, o znacznie słabszej mocy.

Wynika to z faktu, by siła pokusy, nie była większa, niż chęć przezwyciężenia jej.

Im człowiek jest bardziej religijny, czy bardziej zły - pokusy są poddawane mu przez silniejsze duchy złe, z tą jednak różnicą, że osoba Dobra , żyjąca w stanie Łaski Uświęcającej jest strzeżona przez znacznie potężniejsze Duchy Jasne (Dobre) i chroniona przez BOGA, który mieszka w niej.
BÓG posiada Moc Absolutną. Ale człowiek z Wolna Wolą może się jej poddać lub nie.

Śr maja 27, 2009 10:52

Post Miałem objawienie
Witam
Frater napisał prawdę.Podobną próbowałem przekazać owieczce;)A sam zły,ogon czy rogi przybiera jak chce.Normalna(ze tak napiszę)jego postać to typowa poświata tyle ,ze w ogniu.Wygląda jakby płonął ale nie spalał się.Pozdrawiam

Śr maja 27, 2009 11:59

Post Miałem objawienie
Yyyyyyyyyyy zapomniałem o temacie.Jeśli się Komuś pokaże dusza,to nie musi iść ani do psychika ani księdza.Dusza dostała wielką łaskę,skoro mogła się pokazać.Pokazała się,żeby zwrócić na Siebie uwagę.By się za Nią pomodlić.nawet najprostrzym :Wiecznym odpoczynkiem........... Dusze próbują zwrócic na Siebie uwagę takze przez stukania,pukania,dżwięki itd.To nie mebel trzeszczy ,tylko dusza prosi o modlitwę.Pamiętajcie o tym,kiedy coś usłyszycie.Pozdrawiam

Śr maja 27, 2009 12:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2